Kategorier
Titta jag målar!

Titta jag målar!

Efter åtta långa år så tog jag äntligen tummen ur röven och upptog mitt målande. Och som jag målar! Jag målar hela dagen lång och än så länge har jag liksom fastnat med ett och samma motiv, dvs mig själv, men det gjorde ju å andra sidan Frida Kahlo också så jag har fint sällskap.

Nu har jag visserligen inte målat massor men här är mina tre senaste alster, varav ena fortfarande är i limbo då jag fastnat och gått vidare till en fjärde tills det lossnar:

feministisk ikon

”Feministisk ikon”

(yeah you saw what I did there va? Hehehehe)


holy cunt

”Holy Cunt”

(Funderar starkt på att skaffa en likadan tatuering nånstans!)

 nu ska blodet rinna nu ska blodet rinna 2

”Nu ska blodet flyta”

… är arbetsnamnet. Jag har målat om flera gånger.

Jag målar i vanlig akryl på vanlig canvas-duk, storlek F15 för er som köper färdiga. Sitter med duken i knät och knåpar, svär och har ångest medan nån gammal serie rullar på TV’n i bakgrunden. Jag är helt förundrad över att jag kan måla. Att jag bara plockade upp penseln och till och med blivit bättre än sist?

OBS: Jag får ofta frågan om jag säljer dessa och svaret är nej. Jag vill måla till mig själv nu. Jag har alltid bara målat åt andra och äger inga tavlor alls! Dessutom är konst ohyggligt ohyggligt dyrt (själv har jag inte råd) och jag skulle aldrig sell myself short om man säger så. Nu låter detta så drygt och jag skäms lite över att behöva säga det och jag uppskattar verkligen när folk vill betala för det jag gör. 

MEN! Jag kanske kommer sälja prints?! Om jag lyckas reda ut hur jag gör detta bäst. Och då för resonabla priser såklart. 

skiss på duk målar 2 färgen akryl skiss målar

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Titta jag målar!”

En head up till dig.
NILS PETTER NILSON hos Bloggkommentatorerna är ett troll. Alltså ett riktigt sådant, inte det som ”modernt” kalls för troll dsv som skriver elakt, utan den ursprungliga betydelsen som går igång på att uppröra. Skriver alltid märkliga saker. Menar säkert inget av det.
Ignore!

Wow! Vilka fantastiska målningar! Precis min smak av konst: föreställande men inte fotografisk – och berörande på ett sådär genomträngande sätt, som inte går att värja sig mot.
Du inspirerar.

Är lite nyfiken på dessa motiv som hela tiden verkar återkomma hos dig, i tatueringarna och på tavlorna m.m. Tänker främst på äpplet, ormarna, du namnger en tavla ”Holy cunt” osv. Har det någon slags antikristen underton? Är feminism generellt, eller från början, en kraft som vill motverka kristendomen tror du? Är du möjligtvis satanist eller liknande? Vet ju att feminismen har en slags botten i marxismen som i sig ville motsträva kristna värderingar men hur tycker du att det är idag liksom?
Du behöver givetvis inte svara, och frågorna är heller inte tänkta som en förolämpning, utan jag frågar bara av nyfikenhet och det hade därmed varit intressant att få ett slags resonemang kring det. Andra får gärna svara också. Tack på förhand!

Ställ ut på galleri Ängeln eller vad det heter, nåt av de där gallerierna i gamla stan! Man får hjälp med proffessionell fotografering och tryckning av prints till rabatterat pris om man ställer ut hos dem.
Är som alltid impad av det du målar. Är bara att hojta till om du vill ha målarjunta 😉
ritar mest sen jag gick av föräldraledigheten men skulle gärna ha en målarstund då och då.

Jag hade absolut ingen aning om att du kunde måla och att du var så jävla bra på det! Tavlan i mitten är lätt min favorit. Älskar nyanserna och hur du har bländat in färgerna och skapat skuggor. Sjukt duktigt!
Jag är inte alls avundsjuk nu… nääääää dåååå…. 😉

Fantastiska tavlor! Blir oerhört sugen på att själv ta upp målandet igen (slutade efter att jag gått ur gymnasiet, estetlinjen, då jag fick ångest bara av att se en pensel), speciellt då jag älskar den stilen du målar i. Du får akrylen att se så mjuk och flödande ut. Har läst din blogg i många långa år nu (du fick mig att plugga genus på universitetet!) och jag blir glad av att du inspirerar mig även till annat. Kul att du hittat tillbaka till bloggen igen.

Dina tavlor är underbara! Jag blir så sjukt imponerad när akrylmålare får fram det där ”lager-på-lager-med-lyster” i färgen, det är något som för det mesta oljemålare lyckas med. Och prints är en tokbra grej om du inte vill bli av med originalen men vill dela med dig för en billigare penning till intresserade. Det behöver heller inte kosta särskilt mycket för någon heller. Jag printade vykort av diverse tavlor för ca 2 kr/st, och jag kunde med gott samvete sälja dem för 15 kr/st.
Såatte… 🙂

Jätteglad att du är tillbaka! Älskar att läsa din blogg och har gjort så i mer än 4 år nu. Du har en fundamental del i mitt feministiska uppvaknande och du är fenomenal på text.
När du säljer prints så kommer jag köpa flera. Ikonen är spot on. Har flera ikoner hemma på väggen och utökar gärna med fem icon! Målar även själv men skulle vilja utveckla. Har för mig att du skrivit att du är självlärd? Skulle gärna vilja självträna min teknik så den blir lika bra som din. Hur skulle jag göra det då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *