Kategorier
Titta jag kör!

Andra idioter klarar det men inte jag

Och inte har jag klarat körkortet heller och har sån jävla gnagande ångest inför uppkörningar och lektioner. Jag måste vara en idiot. Andra som är dummare och slarvigare och kör sämre än mig har lyckats. Jag ska köra lektion imorgon och jag vill allra helst krypa in under ett täcke och lägga ner hela idén på körkort. För sen OM jag får det så måste jag ju köra också och jag vill inte köra. Jag är livrädd för att vara därute på vägarna själv. Med barna i bilen. Jag är övertygad om att det är så vi ska dö.
Och så blir jag så jävla stressad över att inte klara uppkörningarna. Jag blir stressad av att vintern och mörkret kommer och hur ska jag kunna köra då? Jag blir sjukt stressad av att jag vet att Oskar tycker att jag borde ha börjat för länge sen och jag vet att han blir irriterad av att jag misslyckas även om han gör sitt bästa att inte visa det.
Skärmavbild 2016-09-07 kl. 07.17.27
Humöret nu.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Andra idioter klarar det men inte jag”

För mig gick flera uppkörningar åt helvete pga att jag inte kunde sova natten innan inbokad uppkörning. Var alltid skittrött och nervös. Räddningen blev att jag bokade en uppkörningstid som blev ledig samma morgon. Då var jag åtminstone utvilad och klarade uppkörningen. Hoppas det kan funka för dig också.

jag har ju förmodligen add, och så har jag ju ångestproblematik osv. Det gör att jag skjuter upp saker in absurdum. Liksom stoppar huvudet i sanden. Som körkortet. Oskar tjatar konstant om olika saker men jag drar mig. Han gnatade om körkortet säkert ett år innan jag började så han blir antagligen irriterad pga det också. Nej, det känns inte ok men jag kan samtidigt fatta det. Jag är svår att leva med ibland. (och fantastisk annars såklart)

Du är inte dum! Jag har pluggat en magisterutbildning på högskolan utan problem men körkortet är det jobbigaste jag varit med om! Var inte orolig gör teorin men uppkörningen gjorde mig spyfärdigt nervös och jag presterade därefter. Tog mig tre år att ta körkortet och tillslut bestämde jag mig för att göra det enklare för mig själv och tog automatkörkort. Idag funderar jag på att ta manuellt också för nu har jag ett helt annat självförtroende som bilförare men samtidigt så vet jag inte om jag ens skulle ha någon användning för manuellt kort. Ah nu blev det en lång utläggning men det jag eg. Ville säga var att jag också undrade om jag var helt dum i huvudet eftersom varenda jävel i begåvningsreserven hade tagit körkortet! Men skam den som ger sig, är så stolt att jag tog det tillslut.

Ja jävlar vad jag känner igen mig. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna ta körkort av en massa olika anledningar. Trodde seriöst att jag skulle köra ihjäl någon. Jag kommer ihåg när min körlärare ville boka uppkörning ??? jag vägrade. Jag körde en himla massa med sambon men jag kommer ihåg skräcken när jag skulle in i Hudiksvall (????) och ratta. Det dröjde några månader innan jag gick med på att köra upp. Det gick bra, skräcken hade försvunnit och nu har jag hat körkort i snart 18 år ? Du fixar det när du är redo men försök att köra så mycket du kan på alla ställen du tycker är svåra så fixar du det galant.

En doktor från KTH och IQ långt över medel här. Körde upp 4 gånger. Så att vara smart har iaf inget med saken att göra. ?
Kör bra, om än mycket försiktigt, idag. Så det finns hopp. Har MYCKET nytta av att jag, på grund av mina många misslyckade uppkörningar, tvingades ta lektioner i blixthalka och snömodd. Hatade det när det begav sig, men om jag inte kört på svåra väglag med lärare hade jag aldrig vågat köra bil själv på vintern.
Försöker vara peppande här, men får i ärlighets namn fantomsmärtor av att tänka på ”körkortsprocessen”. Vilken jäkla prövning det var! Ge inte upp! Det är värt det!

Men har inte du tagit rätt få lektioner för att vara någon som inte kör hemma alls? Är väl västra framgångshistorian ändå att ta körkort efter så lite körning, trots att det blir på fjärde försöket eller vad det nu kan bli. Jag klarade det på första försöket, men tog väl nästan 50 lektioner, och körde ändå MASSOR privat i ett helt år. Extremt mycket mer ruinerande. Och då kunde jag ändå grunderna, från mitt först försök några år innan (som jag inte ens vill tänka på…) Skulle varit himla stolt över att ens ansetts klar för uppkörning, av körskolan, efter så kort tid som du!
Om jag kunde göra om, hade jag bytt körksola tidigare, trots att jag trivdes och kände mig tygg på min första körskola. Jag trodde att den var bra då, men lärde mig extremt mycket mer på mina 15 lektioner på min senare skola än mina 35 på min första. De var liksom mycket nogrannare i utlärningen.

Alltså, I feel your pain. Den här satans körkortsprocessen. Har min andra uppkörning nästa vecka och går under av nervositet (som typ fördubblats sen första misslyckandet). Måste jobba väldigt hårt med att typ inte lägga hela mitt personliga värde i om jag får köra bil själv eller ej. Har egentligen ingen bättre pepp till oss än VAFAN VI ÄR FUCKIN QUEENS SOM KAN KLARA VAD SOM HELST samt att WE’RE IN THIS TOGETHER! Feel the power of systerskapet liksom, nu som alltid när nån av oss gör svåra grejer.

Du är inte ensam. Jag tog också körkort i ”mogen ålder” och det tog tre uppkörningar plus var tvungen att göra om teorin för det tog för lång tid emellan. Fick dessutom byta körlärare mitt i allt, kände mig inte alls trygg med nya läraren som var snäsig och otålig och det kändes som allt jag uppnått bara raserades.
Hade världens ångest och var så nervös inför uppkörningarna att jag skakade MEN TILL SLUT SÅ GICK DET! Klarade jag det så kan du, promise 🙂

Det går till slut! Tog mig fyra uppkörningar och två teoritest innan jag fick till det. Två månader senare hade jag jobb som chaufför på en filminspelning, hahaha, och den första bilen de satte mig i var automatväxlad som jag aldrig någonsin hade kört. 😀 Paniken! Men det gick. Så många saker som går fast man fan aldrig tror’t.

Jag har haft körkort i snart 10 år och för 7 månader sen fick jag mitt första barn. Jag har ångest varje gång jag är ute och kör med bebisen i bilen. Jag är så rädd över att någon ska köra in i oss. Att hon ska bli skadad. Usch. Tror att det är en sak de flesta känner som har barn och körkort. Man är egentligen ganska skör i en bil, speciellt vid höga hastigheter. Usch, vill inte tänka på det.
Skickar en massa pepp inför nästa uppkörning ??❤️

Tog mig typ två år att klara körkortet, hade noll självförtroende och har sen inte kört tillräckligt mycket under de 10(!!) år som jag snart haft mitt kort. De senaste sju åren har jag kört kanske fem gånger och för tre år sedan flyttade jag till England och har inte kört här alls. Bor ute på landsbygden och förlitar mog på snälla vänner plus maken som skjutsar omkring mig. Nu är dessutom gravid och känner att jag måste, MÅSTE, börja köra bil för att inte bli helt låst till huset, det är ÅNGEST! Önskar så att trafiken här var som i Sverige, dom kör så mycket fortare på smala landsvägar på fel sida av vägen, usch.
Jag tror på dig pch att du kommer att klara det! Låt det ta tid och stressa inte ❤️
En liten undran också, jag kommer inte in på din Instagram och undrar (lite förtvivlat) pom jag blivt blockad? Heter emmaiengland på Instagram? Hoppas inte det, för ditt konto är det bästa som finns.

Total igenkänning på den! Precis så där beter jag mig varenda gång jag ska göra något jobbigt. Behövde verkligen läsa det här idag när jag känner mig typ kassast i världen. TYVÄRR är enda sättet att bli bättre på något att öva.

När jag höll på att ta körkort var jag helt övertygad om att jag aldrig skulle våga köra när jag väl fått det. Jag var så nervös så.jag kräktes innan varje uppkörning men tog det på min tredje uppkörning. Jag vågar lova att du kommer klara det och att du kommer våga köra med barn i bilen. Du är ingen idiot. Du är ju för helvete LD, du har klarat värre saker. Heja dig och tack för att du är så oförfalskad och sann.

Jag körde upp tre gånger och failade rejält. Familjen pungade ut 30 k på körkortsprylar till mig och fortfarande inget körkort här, jag har gett upp nu ett tag… Detta var ca 3 år sedan. Alla kanske inte är skapta för bilkörning, precis som alla inte är skapta för att skriva och analysera samhället så bra som du. Du duger även om du skulle faila nu, kom ihåg det och gör så gott du kan bara… Eller så tar du moppekort och pruttar omkring med håret efter som en lång slöja, det vore en härlig syn!
Tack för att du fortfarande skriver trots att folk håller på mot dig så mycket 🙂 Kram från Louise
P.S. Om du inte vill köra så borde du inte ta körkort, skit i det då. O tror inte maken din är så dömande som du tror, känns som att du har den uppfattningen för att du är besviken på dig själv? Kände liknande när jag höll på…

Det är möjligt att idioter som kör slarvigare och är dummare än dig tagit körkort MEN har de tagit det när de precis klämt ut en unge?! Med alla hormoner och konstig sömn som följer med det. Du är ju för fan helt jävla strålande som kämpar på under dessa förhållanden!
Jag har haft körkort i 15år och har dagligen kört ungefär 15mil till vardags så jag är egentligen en van (och ganska bra) förare, men efter jag födde barn för 4mån sen med allt vad det innebär med förlite sömn och olika hormonpåslag så kör jag som en påse bajs. Motorstopp, oförmåga att hålla jämn hastighet och dålig koll på växlarna, saker som inte varit några som helst problem de senaste 13åren är plötsligt jäkligt jobbigt.
Så du ska vara jävligt stolt över dig själv som kämpar på under dessa omständigheter!

Vet inte om jag sagt det förrut, men herre gud du kan ju ändå inte minnas alla dina kommentarer men jag känner lite extra med dej. Min äldsta dotter och du fick barn samtidigt och har ungefär samma tankar, känslor kring amning, vakna nätter, sjalar och annat men oxå att även hon kör upp ”på äldre dar.” Med samma rädsla som du. Hon har nu kuggat 4 ggr och det är helt sjukt hur man får vänta på nästa tid å göra om en klarat teoriprov när det är dom som inte kan skaka fram tider. Hur som haver, ni kommer fixa det båda två och om tre år spelade det ingen roll på vilken gång i ordningen ni klarade kortet. Kram A

Jag förstår känslan mycket väl. Körkortsprocessen var ett helvete, bara för att jag var livrädd. Jag tog intensivkurs i lilla Sandviken fast jag bodde i Stockholm bara för att slippa för mycket trafik, rondeller och annat skit vid uppkörningen. Dock så var jag så nervös att jag kuggade vid första uppkörningen, det var fruktansvärt, hatar att misslyckas framför allt när alla möjliga muppar har körkort. Andra gången fixade jag det. Lycka.
Det här var tio år sedan, jag är skitskraj för att köra bil och har inte kört något förutom precis efter att jag tog kortet. Sambon tjatar att jag ska börja köra, jag blir skitnödig varje gång han nämner det. Han har t o m köpt en automatväxlad bil till mig för att jag ska våga. Jag måste ta tag i det där, vi har barn och jag vill inte vara beroende av att ha chaufför. Jag är inte ett dugg rädd för att föda barn men att köra bil, fy fan.
Du fixar det ?

Gör med körkortet som du känner själv, låt ingen övertala dig till nåt du inte själv känner att du verkligen vill göra. Hade min make blivit irriterad över nåt jag inte fixat hade jag bett honom fara o flyga.

Men det är ju jättesvårt att ta körkort om man inte kör privat. Jag tog mitt körkort utomlands. När jag tog det var de inte så hårda med regler, och de flesta körde ensamma ett bra tag innan de faktiskt tog körkort (man behövde bara ha klarat teorin). Jag köpte min första bil utan att ha tagit några lektioner, hade bara kört 5-10 gånger med en kompis. Sen körde jag varje dag (själv) i typ fem månader innan jag körde upp första gången. Klarade uppkörningen på tredje försöket men då hade jag liksom kört varje dag i sju månader (hade typ 4 mil till jobbet). Körde till och från min uppkörning själv alla tre gångerna haha. (Det här var 5 år sedan, reglerna är striktare nu…)
Min poäng är att det tar tid att lära sig och det enda som hjälper är övning. Jag tror att det ofta tar lång tid för de som bara kör lektioner. Kanske skillnad om man går intensivutbildning, men de som jag känner som har gått intensivutbildning kunde knappt köra efter att de hade tagit körkortet…

Försök att inte vara så hård mot dig själv, det är skitjobbigt att ta körkort!
Jag har haft perioder jag övningskört och lagt ned jag vet inte hur många tusen, men sen kommer något annat som tar plats i livet och så har jag fått lägga det åt sidan. Så har ännu ej tagit det jag heller, bor i stan och cyklar nästan jämt, men vill ju ändå bli klar!!!!! Känns skruttigt att det bara är min man som harkörkort när vi väl behöver köra någonstans. Du kommer bli klar men är det för mycket nu så fokusera på det som känns viktigast!

lotta lundgren har pratat om att hon inte kan ta körkort vet jag, hon sa att vissa personer inte är lämpade för det och hon är en av dem.
caroline ringskog ferrada noli pratade i sin podcast om när hon tog körkort, tror hon klarade det till slut på tionde försöket.
exempel på två av de absolut skarpsinniga människorna jag känner till!

Det som är bra är att det är helt ok att försöka igen. Och igen. Och igen. Det syns ingenstans och det är inte som ett prov i grundskolan eller på gymnasiet som aldrig får göras om igen och där man sitter med ett betyg som beror på en dålig dag. Du klarar det. Helt säkert.

Jag hör till idioterna som inte klarar det. Dels har jag aldrig haft pengarna och dels är hela grejen alldeles för svår för mig (pga ångestproblematik). Har accepterat att det aldrig kommer bli av, men det gnager i mig som en liten bekräftelse på vilken värdelös person jag är 🙁

Jag var också rädd först, efter att ha skaffat ett jobb där jag har kört så sjukt mycket känns det så mycket stabilare. även om jag kan bli rädd (läs få panik) ibland. klarade inte första uppkörningen och det drog ut på tiden, blev att köra upp mitt i vintern men det är inte så farligt som det kan verka. Bara att köra lite försiktigare.

Men hallå. Bara boka åtta uppkörningar på raken och kööör tills det går. Alla failar ju men att vänta tusen år mellan försöken och massa extra körlektioner hjälper inte. Du är ju färdig eller hur? Du ska ba köra bra nog på en uppkörning sen lär du dig/blir van när du tagit det redan. Jag var som du men började pendla direkt efter att jag tagit det och nu är jag kungen på vägen hehehe.

Pepp pepp! Jag klarade uppkörningen på tredje försöket, var fruktansvärt nervös varje gång så gjorde massa missar. Sista uppkörningen satt min körlärare med i bilen, då gick det! Heja heja, ge inte upp!!

Känner igen mig så väl. Har misslyckats med två teoriprov och två uppkörningar. Känner verkligen noll procents tro på att detta skall gå vägen, någonsin! Tycker ingenting känns kul med körandet längre och bara komplett ångest inför alla gånger jag pressar mig att plugga eller övningsköra. På grund av jättejättelång väntetid har jag fått tid att köra upp + teori för tredje gången först sent in i oktober. På allt detta ligger det faktum att jag verkligen verkligen verkligen behöver körkort och bil nu. Gärna innan det blir vinter så att jag slipper cykla 12 kilometer om dagen i snöstorm. MEN att inte vara ensam om detta körkortshelvete stärker i alla fall lite och de flesta jag pratar med har om inte en så minst två, tre och ibland fyra – fem misslyckade uppkörningar och teoriprov bakom sig. Det känns väldigt omöjligt men någon gång så bara måste det gå, hoppas jag. För oss allihop som kämpar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *