Kategorier
Vardagstrams

Hysterisk höst med feministfittan och Apan

Nu kommer hösten med stormsteg och det innebär ju att det är slut på slapp-dagar och semester.
 
Jag vill utveckla bloggandet mer; bli mer strukturerad, planera skrivandet bättre, (typ ha veckoplaneringsmöte med mig själv varje måndag) ha återkommande inslag, lite mer tema, lite roliga tävlingar (ej ofta, hatar söndersponsrade bloggar) göra radio med cissi och kanske videoblogga lite mer och APROPÅ videobloggar så har jag och Anna AKA Apan Satt i Granen funderat på en massa hösthäng/jobb ihop när hon ploppar ut sin tredje unge och ändå måste vara hemma och här kommer ett spontant smakprov. 
 
 
 
Nu har vi ju ingen fancy utrustning och vardagskaoset lär ta ut sin rätt, men har ni några tankar om vad ni skulle vilja se oss göra eller prata om? Har ni några konkreta förslag när det gäller resten av bloggen? Eller andra tips som jag kan packa med i min mentala ryggsäck?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hysterisk höst med feministfittan och Apan”

Ett bra sätt att strukturera bloggen är att komma på återkommande vecko-teman. T.ex analysera vad som skrivs i nyhetsartiklar utifrån ett genusperspektiv.

En sak som jag reagerat på är folk som påstår att dålig kvinnosyn/kvinnoförtryck inte existerar i Sverige/Svensk kultur. En kul grej skulle kunna vara typ "veckans gubbslem" eller liknande där män (och kvinnor) som uttrycker sådan idioti tas upp. (twitter lär ju vara en guldgruva)

Du har då och då skrivit om inredning och din kärlek till kitsch, så kanske "veckans kitsch" skulle vara ett kul inslag där du berätta mer om föremål du är intresserad av.

Återkommande teman kan hjälpa vid idée torka!

Hoppas mina förslag är till hjälp 🙂

Jag håller med Amanda, satsa hellre på podcast! Jag är ingen fan av videobloggande (men hallå, jag kan inte kolla sånt på jobbet!) och det är ändå oftast för kort för att jag ska hinna gilla det. Men det är ju bara jag.

Alltså SHIT vad konstigt det är att höra din röst. När jag läser din blogg så låter den inte alls så i mitt huvud. Jag hade trott att du skulle ha en mörkare, hårdare röst. Har själv rätt mörk röst. Men så har du helt vanlig röst, haha. Och lite rolig dialekt (är göteborgare). Att se dig, hela dig, på video var också annorlunda. Så mer sånt här helt klart så man kan få sig en uppfattning om hur du verkligen är!

Bara såhär spontant hade det vart galet roligt att se video bloggar med er två, och då får det gärna vara lite kaos ibland då och då, fräsch i jämförelse med alla andra som sitter så uppstyltat och ska vara så allmänt perfekta. Ni verkar var sjukt underbara människor, nu ska jag gå och läsa "Apans" blogg 😛

Svar:
Gör det! Den är skitbra!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

din syn på barn uppfostran.

din syn på livet.

dina tankar angående debatter som pågår i samhället.

din feministiska syn på saker och ting.

fast jag tycker din blogg nästan är perfekt som den är ! Fortsätt som du gör nu !

Jag tycker att det är kul med tävlingar! Du kanske kan lotta ut grejer som ett av liv strömquists album eller någon annan bra feministisk bok eller något som du har hemma och vill slänga bort.

Samt podcast skulle vara festligt. Men allt beror på vad du vill att din blogg ska utvecklas till.

ÄLSKAR’T!!! MER LD/Apan-TV 😀

Dock inte dissa My little ponys – friendship is magic, serien! Vet du LD, att det finns en hel "Brony"-organisationer med vuxna karlar och tjejer som tittar på den nyaste serien (friendship is magic säsong 1 och 2 finns på youtube) ? Awesome 🙂 Är själv nerd ^^ haha.

Gillar din blogg precis som den är, mera kroppspepp kanske?

Sen får du gärna förklara hur du är när du diskuterar, för alla ämnen är intressanta, men i "tonen" ( om det nu finns en sådan när man skriver, eh)känns du så hård ibland när du besvarar att jag undviker att kommentera för jag vet inte om du är arg eller ja…diskussion är intressant och kul, men tråkigt när jargongen är så hård.

Svar:
Jag är hård som attans. STockholmare, WT och attityd. Men hjärtat på rätt plats. Svär mycket och har en tuff ton men är sällan arg och även om jag är arg så bits jag inte. Men jag och anna kanske ska dra några diskussioner osv för att på så sätt visa mer hur jag låter irl. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tycker att ni ska träffa en läsare live då och då…så ni kan ju börja med mig som är på tillfälligt besök i sthlm denna vecka o behöver någon att ta en fika med på stan i morgon 😉

Svar:
haha! Bra ide! Tyvärr är vi båda bortresta hela dagen imorgon! Men jag har tankar på bloggträff. (jajajaja jag vEEEEEET att jag suger, jag har sagt det i flera år nu.)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Läsarfika whatever, kommer att bli kul att se (video) eller läsa om även för oss som inte har en chans att ta sig upp till Stockholm.

Svar:
åh det vore en fucking dröm att fixa och sen filma! ÅH! Jag ska tänka på det här!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Podcast!!!! Snälla rååååå! Är ju helt förkrossad över att dina radioprat med Cissi inte går att lyssna på längre. Eller går det?

Svar:
itunes! men jo, pod vill jag göra. Men inte preciiiiis nu.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Bara sådär helt apropå: Du har en otroligt angenäm röst. Väldigt vacker och skön att lyssna på, tillskillnad från de flesta andra videobloggar man råkat klicka in sig på. Nasala stockholmare som piper: Hiiiij bloggen!

Svar:
Åh tack! Tycker du? Jag tycker själv att den är nasal, pipig och gräslig! hahaha. i mitt huvud låter den mycket skönare, lite mörkare liksom.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *