Kategorier
Vardagstrams

…. *ugh*

Jag har sån jävla migrän. Försöker vara duktig och låta bli treon men knaprar annat istället. SOM INTE FUNKAR. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”…. *ugh*”

TA TREO + VALFRI TABLETT MED IBUPROFEN!!!

Jag har jättemycket migrän men enligt en läkare jag senast var i kontakt med är detta det senaste inom forskningen. Fuck dyra migräntabletter, detta funkar faktiskt och man har det ofta hemma.

ta hand om dig.

Gå till doktorn och be att få Maxalt utskrivet. Klockrent! Dyrt, men vansinnigt bra har detta funkat för mig i ca 10 år. Tar en så fort jag känner av det, det liksom " svischar till" i huvudet efter ett tag, sen försvinner värken. Hoppas det kan bli så för dig oxå!

När man har migrän behöver man inte vara duktig, då behöver man bli av med smärtan. Om du inte gillar Treo försök hitta något annat som hjälper, men gör du inte det så ta Treo.

Jag diskuterade det där med migrän med en läkare en gång och han frågade om jag var säker på att det var migrän och inte bara "vanlig" men väldigt kraftig huvudvärk.

Efter det så började jag dokumentera min huvudvärk (inte det lättaste när man har ont, jag vet) och numera så vet jag att för det mesta har jag inte migrän utan spänningshuvudvärk och den kan kännas precis lika jävlig som migrän, men då hjälper andra saker (massage och stretch) än vad som hjälper när jag har migrän.

Mina huvudvärker känns olika beroende på vilken huvudvärk som det är, tex så när jag har migrän så har jag oftast ont på höger sida, i nacken och pannan. Spänningshuvudvärk börjar på ena sidan om näsan (nästan i bihålorna), vätskebrist ger värk över hela pannan.

På så sätt har jag fått ner mängden värktabletter som jag tar (både antalet och hur ofta) och även huvudvärken har minskat för jag kan förebygga den på ett annat sätt.

Bra skrivet av Hanna E!

Nu syftar jag inte på din värk men det är så många som går runt där ute och har bestämt sig för att de har drabbats av migrän fast det bara är vanlig huvudvärk. Vanlig huvudvärk kan göra riktigt riktigt ont det också. Migrän är en helt annan sak. Folk missbrukar det lite tycker jag och bestämmer att de har migrån fast de inte kollat upp om det verkligen är det.. De tror att bara för att det gör lite extra ont än vanligt så är det migrän.

Men som sagt syftar inte på dig! Utan de som inte vet vad det är men tycker att de har det ändå.. Det verkar som att folk "vill" ha migrän för att det är mer synd om dom då? Istället för vanlig huvudvärk, då tycker folk kanske att man gnäller, men säger man att man har migrän så ändrar folk inställning – "Jahaaa migräään? oj då stackare!"….. typ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *