Kategorier
Titta jag kör!

Körlektion #23 och #24 // landsväg fortsättning

Okej är på väg till körlektion #25. Vi övar fortfarande på landsväg, på olika slags vägar. Stora breda fina. Smala snirkliga inne i skogen med noll sikt. 

Jag behöver tydligen lära mig att:

  1. Accelerera snabbt som fan upp till minst 70. Att växla, styra ratten åt rätt håll och gasa OCH trampa i kopplingen samtidigt som man släpper gasen när man ska växla är en jäkla utmaning. Too much info! Hjälp! Bilen gråter och kurkar nästan ur. Men fick lära mig att fuskväxla direkt från tvåan till fyran osv. Min nya favvogrej.
  2. Tvärnita vid svängar. Köra 60, 70 tills det är ett par centimeter kvar innan det är dags att svänga och då stå på bromsen. Och inte glömma att växla ner såklart. Jag som är seg med bromsen i vanliga fall måste öva mer på detta känner jag. Gick bra andra lektionen. 
  3. Vänstersvängar. Livsfarligt med andra ord. Detta gick ju skitbra  häromdagen iallafall. Men hade inte så mycket motstånd. Fick ett möte men den bilen hann köra förbi medan jag rullade närmre. 

Jag tar svängarna snabbare nu också.  Om man jämför med mitt förra inlägg där jag fortfarande smög genom dem. Nu övar jag på att hålla mig på min sida av vägen. På sådana där smala landsvägar som saknar mittlinje är det tricky. Men det gick bättre redan efter halva lektionen.

Oh! Körde en snabbis på motorvägen också. YIKES! Inte snabbare än 80 dock men vi skulle svänga av så hann aldrig prova annat. Men läskigt att byta fil! Men vägen var bred och fin så jag ser fram emot detta tror jag. Ska bli intressant att se hur många dyra lektioner det tar innan jag vågat gasa mig upp till 120 eller hur snabbt man får köra nu. Jag brukar klara tio kilometer upp per lektion. 

Saker jag är bra på:

  1. Backa. Tydligen. Oväntat! Big surprise där måste jag säga. Backar runt hörn like theres no tomorrow. 
  2. Ha koll. Fast det känns ej som det. Känner mig virrig och stökig i huvudet och jag är orolig att hamna i ett stirr men jag får mycket feedback ang detta. Ser cyklister i buskarna och detaljer åt sidorna. 
  3. Ratta. Rattar mjukt. Trodde detta skulle vara svårt. 

  

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Körlektion #23 och #24 // landsväg fortsättning”

Det du kallar fuskväxla är ecodriving, någonting körlärare förespråkar. Jag blev tillsagd att göra det så ofta som möjligt. Det går från 2-4, och 3-5. Körde mest på trean i rondeller och var det en större väg var det bara att gasa upp till 70 och växla direkt till femman. Så, du är duktig! 🙂

Något som är viktigare än att ta körkort är att ta del av den fantastiska webbsidan trollalvan.wordpress.com
Mycket bra och upplysande, men de flesta är uppenbarligen alltför känsliga för dess innehåll. Men det är nog inte du! Nej, säkert inte, så ta del av sidan och Trollälvans genialitet! Som du säkert inser bör du sprida sidan vidare så att fler får möjlighet att läsa och bli upplysta om sådant som verkligen är viktigt.
Tack så väldigt mycket på förhand!

2:an. Så länge du är bra på 2:an så kommer du bli den bästa av bilförare. Allt annat är mest hur du behandlar bilen och om de pajar så är det bara en fråga om pengar för art fixa till.
Heja dig!

Jag har haft körkort i två år nu — det rullar på 🙂 Men igår skulle jag köra ut från parkeringen på mitt jobb och bilen stannade för mig flera gånger. Jag fattade ingenting. Hackade och hoppade och kom till sist iväg, upptäckte då att jag startat på tvåan (vilket funkar dåligt på min bil). Jäkla rookie mistake! Ger mig fasen på att det blev så för att jag fortfarande är stressad över att köra iväg fullt synlig för mina (stöttande!) kollegor…

Men åh, nej vad jobbigt.
Jag sa till mina kollegor att jag känner mig obekväm med att köra, vilket de var okej med, kvinnorna i alla fall. Sen kom en man och tvingade mig, han hotade med avsked (vilket jag fattar nu inte är möjligt, men var rädd då) så jag grät mig igenom en körning och fattde inte varför jag fick så många motorstopp – handbromsen… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *