Kategorier
Titta jag målar!

Godmorgon, idag ska jag måla som jag alltid gör nuförtiden

Brukar ni också vakna av att era barn slåss? Varje jävla morgon. Först är de BFF’s, spelar minecraft, leker med dockor, pysslar osv i timmar (de är verkligen jättefina med varandra) men sen snéar de ur totalt och kaoset är ett faktum. Gråt och ilska. NÄHÄ och JOHO omvartannat. Är det för att de ej fått frukost? Borde jag sluta ta sovmorgnar? (Aldrig!)

Söker inga svar utan vill mest gnälla av mig, nyväckt som jag är.

Idag börjar jag måla en ny tavla. Så här ser det ofta ut:

progressenmåla upp och ner

Och så här målar jag! Alltså på riktigt. Minns ej var jag fått detta ifrån men ibland blir det enklare att se uppochner när jag målar av nåt. Man stirrar sig inte blind på motivet utan ser saken hur det verkligen ser ut.

Och halleluja för moderna mobiltelefoner! Kan ta referenskort på allt och zooma in om det behövs. Jag använder ofta instagrams filter för att förstärka linjer och färger också (men postar ej bilderna) för mer tydlighet kring hur exempelvis näsan ser ut eller händer, åh vad svårt det är att måla händer men denna gång har jag lovat mig själv att inte fuska eller undvika måla sånt som är svårt. Förr gjorde jag ofta det. Gömde händerna utanför duken eller i knytnävar.

Förresten, barnen målar också mycket nu. Jag köper riktiga penslar och mycket (billig) färg åt dem, sen har de fått ett eget skåp i köket där deras saker står för easy access. ”Det här var en väldigt härlig dag!” sa den lilla vid nattningen första dagen vi målat tillsammans.

 barna målarbarnens konst

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Godmorgon, idag ska jag måla som jag alltid gör nuförtiden”

Kul att se processen! Och kul att barnen också är med på ett hörn! Jag brukar skissa porträtt medan barnen ritar eller leker med lera. Blir mycket roligare för mig att måla något utmanande än att bara sitta med dem och måla kludd 😉

Alltså hur hinner du!? Jag vill också måla…men jobbar heltid, är ensamstående förälder på heltid…och så all denna hushållsarbete som typ ALDRIG tar slut!
Innan jag fick tösen så målade jag. Saknar det lite.

Igenkännande det där med barnen! Fantastiskt duktig är du att måla, fantasifullt och intressant! Halkade in på din blogg häromdagen, för första gången. Läste om det du skrev om att pappor är sämre osv. Måste säga att du slår ofta huvudet på spiken och sätter ord på viktiga och sanna saker! Glad att jag hittade din blogg och jag kommer fortsätta läsa din inlägg!

Men åh vad kul att barnen tycker om att måla! Så var det lite hos oss när jag var liten – min mamma målar så hon uppmuntrade kreativitet hos mig och syskonen också och det är jag så tacksam för idag ☺️

Målar också uppochnedvänt ibland vid porträttmålning. Vissa gånger jag EJ gjort det är det lite Picasso över hela ansiktet rättvänt men när jag vänder den tavlan ser den helt normal ut… Att vända motivet uppochned är en vedertagen teknik inom vedic art.

Måste bara säga att själva handen är en av de finaste händerna jag någonsin sätt målade! Så klart är allt fint, men just skuggningarna och ljusningarna i handen ger den nästan en glöd som ser helt fantastiskt ut! Du har verkligen talang!

Jag blir helt till mig i trosorna av likheten på håret mellan din tavla och den däringa kända med hon som står och står i en gigantisk snäcka (Venus från… Någonting). Cigaretten, röken, handen, tuttarna! Allt detta gör din så mycket coolare!

WOW! Jag gillar verkligen bilden, och vad kul att du visar upp den, har helt missat att du är konstnär! Hoppas vi får se mer av din konst på bloggen i framtiden 🙂 Är det olja eller akryl du använder? Vad gör du skissen av?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *