Kategorier
Titta jag kör!

Körlektion #22 // höga hastigheter på landsväg

I förrförrgår körde jag alltså 60 med paniken nära. I förrgår var jag uppe i 70. Ojojoj läskigt. Men gårdagens lektion, så drog jag på ända upp till 80! ÅTTIO. ”Vi behöver vänja dig vid lite högre farter nu”.

hastighet

Vi körde lite olika landsvägar också. Snirkliga smala svåra. Breda stora fina. Inne i skog. Utanför skog också. Körde i lätt dimma. I tung dimma också. I solsken. Vädret var helknasigt. (Men solsken är fan jobbigare än dimma, man ser ju INGENTING när det reflekteras på vägen) Jag blev även stalkad av en polisbil läääänge. Körläraren trodde faktiskt att vi skulle bli stoppade pga de låg i röven på oss ett bra tag. Jag hade även lite svårt att ställa om mig till stadstrafik efter landsväg och fick tillsägelser att sakta ner ungefär var femte meter! OOOPS!

Men det går alltså framåt. Nu känns det som att jag krypkör när jag kör 30 och det var liksom min favorithastighet för en vecka sen.

Men alltså. En annan sak: Hur kommer man över katastroftankarna? Finns det nån spåkunnig här som kan garantera mig att jag 1. Kommer bli gammal 2. Inte kommer köra ihjäl mig iallafall 3. Inte kommer köra åt helvete alls.

???

körkort

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Körlektion #22 // höga hastigheter på landsväg”

När jag tog mitt körkort, eller snarare övningskörde för det, tänkte jag alltid att ALLA kan ju typ ta körkort, då borde jag också kunna det. Nu ca 15 år senare vet jag att många snarare kör dåligt men men. Vips så kör man typ i sömnen (lät inte så bra men du fattar, hoppas jag). Och eftersom du är kvinna och nyss kommer ha tagit ditt körkort kommer du vara en av de säkraste bilisterna där ute.

Hej!
Förlåt att jag stör. Men i ett inlägg om Melodifestivalen har nu Victoria Kawesa (på fb) fått samma mobb efter sig som du. Tex Belle Nicole Jackson mfl. Hon blir rejält trashad och behöver nog hjälp från någon med erfarenheten att de är mobbare, inte de nätaktivster de låtsas vara, som är i farten.

Jag kan inte spå. Men lovar att du om ett tag kommer sitta som gjuten framför ratten. Jag var över 30 när jag tog körkort. Var livrädd mest hela tiden. För fart, för andra bilar, för den egna bilen. Men varje rädsla gav med sig. Nu har jag haft körkort i snart 10 år och är fortfarande rädd ibland men oftast inte. Och det är kul att köra bil med bra musik på hög volym. Och kvinnor kör enligt statistiken bättre än män så du har siffrorna på din sida!

Jag tog mitt körkort för snart ett år sedan, 31 år gammal så jag drog ut på det så absolut länge jag kunde. Det var hemskt! Det var panik och genomsvettiga kläder första veckan. Men det gick! En månad efter första lektionen klarade jag både teorin och uppkörning på första försöket. Så jäkla stolt! Första halvåret var det hemskt att köra. Sedan blev det bättre och bättre, nu är det bara läskigt när jag ska in i större städer, speciellt om jag inte hittar. Motorvägen är inga problem alls trots att det var det jag tycket var hemskast från början. Det blir bättre tillslut. Och klarar jag det så klarar alla det ?

Jag brukar tänka så här att bara jag har bensin på bilen och ingen är döende som jag ska transportera till sjukhus så gör det inget hur vilse jag än kör. Kommer alltid komma fram till något som jag känner igen och så kan jag lösa det därifrån. Med det tankesättet så har jag bilat själv genom flera länder och ibland kört flera mil fel, men så länge jag har haft tillgång till bensin så har det alltid ordnat upp sig tillslut.
Mao sluta att vara rädd gör att du är på ställen som du inte hittar så bra på. Jag lovar, det ordnar sig alltid. (Så länge du inte kör omkring i länder som det krigas i vill säga 😉 ) 🙂
PS Jag gjorde alltså allt detta innan GPS och mobil fanns i var människas hand. 😉

Katastroftankarna går över och att köra bil sitter i ryggmärgen numera för min del. Så pass mycket att jag inte klarar av automat-bil exempelvis. Sen älskar jag inte att köra men jag klarar av det och gör det faktiskt bra om jag inte är trött.

Jag har haft körkort i 15 år. Katastroftankarna har aldrig gått över, får dödsångest varje gång. Kör man lite oftare under en period så går dom ner något, men så fort man gör ett uppehåll kommer ångesten tillbaks. Jag har kastat in handduken och åker numera kollektivt. Mycket möjligt att man är en dålig kvinna, men har å andra sidan svårt för folk som tycker stora fordon som går sönder och kostar pengar är lika med frihet.

Klart du inte är nån dålig kvinna! Tycker snarare du verkar som en _bra_ kvinna som inte vill utsätta dig för onödig ångest. Bara för man har körkort måste man inte köra bil, det är inte obligatoriskt. ❤️

Enligt KBT ska man tänka på tankarna som något man bara råkar göra. Ungefär du styr inte din första tanke, men din andra. För att visualisera det kan man se på tankarna som löv som flyter längs en å. Jaha, där kom ett löv. Jaha, där kom en sån tanke. Utan värdering. Bara acceptera tanken. Tanken är bara en tanke, den behöver inte leda till en känsla eller vara en sanning. Bara nåt som råkar dyka upp ibland.
Är du med?

Jag har haft körkort i 20 år, det är nog en 15 år sedan jag körde sist. Vet inte varför jag ens slösade alla dessa pengar på ett körkort jag inte använder. Vi har inte bil, vi behöver inte bil.
Klart det hade underlättat i en del situationer.
Nu har det gått så långt att det här med att köra bil har blivit ett hjärnspöke hos mig, jag fixar det helt enkelt inte, den ångesten jag känner av blotta tanken på att köra.
Jag åker kollektivt istället.

För har du körkort visar du din arbetsgivare att du är driven och vill lära dig någonting nytt 🙂 därför slösade jag bort 28,000:- körkort 2012, körde kanske de första månaderna, men körde in i samma bil två gånger (fyfan) på vår parkering, så gav upp. Körde på jobbet några gånger, men glömde alltid handbromsen, men nu kör jag igen 🙂 en underbar automat

Varje gång du sätter dig bakom ratten är du en bättre förare än du var gången innan ☺ ÄR man åt det nojig hållet kan man alltid få katastroftankar, men de blir mindre påträngande tills de inte stör längre.

Tror katastroftankar kommer släppa. Sedan kan det hända saker i livet vi inte kan styra över. Och du är ju inte där än med körkort. Men på god väg. Jag lärde mig parkera typ efter körkort. Känner igen mig i dina farhågor. Jag kunde inte dö..jag kommer dö. Men nu easy peasy att köra.

Jag tänker att du inte kommer köra ihjäl dig just för att du tänker så här. Tänk om du hade haft hybris och inte oroat dig alls – det hade varit illa!
Det låter kanske som en klyscha, men jag tänker att det är det här som kommer göra dig duktig. Du kommer inte ta några onödiga risker i början, utan hela tiden se till att ha koll.
Fortsätt med det du gör, det kommer kännas bättre med tiden. Tänk också att det är en trygghetssignal nästa gång det känns olustigt 🙂

Är helt inne på detta spåret också. Jag försöker se till att hålla mina katastroftankar vid liv. Klart att det vore lugnare utan dem, men de gör mig till en bättre förare. Och jag har haft körkort med nästan alla behörigheter i snart 20 år. (Shiit vad jag känner pondus när jag skriver detta :-))

Man måste se positivt på saker och ting.. tänk så här om du kör åt helvete så blir det iaf varmt till skillnad från Sverige vädret hahaha
nä men så fort du får köra själv med bästa låten på hög volym så försvinner katastroftankarna 🙂

Hej! Jag undrar över en liten sak som då inte har det minsta med inlägget att göra. Igår (tror jag det var) la Camilla Läckberg upp på instagram om att hon försöka raka underlivet men det är ju så svårt när en är höggravid så det blev mest skrapsår.
Nu undrar jag om jag är ensam om att tänka såhär; varför bemödar hon sig ens med att raka sig när hon är höggravid? Pratade med några tjejer i 20årsåldern om att jag ska föda igen inom snar framtid. De vet att jag är en såndär feministperson så de antog att detta inte var nåt som berörde mig vilket iofs stämmer men ändå. När de skulle föda nån gång så skulle de minsann gå och vaxa sig innan förlossningen och sätta en tub microlax i rumpan för barnmorskan vill väl för fan inte se en massa bajs och hår?!
Att raka underlivet verkar vara så jävla stor och viktig sak i livet? Är jag bara konstig som inte kräks av tanken på hår på min kropp? Jag rakar sällan benen, sällan armhålorna och ännu mer sällan underlivet. Jag bryr mig helt enkelt inte om det? Jag bryr mig heller inte om nån i min närhet är hårig.
Jag anser mig haft en så bra uppfostran och barndom. Jag har fått lära mig att aldrig göra nåt som jag inte vill för nån annans skull, där räknas ju rakning in.
Har jag konstiga feministfunderingar är det här jag oftast finner stöd i dem, är det så nu oxå eller ligger du på badrumsgolvet med spegeln och karvar som bäst?

När jag fick barn för snart 40 år sen så var det standard att bli rakad när man kom till BB. Det kändes rätt bra när man sen skulle sys ihop efteråt och slapp en massa hårstrån som skulle trassla in sig i stygnen.

Enligt mina tarotkort som råkade ligga bredvid datorn så:
1. Du kommer plötsligt att se och förstå allt. Allting kommer bli tydligt, dina tankar exakta, som ett blixtnedslag kommer det att hända. Tja… det kan ju också vara så att du blir slagen av blixten, men det är ju mindre risk om du håller dig inne i bilen.
2. En kvinna som går igenom någon sorts transformation eller är på väg att få ett andligt genombrott. Du kommer kanske alltså komma över den här rädslan snart. Kan också vara så att du kommer få ett feminint barn eller att du har ett barn som är en envis visionär som du kanske vara försiktig med när ni ska övningsköra.
3. Du är en känslosam, snäll och moderlig person. Och väldigt beskyddande. Du kommer ha byggt dina skills, likt hur spindeln vävt sitt nät och därför verkar det som att du inte kommer köra åt helvete alls.

Förlåt att jag stör. Men i ett inlägg om Melodifestivalen har nu Victoria Kawesa (på fb) fått samma mobb efter sig som du. Tex Belle Nicole Jackson mfl. Hon blir rejält trashad och behöver nog hjälp från någon med erfarenheten att de är mobbare, inte de nätaktivster de låtsas vara, som är i farten.

Haha kul att mina funderingar kan roa någon!
Men jag har inte släppt det!
överlag då? Är ni helt renrakade jämt? Är det så otroligt viktigt?? Inte bara vid förlossning alltså?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *