Kategorier
Titta jag målar!

Det passiva ekorrhjulet

Jag kan sakna att bo inne i stan som föräldraledig. När T var bebis så hängde jag på stan JÄMT. Lunchade med vänner, drack latte efter latte och fikade upp månadens budget. Visserligen hade jag vänner som också var föräldralediga då men det var så enkelt att åka in och åka hem när bebisen blev trött och less. När T blev lite större och kunde sitta så hängde vi på öppna förskolan varje dag. Dit gick jag på tio minuter då det låg i älvsjö där vi också bodde.
Nu sitter jag liksom mer fast. Uttråkad framförallt men kanske ännu mer isolerad. Jag märker på mig själv att ju mindre jag träffar folk desto mer inåt blir jag. Och desto mer deprimerad och liksom ”slö” i huvudet. Jag tappar lätt orken och lusten till det mesta då. Energin tar aldrig fart. Ni vet som att gå arbetslös längre tid. Man hamnar i det där passiva ekorrhjulet som i sin tur slutligen bränner ut en. (motsägelse, jag vet) Och där har jag ju harvat på länge nog innan Juno kom.
Jag har tänkt på att jag kanske ska se målandet som ett jobb. Tvinga mig själv att måla på så sätt. Visst antal timmar om dagen oavsett om jag har lust eller ej.

Givetvis utan att tumma på inspirationen, jag tänker inte måla skit men vet också att ju mer man målar desto mer kreativ och inspirerad blir man. Och om jag tänker så så kanske jag slutligen kan börja sälja prints? Eller fixa en utställning?
Förresten, angående prints… var fan hittar jag ett prisvärt tryckeri som inte tummar på kvalitén men ändå är billiga nog för att jag ska få en profit? Jag vet verkligen inte i vilken ände jag ska börja. Och misstänker man ADD som jag gör så förstår ni kanske mina svårigheter.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Det passiva ekorrhjulet”

Hej!
Du kanske inte är intresserad, men det finns öppna förskolan i vendelsö, västerhaninge och nynäshamn..
Förresten, om man får säga. Tycker du borde göra armarna lite ”fetare” för att passa mer till kroppen. Annars en helt fantastisk bild!

Tänkte att det kanske ska droppa bröstmjölk från brösten ner i blodet, så det blandas fint. Blir nog också effektfullt. Jobbigt att må dåligt, är nog en bra idé att se målandet som ett jobb. Kram

Exakt samma känsla här. Uttråkad föräldraledig som blir passiv och tappar lusten till att göra saker. Bor långt ute på landet långt från många aktiviteter. Har visserligen börjat åka till Öppna förskolan nu men det är ett himla sjå att ta sig dit.

Förstår dig, jag är också föräldraledig och uttråkad. Bor lååångt ute på landet och har inte ens grannar. När jag jobbar är detta drömplatsen att bo på, men nu är det bara isolerat och öde.
Jag är dessutom den första bland mina vänner som fått barn så känner ingen annan föräldraledig. Skulle kanske kunna leta upp någon öppen förskola men är så himla blyg bland nya människor 🙁

Tror det kan vara en jättebra idé att måla x antal timmar varje dag. Jag har gått på diverse olika konstskolor (en herrans massa år sen) och sa schemat ”målning” så var bara att sätta igång oavsett inspirationsnivå. Några av mina favoritmålningar har kommit till under dylika former. Är man totalt tom i huvet kan det ändå ge mycket att bara förstöra en vit yta (papper eller duk) på lämpligt sätt: måla medans man blundar, måla utan att lyfta penseln, begränsa färgpaletten etc.

Jag är absolut ingen expert på tryck men har snappat upp lite i jobb och privat. Det första är väl att bestämma om du vill sälja många prints till billig peng eller begränsa upplagan och sälja få av varje motiv. Väljer du få så brukar det vara signerade, numrerade och begränsad upplaga.
Vad gäller att trycka prints så tror jag faktiskt att de flesta tryckerier kan hjälpa dig. Du måste nog helt enkelt (eller långt ifrån enkelt, hatar själv att träffa folk) besöka tryckerier så att de får visa vad de kan erbjuda och vilka alternativ som finns, Det är en del val som ska till, papper främst. Allt mellan 160 och 300 gram (tjocklek) skulle passa som print och kännas rejält. Ju tjockare och finare papper desto dyrare då. Jag vet en känd fotograf som trycker på pappret Verona Fine Art 300 gram som är både fint och dyrt. Men kanske kan det vara bra att ha ett namn med till tryckeriet så får de ett hum om vad du är ute efter.
Googlade snabbt och hittade det här företaget som fotar ens konst för printproduktion. 400 kr per motiv och 250 kr per fil. Finns säkert massor av liknande firmor! http://www.proimages.se/konstreproduktion/
Lycka till med konsten, det kommer bli Epic!! 🙂

”Jag märker på mig själv att ju mindre jag träffar folk desto mer inåt blir jag. Och desto mer deprimerad och liksom ”slö” i huvudet. Jag tappar lätt orken och lusten till det mesta då. Energin tar aldrig fart.” Åh EXAKT så är det för mig med!

Jag är själv fast i den onda spiralen med arbetslöshet och depression jag önskar jag också hade en hobby som jag är duktig på!
Men jag tänkte tipsa om society6.com, där kan du sälja prints/muggar/t-shirts/tygväskor!
Bokkei använder sig av utav den sidan! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *