Kategorier
Titta jag målar!

Jag vill inte måla för bra

Jag älskar denna smutsiga och ”ofärdiga” känsla jag fått till på handen. 

  

Jag målade inte klart, jag skissade upp, la på ett första lager och några detaljer istället för att jobba på tills det blev ”bättre’. Jag upptäckte när jag målade tidigare att det var finare innan jag målat för mycket. (Tar mycket kort på progressen) Men jag får ofta liksom tvinga mig själv att inte överarbeta för det är lätt hänt, man fastnar i att få det att se verkligt och ”rätt” ut.

Men jag vill ju inte måla hyperrealism. Eller realism alls egentligen. Det är imponerande att titta på men ganska ointressant egentligen. Jag skulle aldrig köpa den typen av konst eller sätta upp den på väggen. (OBS min åsikt och smak bara)

  

En liten detalj från nån annans verk får kröna mitt som nästan är klart nu. Gissa varifrån jag fått detaljen  ifrån!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag vill inte måla för bra”

Så satans duktig! Jag hade verkligen ingen aning om hur bra du var på att måla.
Jag är riktigt avundsjuk. Älskar också alla dina motiv och hur du fångar upp färger/nyanser.

Det är ju skillnad på att måla bra och ”bra” – om du med ”bra” menar något i stil med en sextonårings lite lätt retuscherade ”verklighet” eller tavlor på gråtande barn… 😛
Föredrar verkligen mer skissat i så fall!

Det är ju en referens till Frida Kahlo! Så jävla snyggt. Håller med om att ofärdigt kan vara snyggare än färdigt. Kan tänka mig att det är en svår gränsdragning i den stilen du målar, det är ju ändå figurativt och avbildande eller vad man säger…

Realism kan väldigt lätt bli tråkig och livlös. Det är så mycket mer värt att få till den där speciella känslan. Jag kämpar också med att inte överarbeta när jag målar. Har mycket svårt att låta bli, och så blir det bara blaj av det hela.

Du har en fantastisk talang. Jag håller med om att ”ofärdiga” detaljer gör det hela mer intressant. Alla mina lärare på estetisk bild tyckte tvärtom, att allt skulle vara så perfekt som möjligt. Jag hoppade av för jag kände att jag målade bara för deras skull och tappade lusten till att måla men jag vill verkligen börja om!

Superrealism kan vara ointressant – annat än att man kan beundra tekniken. Men du är inte alls i närheten av den. Du visar upp en realistisk bild som ändå är helt personlig och lite som verkligheten sedd genom en lins som förvränger en aning. Det skapar spänning och motstridiga känslor. Bilderna stöter bort – är ”fula” – och attraherar – är känsloladdade – och provocerande.
Det är spännande att följa ditt måleri.

Hej!
Försökt hitta nåt forum för kvinnor där man kan skriva av sig lite om sina känslor.
Jag dejtade en kille i ca 2 veckor under våren som jag känner har gjort övergrepp på mig och jag känner att jag har faktiskt blivit våldtagen av honom.
Jag är lite korkad som träffade honom i 2 veckor när jag eg, inte gillade han och fick ångest varje gång vi skulle ses. tyckte han kändes som ett creep och hade en väldigt konstig fascination över sex. Men jag kände mig ensam och fortsatte att träffa honom ändå men kände mig pressad till att hångla med han eller ha sex. har dock ej haft penetrationsex med honom, han har inte heller fått se mig naken (gjorde grejer under kvällen bara med släckt lampa) osv.
Men ända tills idag känner jag mig äcklad och typ ’smutsig’ varför jag lät denna jäveln ta på mig. känner mig kränkt och kan ej få bort dessa känslor från mig.
Därför vänder jag mig hit för att få råd från kvinnor. Har ej kvinnliga vänner och som sagt har ej kunnat hitta nåt bra forum för sånt.
Har en pojkvän idag som jag berättar sånt för och han ger mig stöd men samtidigt förstår inte han mig.

”Vill inte måla för bra! – hahaha, nej, inte jag heller och det lyckas jag jävligt bra med!! Skämt åsido – jag tror jag förstår vad du menar; det är lätt att man överarbetar. Jag brukar ibland ta kort på bilder under det att jag målar dem för att sedan titta tillbaka och fundera över när jag borde ha stoppat. Ibland kommer jag fram till att jag borde ha stoppat efter skissen, typ…

Jag känner likadant, jag är en såndär som överarbetar och alltid lägger ner alldeles för mycket tid på mina målningar, och det syns på resultatet. Det ser liksom överarbetat ut. Fastnar verkligen i det där med att få till det ”perfekt” trots att jag tycker att mer den här stilen är mycket mycket finare och mer intressant egentligen. Som du sa – realism är imponerande men annars är det faktiskt ganska tråkigt. Det är svårt att ändra sin stil bara sådär och bryta ett mönster som man följt i tjugo år av målande men jag jobbar på det!

Hej Natashja,
Intressant konst. Och du fyller upp en stor välbehövlig plats i debatten och samtiden. Jag vill apropå ingenting tipsa dig att lyssna på bandet Exilia -sångerskans hesa och rassliga stundom stenhårda stundom sårbara röst ger mig en känsla av kvinnlig styrka. Kackig engelska och ibland banala texter och låtar, men rösten o känslan finns där. Långt ifrån perfekt -men äkta på något plan. Som vi alla är. Jag gillar det som är lite b. Hoppas tipset kan ge något! Hejdå från mig

Har kikat lite på din konst under ”Titta jag målar” kategorin. Du har verkligen talang. Har du publicerat mer bilder på din konst någonstans i bloggen eller någon annanstans? Det jag har sagt tycker jag för tankarna till Frida Kahlo. Är du självlärd eller har du gått någon utbildning/kurs? Säljer du det du målar? Har du haft någon utställning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *