Kategorier
Vardagstrams

Män som kräver kvinnors tillgänglighet som tack för tjänsten

Andreas, som tror att hela världen är hans marknad och att kvinnor är skyldiga att vara tillgängliga, har hittat ett par solglasögon och letar nu efter ägaren. Han är givetvis inte sen med att kombinera sin blocketannons med lite ragg. Appropå kvinnor som konstanta villebråd.
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Män som kräver kvinnors tillgänglighet som tack för tjänsten”

Men vilken jubelidiooooot! Hoppas att ägaren till glasögonen skiter i att ta de tillbaka, och stackars ensamma Andreas kan sitta och gråtrunka med glajjerna på näsan.

Fy fan vad jag äcklas av karlar ibland.

Han skojar ju bara och det är ett roligt skämt. Alla feminister saknar inte humor och hakar inte upp sig på onödiga småsaker. Denna annons är inte en del av ett förtryckarsysten utan ett renodlat SKÄMT. Alla har inte samma humor, acceptera det.

Den är ganska rolig att läsa först… sen går det överstyr. Han SKA ha en dejt för att lämna tillbaka brillorna liksom. Men ganska roligt.

Hade det varit mina solglasögon hade jag kännt mig illa till mods. Som Bambi dkrev så känns det lite som utpressning och en olustig situation. Är ju ful och fet så inte skulle han propsa på ngn dejt med mig och det känns ju inte heller bra om jag ska vara ärlig.

Om jag var singel hade jag absolut kunnat tänka mig att bjuda killen på en kaffe som tack för att han bemödade sig att lägga ut annonsen. Skulle jag inte vilja gå på dejt hade jag helt enkelt ringt och tackat för att han hittat dem, tackat nej till dejten och gett han en flaska vin eller så som tack istället. Förstår verkligen inte vad det är som är så slemmigt eller kränkande i annonsen. Känns som ni läser in att han kräver att få ligga eller nåt..

Tror någon verkligen att killen i fråga är dödsallvarlig? Han driver ju snarare med sig själv, att han är så desperat att han måste annonsera efter tjejer på blocket. Även om kvinnor inte ska ses som handelsvaror, objekt osv så måste man väl kunna skoja om saker.

Ja man baxnar fan. Vilken snigel. Plockade säkert bara upp brillorna för att försöka ligga lite. Vill säkert ha ett nummer att messa sexuella touretts-sms till på fyllan. Eller kanske lägga i pokerpotten till helgen.

Folk alltså.

Viva la revolution för fan.

På vilket sätt är "kan tänka mig" samma sak som utpressning eller att kräva något? Tagga ner, det är ett (i mitt tycke åtminstone) skämt och inget att bli upprörd över..

Som många skriver så försöker han nog vara lite rolig, men många skämt har allvarliga undertoner. Det vill säga, man presenterar först något som ett skämt för att se reaktionen hos folk. Skulle någon kunna tänka sig att gå på dejt med honom så var annonsen på allvar, men skulle någon bli upprörd av den så kan han förklara bort det med att det bara var på skoj. Så tror jag att det kan vara.

Kan (som de flesta i kommentarsfältet) inte riktigt förstå vad som är så hemskt. Tycker inte man måste övertolka saker så mycket. Visst tycker jag det är tröttsamt med killar som man inte kan umgås med utan att de hela tiden ska stöta på en eller folk som konstant drar sexistiska skämt eller när män kallar en lilla gumman eller hora (jobbar på kundservice, uteslutande män som använder de tilltalen när de är arga) eller affischer på lättklädda, trånande donnor vid hållplatsen. Men detta ser jag som ganska oskyldigt och skämtsamt.

Luktar ensam och kontaktsökande ung man lång väg. Det här är förmodligen inget slentrianragg utan ett genomtänkt försök att bryta en oönskad isolering. Han anstränger sig för att inte låta desperat men missar att själva kontexten motsäger honom vilket väl kan tolkas som lite lustigt, om man är elak, men jag tycker bara det är tragiskt.

Ser bara humor i annonsen, varför så upprörd? Och sen om vederbörande önskar att ta en fika så är det ett utmärkt tillfälle att lära känna någon, eller bara prata med en främling en stund. Det var en kul annons, och tänk om han hittar sitt livs kärlek! Bara kul ju!

Vadå? Så om någon på säg, en förfest, midsommar, eller ett bröllop, berättar att de för 12 år sedan träffades via en blocket-annons som handlade om ett par upphittade solglasögon och mannen skrivit att han kunde tänka sig en fika som hittelön – ställer ni er inte genast upp och fördömer detta vidriga tilltag då?

Skulle jag höra denna historia i ett tal på ett bröllop skulle jag lätt bua, mellan den öppna baren och mina tafatta försök att ligga med tärnorna vill säga.

Men alla ni som skriver att det är humor. Ja, man kan se det roliga i den, om det inte hade varit så att han varit så oödmjuk! :S Grabben skriver att HAN minsann kan tänka sig en date som HITTELÖN, inget om "vill du så kan vi ju ta en fika?" eller något lite mer ödmjukt. Det gör att man istället för att skratta tittar konstigt på annonsen.

Jag tycker inte att saker automatiskt är ok bara för att nån sagt det på ett skämtsamt sätt/menat det som ett skämt. Jag blir iofs inte så upprörd av den här annonsen, mest trött. Annonsören framstår inte som nån lyckad komiker direkt.

Alltså, är det ingen som tycker att det är osmakligt att förvänta sig/föreslå att människan som tappat dom ska erbjuda sig själv eller vän till honom för att han hittade ett par glasögon? Nån form av visa-tacksamhets-date?

Alltså, är det ingen som tycker att det är osmakligt att förvänta sig/föreslå att människan som tappat dom ska erbjuda sig själv eller vän till honom för att han hittade ett par glasögon? Nån form av visa-tacksamhets-date?

Fast nu tycker jag verkligen att du gör en höna av en fjäder. För det första ser man tydligt att glasögonen kan återfås mot beskrivning av fodralet, så någon utpressning är det inte tal om. Och att ragga (och inte ens vända sig till en specifik person) är faktiskt tillåtet, och dessutom var han rolig, om än ger intrycket av att vara smått desperat. Jag ser faktiskt inte alls det kvinnoförtryckande i det hela.

//Emma Hå

Inget som helst fel med detta. Vill man inte säger man det. Jag har tänkt göra samma sorts saker flera gånger, men aldrig riktigt vågat. Kanske är det snarare där felet ligger, att det inte är lika accepterat att vara "desperat"/? som kvinna.

Även om det eventuellt är ett skämt tackar han nog inte nej om ägaren visar sig vara, i det här fallet en kvinna, som faller honom i smaken. Kan se en mycket drägligt refererande till annonsen om tillfälle uppstår, framför mig.

Skämt eller inte så är inte det här det första skamliga förslaget jag ser. Att som tjej lägga ut en annons i jakt på boende har lett till flera mail med denna komik.

http://lisaborjegren.blo.gg/2012/august/varfor-ar-fetma-och-skagg-roligt.html okej, detta är INTE för att göra reklam för mig själv utan för att jag vill skriva till DIG! om du har lust/tid så vore det kul om du kunde tycka till om det jag skrivit om, handlar om det faktum att killar har det tusen gånger lättare att vara sedd som roliga. de kan bara dra på sig en klänning så är de komiker, typ, och jag är jävligt trött på det. om du vill, som sagt 🙂

Förstår varför folk skrattar, det är lustigt och kanske till och med gulligt sålänge man inte är utsatt för det själv, men samtidigt så hade jag tyckt det varit obehagligt om jag tappat solbrillor eller vad som helst, och människan som innehar detta objekt jag saknar hade skojat öppet om att jag endera måste "sälja ut" mig själv eller en väninna. Jag får en känsla av att i och med att det är så pass skämtsamt och vänligt framlagt så blir jag uppbackad i ett hörn där jag inte har möjlighet att neka för att jag inte kan förklara varför det är obehagligt, bara att det är det. Det är således inte bjuda på kaffe-delen som stör mig. Det är "Om du inte är singel, eller om du är man, så går en tjejpolare lika bra" som stör mig. För då blir skämtet om sex, istället för att vara en trevlig fika mellan två vuxna personer.

Det var roligt!

Hade du ogillat idén om det var en kvinna som kommit med förslaget?

Jag tycker inte denna typ frågor handlar om jämställdhet och kön. Alla människor (ogillar att dela in oss i könskategorier) har ett personligt ansvar. Den som inte önskar gå på dejt säger då nej. Den som frågat om en dejt accepterar då detta svar.

Brukar vara ganska petig men kan inte se problemet här. Han pratar om en kopp kaffe eller "gott ord hos en väninna", eventuellt försöker han bara vara lite rolig eller är lite desperat efter att få träffa någon. Och vet inte ens om det är speciellt manligt beteende, har tjejkompisar som slutat se killar som människor, utan antingen är de en potentiell partner och framtida man eller också helt ointressanta som personer. Skulle snarare koppla ihop en sån här grej med ditt inlägg om disneyfilmer och jakten kärlek. Om man nu ens ska analysera det, allt behöver ju inte tas så allvarligt som du brukar säga..:)

Hur ska man kunna träffa nån om det är förbjudet att föreslå en date? I vilka situationer är det ok att ragga då? Får man bara umgås med folk man redan känner? Jag fattar inte.

Jag skiter i om det är på skämt (hur vet ni det?) Jag hade tyckt det var sjukt obehagligt att kontakta honom om brillorna varit mina. Jag vill kunna ha kontakt med män utan att ses som ett potentiellt ragg innan vi ens träffats. Om tycke uppstår vid överlämnandet av brillorna är det en annan sak. Att ragga är inte fel per se men att göra alla områden till en marknad skapar otrygghet hos många kvinnor, mig inkluderad. Att detta inte ses som ett problem tycker jag i sig är problemet.

Min ursprungliga tanke var att underhålla, men jag antar att jag och det feministiska samhället inte delar samma syn på vad som är roligt.

Det hela resulterade i alla fall i en dejt med en trevlig ung dam som inte lever med samma fördommar och förutfattade meningar som er andra.

/Andreas Flygare

Svar:
Andreas, det är inget fel att ragga på människor. Men att göra varje arena till en köttmarknad bidrar till många kvinnors utsatthet och otrygghet. Du säger att jag är fördomsfull, men tänk lite utanför boxen själv så kanske du ser vad jag menar. Lycka till med dejten.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag ser som inte problemet med annonsen.. Jag tyckte de var en rolig grej! Visst kanske en del personer tycker det är osmaklig och då måste man få göra, för alla har vi olika syn på saker och ting. Jag ser det mer som att killen har glimten i ögat. Det är kul att människor vågar bjuda på sig själv, för jag tycker mer att de verkar som att han driver med sig själv än att han försöker se alla kvinnor som potentiella ragg!

Härligt Andreas Flygare! Synd om folk nu tror att "det feministiska samhället" är emot idéer som denna eftersom detta inte har med kampen om ökad jämställdhet att göra. Jakten efter kärlek pågår överallt hela tiden. Man kan inte styra andras känslor och förbjuda att ragga på vissa platser bara för att vissa vill ha det så. Däremot kan man jobba med sina egna känslor så att man inte behöver gå omkring i samhället och känna otrygghet pga driften människor har att träffa en partner (eller bara ha lite roligt).

Jag förstår verkligen inte hur det här skulle vara ett skämt. På vilket sätt skulle han driva med sig själv?

Om man tar bort det faktum att jag inte gillade efterlysningen, skalar av den åsikten, så förstår jag som inte ens vad som skulle vara roligt och charmigt.

Är det någon som kan peka ut det som de tycker är roligt?

"Jag kan tänka mig date med dig i hittelön,eller gott ord hos väninna. Säg att jag är en awesome kille för att jag hittade dina solglasögon och lät bli att ta dom. Jag gjorde tom en efterlysning. Därför borde du säga åt dina vänner att datea mig.. om inte DU är singel dvs då borde du datea mig. För jag vill ha dater som betalning för att jag var "snäll"."

Va?

Men för den som är singel och vill träffa någon ÄR ju (nästan) alla områden en potentiell marknad. Svårt att göra något åt det. Att den som är singel och kärlekskrank har en tendens att se på tjejer och killar som potentiella ragg/partners/dejter/flirtar ligger väl lite i sakens natur. Man har antennerna ute, man scannar av. Så har jag i varje fall varit. Man blir lite extra intresserad av den trevlige singelgrannen, killen på kaféet, någons singelkompis som man aldrig träffat men hört massa om, hen med den mysiga telefonrösten som man har kontakt med genom jobbet osv. (Givetvis inom rimliga gränser, att flirta med sina patienter eller ragga på kunder är en annan grej.)

Jag hade faktiskt inte känt mig hotad eller tyckt att det var obehagligt om det hade varit mina glasögon. Sen hade jag kanske inte fastnat för den typen av förslag heller, men då är det väl bara att säga att man hoppar dejten, men gärna hämtar glasögonen tack. För att man är upptagen, inte är intresserad av att dejta eller av ingen anledning alls mer än att "nej tack". Hade det krävts en dejt som motprestation hade det givetvis varit en helt annan sak.

Nog ser jag mängder av strukturella problem i vårt samhälle, men det här tycker jag faktiskt faller in under dem.

Detta blogginlägg visar precis allt som är fel med dagens feminister. Det är glastak, hemliga bastuträffar och köttmarknader överallt man vänder sig. Finns det inga egentliga kvinnoskadliga saker att kämpa mot (Ex könsapartheid på badhus?) ska man göra hönor av ingenting.

Skillnaden mellan sättet att tänka hos feminster och alla andra syns inte tydligare än nu:

Normal person: Åh, vilken rolig grej. Ska nog dela med till mina kompisar så de kan också kan läsa.

Feminist: Förtryck! Mansgris! Totalitärtpatrikaltglastaksköttmarknadstänk! Ska skriva ett arga saker på internet och fördöma!

Dags att komma utanför den akademiska genusvärlden, gå ur ROKS och Bellas Vänner, och kanske titta på hur folk är i verkligheten istället?

Ja som mor till Andresa,kvinna och över femtio så

Är jag helt fascinerad över alla kommentarer min

Sons annons fått

Har i helst mitt liv jobbat med män i olika manliga branscher

Har aldrig känt mig diskriminerad i mitt arbetsliv för att jag varit kvinna

Har fostrat min son till att bli en man som respekterar

Kvinnor En man som kan klara sig själv utan kvinnligt

"Understöd "och en man som har humor

Hur hans humoristiska skämtannons kanväcka

Så mycket anstöt hos feminister har jag mycket svårt

Att förstå!

Kvinnor i min ålder har jobbat hårt för att bana väg

För alla alla unga kvinnor ska ha ett mer jämställt

samhälle.

Men humorn försvann tydligen någonstans på vägen

Jag är stolt över min son som är en bra man

jämlik ,har empati, och har humor!!

Svar:
förklara på vilket sätt annonsen var rolig. Jag ser det inte. Även om jag bortser från det smaklösa i det underliggande kravet om en dejt (jag vet att han inte menade illa men försöker förklara här, och i min blogg i övrigt, VARFÖR det här kan vara bidragande till att kvinnor känner sig otrygga.) Jag har inga problem att hantera raggande, såvida raggandet sker på schyssta premisser (tex viktigt att scanna av för signaler, ragga inte på kvinnor som är uppenbart ointresserade) men den här annonsen var ju inte ett raggningsförsök på en specifik kvinna utan en förväntan på en eventuell kvinna. Hade jag ägt solglasögonen så hade jag tyckt det var väldigt obehagligt att kontakta din son och det gör mig inte humorlös. Snarare gör det er till ganska oempatiska individer om ni inte klarar av att se på vilket sätt det kan mottas av vissa efter att ni faktiskt har fått en förklaring på problemet. Jag fattar att ni är snälla och ej vill illa på nåt sätt, men man kan inte gömma sig bakom "humor".
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hur var det nu Andreas?

"Det är dagar som denna som man önskar man hade fler hobbys än att supa och klaga på feminister."

"Hittade en snygging bakom mig hon läser en bok om gynekologi. Drar slutsatsen att hon är en Feministisk Hen som hatar allt med en penis"

"Försenat flyg + kvinna som pratar känslor bredvid mig. Två av de värsta sakerna jag vet. Kombinerade."

Saxat från din egen twitter. Respekterar kvinnor, nja.

Svar:
oj hoppsan. jaha. kvinnoföraktet flödar hos Snälla Killar™ men det var ingen överraskning alls.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Kul för honom att det i alla fall finns en tjej som tycker han är rolig. Eller så är det en arg humorlös feminist som låtsas vilja ha en dejt för att få ge honom en utskällning xD

Till Britt-Marie, Andreas mamma. Jag är feminist och jag tycker annonsen var rolig och bra! Ett perfekt exempel på att leva spontant och ha kul. Jag tror att många önskar att de också vågade ta en chansning då och då, och att inte vara så känslig för vad andra tycker och tänker. Synd att detta stör en del. Tyvärr har nu vissa fått vatten på sin kvarn och tror att alla feminister är extrema, humorlösa, känsliga osv. – så är det inte. Jämställdhet innebär respekt för alla människor, och som du skriver så utesluter inte det humor.

Tycker som många andra: det där var inte något farligt. Jag ser det som ett litet skämt, och ingenting som har med tvång eller en inställning där killen förväntar sig något. Om solglasögonen är en tjejs och hon tycker det var kul, kan hon ju ta kontakt, tycker hon inte det, får hon tillbaka sina glasögon, kort och gott. Så uppfattade jag det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *