Kategorier
Vardagstrams

Hur luktar ruttetägg?

Vet ni hur ruttet ägg luktar när det stekts? Det vet vi
 
 
Barnen gråter, maken blev utan frukost och stekpannan för 800 spänn åkte i soporna. Och lukten. LUKTEN. Den sitter överallt. Tar sig in i kroppsöppningar och traumatiserar hela familjen. ”Jag känner mig våldtagen” ylar maken som fick lite av ägget på sin hand. TACK KRONÄGG!
 
Jag känner att jag behöver en stödgrupp för det här. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hur luktar ruttetägg?”

Jag fick lära mig i hemkunskapen att testa ägget innan man steker/kokar det (om man är osäker på hur gammalt det är). Fyll en bunke/kastrull med vatten en bit över äggen. Om ägget ligger ner, då är det färskt. Reser det sig är det ca 2 v och är ok att äta. Om ägget flyter upp till ytan så är det dåligt! Blir väl någon reaktion i ägget som gört 😉 Ett litet tips bara 🙂

Nä fy fan!!!

Vi kommer snart gå över på våra egna ägg, alltså inte mina utan vi håller på att invänta kycklingarna som ska bli värphöns…. Jag väntar till den dagen jag vet hur gamla äggen är.

Btw, alla datum som står på äggkartongerna, är beräknade på förvaring i rumstemperatur. Ägg kan ätas (normalt, om de t ex inte blivit skadade och ruttnat ;)) lååång tid efter BF-datum. Är man osäker kan man knäcka ägget i ett glas innan…

Ahhh är ni inte lite kränkta också? Och det kanske skulle vara skönt med lite ersättning som plåster på såren för denna traumatiska upplevelse

Svar:
JAG KÄNNER MIG JETTE KRÄNKT
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hur smakar mask i ägg? Det vet jag. Eftersom halva var kvar. Vart rätt svårt att äta ägg efter det, men nu börjar det gå bra igen

Svar:
men usch! Hur fasiken hade masken tatt sig in?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

det jag gör med ägg hemma som har passerat bäst före det är att lägga dem i ett glas vatten. Flyter ägget så ska det slängas! (utan att gå södner dvs). men om era ägg hade ett ok datum hade jag ringt kronofågel och skällt ut dem och fråga om de brukar sälja dåliga ägg?

Usch vad vidrigt… jag kommer nog att köra vattentestet på alla min ägg framöver oavsett vad det står för datum på kartongen.

Men jag tycker som några andra, kontakta leverantören om det var ok datum på kartongen. Lite kompensation för det borde ni kunna få, en ny stekpanna kanske.

Fy vad vidrigt! Fast var ni verkligen tvungna att slänga stekpannan?!!

Svar:
asså lukten sätter sig. oavsett så finns det inte en chans att jag hade kunnat ta hand om den.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ooo ja, den lukten har jag känt. Mamma hade lite höns när jag var liten, de gömde ägg ibland och fyfan vad det luktade när de knäcktes! Och det var ändå utomhus, stackars er som har den stanken i köket 🙁

Åh herregud, så äckligt! För mig räcker det att på nära håll ha sett de svarta ägg som man i Kina äter som en delikatess. Minns inte hur det luktade, men att se det där ägget med grönsvart fd äggula och brun fd äggvite var tillräckligt för att få mig att tappa aptiten.

Men blä!! Jag har aldrig behövt vara med om det själv men mamma brukar skrämmas med sitt prat om ruttna ägg! Jag knäcker nästan alltid i ett glas innan jag häller ägget vart jag nu vill ha det.

Konstigt att ägget var dåligt, de ska ju stå sig länge?! -.-

Jag mår illa av lukten av ägg även om de inte är ruttna. Som tur är har sambon blivit matförgiftad av kokta ägg som legat frysta och sedan micrats.. Han sa att det var det äckligaste han någonsin ätit men han åt ändå flera stycken och mådde riktigt dåligt i några dagar efter 😀 Sen dess mår han också illa av ägglukt, så här hemma äter vi inte ägg.. Tack och lov! Äggligt är vad det är!

Ang. mask: Jo det händer tydligen att hönorna kan få i sig den typen av mask och så kaplas den in i ägget, om jag förstått det rätt. Läst på google att den inte är farlig, men tusan av äckligt det var.

Uhhhhh så jävla vidrigt! Vi hade egna höns när jag var liten och på något sätt hade ett gammalt ägg plockats in. Kokade det men när jag skulle skala det, var det som om det exploderade i min hand.

Och den lukten, helt klart den absolut vidrigaste!

Uhhhhh så jävla vidrigt! Vi hade egna höns när jag var liten och på något sätt hade ett gammalt ägg plockats in. Kokade det men när jag skulle skala det, var det som om det exploderade i min hand.

Och den lukten, helt klart den absolut vidrigaste!

Men EW! Är det där svarta äggula?! Resten av ägget ser ju inte heller något vidare ut, usch! Och jag undrade hur jag ska kunna gå ner i vikt när jag är så hungrig hela tiden, nu vet jag vad jag ska tänka på nästa gång sötsuget sätter in 😀 Tack för den!

Vårt senaste paket från kronägg luktade hönsbajs… Så illa att jag slängde det för kylskåpet luktade efter ett par timmar. Tji fick vi som var lata och handlade ägg i affären istället för Gårdsbutiken där vi brukar…

Stackare, ruttet ägg är illa. Lika skrämmande/illa som när man har egna höns och råkat få ett befruktat (när man slarvat med äggplockningen)…

Haha, det här var det roligaste inlägget jag läst på länge. Måste ha varit fruktansvärt när tom stekpannan fick slängas! Jag har alltid bara kollat bäst före datum, men nu måsta jag nog göra vattentricket hädanefter!

Dessa hundraåriga ägg ni pratar om heter Balut.

Det är ägg med 12 dagar gamla ankfoster som läggs in i en lag och äts sedan. Vidrigt.

Ruttna ägg som exploderar i äggkläckare är en höjdare.

men färgen, FÄRGEN för höge farao! Jag kräktes nästan vid anblicken av BILDEN av ägget, och känner den vidriga ruttna, stekta lukten i näsborrarna och jag var inte ens där. Stackars stackars er!! Skulle inte bli förvånad om ni slutar äta ägg nu, det känns nästan som att jag kommer att göra det.. brrrrr…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *