Kategorier
Vardagstrams

Konsumtion

Blir sjukt provocerad av folk som handlar sådana där lobotomi louboutin-skor. Jo, jag blir faktiskt det. Nej nu menar jag inte att man inte FÅR handla skor för massa pengar eller att det ska förbjudas eller att alla som gör det är dumma i huvudet och JA jag tycker att det är vansinnigt att köpa sportbilar osv. Känner att det är bra om jag påpekar det tydligt. Ba så ni vet. Men jag provoceras ändå. Sjukt mycket. Folk tar liksom LÅN för att ha råd med fanskapen. LÅN. Eller så handlar de på avbetalning. 
 
Ett par skor?!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Konsumtion”

Jag har sådana skor… Köpte det utan varesig lån eller avbetalning. Ville unna mig det & jag älskar dom, sedan kanske det är idiotiskt haha, men jag är nöjd iaf. Jag är en sådan som har växt upp i en fattig familj (& då snackar vi fattig) & nu har jag som snart tjugoåring både studier & jobb & bra inkomst, så då köpte jag mig ett par sådana. Lite också för att jag är så jävla nöjd för att jag har det bra nu. 😀

Svar:
vad kostade de?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nä. Nu jävlar. Nu får det vara nog på detta människofientliga och farliga tänkande. Jag stänger er kiosk. Fatta och vakna upp, ni är m-e-r än era kön! Om världen var ett rum med mycket smuts, skit och damm i, inte fan trär ni upp dammvippan på fittan och börjar moppa upp skiten? Inte heller drar en man kuken i skiten och suger upp den och pissar ut den en bit bort? Nej, en vettig och vuxen människa tar på sig arbetskläder, arbetsmoral och ett stort sinne, glädje och använder sina händer, sitt hjärta och sin kropp för att göra världen till en bättre plats. Det här fokuset på genus gör världen till en sjukt farlig plats, eftersom absolut ingenting händer, istället uppstår en tomhet, då en man inte får vara kvinna, och en kvinna inte får vara man. Vi är båda, och vi är mer än så. Man kan inte läsa sig till denna kunskapen, det är något man måste uppleva. Att ens lägga fokus på detta, när det finns så långt mycket större problem i dagens samhälle är ungefär lika storsint tänkt som att, i tidigare visat exempel, försöka skrubba rent golvet med en tvättsvamp fäst i fittan. Eller att olla taket för att på så sätt göra golvet skinande rent. Det går liksom inte, våra kön är sexuella redskap, inte något vi förändrar världen med. Så snälla lyft era blickar lite, och sluta spela makten rakt i händerna. Ni är skrämmande naiva, vilsna och tomma i ert tänkande när ni pekar finger. Inte heller behöver ni en vägvisare, utan lyssna, och förstå, allt du behöver har du redan. Vi människor behöver kontext att bli förstådda inom, att verka inom, att få blomma ut genom. Vi behöver inte mer regler, teorier, och svammel, vill ungjäveln ha en rosa tröja, köp en rosa tröja, jag har rosa badbyxor, who fucking cares, it’s just a fucking colour. Get grown, get up, get on your knees and fucking stop hating. Vi är en familj, vi är en ras, och vi ska vara stolta över allt som inkluderar det mänskliga, även det som inte är bra, det ska vi acceptera, först då kan vi förändra det. Big up!

Svar:
du blockas. hej då.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Att köpa skorna och ha råd med det tycker jag är helt okej, det är när folk tar lån för att köpa sånt som jag blir lite… sne. Haha. Tycker inte att man ska köpa saker man inte har råd med (bortsett från hus och bilar som de flesta måste ta lån för att ha råd med).

Något som jag nästan tycker är snäppet värre är folk som tex beställer in champagne för flera tusen på krogen. Känns helt sinnessjukt att lägga ut så pass mycket pengar på något vars syfte är att göra en full. Jag menar, de betalar ju flera tusen spänn för att bli dumma i huvudet.

Svar:
GUD JA!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Varför är det värre att lägga mycket pengar på skor än att lägga mycket pengar på mat? En del käkar gärna snabbmackisar för att ha råd med snygga skor, en del knallar i H&M-dojor för att ha råd med god mat.

Svar:
Tja, mat är ju livsviktigt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har också såna skor och de är varken köpta på lån eller avbetalning, de är betalade kontant. Men att ta lån för att lyxkonsumera är såklart vansinne, men är man så dum får man skylla sig själv. Jag var på väg ned i det träsket men ryckte upp mig och betalade av allt. Det är farligt det där.

Och jag menar verkligen inte att dra upp hela "omg du köper mat för mycket pengar"-grejen igen, för jag tycker inte att det är konstigt att man köper mat för 10 000 om man har råd, precis som jag inte tycker att det är konstigt att man köper skor för snormycket pengar om man har råd.

Jag skulle aldrig i livet köpa ett par högklackade skor för sådana summor. Men det beror mest på att jag absolut inte kan använda högklackat ;D

En riktigt dyr väska skulle jag kunna lägga mycket mycket pengar på.

Men det är bara för att jag älskar design. Det är ett hantverk! Och så är jag kvalitetsnörd.

Men Martin, det är ju det feminismen går ut på. Att vi faktiskt är mer än våra kön och därmed inte ska begränsas av dessa. Sedan detta du skriver om "Att ens lägga fokus på detta, när det finns så långt mycket större problem i dagens samhälle", ursäkta men alla är väl fria att välja vad i samhället de vill förändra? Tycker du nu att det finns så mycket större problem att fokusera på, men fokusera på dem du då! Men kom inte och kalla en fråga oviktig bara för att DU finner den oviktig. Vilka problem ska vi egentligen fokusera på då om jag får fråga? Vilka problem är stora nog? Med ditt synsätt borde vi nog inte fokusera på ett enda problem i Sverige därför att någonstans ute i vida världen finns det ju länder som har bra mycket större problem än vi svenskar har. För övrigt tycker jag det här icke-fokuset på genus gör världen till en sjukt farlig plats. Se bara på alla män uppvuxna med macho-ideal som tycker om att slå ned varandra. Eller männen uppvuxna i tron att kvinnors kroppar enbart är objekt till för deras egen tillfredställelse, jag vågar ju fan inte gå ut ensam om kvällarna i rädsla över att springa på en sådan man.

Har man råd så varför inte? Jag älskar shopping, skulle kunna spendera dagarna med att shoppa kläder, smink, skor, inredning osv om plånboken tillät ;D Däremot när man inte har råd, då är det bara osmart!

Äsch, lägg energin på nåt trevligare. Varför bry sig om vad andra köper eller tar lån för? Vad ger det dig?

Svar:
men. jag är inte SÅ allvarlig. Herrejösses. Ta’t med en nypa salt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Håller så med. Och denna typ av skor finns väl bara med klack, yes? Som gör att man inte kan springa eller ens gå ordentligt, utan bara utstråla "se på mig, jag vill bli sedd, jag måste ha hjälp, ta hand om mig, jag är mitt utseende…" Så de som lägger en hyreskostnad på ett par fotbeklädnader som dessutom raskt gör en handikappad, vad är det om egentligen? Du har så rätt.

Haha var tvungen att googla på dessa skor för jag är såå ointresserad av skor att jag inte ens visste vad du pratade om=). Nu vet jag dock. Och nej jag hade inte lagt ner en jävla massa pengar på ett par skor. Finns roligare saker att göra för dom pengarna=)

Något JAG tycker är skrämmande är att du blockar en person som inte ens sagt något fel. Du bara ogillar hans kommentar. Vad hände med yttrandefriheten?

Svar:
nej jag ogillar inte hans kommentar. jag ogillar det faktum att han 1. började med att kalla mig efterbliven, dum, omogen osv. och 2. bara är ute efter bråk. Inte dialog. Och du har missförstått yttrandefriheten. Ytrrandefrihet är inte att få säga vad man vill överallt, utan att ha rätten att själv skapa en grupp/forum där man kan uttrycka sina åsikter. Den innebär alltså INTE att man får säga vad man vill vart man vill. Alltså, i min blogg har jag all rätt att blocka och utesluta vem fan jag vill. Precis som du har rätt att slänga ut folk från ditt hem nr de kommer dit och uttrycker sig illa.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Folk vill ju helt enkelt ha dem för att de är dyra, annars skulle de ju inte köpa så dyra skor. De tycker ju så klart att de är snygga också och de håller säkert bättre än ett par från Din sko men människan verkar ju gilla att ha saker som har ett "värde", även om värdet ju är påhittat av oss. Så är det ju med guld också.. Jag vet inte vad jag vill säga mer än att många människor vill ha "värdefulla" grejer hehe

Svar:
jag tror det. och det är kanske därför jag provoceras. Det här ha-galna konsumtionsbehovet av statusprylar. Jag faller själv för det emellanåt. förförs av märken. osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

De behöver ju inte hålla bättre än ett par från Din sko heller men jag menar att en viss kvalitet brukar man ju få om man köper lite dyrare skor men det kan man ju hitta för några hundra så det är ju inte förklaringen menar jag 🙂

Aldrig hört talas om fören nu, googlade och de ser jäkligt jobbiga ut att gå i.

Jag förstår inte alls grejen med att köpa skitdyra saker bara för att det är ett visst märke och en vill visa upp att "jag har minsann råd", skitfånigt men men, alla gör ju som de vill…

Usch 😮 Tydligen ska det vara ursnygga skor dem säljer (aldrig sett bara hört) men TROTS det, skulle jag aldrig ta ut lån för att köpa dem :S Kör hellre på något billigare, skulle typ inte våga ha på mig dem annars,

jag tycker Martin Tobias har flera goda poänger, jag.

Svar:
Absolut! Problemet är bara att han 1. Inledde dialogen med att kalla mig efterbliven osv. 2. Medger på sin facebooksida att han gillar att starta konflikter för kul 3. Spammade min facebooksida och min blogg med trams och otrevligheter. 4. Är ointresserad av dialog.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nu har ju inte min kommentar med detta inlägg att göra, men det var det senaste så nu fick det bli här. Ville mest säga att jag efter tips ramlade in här ikväll, och herre satan vad glad jag är att jag gjorde det!

Jag ska om ett par veckor börja plugga genusvetenskap, och har till och från funderat på om det är rätt val, om det bara är slöseri med studielån och inte kommer att leda någonvart. Men efter lite läsning här så är jag så himla tacksam att jag gjort det valet av utbildning. För wow, du har ju så rätt, och det här "kriget" både mot samhället, men framför allt mot mina egna invanda normer är någon jag verkligen vill kämpa för. Jag kommer att utöka mina dagliga rutiner med ett besök på din blogg för att få inspiration och hjälp att hålla igång den glöd som samhället kämpar för att förtrycka ! Tack

Svar:
Och så kanske du kan lära mig ett och annat?!! Lycka till med studierna! Jag är avundsjuk som få!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag brukar provoceras av sånt ibland också. Min bror, t.ex. köper bara dyra märkeskläder (av den enkla orsaken att det är märkes, och dyrt). Det är klart att det är provocerande; att ha på sig sånt är lite att säga "Jag har pengar, det har inte du" (även om man kanske inte direkt menar det så, så tas det lätt på det viset, och det är väl det som provocerar).

Jag skulle aldrig köpa kopior av dme dock, eller av något annat designermärke. Piratkopieringsindustrin är gräslig, är det någonstans man har barnarbete är det där. Då köper jag hellre de äkta som gjorts av någon som får en riktig lön och vettiga villkor. I Frankrike är det ett riktigt hantverksyrke, de som syr Chanels väskor till exempel, tar flera år att utbilda sig.

Svarar du aldrig på fanmail? /Väntar otåligt

Svar:
Jodå! I mån av tid! Får massor o ibland hinner jag ej med! Ska försöka bättraMig. Förlåt!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej! Jag känner att jag är tvungen att lämna en kommentar. Det har dock inget med inlägget att göra. Men jag pratade just med min pappa i telefon, och han har precis fått upp kontakten med sin kusin igen. Hon heter Agneta, och om jag inte har förstått det hela fel så är hon din mamma? Alltså är du och jag tremänningar. Ganska sjukt med tanke på att jag har läst din blogg ett tag utan att veta att vi är ganska nära släkt 🙂 Min farfar hette Hans-Göran, så då antar jag att någon av hans bröder Stig eller Nisse är din morfar? Skulle vara hemskt kul att få ett svar tillbaka 🙂 Hoppas du får en trevlig helg!

Svar:
Oj. Nisse är min morfar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lady d. Det här är antilagen världens underligaste kommentar och jag antar att det inte har så mycket med genus att göra. Men du har ofta så kloka åsikter. Kan inte du skriva och berätta hur man som dumpad tjej kommer vidare efter att ha blivit just dumpad?

Istället för det stereotypiska "gråta över bilder på honom, vara livrädd att han ersätter en med en snyggare tjej och känna sig värdelös ful o fet". För det är precis det jag gör just nu. Jag skulle vilja se en lite jävlar anamma så kommer du över skiten som dumpade dig stuket! 😀

Svar:
Ska se om jag kan skriva ett längre inlägg senare. Men mitt första råd är 1. var inte ensam. häng med kompisar, hitta på roliga saker, be dem distrahera dig. 2. bränn upp eller släng ALLT som har med honom att göra. Ha en ritual. Säg hej då ASSHOLE. 3. ut och ragga. Flirta, känn dig snygg och sedd.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag själv äger inga, men jag kan tänkta mig att många har ett brinnande intresse för mode och vilka som skapar och designar plaggen/skorna ungefär som konst. Många betalar ju galet mycket för tavlor gjorda av en viss konstnär. Inte jättestor skillnad där tror jag. 🙂

Är det inte samma sak som att du köper ’näbbstövlar’ (minns inte vad dom heter du skrev om dom för nått år sen) gissar att dom kostade en hel del också. Eller som att slänga en stekpanna istället för att diska den.

Svar:
näbbstövlar är hutlöst dyra, det erkänner jag. Men jag tjänar in mer pengar på att köpa dem än att köpa nya vanliga varje säsong. För vanliga skor håller bara en vinter. Näbbstövlarna har jag haft i flera år nu och de är i nyskick. Stekpannan gick inte att rädda. Sån där lukt sätter sig. Det hade inte gått. Jag hade spytt. Hela lägenheten stank bara av de där minuten innan vi fick ut skiten. Tog mig hela dan att få bort stanken.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag blir överhuvudtaget provocerad av hur mycket människor konsumerar idag….märkeskläder & skor, mobiltelefoner, dyra bilar, nytt kök i villan fast det gamla är fullt fungerande, heminredning, resor…. Människor konsumerar som om de aldrig hört talas om klimathot och spara på jordens resurser. Vad som är normal standard i en medelklassmiljö idag är egentligen ett groteskt överflöd (den som hängt med ett tag kan ju jämföra med hur en "normal" familj levde för bara ett par decennier sedan). Så många människor lever i sånt provocerande överflöd, medan andra människor bokstavligt talat går i trasiga skor & ser det som veckans lyx att kunna köpa frukt till sina barn. Och dessa människor lever i samma land!

Att man med "att unna sig" menar att köpa ett par skor för 3-4000 kr är väl skenbart oskyldigt, men det för vidare en press på dels andra som inte har råd – dvs det cementerar klassklyftor – men främst för det vidare märkesfixeringen till barnen, som lär sig vilka märken som är dyra och därför värda att ha och de lär sig även att kopior eller helt enkelt liknande plagg inte är OK, för de signalerar att man inte har råd. Fine – köp snordyra märkesplagg, men tänk på vilka signaler det skickar till våra barn. Det är inte en trettonårig hiphoppare som plötsligt fick för sig att tantrutiga burberryscarves var snyggt och inte heller tror jag att en växande tolvåring är såpass okunnig om klimatet att hen tror att en gåsjacka är av nödvändighet i södra Sverige. http://www.chippis1972.com/2011/07/rob-this.html http://www.chippis1972.com/2011/04/ajfannapp.html

Haha det roligaste med de där skorna är att de verkar vara sjukt obekväma. En vän till mig "samlar" eller vad man nu ska kalla det på louboutin-skor. Grejen är bara att det är så obekväma så hon aldrig kan ha på sig dessa under någon längre stund utan har de framme på köksbordet som prydnad.

Det här skulle falla in i kategorin "destruction if welth" i etnoarkeologin. Som att slakta 20 grisar på en gång eller låta massor av jams stå och ruttna. En typ av statusuttryck som man ser i både traditionella och moderna samhällen. Sen att det är sorgligt, speciellt när folk tar lån för lyxkonsumtion, är en annan femma.

Konsumtion i allmänhet är så jävla vidrigt och äckligt att jag mår illa ibland. Miljontals människors liv och hälsa förstörs dagligen för att vi i västvärlden ska fylla tomrummen inom oss med mer prylar. Vem bryr sig om alla som dör på grund av kemikalier och bristande säkerhet bara jag får en ny tröja i kass kvalitet att ha på mig denna lördagskväll?!

Kan till fullo hålla med att lån för att konsumera är fullkomligt idiotiskt. Vill man ha nåt man inte ha råd med får man spara (och ja, det gäller även kontantinsatsen till en lägenhet. Amorteringsfria lån med belåningsgrad på 85 % + ev. topplån är allt annat än smart)

Men helt ärligt? Hur tänkte du när du köpte dina hunters för 2 papp? Det är ett par gummistövlar som precis som allt annat overpriceat har gjorts trendiga av dem som har råd at bortse från en extra siffra på prislappen och visa det på stan(tror knappast någon köper dem för att glida runt i skogen för deras överlägsna praktiska egenskaper). Lejon kvalitetsprodukter säljer ett par för 149 spänn. Samma material, samma kvalité, exakt samma princip.

Ett par bra handgjorda läderskor av hög kvalité i samma stil som loubotins klassiska modeller ligger kring tusenlappen. Ett par louboutins (äkta) ligger kring 5-6000. Procentuellt sett är dina hunters minst 10 ggr dyrare än ett par likvärdiga, medan loubisarna ligger kring 5 x värdet av samma vara.

Jag tänker inte ens gå in på maten som ja är livsnödvändig men knappast kostar 10 000 per månad, i så fall skulle en övervägande del av Sverige svälta.

Det handlar om personliga intressen, val och prioriteringar hos vuxna människor, alltså none of your business såvida du inte själv vill bli skärskådad på samma sätt. jag vill minnas en lååång försvarslitania för det där ökända matkontot för ett tag sen.

Svar:
jag fick mina hunters gratis
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

@Ellen Ellen, efter att ha läst den artikeln är jag beredd att böja mig, men Jag håller ändå fast vid att kläder, jeans etc är en annan sak. Jeans säljs i märkenas billigare kollektioner, det jag menar är haute couture och de handsydda väskor som kostar 15000 och uppåt. Det jag menade där är att det man betalar för där är just hantverket, de är inte producerade i fabrik av maskiner (ja, vissa maskiner används såklart till öljetter etc men du fattar…)

Kläder överlag tillverkas inte på något vidare trevligt sätt såvida det inte är just de här plaggen med fantasipriser som visas på catwlaken och förmodligen aldrig kommer bäras till vardags om man inte har enorma summor pengar. Men som Katarina sa längre upp så är det nästan mer på gränsen till konst då, människor som har ett brinnande intresse för design etc. Mig inräknat, fastän jag ännu inte har råd med riktiga dyrgripar.

Jag håller med om att det är svårt att försvara ett par skor för 5000 men det är nog lika svårt att försvara folk som lägger ned massor med pengar på en sport, hobby, konst eller annat icke livsnödvändigt. Gud, nu blev det väldigt långt, men efter den artikeln du skickade så håller jag med dig till viss del.

Palla bry sig var andra lägger sina pengar. Jag sparade hur länge som helst för att köpa ett par plast tuttar för 50 000 men efter som att jag är shoppingberoendeså var jag tvungen att köpa massa kläder på avbetalning. LD du kanske borde sluta handla i affärer helt och bara handla second hand istället. eftersom att det är ganska onödigt att lägga ut pengar på tex kläder till barnen från affär istller för att köpa på typ blocket. Du klagar sjukt mycket men beter dig själv som att du vore perfekt.

Svar:
jag handlar mestadels second hand eller i billiga butiker som hm. Och sällan. Att jag skulle utge mig för att vara perfekt är en märklig uppfattning med tanke på hur ofta jag skriver om mina egna tillkortakommanden. Du kanske är ny här?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tyckte också det förut, sen så insåg jag att pengar är en världslig sak, och vill folk spendera sin måndagsinkomst på ett par skor får de väl göra det då. Bättre att köpa ett par CLs, än halva lagret på Din Sko, ur miljösynpunkt. Deras privatekonomi är faktiskt deras problem, och jag ser hellre att de förstör den på ett miljösnålt sätt.

//Emma Hå

Svar:
det är sant.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ååååh, jag tycker de är så snygga!!! 😀 Men, jag inser att jag inte alls har råd att spendera mer än en månadshyra på ett par skor, så jag får sitta och tråna istället. Sanningen att säga skulle jag antagligen sålt dem om jag fick ett par gratis, och sen lagt pengarna på typ 20 klänningar på HM, haha!

Svar:
HAHAHAH JAG MED!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Haha jag förstår varför du blir provocerad. Men jag förstår ändå varför folk kanske köper dem. Tror att det handlar om intresse.

Min systers pojkvän gillar att samla på whiskeysorter. Han dricker dem inte speciellt ofta, kanske tar ngn smutt i början på en fest sen åker de in i "finskåpet" igen.

Min pojkvän är tv-spels-samlare och köper gärna in gamla retro-spel från 80-talet för 1000-lappar vilket jag också tycker är roligt och uppmuntrar,

Och jag själv inhandlar anime och tv-spelsfigurer från e-bay och vissa kan man köpa för 3 – 4000 spänn och jag sätter de bara på en hylla. För att inte tala om all manga/anime/artbooks/soundtracks jag köper bara för att jag tycker är roligt att "ha" Människor är lustiga – men jag blir glad av anime-figurer och lägger hellre pengarna på det än t.e.x såna där dyra skor 🙂

L: "Det handlar om personliga intressen, val och prioriteringar hos vuxna människor, alltså none of your business såvida du inte själv vill bli skärskådad på samma sätt. jag vill minnas en lååång försvarslitania för det där ökända matkontot för ett tag sen."

Allså lol? Varför måste LD för det första ta emot en massa skit för att hon lägger 10 000 på mat om hon sen inte SJÄLV får dela med sig om vad som provocerar HENNE? Och varför får inte hon FÖRSVARA det HON tycker är viktigt/roligt/bra?

It’s her f*cking blog…

Svar:
AMEN
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Emma Hå: Resonemanget håller ju bara om CL-skorna är de enda man köper & att de fyller alla skobehov man kan tänkas ha. Men jag skulle gissa att den som köper ett par CL också behöver typ exakt lika många andra par skor som den som handlar lågpris. Knappast någon miljövinst.

Jag har aldrig förstått poängen med att köpa svindyra saker som är dyra bara för att de har ett känt namn. Jag köper kvalitets-"no name"-grejer istället och det funkar väldigt bra.

Jag köper nästan endast 2nd hand, vilket jag tycker fler borde göra. Varför ska allting k?etsa kring det yttre och konsumtion samt materialism. Vi behöver kläder på kroppen för att hålla oss varma, skor på fötterna för att skydda dem. Jag blir irriterad på alla dessa människor som har överfyllda garderober med kläder som de aldrig hinner att använda ens eftersom de hela tiden handlar mer. Visst kan man köpa sånt man tycker är snyggt och ja kvalitet före kvantitet. MEN det ska finnas en jämn nivå där. Jag har inte mer än jag behöver och jag känner inte den här hetsen att shoppa. Går jag i en butik och tittar mig omkring, hittar något snyggt så tänker jag först och främst – behöver jag det här? Oftast blir det ett nej för jag har en uppsättning kläder och skor redan, (som är snyggt). Klart man kan unna sig något då och då men inte hela tiden. Fler borde öppna ögonen och tänka på de som inte har kläder på kroppen eller mat i magen. Skänk kläder, köp 2nd-hand och spara pengarna till andra saker du faktiskt BEHÖVER. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *