Kategorier
Vardagstrams

Jag tycker att detär dags att börja snacka mens utan skam

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag tycker att detär dags att börja snacka mens utan skam”

Håller med! Borde ingå i sexualkunskap i skolan i mycket större utsträckning också (för alla). Det är absolut något som man borde prata mer om, både med vänner och partner, och inte bara hysch-hyscha om. Det är läskigt hur lite många killar vet om mens (för att inte nämna flytningar!).

Sperma snackas det ju om hej vilt utan att någon blir äcklad, så vafan, fram med menssnacket offentligt!

Precis som man inte pratar om konstistensen på sin egen skit eller hur mycket kiss som rann ur en, eller vilken färg sperman har, anser jag att man inte heller ska vara för detaljerad vad gäller mensen.

Svar:
äh, jag är för ett mer skamlöst samhälle
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså jag är en sån där som tycker det är riktigt genant att prata om mens. Att säga att jag mår apa för att jag dör av mensvärk funkar inte. Eller att säga att jag är pmsdeppig eller sjukt godiskrävande för att jag snart ska ha mens. Men jag VILL kunna säga det. Bara helt naturligt kunna säga det. Jag jobbar på det, lite i taget, men det är inte lätt. Lärde mig väl av mamma och i skolan att det är något skämmigt som man ska vara tyst om. Och vissa killar blir ju helt "LALALALA jag HÖR inte" när man antyder det, för de tycker det är pinsamt eller äckligt. Jag erkänner att jag blir lite lätt chockad när någon jobbkompis tex säger "gud vilken jobbig mensvärk jag har nu". Men varför måste det vara så skambelagt? Det är ju hur naturligt som helst! Köpa bindor däremot har jag inga problem med. Tack och lov. Inget jävla smusslande där inte.

Svar:
börja prata mens högt och skamlöst. speciellt när män hör. normalisera.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

…och jag har problemet att klistret fastnar så bra att det inte släpper från trosan när jag ska byta binda. Always ultra. Ifall du använder något annat kan du ju testa dem nästa gång…

det är pinsamt att köpa, prata om o.. ja va ska man skylla på när man har gympa? jo, man viskar lite tyst till den manliga läraren o säger att man har ont i magen.

å kan säga efter två veckor är det ganska irriterande för mutta o ha bindor. o bindor är inte skönt, dom är stora o åker in i muttan. använder man tamponger oroar man sig över att det gått igenom. woah. å prevmedel blir jag irriterad av. YEY. ilandsproblem.

Åh skrattar så jag döööör! HUR KLOCKRENT! Med humor kommer man långt, Lady Dahmer! Bra jobbat 😀 Klockrent räcker liksom inte till. "En lydig liten pöl i mitten" Åh *torkar tårarna*

Glömmer aldrig när gympa läraren fågade alla tjejerna en efter en inför hela klassen med både tjejer o killar vilka tjejer som fått mens. Sedan skrev gympa läraren upp detta i en anteckningsbok. Han ville "hålla koll" på vilka som hade mens….Fan vad pinsamt det var o sitta o erkänna om sin mens inför alla….Han ville hålla koll på ens mensen så tjejerna i klassen inte skulle hoppa över gympan för ofta pga mensen.

Men hur lätt är det att ha gympa när man har riklig oregelbunden mens o har en binda som läcker som ett såll?? Var för ung för tampong då…

Usch..Skulle haft dig som morsa då så man vågat säga till gympagubben att han skulle skita i min mens o min kropp. Men jag fgick i 6:an o vågade inte "tjafsa" emot.

Så sant. Jag har en hel del killkompisar och expojkvänner som skruvar på sig för att jag ens nämner att jag har mens – de liksom tycker inte det är något jag borde prata om.

Jag minns dessutom en sjukt pinsam träff för klassens tjejer i sexan då vår skolsköterska skulle gå igenom hur bindor och tamponger fungerar. Mer än hälften av oss hade fått mens (men ingen erkände det egentligen). Jag vet inte, jag tyckte det kunde tagits tidigare samt inte varit så domedagsliknande när vi satt där.

Haha, känner igen det där. Jag började med menskopp för ett halvår sedan och när jag pratade med mina klasskompisar om hur bra det var så såg de ut som om de skulle kräkas/svimma/som om jag var galen. Men jag är så jävla trött på att det alltid ska hymlas så förbannat med det där blodet. Nu har jag dessutom drabbats av nån jävla åkomma som gör att jag blöder dubbelt så länge varje mens samt mellan blödningarna. Man kan nästan säga att jag har blödit 70 procent av det senaste årets dagar. Och jag bara pratar om det för annars skulle jag bli tokig. Jag är inte alls obekväm med min mens och tycker inte att det är äckligt, bara lite smått knöligt när mensskydden inte funkar ordentligt som du beskriver. Jag antar att du redan testat menskopp och att det inte funkat?

Svar:
jo som jag skrev i tweetsen så funkar menskopp ej
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har två tips: menskopp och järnrabletter. Är

Också en riktig storblöderska men sen jag började äta järntillskott har det blivit bättre! Och menskopp, MENSKOPP! (jag säger det med halelujah-kör i rösten). ALDRIG mer illaluktande flytningar och fitt-svett av bindor eller uttorkade slemhinnor och "ludd-kaniner" av tamponger! Känner mig för första gången fräsch att slickas sekunden mensen tar slut istället för att ha mus-karantän en vecka till för att fitt-stackarn ska få en chans att återhämta sig!

Svar:
som du kanske missade i mina tweets här så kan jag inte använda menskopp.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Konstigt, jag har aldrig märkt av något av dessa problem du beskriver, med bindor som inte fäster och som knölar ihop sig till en boll.

Blir nyfiken på vilket märke du köper?

Och så kan jag tipsa om ett märke som heter Intuition. Jag är helnöjd med deras bindor. Finns nattbindor som är så långa baktill så det känns som att de når ända upp till nacken…

Jag har alltid blött jätte mycket o länge varje månad. Har kraftiga smärtor innan och under varje mens som gjort att jag har kräkts. Jag har prövat alla olika sorters skydd. Jag har blött igenom på bussar, på jobb, i skolan. Blött sönder flera sängar etc. Har inte funkat med hormoner heller.testat ppiller, hormonstav etc etc

Till slut gav jag upp o gjorde en sk. ballongmetod operation / thermachoise. Man bränner bort slemhinnorna i livmodern så man inte kan få mer mens eller får mycket mycket mindre mens. Men man kan inte bli gravid efter denna behandlingen. Jag har två barn och valde att bränna bort min livmoderhinna. Det är det bästa jag gjort. Operationen gick snabbt o tillfrisknandet gick bra med. Jag har varit mensfri i mer än ett år nu.

Nu är det slut på alla hemska smärtor o att blöda igenom här o var. Känner mig fri! Slipper niagrafalls mens..Jippie!!

http://www.youtube.com/watch?v=XYlVoMXY3Fw

http://www.youtube.com/watch?v=e-G9kFl6YJM&feature=related

har aldrig tyckt att det är pinsamt att prata om, eller att köpa bindor… det är ju naturligt… Men börja fan inte prata om bajs och att bajsa på offentliga toaletter för det är ju riktigt jobbig;-)

Det värsta är väl ändå alla fläckiga lakan och underkläder. Man får ha lite koll på lakanen så att man inte tar dem när man har gäster som ska sova över. :/ Jag kör med p-ring och vägrar ha en veckas uppehåll mer än max en gång var tredje månad. SÅ SKÖNT att slippa mensdjävulen.

Kan man följa din twitter på nått sätt utan att ha eget twitterkonto? Jag har facebook och där går min tidsgräns för vad jag orkar med. Logga in och se statusar 15 min varje kväll och sen logga ur… men det kanske finns något sätt att se dina tweetar ändå?

Svar till /teknisk idiot med tidsbrist.

Svar:
Jag tror inte det men är ej säker. Men man kan ju ha twitterkonto utan att för den skull använda det för annat än att läsa andras!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag bodde hos en spansk familj en vecka när jag var 18, vi som läste spanska fick göra det och i Spainen pratas det inte tyst om mens. Inte där jag var i alla fall. I klassrummet kan en tjej ställa sig och skrika "jag har fått meeeens, har nån en tampong?!".. Och i värdfamiljen jag bodde hos frågade pappan i familjen (han kunde engelska) vid frukosten om jag har mens. De hade två söner som också satt där och de ville visa vart jag kunde kasta mina bindor i så fall. Jag tyckte det var lite pinsamt men inte så farligt eftersom de inte tyckte det :)I japan däremot får man en speciell påse som är svart och inget genomskinlig om man köper något så pinsamt som bindor eller tamponger i en affär, de slår in grejerna som ett litet paket i påsen och så får man en vanlig påse till maten eller vad man nu köpt mer.

hahaha, åh vad mycket man bara måste älska dig, Dahmer! skrattade så jag tjöt åt de blodiga jumbotampongerna du avfyrar, hahahahaha, i feel you, VERKLIGEN!

och Emma H, sista meningen i din kommentar gjorde att jag tammefan går och köper en en menskopp imorgon. om det verkligen kan fungera sådär bra! du fick mig övertygad!

Svar:
menskopp är det bästa jag provat. man blir så frälst att man vill rycka tag i främlingar på stan och berätta om den!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Frågade sambon häromdagen om han visste vilket märke det var på mina bindor? Färg på förpackningen? Han hade ingen aning så jag upplyste honom om det (Libresse, orangea) och talade om att det viktiga var att jag hatar vingar då de släpper och skaver obekvämt så vill ha utan.

Tio minuter senare frågade jag igen. Han hade fortfarande ingen aning. Upplyste igen och frågade efter ännu en stund men det hade fortfarande inte gått in.

Så nästa gång är det sambon som får handla bindor så han lär sig.

Bad honom fråga mig om något blev hans rakhyvlar. Självklart visste jag märke och färg. Hade bara fel på att det var 4 blad och inte 3 som jag trodde.

Varför är det ofta så här att jag lägger hans onödiga information på minnet men han skiter i sådant? Gah!

Tack för skrattet i alla fall!

Ha,ha vad kul att du tog upp det här ämnet. Jag är själv medelålder dock (lite) äldre än dig, har en jädrans mensvärk och istället för att säga detta rakt upp och ner på jobbet, så viskar jag till mina närmaste kollegor att tss, tss så här är det…

Nej du har inspirerat mig till att nu jävlar, nästa gång ska jag säga som det är rakt upp och ner till gemene man. Det är inte mitt problem om de nu blir så jävla äcklade. För så här är det för många kvinnor, minst en dag, VARJE månad under en stor del av våra liv.

Till en helt annan sak, så undrar jag vad du tycker om de som anser att speciellt kvinnor är dåliga på att samarbeta med andra kvinnor på arbetsplatsen. MÅnga menar ju att speciellt kvinnor i grupp är taskiga mot varandra, i jämförelse med "en grupp hyenor". Det vore kul att höra dina reflektioner kring detta!

Svar:
det finns en problematik på arbetsplatser och det är att kvinnor ofta ställs mot varandra iom att mannen är kön. På en arbetsplats med få kvinnor så tävlar dessa kvinnor ofta om högre positioner på ett sätt som män inte gör. Just för att man på företag ofta nöjer sig med en eller två kvinnor högre upp (men obegränsat med män) och detta bidrar till ett konkurransbeteende kvinnor emellan. Finns det bara en position tillgänglig men tio kvinnor så kommer det bli så. Men att kvinnor annars skulle vara taskigare än män eller sämre på att sammarbeta är en jävla myt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

What?

Har aldrig haft problem att prata om min mens och visste inte att folk tyckte att det var så "pinsamt", har väldigt oregelbunden mens och fick ofta skit för det på gympan. Läraren fick höra ett och annat när det blev gnäll för att jag inte kunde vara med på badet. Då kom det en arg kommentar att Du kan ju spana i mina trosor om du inte tror att jag har mens då blev det inget mer gnäll om min mens.

Med karln är man väl extra äcklig, det går ju som itne att dölja att man har mens. Han får nog stå ut med ett och annat. Men å andra sidan så säger han alltid att blod smörjer så han är inte så värst känslig. Sex är alltså inget problem när jag har mens.

Har däremot problem med avsaknad av filter, farsan var alltid irriterad på mig och morsan för att vi snackade "skit" vid matbordet och tog upp diverse grejer som han tyckte var äckliga. Men det har inte hindrat mig från att fortsätta snuska tydligen.

Däremot så försöker jag hantera mig lite på jobbet, jag jobbar med patienter och de kanske inte är så intresserade av vilken konsistens min mens har just den dagen men mina stackars arbetskompisar kommer inte undan 😉

Fantastiskt. Jag tyckte det var SKITPINSAMT i början när jag hade mens att prata om det (hallå, jag fick det när jag var 9 och fortfarande hoppade hopprep och gungade) och flera år framåt men nu har jag inga problem alls. Alltså jag kanske inte är bekväm i att prata så öppet om det som du gör, även om jag önskar det, men om jag glömmer tampong till skolan när det kommer har jag inga problem med att tydligen fråga om någon råkar ha några med sig istället för att försiktigt viska till bästa tjejkompisen och sedan gå och smussla med dem i fickorna. Och om jag blöder mycket under en natt när jag sover hos min pojkvän och det blir dedär ÅHNEJ BLOD PÅ HANS LAKAN så skäms jag inte längre. Det är otroligt skönt.

– Instämmer i hallelujah-kören för menskoppen. Köpte en för 2 månader sedan. Jag vill också berätta om den för alla och övertyga dem att skaffa! Jag har blivit så fascinerad själv. Frågade upprymt pojkvännen om han ville se innehållet en gång och fick honom faktiskt att kika. 😉

– En kompis till mig fick byta till en annan sorts p-piller än "standardvarianten" och hon får nu bara mens typ 2 ggr per år. Hon hade också rätt jobbig och riklig mens som hon nu slipper…

Linda: Berätta mer om operationen? Vad krävs för att man ska få genomgå den? Det låter som himmelriket för mig som varken vill ha mens eller barn.

Allmän kommentar: Det är så synd att få vet om att mensblod är kliniskt rent, inte förrän det faktiskt lämnar kroppen kommer bakterierna åt det. Om mensblod enbart hade bestått av blod hade blodbankerna kunnat använda det. Nu är det tyvärr inte så, det är utblandat med slemhinna och annat mojs, annars hade jag lätt donerat mensen till behövande(Ja, jag tänker i sådana banor ibland, förlåt). Jag har inga problem med att säga att jag har mens när jag faktiskt har det, nu håller den till exempel på att gå över(lol), och mensvärken har faktiskt ibland till och med räddat mitt rykte några gånger. För att göra den historien kort så var den en människa som undrade om jag var bakis för jag hade supit kvällen innan, och såg allmänt hängig ut den hära morgonen, men det var mensvärk, så då kunde han inte skratta åt mig. Hah!

Svarta tygbindor! Så slipper man se allt blod. Eller tygbindor överlag är ju gött. Mjukt och skönt men kan säkert korva sig ungefär likadant som vanliga bindor kan korva sig… Skulle ha fler tygbindor om det bara var lite billigare, men det är gött.

Pinsamt med mens? Ja kanske om du är 12 år.

Och att det (oxå) beror på MÄN? Kom igen. Ännu ett ämne som du VILL ska bero på män. Som du vill intala tjejer beror på män.

"du blir generad av att prata mens för att en MAN sitter som VD på Skandia". Supertröttsamt.

Svar:
det är inte bara kvinnor som tycker det är skämmigt. ofta tycker män att det är jobbigt när kvinnor pratar män. Mens ses som äckligt eller smutsigt. Många kan inte tänka sig ha sex under mensen och många äcklas av sina egna kroppar. Kan inte räkna hur många gånger jag suttit i menskoppdiskussioner med kvinnor som tycker det verkar skitäckligt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Till Katten:

Vaddå så jag är onormal då som tkr det är sjukt pinsamt att prata om mens? Att man tkr det är pinsamt att prata om sånt gör tydligen att man helt plötsligt degraderas från sin egna ålder till en tolv-åring?

Tkr inte heller det ska vara norm att man ska skämmas för något sånt. Har dock blivit uppvuxen med att man inte pratar om det alls, om man nu inte tror att man är gravid -.- Men annars ska man absolut inte prata med det, om man måste ska det vara med andra kvinnor/tjejer, men absolut inte med någon manslig släkting alls. Skulle aldrig få för mig att prata om något sånt med min pappa tex :S Det borde inte vara så dock, men tjejers problem är ofta inga problem om det inte har något med killar att göra.

@stressad fyrtioåring – jo det går utmärkt att läsa tweets utan att själv ha ett konto. Googla användare och Twitter så kommer du rakt in i den sökta personens konto och kan läsa allt som hen har skrivit. En annan variant är att faktiskt skaffa ett konto, lägga till dem man vill följa men avstå från att twittra själv. Man går ju bara in och läser när man själv vill, förslagsvis genom appen på mobilen. Lycka till 🙂

Jag äter p-piller som tar bort mensen, och jag saknar det en aning faktiskt… Fast det är SÅ SKÖNT att slippa obekväma bindor och mensvärk.

Jag trodde det var något fel på mig som inte blödde i mitten av bindan när jag var yngre. Trodde att jag hade något fel, eller att jag satte i bindan fel eller något. Blöder ALLTID åt höger, har resulterat i blodiga lakan fler gånger än vad jag vågar tänka på… Började använda tampong + binda på nätterna, sen hade jag inte de problemen mer. Men jag har hört att det är "farligt" att sova med tampong? Myt eller sant?

Fast att inte vilja knulla under mens är inte det minsta konstigt. Själv dör jag hellre än att få nåt stort upp i mig när jag har så ont och är öm och svullen, men pinsamt? Icke.

Och du Fanny-jag är övertygad om att om DU slutar tycka mens är pinsamt så kommer den du pratar med inte heller tycka det. Jag jobbar på mansdominerad arbetsplats och har bett kollegor köpa med sig mensskydd till mig om jag glömt.

Vissa människor måste loosen up lite helt enkelt.

Personligheten sitter INTE i könet!!!!

WOOO! Mer mensprat! Inte särskilt skoj alltid men så jävla nyttigt och givande!

Mens var en jävla skam när man var yngre (typ 11-16) och det var ett helvete att använda bindor under mellanstadie tiden. Både obekvämt och pinsamt som fan, jag skämdes över min kropp precis som samhället sagt att jag skulle. Minns dock en gång på skolbussen då jag, i min dumhet, retades med en pojke angående puberteten (vräkte ur mig en taskig fråga angående kuken) och fick tillbaka "Du då!?? Har du fått mens än ällä!?!" och jag då "Ja, faktiskt.". Jag var 11,12 år gammal och så in i helvete stolt över att jag vågade, även tjejkompisarna beundrade mitt mod och förfasades på samma gång.

håller med den som skrev att man borde ha mer menskunskap för killar. de jag har varit ihop med har varit helt inkompetenta. en trodde till exempel att man har mens EN dag. hallå liksom. man får köra lite menscykelförhör med sin kille för säkerhets skull. sjukt lite de kan. och så stämmer jag in i menskoppskören. halleluja.

hahaha, apropå killar och deras bristande kunskaper kring mens. En kille jag känner blev nästan chockad när det framkom att man kunde läcka mensblod. Alltså att man blödde igenom binda eller att det rann på sidan. SÅ osannolikt kan det väl inte vara att man blöder tvärs igenom? eller bredvid? 😉

Svar:
LYDIG LITEN PÖL och andra myter
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

hahaha apropå rebeccas kommentar, så pratar jag och mina kompisar om ALLT det som hon nämner.

Vi pratar om bajskonsistens, hur vi gör när vi onanerar, hur mycket mens vi har för tillfället och hur länge sedan det var man tömde menskoppen.

jag förstår verkligen inte varför mens är så jävla äckel-och-skamstämplat. Bajs förstår jag, eftersom det luktar illa och löst bajs kan vara ett tecken på sjukdom osv, men mens luktar inte direkt illa och hälften av jordens befolkning får det en gång i månaden. Sperma anses inte alls lika "äckligt".

när man hör hur inkompetenta männen är så blir man ju mörkrädd. Vad träffar ni för karlar? min man tycker visserligen att det är obehagligt när jag pratar blod i alla former, oavsett om det är näsblod, fittyblod eller annat. Men. Det finns en förståelse för mig som kvinna, och som OFFER FÖR DEN JÄVLA MENSEN. DET borde vara det normala! Inte en "FYYY" mentalitet, som om vi vore vidriga för att vi har mens! Klart.. det är ju mindre nice med mens, det tycker alla men det är för fanken helt normalt. (!)

Alltså very true. Det är till och med skämmigt att säga till sin partner att jag har mens nu. Why? Jag skrev en uppsats om det här med att mens anses vara oerhört orent i vissa religioner. Det jag skrev om handlade om Shino i Japan. Kvinnor får heltenkelt inte delta i religiösa riter om de har mens eftersom de kontaminerar… En forskare menade att det handlade om att menstruationsblodet var så pass kraftfullt, det är ju en slags livskraft, att det var därför det var orent. Antar att man kan tolka det så, eller så vill man helt enkelt exkludera kvinnor från att delta inte enbart i religiösa riter, utan i dagliga aktiviteter. Och även om man borser från det religiösa känns det orent. Why? Because of the … FORCE… haha

Jag är ganska bekväm i att prata om mens (beror på med vem kanske), men jag har märkt att vänner kanske blir lite obekväma när jag pratar om det alltför detaljerat. Eller så är det bara jag som inbillar mig, eftersom jag tror att det ska vara obekvämt.

Jag skaffade nyligen menskopp, och jag älskar den! Synd att det inte fungerar för dig 🙁 Jag har fått ett mycket sundare förhållande till mens sen jag skaffade koppen. Det är ju bara blod, och lite slemhinnor, inget äckligt. Jag har blivit väldigt fascinerad av min kropp, och hur allt det där fungerar nu när jag kan se det "påriktigt", och inte intorkat i en binda.

Haha, jag älskar dig och önskar att jag vågade vara lika frispråkig. Jag kan snacka sånthär med mina kompisar o min man, men in public gör det mig obekväm. Håller förövrigt med om att alternativen suger, bindorna jag använder lyckas alltid knölas ihop o på ngt vis klistras fast i sig själv ist för i trosan. Menskopp vore kanske nåt.

IG.. Du frågade om det är farligt att sova med tampong. Jag gör alltid det nu. Har Kopparspiral och blöder sjukt mycket så måste alltid ha binda och tampong.. Jag har innan inte velat sova med den för att jag hört att det inte är bra att ha en tampong inne så länge. Har inget svar till dig alltså men tänkte bara säga att jag också gör det 🙂

Jobbar inom vården och precis alla mina arbetskamrater är kvinnor.

Om vi snackar mens? Hell yes.

Vi har tom lyckas synka in våra mens perioder så ibland är vi 4-5 st pms kärringar samtidigt.

Härligt 🙂

Har aldrigt tyckt det är pinsamt , men är nog lite arbetsskadad , för jag tycker inte bajs eller andra kroppsvätskor heller är något att hymla om 🙂

HAHAHAHAHA jeg er helt færdig af grin. Herligt indlæg….men så måtte jeg google menskopp – hvad fanden er menskopp for noget? Og så blev jeg meget klogere. Anede ikke det fandtes 🙁 og undrer så; VIRKER DET?

Nu er jeg i klimakteriet, så når jeg har mens 3-4 gange om året – hvor jeg glæder mig til det stopper – så vælter det ud….ja, jeg har også problemer med de skide bind for det render både frem og tilbage, så jeg laver propper af wc-papir og polstrer mellem ballerne og meller blyglæberne….GRINER… ALDRIG I MIT LIV TROEDE JEG, AT JEG SKULLE SKRIVE DET HER…TIL HELE VERDEN. Sidder lige og overvejer om jeg skal gøre det anonymt, men herregud – vi er kvinder og VI HAR MENS….jippiiiiiii 😉

Precis! Min mission är lite att man ska avdramatisera allt normalt kroppsligt genom att prata om det (givetvis inte i alla sammanhang och alla lägen, det är ju inget ämne för middagsbordet direkt). Jag blöder väldigt mycket, liksom min mamma (gjorde) och min syster. Trist nog har vi börjat om det först de senaste åren, men vilken befrielse att de har upplevt samma problem! Blir helt styrkt av att höra hur de har brottats med samma grejer som jag gjort (mardrömmen med långa bilresor, sova borta, göra grejer på "fel" dagar, tapetsera trosan med dubbla bindor och trosskydd+köra tre och fyrdubbla trosor ovanpå, alltid sova på badlakan, alltid klä sig i mörka kläder och ner över ändan, rusa upp på toaletten så fort ma har vaknat för att megafloden ska hamna i toastolen och inte svämma över alla breddar och PANIKEN om det är upptaget, olika missöden som inträffat…etc etc)

Sen är jag också begåvad med en trasslig mage, vilket jag börjat prata om först på senare år, har tyckt att det varit sjukt pinsamt tidigare pga inte så sexigt som tjej (helt annan tolerans för killar där, tyvärr). Och när man väl börjar nämna det så smått, så visar det sig att hur många som helst har liknande problem – när man trodde att man var den enda. Så himla skönt att kunna prata om, få tips och framför allt känna att ja, det är fler som inte är sådär "fint kvinnliga" och går på toa i tysthet en gång om dagen och kan äta vad som helst och det funkar jättebra.

Och det gäller väl egentligen allt. Hemorrojder är också en sån grej 🙂

Så, prata mer tycker jag med. Ju mer man pratar, desto mindre pinsamt blir det.

(Och, tja egentligen tycker jag väl att man borde prata om typ hängbröst, hur muffar och allt annat ser ut också, så folk inte får så jäkla skeva uppfattningar)

Håller verkligen med! Jag och mina ~väninnor~ kan dock prata om det högt och senast idag så sade hennes pojkvän "Men ew, jag vill inte höra om sånt" man ba MEN OMG VARFFÖR INTE, VAD ÄR DET HEMSKA och då vet du dessutom varför din flickvän kan vara grinig etc. Min pojkvän höll på att svimma när jag en gång sade "Jag har just fått min mens så kanske kommer läcka igenom på lakanen ikväll".

Sen det här med att bindorna LÅTER SÅ JÄVLA MYCKET? Man ba ursäkta kan ni slänga in lite fyverkerier också, tror inte att alla hörde. Inte för att det är pinsamt men osmidigt liksom. Önskar att jag vågade använda menskopp men vågar inte ens använda tampong = Jobbigt!

Helt med dig, fattar inte grejen med att mens skulle vara så otroligt äckligt. Herregud, det är bara blod! Klart man kan prata om det, det är ju något ALLA kvinnor är med om tusentals gånger under sin livstid! Enormt tabu, av någon anledning.

Våga prata, enda sättet att avdramatisera!

Jag förstår öht inte varför din kille ska veta vilka bindor du använder? Det är väl helt ointressant? Om DU råkar minnas vilka rakhyvlar han använder, ok, men hur gör det att han "måste" kunna veta vilka bindor du använder..? Fattar verkligen inte alls.

Jemenellerhur! prata mens bara! Mår man dåligt av det eller blöder mkt måste man ju ablsolut kunna prata om det.

Jag ville också bli menskoppsfrälst men det gör bara ont och ibland börjar det t.o.m. dunka därinne. Går bara inte. Fattar inte vad som ska vara så underbart? Funderar på att köpa tygbindor och se om det är bättre än alla dessa uttorkande bindor. Typ dessa kanske: http://alvehamn.se/shop/intim/tygbindor de borde väl hålla sig på plats när de knäpps på andra sidan troskanten.

Hahah åh så himla härligt! Har en kompis vars käre far är väldigt obekväm med allt som har med mens att göra så hon tvingar honom alltid att köpa det största paketen med bindor som affären har att erbjuda, bara för att se honom lida över något så fånigt.

ibland är det ju så skönt att komma hit och bara få slippa trivsel och myspys. men ämnet nu var bindhat, och alltså, har man inte behov av barn och diggar piller – cerazette! den enda biverkningen jag får är "ingen mens", och det kallar jag en fucking välsignelse! bindor ÄR ett jävla helvete. men jag hade förr problem med klister som jag inte fick loss från trosan, synd att jag inte kommer ihåg märket 😉

Mens ska man absolut prata om och jämföra erfarenheter om.

Eftersom det är många som läser och skriver här måste jag passa på att informera om ENDOMETRIOS. Endometrios är en väldigt vanlig sjukdom som 10% av kvinnor i fertil ålder har. Alltså helt galet många!! Inte så många vet vad det är och ingen kommer antagligen berätta för dig att det inte ska göra så ont så att du kräks och har typ krystvärkar när du har mens.

Vi får alltid höra att allt är så normalt och att det ska göra ont att ha mens och att man kan ha oregelbunden mens, riklig mens och jadi jadi.

Men allting är faktiskt INTE NORMALT. I stort sett så känner alla någon som har endometrios, fastän det är väldigt svårt att få en diagnos.

Surfa genast in på http://www.endometeiosforeningen.com och LÄR ER MER!!

Förlåt att jag spammar lite här Lady Dahmer, men det här är en typisk kvinnosjukdom som inte tas riktigt på allvar och som många unga tjejer lider av i tysthet då de inte vågar klaga på något som är så tabubelagt att prata om och som man liksom bara ska härda ut och inte gnälla över.

kunde inte heller ha koppen efter att ha fött barn, men hittade sedan en som funkade! nu kanske inte detta funkar för dig, men ett tips för alla som fött barn att prova är femmecup. så glad att jag kan ha menskopp igen! 🙂

Måste bara berätta en liten historia här. Jag hade en jävla mensvärk och blödde mer än någonsin för några månader sedan. Pojkvännen tröstade, klappade, hämtade te och fixade vetekudde. Efter en lång stund kom han på en genial idé. Han har en tub med kräm som han smetar innanför näsan då han blöder näsblod (det händer ofta och MYCKET):

"MALIN, kan du inte ta lite av krämen?? då slipper du mensen ju! HOORAAY!"<

Jag skrattade till lite och klappade honom på axeln. Min fina, snälla, omtänksamma pojkvän. Som nog måste läsa på lite, haaahaha.

Trodde faktiskt det där med att slippa gympan för att man har mens var en myt, något som bara sker i filmer eller möjligtvis något som förekom förr i världen.

Jag har numer hormon-spiral och mensen har minskat drastiskt. De flesta dagar räcker det att gå runt och småknipa så kommer det bara när man slappnar av (dvs kissar) tjohoo!

Apropå gympalektioner och mens – kommer ihåg de gånger jag haft mens och inte kunnat vara med på gympan och varit tvungen att berätta för (den manliga) läraren. Gick alltid lite tveksamt fram, lite pinsamt, och sa halvtyst "eh, jag har mens, så att…". Efter dem få orden sa han alltid bara "Ok!" och typ sprang därifrån.. X) Pinsamt samtalsämne. Speciellt mellan en medelålders man och en rädd tonåring…

Lil-Lets är de enda bindorna jag köpt och faktiskt gillat. Vet inte om de säljs i sverige, men tror man kan köpa dem online. Har du lite pengar till övers som ligger och skräpar är det kanske värt att testa, speciellt de längre tyckte jag var fantastiska. Jag älskade dem efter min egen förlossning, mycket bättre än de där tjocka post-förlossningsbindorna man kan köpa.

http://www.lil-lets.co.uk/

Det här med att blöda "bakåt" är verkligen sant men jag har aldrig pratat om det med någon. Bara tyst undrat om det bara är jag som är "feldesignad".

Vad är en menskopp? Som någon sa längre upp, det fattades en hel del info på sexualkunskapen.

Alltså, jag tycker inte att det är ett dugg pinsamt med mens. Däremot tycker jag att det är förbannat äckligt och därför ogillar jag att tala om det och jag ogillar att höra om det. Blir helt enkelt äcklad.

Det luktar illa, är kladdigt, handikappande och ofräscht.

Vet inte om jag har ett övernaturligt luktsinne men jag kan lätt känna på doften om en annan kvinna har mens och jag håller fan på att spy varenda gång. Då är det renliga och i övrigt fräscha kvinnor jag snackar om.

Om vi ändå ska ha en gemytlig liten stund och prata mens så vill jag passa på och fråga om det är någon mer som pruttar mycket när de har mens? Är helt förundrad över att folk inklusive mig själv tycker att det är skämmigt att prata om mens. Har själv använt menskopp i flera år och nu efter två täta barn så funkar det fortfarande fast jag tog en annan sort. Jag har försökt sprida budskapet bland mina vänner men många blir äcklade när man tar upp ämnet. Har länge tänkt skriva ett blogginlägg där jag hyllar menskoppen och nu är det fan dags. Det här inlägget var sparken i arslet jag behövde.

Lady Dahmer: Har du inte tänkt längre på att byta din kopparspiral mot en hormonspiral? Din mens handikpappar ju dig nästan? Förresten, hur har det gått med plankorna? Tänkte på det idag när jag själv gjorde mina minuter.

Jag kommer dö om jag inte kan använda menskopp nu efter förlossningen, den är verkligen bäst. Om inte blir det tygbindor igen för vanliga gillar jag inte alls.

Jag har dock aldrig tyckt att mens är jobbigt eller pinsamt att prata om sedan jag gick på gymnasiet typ så jag pratar om det om samtalsämnet kommer upp vilket en del män brukar tycka är lite konstigt men det skiter jag i. Kvinnor som tycker det är pinsamt har jag inte stött på.

Sedan det där alla skriver om att slippa gympan i skolan. Seriöst? Aldrig att vi fick slippa bara pga mens, man fick möjligen slippa om det var bad men en vän till mig blev hotad med sämre betyg av gympaläraren trots att hon inte ens kunde använda tamponger så hon verkligen inte kunde bada. Han gav inte med sig förrän hennes mamma ringde och klagade hos rektorn.

Sofie.. Jag blir gasig och konstig i magen när jag ska ha mens.. Jag äter inte annorlunda eller nåt så har alltid undrat hur magen och livmodern kan hänga ihop på det sättet.. hehe

Hahahaaa, en lydig liten pöl i mitten! Jag avlider 😀 Jag minns bindorna i början på 90-talet, dom äckliga mimosept med liljekonvaljer på paketet. Det var som att stoppa ett paket fetvadd i brallan. Eller ja, två paket då, eftersom dom var så korta att man fick ha en fram och en bak haha Fy fan, det var tider! Bäst är ändå när snöret på tamponger lossnar när man ska dra ut dom, håhå, som man får åbäka sig för att krångla ut eländena

Kram!

Sofie och Jonna: Absolut. Finns nåt som kallas mensmage. Min blir helt uppfuckad, och jag vet (eftersom jag pratar mens! åtminstone med en del kompisar) att jag inte är ensam. Kan yttra sig som gaser, svullenhet, diarréer, förstoppningar och allt däremellan. Jag får även skärande smärtor från typ magsäck ner till ändtarmen/urinblåsan. Tror exakt hela kroppen kan påverkas av mens.

Jag har inga problem med att klaga över mensvärk eller liknande inför mina vänner eller att köpa mensskydd (oftast brukar jag dock samtidigt alltid köpa en stor hög godis, lite småpinsamt hehe) men när det kommer till att diskutera hur mensen är (riklighet/färg osv) tycker jag att det lätt kan bli to much info. Men det värsta är när man tvingas säga till en kille man verkligen vill ligga med att man inte kan eftersom man har mens och inte vill ha blod överallt. Det är nog det värsta.

//Emma Hå

Haha! Jag skrattade så jag tjöt! Så jävla sant!

Och jag kan inte heller använda menskopp.

Jag klippte sönder sonens gamla tygblöjor och använde ett tag och jeeezez så skönt det var! Luktade ingenting, mjukt och lent, men ffa så kände jag mig ren, märkligt nog, fast jag blödde som en gris på slakt.

Först och främst: Bra jävla inlägg!

Second: Att måla tavlor med mensblod har varit en tanke jag haft i flera år, hahaha.

Jag känner igen mig så sjukt mycket i dig och det du skriver.

Third: Jag talar gärna högt och skamlöst om min egen mens, och hoppas att få med andra på tåget!

😀 Skrattade åt kommentaren att menskopp är så bra att man vill hugga tag i främlingar på gatan & berätta om den, för det är PRECIS så det är! Det absolut enda som som stör mig med menskoppen (förutom det töntiga namnet)är att jag hann ha mens i 15 år innan jag upptäckte den – för den har typ revolutionerat mitt liv 🙂

Tänkte (eftersom jag är helfrälst) att du nog inte ska ge upp menskopp helt än. Det var ju inte jättelänge sedan du födde barn senast & min egen erfarenhet är att det tar ganska många år innan man är riktigt återställd i kroppen igen, särskilt i de nedre regionerna. Prova lite då & då! Och använd knipkulor! 😉

För mig är mens otrolig tabu. Pratar inte om det alls, inte ens min man (mest för att han tycker det är otroligt pinsamt/äckligt). Men känner att det är ett problem eftersom jag har en dotter på väg in i tonåren & jag vill verkligen att hon ska få ett mer avslappnat förhållande till det hela än jag. Försöker jobba med mig själv.

Det stör mig att mensvärk och andra jobbiga saker i samband med mens alltid avfärdas som "det är BARA mensvärk" eller "det är BARA hormoner" som att det är en typ besvär som gör mindre ont eller än mindre jobbiga än andra & inte behöver samma typ av sympati & förståelse. Många kvinnor mår ju rejält dåligt under mens, men ändå förväntas man jobba/plugga och fungera precis som vanligt. Och helst inte ens prata om hur man mår. Svårt att tänka sig att det skulle vara så om män också hade mens.

Precis som folk är äckliga idioter om de gör långa utlägg om sin sperma, urin, avföring, eller sitt snor och kräks är man detsamma även vad gäller mens. MEN, nej man ska absolut inte skämmas för sina kroppsvätskor, och det är totalt superfånigt att det ska vara en kultur kring tamponger där man ska skämmas om man tar en större modell än extra super small… Känner igen det där allt för väl.

Så bra! Är mensblodet fortfarande blåtti tv-reklamen? Jag har bojkottat tv i några år nu. Och är det fortfarande små rumpor inuti tighta byxor som känner sig fräscha hela dagen? Jag har i detta nu varit gravid i nio månader och inte haft mena på tio månader så jag har sluppit eländet. Förr var det tydligen ovanligt att ha mens, antingen ammade man eller så var man gravid. Jag har inte kommit till amningen än men just nu kan jag tänka "jaa..varför inte.."

Tack för en fantastisk blogg, du inspirerar så många och rör upp så många känslor och tankar. Du behövs verkligen, fortsätt att sprida orden och hålla fanan högt!

Här diskuteras det mens kring matbordet. Kan inte riktigt se problemet kring det?

Det är en del av verkligheten varken mer eller mindre

Mannen i familjen är dessutom djupt insatt i bindornas och tampongernas fördelar och nackdelar.

Sådant behöver man kunna när man är den enda mannen i familjen och ofta blir skickad på inköpsresor när mensen kommer lite olägligt och nattbindorna är slut

Tampong kan orsaka Shock Syndrome, TSS, jag vet att många kvinnor inte vet detta så passar på att uppmana er att läsa på. Ovanlig men hög dödlighet utan behandling.

Sen är det vanligt att kvinnor som lever nära varandra tillslut får mens samtidigt. Är det nån av er som vet vad det beror på? Tycker det är häftigt. Detta är ytterligare en sak som det pratas lite om.

Haha min förra pojkvän hatade till och med ordet mens. Han blev seriöst arg och gjorde en äcklad min när jag sa mens.

Skojja inte att han blev förbannad när jag efter att ha fött barn samma dag glömde en binda med avslag öppet på skötbordet. Han drömmer nog mardrömmar om det.

Mindre skam åt folket! Hör mer och mer och mer om killar som älskar att slicka sina tjejers rumpor (inget fel på det, händer hemma hos oss med) men samtidigt är livrädda för att röra dem när de har mens….!? Så länge jag är bekväm med att bli slickad så är min man glad att göra det skönt för mig. Det är blod, inte gift!

Jag krånglar dock med äckliga tamponger för jag får utslag och ömmande slemhinnor av menskopp. En stor sorg.

HAHA! Jag snackar också mens hejvilt 😀 den som inte gillar det får hålla för öronen. Btw så blöder jag också störtfloder och läcker i tid och otid, min madrass är rena konstverket.

Alla menskoppsfrälsta: Vad är grejen? Har inte provat, men tycker att det låter jobbigt att fippla in och ut den, samt söligt att tömma och rengöra. Visst att det inte är så ofta, men ändå.

Har iofs lite mens och använder normal/mini-tampong i typ tre-fyra dagar, och bara en natt. (Blöder inte när jag ligger ner sen, tyngdlagen liksom.)

Så kanske är menskopp mer för folk med mycket mens eller?

Med mina närmaste säger jag gärna att jag har mens och att köpa tamponger är inget problem. Men samtidigt så tycker jag att det är privat. Precis som jag inte pratar om mitt bajs med någon annan, varför ska jag prata om mens? Det blir bara på dagisnivå ..

Vad jobbar du med egentligen?

Men alltså, seriöst, skulle det vara pinsamt att köpa tamponger i större storlekar? Eller bindor? Har aldrig slagit mig. (Och då använder jag hela spektrat.) Iofs har jag aldrig tyckt att det har varit pinsamt att köpa toapapper heller, det är ju något alla använder, what’s the fuss liksom? Lite samma med mensskydd, undantaget män och kvinnor efter klimakteriet.

Det här inlägget gjorde min dag! 😀 Jag själv har väl aldrig tyckt att det är pinsamt att prata om (inte sen jag fyllde 15 iaf) men däremot har jag märkt att många andra (läs män) blir obekväma av sig när man pratar mens. Hur kommer det sig? Hur kan en man i 30-40-årsåldern fortfarande tycka att det är äckligt?

Nu när vi pratar mens, har jag en fråga.

Vad ska man använda sig för preventiv medel egentligen? Man vill ju ha något säkert, något "simpelt" som inte kräver massa strul innan sex osv, men man vill ju inte heller "ställa till" med något i kroppen om man säger så. Stoppa in massa onödiga hormoner osv.

Vad är bästa alternativet?

Nja.. Såklart att man inte ska skämmas över att ha mens, det är varken äckligt eller skämmigt. Men jag äcklas lite över det du skriver. Det är lite samma sak som att man inte behöver skämmas över att man bajsar, men samtidigt har jag ingen lust att läsa om någon som i detalj berättar om hur bajset ser ut.

Svar:
fast mens och bajs är ju inte samma sak.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

På tal om mens! Iförrgår hände något av det pinsammaste jag varit med om. Jag var inne på andra dagen i min mens och hade vaknat på morgonen och skulle gå upp. Jag visste att jag blödde mycket men jag hade ju på mig både binda och supertampong så innan jag går på toa ska jag prata lite med pappa som är i köket tänkte jag. När jag står där och är mitt inne i samtalet känner jag hur det rinner nerför mina ben, jag tittar ner och ser en blodpöl på golvet! Jag fick panik och blev alldeles kallsvettig och säger helt panikslagen åt honom att ge mig papper, fort som fan. Han undrar vad det är frågan om och sen ser han blodet, jag torkar undan det värsta sen skyndar jag mig till toaletten och sitter där i minst en kvart. Det är kaos i huvudet, jag både skäms, undrar varför det skulle hända just då, och om man verkligen kan ha en värre morgon. Min pappa som skulle till jobbet försöker bete sig neutralt och säger i hallen att han åker till jobbet och att vi ses senare osv. Jag själv sitter fortfarande i badrummet och försöker låta så lugn som möjligt och ropar hejdå. Det var ett av mina pinsammaste ögonblick i mitt liv, även fast det egentligen inte borde vara så. Vi pratar ju aldrig om mens hemma så det är väl därför. Men jag känner att man måste kunna göra det, för det är ju trots allt något helt naturligt.

Jag har antagligen blivit upfuckad på nåt vis. När andra tjejer fick mens blev de glada, de var "kvinnor" nu. När jag fick min mens låg jag i fosterställning i soffan och grät en hel dag. Mamma sa "men visst är det väl lite kul ändå?!" Men nej. Jag skämdes och hatade min kropp. Det kändes som att någon slet min banrdom ifrån mig och nu var allt det roliga och oskyldiga slut. Några år senare fick jag ätstörningar och hade inte mens på 4 år. Just då kändes det väldigt skönt. Nu har den precis börjat göra några försiktiga återkommanden och jag kan inte vara lyckligare. Yes, jag slipper benskörhet och infertilitet!!! Hur som helst, jag har antagligen problem med att vara kvinna eller att vara vuxen. Nåt utav det.

Borde ha ett mensuppror o skicka bilder till bindtillverkarna på använda ihop krullande, läckande missanpassade bindor i trollorna. Så de får se hur verkligheten ser ut för många kvinnor.

Haha, när jag vaknade igår morse ASTRÖTT var Twitter det första jag tog upp i telefonen för att vakna till och läste det där. Skrattade högt och kände lite power åt den dagen. Sen läste jag upp det för min mamma vid frukostbordet och hon skrattade också så hon grät. Helt rätt!

Så roligt men samtidigt vemodigt du skriver 🙂 jävla mens.. Jag och nästan alla mina vänner, familjemedlemmar och sambo pratar om alla kroppsfunktioner som vi gör om andra vanliga och ovanliga saker i vardagen. Mängd, färg, åtgärd och annat som kan vara aktuellt. Det är nyttigt att känna sin kropp och att diskutera med andra när så behövs!!

HAHAHA fy fan va bra skrivet. Jag förstår inte alls att man inte får prata om mens, eller kiss och bajs som någon skrev. Här hemma pratar vi om det som om det vore något som stod på löpsedeln typ. Alltså både mens och konsistens. Man blöder en gång i månaden och skiter varje dag så vad är problemet egentligen?

Så megafantastiskt bra skrivet! Det är så bra att du finns. Jag hade jättesvårt att prata om mens innan men plötsligt kände jag att VARFÖR ska man egentligen inte prata mens? Det är ju bara blod och slem som kommer varje månad för att visa att man mår bra. Utan den skulle vi ju inte kunna fortplanta oss! Världens bästa grej helt enkelt.

Hahahaha, tack för att du fick mig att skratta genom min depression för första gången på sååå länge!

För att citera Bob Kelso i Scrubs: "It’s funny ’cause it’s true!".

Kommer ihåg alla gånger jag har knölat ned papper för att hela helvetesfloden rinner bakåt under natten och hur jag har legat med benen så tätt ihop det bara går och åååh vad det kan vara jobbigt ibland!

Med min karl här hemma, går knappt att nämna ord som mens eller blod, han börjar vrida och vända på sig och tycker det är asjobbigt. Åde har nu i sin tur har gjort att jag blivit så jävla obekväm med min mens! Är jag på dåligt humör, har mensvärk eller inte vill ha sex pga blod så ljuger jag alltid ihop en story för att slippa säga saker som mens, har försökt säga att jag kan inte just nu, men då frågar ju fanskapet varför? å säger man mens så är det typ lalalalalala behöver inte höra mer.

Så sjukt irriterande! Jag hör även till den där kategorin som vänder mig om i affären om jag ska ta ett paket tamponger, för att se om något sett mig och i kassan så skäms man ju nästan och skyndar sig att packa ner dom så fort dom slagit in dom!

Vet inte varför jag tycker det är pinsamt med mens har mer eller mindre alltid varit det! Men har däremot en svärmor som pratar om det som det är en av dom mest naturliga sakerna i världen, men då kan jag inte låta bli att känna mig obekväm och nästan äcklad! Så sjukt irriterande, eftersom jag strävar egentligen åt att normalisera menspratet.

Så sjukt bra inlägg, det behövs mer sånt här!

Mini – "Btw så blöder jag också störtfloder och läcker i tid och otid, min madrass är rena konstverket." Haha xD Klockrent!!

Och btw, man skippar inte gympan vid mens p.g.a. att man inte kan gympa, det handlar ju om att det knappt går att duscha efteråt. Skulle inte vilja duscha offentligt när hela duschrums-golvet fylls med blod p.g.a. att jag har mens.. X)

Jag förstår verkligen inte behovet av att promt prata om sin mens bara för att man minsan "skall" få göra det?!

Nej, bajs och mens och sperma är på sett och vis inte samma sak men fortfarande, vem bestämmer isåfall att mens är mindre äckligt en bajs? jag tycker det är vrål äkligt med kvinnor som skall trycka upp itt mens snack i ansiktet på mej för att de minnsan är naaaturligt, ja okej jag vet det, men det innebär inte att alla runt om vill ta del av mens historen. ja man skall få säjja och tycka vad man vill, men man kan ju faktiskt också ta hänsyn till att alla uppskattar inte allt, och jag uppskattar definitivt inte en äsklig mens diskusion till kaffet, varför skall det tvunget vara så okej? då borde det vara minst lika okej att Inte prata om detP?! Jag avkyr blod i alla former, och doften av mens som jag liksom en annan kommentatör kan känna tydligt på andra kvinnor och det får mej att klökas, det luktar illa! ljudet av bindor är sjukt äkligt och har inget med kvinnokroppen att göra eler hurvida man skäms för den eler inte, det är ju bindans fel, inte kroppens. åsynen av bindor och tampong snören vevandes fritt i omklädningsrumm och allmänna dushar får mej att vilja kasta ägg på kvinnorna i fråga, det handlar fortfarande inte om deras kroppar, det är bara en sjukt äklig syn som får det att vingla till i kroppen vid tanken på blod oavsett var det kommer ifrån.

Nej, jag tycker man skall respektera de människor man har runt sej och känna in vad de vill och inte vill prata/lyssna på och inte tvinga in äcklig info i andras öron om mens, kroppsöpningar och vad som är naturligt och inte bara för att man själv anser sej ha rätten till det. Jag är inte intreserad av att lyssna på samtal om men, konsistens och riklighet om jag inte själv har valt det, lika lite som jagbhar lust att lyssna på et samtal om konsistens, mängd och riklighet på sperman hoss männen runt mej bara för att de skall hävda sin rätt att prata om det som är naturligt med deras kroppar!

Mens eller sperma, bajs eller kiss, opertaioner och amputationer, ja va fan som helst, allt behöver inte pratas om alltid bara för att vissa anser att det skall alltid vara okej för att DE minnsan tycker så och då skall det normaliseras, punkt. Trottsiga småglin!

Hjälp med sakliga argument sökes!
Rektor meddelade idag på föräldrarådet att man ska införa tjej- och killtoa på skolan. Anledningen är att tjejerna tycker att det är så pinsamt när de har mens. Tydligen går det inte att använda en toalett som har, eller ska, användas av killar
Jag var den enda som opponerade mig. Samtliga mammor tyckte detta var bra, eftersom mens är så pinsamt.
Jag föreslog att tjejerna kunde stänga dörren när de gick på toa, men det var ingen som tyckte att detta var en fungerande lösning.
Hjälp mig med en saklig argumentation för jag har ett massivt motstånd här. ALLA är överens om att mens är så pinsamt att det inte behövs några som helst diskussioner om tjejernas behov av damtoalett. Man har infört detta från tredje klass (men givetvis inte talat om för barnen varför, ingen har nämnt ”mens” i dessa små oskyldiga barns klassrum. Det har vi rektorns ord på!).
Jag kan inte sova, det är så bakåtsträvande och skitgalet att jag är skitgalen! Tyvärr lär jag inte vinna några diskussioner om jag är galen så HJÄLP med forskning, regler och kloka ord. Det verkar som att mens är mer pinsamt för dagens ungdomar än det var på min tid – hallå liksom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *