Kategorier
Titta jag målar!

Starta företag? 

Alltså jag målar. Då blir det tvärstopp med allt annat. Jag tror jag har hittat ett tryckeri förresten. Men det ligger inne i stan och jag har eh svårt att få arslet ur vagnen. Men tänk om jag skulle bli klar innan jul?  Men sen måste jag ju starta företag också. Så jag kan betala […]

Alltså jag målar. Då blir det tvärstopp med allt annat. Jag tror jag har hittat ett tryckeri förresten. Men det ligger inne i stan och jag har eh svårt att få arslet ur vagnen. Men tänk om jag skulle bli klar innan jul? 

Men sen måste jag ju starta företag också. Så jag kan betala skatt på det jag säljer. Och njuta de få ekonomiska fördelar som finns. (Dvs handla material!) Men hur fan ska det ens gå till? Hur ska jag klara av detta? 

Så här ser den ut nu iallafall. I skrivande stund. Nån slags hybrid mellan Kali, Medusa, Eva, mig själv. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

13 svar på ”Starta företag? ”

Det är rätt enkelt att starta och ha enskild firma. Skatteverket är dessutom den bästa och mest hjälpsamma myndighet vi har. Är du bara öppen med allt och visar på att du vill göra rätt även om det blev fel så brukar allt gå fin fint.

Lycka till!

Håller med! Väldigt trevliga och hjälpsamma människor på Skatteverket som snällt svarar på vilka dumma frågor som helst 🙂 De brukar också anordna gratis informationsträffar lite då och då för folk som vill starta eget (titta på hemsidan), där de går igenom allt man måste tänka på, hur man deklarerar osv.
Enskild firma är väldigt enkelt att starta och rodda, tom en idiot (dvs jag) klarar det galant.

Hej
Vet inte om det bara är på min dator det blir så, men reklamen täcker första delen av inlägget så jag kan varken läsa titeln eller början av brödtexten.

Inspirerande inlägg annars om att starta företag, önskar bara jag kunde läsa hela texten.

Det finns gratis starta eget kurser som är väldigt bra, Googla fram någon som passar dig! Som tidigare skrev, det är inte svårt att starta en enskild firma så KÖR PÅ!! 🙂

Det går att skatta utan företag, t.ex. genom att skriva in dina inkomster i deklaration varje år under ”övriga inkomster”, eller genom att fakturera genom t.ex. Frilans Finans (de betalar in skatt + sociala avgifter, du får ut dina pengar i vit lön). Tänker att företag innefattar fler aspekter än ”vita pengar” och ”slipper betala moms”, och då kan någon av ovanstående förslag vara ett alternativ.

Tipsar också om frilansfinans för att komma igång! Det är så enkelt och har bra support. Så kan man ta en sak i taget liksom och komma igång utan den stora tröskeln att starta företag. När man sedan fått lite grepp om fakturering och sin produkt blir det lättare att ta tag i resten av företagandet.

Som andra sagt, prata med Skatteverket. Kan ju också tipsa om att först köra det under hobby (och ta reda på vad som gäller för det, finns ju box för att deklarera det med) och under tiden lära dig om EF och kanske gå över till det om det går så bra att du känner att det är värt det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *