Kategorier
Vardagstrams

Polacker, greker och genus

Cissi Wallin kom och hängde lite med psykotiska småbarnsfamiljen igår. Vi köpte hem sashimi, gjorde lchf-chokladmousse, googlade 2 girls 1 cup (för maken har inte sett det klippet och det hör ju faktiskt till allmänbildningen vid det här laget) och tjattrade lite om ditten och datten. 
 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Polacker, greker och genus”

Innan dig vågade jag inte alltid tycka till ordentligt, bloggade mest fina bilder och annat tryggt. Det var innan jag hittade hit. Du känner inte mig men tack för den skillnad du gjort i mitt liv, den peppen du gett mig utan att veta om det.

Kram

Mia

Svar:
hurra! Och BRA!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

*LD*

Vad händer i 2 girls 1 cup egentligen? Minns att jag försökte titta på den för x antal år sedan men hann nog bara några sekunder in i klippet förrän jag stängde av. Minns att en tjej sket i en bägare, men vad händer sen? Äter de bajset eller vad?

Svar:
ja
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ja ML och lite kräks…:O:O…

Men iaf jag googlade fram o visade mannen för att han med skulle bli "allmänbildad"…jag sa att -"Du måste ju veta om de på jobbet nämner 2 girls 1 cup". Han höll inte med höhö

Nä. Jag har aldrig sett klippet som nämns och efter vad det verkar innehålla så kommer jag inte att göra det heller! Är det någon som mår bra som har lagt upp ett sånt klipp? De mår förmodligen lika bra som alla andra bekräftelsesökande stackare som lägger upp klipp på sig själva i utlämnande situationer och positioner, "frivilligt". Varje gång någon sedan tittar på bilden/klippet så blir det på något sätt ett ledsamt bekräftande av att det de gjort är rätt, oavsett hur de egentligen mådde när det lades ut för att sedan för evigt finnas kvar och fortsätta förnedringen. Känns inte ok, och jag vägrar konsekvent att bidra till ännu en visning och ännu ett övergrepp på hens skadade självkänsla. Titta inte på sånt skit! Och sen blir jag lite konfunderad när du resonerar om stubbfrisyrer i tjej- och killstubb, känns som att det skär sig lite mot din annars så himla bra tanke om genus… Stubben blir väl tjejstubb om den sitter på en tjej, borde inte det vara det enda kriteriet…? 😉

Svar:
visst, men du fattar väl hur jag menar? Klassisk stereotyp killfrisyr. Att låtsas om att det inte finns frisyrer eller kläder som är riktade till ett kön blir ju bara fel.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag blev väldigt ledsen, att det är så ni upplever polacker. Jag är polsk och jag blir alltid upprörd när jag hör att polacker är ”bra att ha ibland för att de kan göra nån fysisk arbete som ingen annan vill göra” som t.ex. att städa, som du sa i den videon. Jag tycker att din blogg tar upp många problem som finns i våran samhälle, men samtidigt så upplevde jag just den videon som nästan rasistisk.

Svar:
haha, men du, jag SKOJADE. Cissi är polsk. Jag är grek. Vi kan driva med oss själva och varandra.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

vi polacker (de flesta av oss) hatar genus och att ni svenskar alltid försöker ändra könsroller och heteronorm och allt de hära, så snälla sluta nämna detta ord i samma mening som "Polacker" är nu gulliga

Svar:
Du kan inte snacka för alla polacker så gör inte det.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lady hammer läs igen! jag skrev "de flesta av oss"! Jag känner otroligt många människor i Polen och är ofta hemma på besök, studerar dessutom till läkare i mitt hemland så jag träffar väldigt mycket akademiker och högutbildade, och homofobi plus en stark tro på könsroller är mycket utbredd bland polacker än bland svennar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *