Kategorier
Titta jag målar!

Jag har målat ett riktigt uselt motiv!

Min senaste tavla blev precis klar:

Jag kallar den för ”Dålig morsa” alternativt ”Samhällsparasit typ white trash/ överviktig rökare, den som absolut ingen vill ge sina skattepengar till, den som alltid får skylla sig själv. För att folk är så upptagna med att öronmärka sina skattepengar till folk som tar typ skitviktiga högskolepoäng i ”Harry Potter och hans världar” eller folk som bryter benen när de åker roller blades.” 

Nu ska jag inte ta cred för det sistnämnda, det var världens roligaste Anna Kaagaard Kristensen (min medadmin på aporna) som sa det. Min andra medadmin Paula tolkade så här: ”Den perfekta modern. Ciggen blir för mig en symbol för hur lätt madonnan kan falla från sin piedestal.” Hanna Hellqvist sa att ”den utmanar en slags mamma-roll? ” Nån på instagram ropade ””horan och madonnan”, en annan frågade om jag försöker lyfta fram rökning som ok. Men måste konst ha ett budskap, en mening eller ett syfte? Jag kanske bara tycker rökning är snyggt?

Jag lämnar tolkningen åt den som tittar. Min konst talar för sig själv helt enkelt.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag har målat ett riktigt uselt motiv!”

Jag tycker det är så otroligt fint att du har med dina överläppshårstrån i målningen. Det är något som så otroligt sällan får finnas på ickemän, trots att det är relativt vanligt!
Jag har själv hårväxt där, och det är något jag haft väldigt svårt att acceptera med mitt utseende, därför blir jag extra glad att du inte väljer att ”censurera” den biten av dig själv i dina målningar.
Mer riktiga kroppar till folket! 🙂

Man tolkar väl tavlor utifrån sig själv. Rent objektivt tycker jag cigaretten är obehaglig då jag hatar rökning och när det är någon som ammar som röker blir det mycket obekvämt. Men som konstnörd måste jag säga att det är en sjukt bra gjord målning, sjukt imponerande! Och trots att jag hatar rökning ÄR det trots allt snyggt och cigarettrök en kall vinterdag doftar underbart 🙂 En sjukt snygg tavla som väcker känslor, det är det bästa!

Tycker den är helt fantastisk, heeeeeelt fantastisk.
Ett mästerverk! Hypnotiserande.
Förstår grejen med att byta ut svarta linjer mot blå, mycket effektfullt.
Har lärt mig mycket av dina insta-updates ang målandet.
Gillar ciggen 😀

Älskar tavlan!! Och motivet. 😀
Tyckte om Paulas definition, fick såna vibbar när jag såg bilden. Blev faktiskt lite stött av cigaretten först, det var kul att du fick en att fundera på det haha. Håller med andra också om att ciggen och röken (och handen för den delen) verkligen är välgjorda. Du har talang. 🙂

Jag älskar den här tavlan. Den är provocerande och tankeväckande men mest av allt älskar jag barnet och jag tycker att du fick det att se så mjukt och verkligt ut (Så fort jag såg den gick ögonen direkt dit och jag föreställde mig direkt det där ljudet av en bebis som ammar) och det påminner mig om när min mamma ammade mina syskon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *