Kategorier
Vardagstrams

Ulf Brunnberg / Antifeminismens stora ikon

Skulle jag träffa en kille som hade Slitz-tidningar hemma så skulle jag aldrig någonsin mer dejta honom. Jag skulle avskriva, dumpa, kasta honom på högen där alla andra kvinnoföraktande nollor borde förpassas. MIN FITTA SKULLE SKRUMPNA IHOP AV OKÅTMA. Jag vet nämligen att män som läser Slitz saknar någonting jävligt väsentligt i huvudet. JÄVLIGT VÄSENTLIGT. Som t.ex folkvett. Intelligens.
 
God kvinnosyn. 
 
Och jag blir faktiskt inte ett dugg förvånad när jag ser att Ulf Brunnberg är på senaste omslaget. Jag blir inte det. Det passar honom perfekt. Jag inbillar mig att den genomsnittliga Slitzläsaren tycker att Uffe är en sån där ”skön kille” och att de delar samma kvinnosyn. Ulf Brunnberg är den där typen av män som högt deklarerar ”jag älskar kvinnor” samtidigt som deras illa dolda kvinnoförakt fullkomligen väller fram varje gång de öppnar käften. Kan inte Ulf bara hålla sin? Hålla käften alltså? 
 
Men va fan, varje kungarike behöver en hovnarr.
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ulf Brunnberg / Antifeminismens stora ikon”

De uttalanden han gör i artikeln kan jag tycka är klumpiga men han har en poäng. Vi kvinnor är inte fysiskt lika starka som de flesta män. Vissa arbeten är mer lämpliga att utföra av fysiskt starka personer, lika lite som en kvinna lämpar sig att arbeta som brandman, lika lite lämpar sig en man som inte är fysiskt stark eller grot byggd för denna sortens arbete.

Någonstans måste man ju faktiskt inse att vi har fysiska skillnader, både mellan kvinnor och män men äen inom könet.

Ang. Slitz som tidning, ja… att dra alla över en kam och kalla de som läser skiten för nollor är lite magstarkt.

Svar:
att män är starkare än kvinnor betyder inte att kvinnor är svaga eller olämpliga för fysiska jobb.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ulf Brunnberg förtjänar stryk. Jag blir så himla provocerad av män som beter sig som den där gubbstrutten.

Jag kan inte ens formulera intelligenta meningar, jag bara hatar och blir arg! En brud som jag kommer aldrig få en syl i vädret så länge världen är full av män som Brunnberg. Jag kommer alltid bli kallad "lilla gumman" och bli förpassad att stå framför spisen och föda barn.

Jag blir så arg.

Lexie:

Men varför tror du att det blivit så? Visst att män är starkare, men det har alltid varit "fult" och "manligt" för kvinnor att vara starka och träna.

När vi tränar så ska det vara för att få slanka snygga muskler och se fina ut, inte för att bli starka och kunna utföra tunga arbeten som män.

När jag läste den artikeln fick min första tanke "Lady Dahmer kommer gå i taket". Haha.. Men han är en jäkla idiot. Googlar man "förakt mot kvinnor" hittar man säker denna bild på honom

Lexie: Men uppdelningen är ju inte så – att fysiskt tunga jobb är för män & fysiskt lätta jobb är för kvinnor. Hade det varit så hade de flesta undersköterskor varit män. Många tycker det är helt absurt att kvinnor vill bli något så tungt & fysiskt olämpligt för dem som brandmän, men tycker det är helt självklart att en undersköterska dagarna i ända ska kunna baxa runt patienter som väger dubbelt så mycket som hon själv.

"De orkar ju för fan inte ens dra brandslangen. Att gå in i en brasa med en kvinna är liksom inte samma sak som att göra det med en karl."

Please. När var senaste gången Ulf Brunnberg själv gick in i en brasa eller ens utförde något som helst fysiskt arbete?

Lexie – Det finns många kvinnor som är starkare än många män – alltså är det inte kön som ska vara avgörande! Dessutom tror jag inte att alla brandmän eller väktare eller liknande absolut måste vara superstarka. Som påpekat här ovan så är många kvinnligt dominerande jobb inom vården fysiskt krävande, och där handlar det mycket om teknik! Att uppdelningen ska avgöras pga kön faller allstå

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15296645.ab

http://www.aftonbladet.se/wendela/kronikorer/malinwollin/article15297732.ab

Jag gick in här efter att ha läst artiklarna i aftonblaskan för att se om du snappat upp det. Läs gärna Wollins krönika och i synnerhet kommentarerna till den!

Vad gäller kvinnors fysik, vi är inte alls så underlägsna män fysiskt som vi tror. En gång i tiden drog kvinnor de tyngre lassen på gårdar och bondkvinnorna förr gick då inte av för hackor. Att kvinnor är svaga är en myt som är så väl inpräntad att vi tror på det själva…

Jag är inte på något sätt svag och jag klarar lätt av fysiskt tunga arbeten.

Anonym; känner igen det är resonemanget. Jag har jobbat inom ett typiskt manligt, tungt jobb. Om man inte har musklerna bygger man upp dom när man arbetar.

För tillfället har jag ett typiskt kvinnligt jobb. Kan säga att jag mycket hellre baxar runt på elmotorer och dylikt än en människa. En elmotor kan man tappa/släppa ner, inom manliga yrken kan man också vägra vissa lyft för att de är för tunga (finns ju traktorer). Man kan inte vägra lyfta en människa. En människa är svårlyft i jämförelse och jag känner att risken är betydligt högre att skada ryggen där.

Kan inte låta bli att bli irriterad när manliga yrken anses som tyngre än vård och omsorgjobb.

Fick en flashback till den tiden då jag som trasig och osäker tonåring var tillsammans med en kille som var ungefär det värsta bottenskrap man kan tänka sig. Nu har jag förträngt mycket att den tiden, det har helt enkelt varit för jobbigt att tänka på.

Men det här inlägget grävde fram ett minne, en detalj. Mitt i all mansgrishet den här killen strödde omkring sig så jo, nog fan låg det en bunt slitz-tidningar både här och där i hans lägenhet.

Definitivt en varningssignal att hålla utkik efter.

Många gubbar har ju rätt dålig kvinnosyn utan att de antagligen vet om det, det kommer väl från deras pappor och generation I guess. Dom vägrar ju se saker på andra sätt med, yngre killar kan man i alla fall ibland diskutera med.

Väldigt klumpigt uttalande om Karen med, man ska nog tänka på hur man pratar om människor man inte känner som dessutom inte finns mer. Förstår att hennes bror tog illa upp.

Är det feminismens fel att en kvinna mördad?

I ett land där en domstol friar en man från anal våldtäkt på en sovande kvinna för att han "träffade fel".

http://www.dagensjuridik.se/2012/08/hade-sex-med-sovande-flickvan-far-skadestand-haktestid

Mannen dömdes inte heller för "vanlig" våldtäkt" – han träffade ju fel som sagt. Han fick också skadestånd.

Jag tror vi snarare behöver MYCKET mer feminismen när sånt här kan hända IDAG.

Tycker att dessa "men han har ju en poäng"-uttalanden missar en sak. När det handlar om att få upprepade hårda slag mot huvudet så tror jag inte att ens Ulf Brunnberg skulle palla det. Känner en som tränar krav maga och av vad jag har förstått av henne så kan man även om man är kort och liten lära sig att försvara sig. När det gäller häktet där Karen Gebreab jobbade så hade man ju även konstaterat sedan tidigare att det fanns säkerhetsbrister

Och för övrigt förtjänar inte Ulf Brunnbergs uttalande att kallas klumpigt. Han kallar Karen Gebreab "ett fruntimmer på en och sextio". Det är inte olyckligt eller klumpigt att säga så. Det är fruktansvärt respektlöst mot Karen och hennes familj och så dumt att han borde vara medveten om hur illa det är.

Men för fan, Brunnbergs (upprepade) uttalanden är inte "klumpiga", – de är idiotiska, obildade och dryper av kvinnoförakt!

Sluta ursäkta karln lixom.

En kvinnlig brandman har genomgått samma tester och utbildning som en manlig. Detsamma gäller poliser, väktare etc.

På vilket sätt är då kvinnan mindre lämpad för yrket annat än just pga sitt kön Lexie?

Blir så jävla less, och så jävla less på att efterblivna idioter som Brunnberg ges utrymme i media.

Jag fattar inte hur tidningar som Slitz kan finnas kvar. De är ju lika mycket mansförnedrande som kvinnoförnedrande, typ: "så här får du sex om du är för korkad och oattraktiv för att få det annars".

Jag skulle också dumpa en kille om han läste en sådan tidning. Som tur är håller sambon med mig, men berättade att varje gång familjen skulle på bilsemester när han var tonåring köpte föräldrarna en likartad tidning till honom, alltid med silikontuttar på omslaget, och trodde att han skulle uppskatta det…

Fast min pojkvän hade slitz hemma när han var ungkarl. Och han är en av de intelligentaste och mest feministiska kille jag träffat på. Det låg bara lite där under en yta av macho, och när man kunde skrapa bort det var han tusen gånger bättre än alla vänsterkillar och andra killar som påstår sig vara feminister fast de egentligen bara är världens största egon. Han var också den snubbe som var bäst i sängen och gav mest, till skillnad från andra snubbar som påstod sig vara såå lyhörda men ändå bara ville ha allt på sitt vis och inte brydde sig om att jag också skulle få komma.

I alla fall hade Brunnberg en poäng förut i att tv-utbudet i mainstream-kanalerna i stort sett bara utformas för kvinnor idag, förutom sporten. Ej bara svenskt problem dock, den diskussionen förs också i USA.

Så du tycker att alla killar som någon gång läst Slitz är kvinnoföraktande och dumma i huvudet?

Gäller det också alla tjejer som slaviskt följer olika tv-serier typ sex & the city, läser veckorevyn, olika sk tjejmagasin och dylikt?

Varför ska ni feminister alltid göra ner killars intressen och framställa dom som problematiska eller felaktiga? Är det fel att många killar blir sexuellt upphetsasde av att titta på snygga avklädda tjejer? Bör de ändra på sig och läsa tidningar om intellektuella och påklädda tjejer? Vore det bättre?

Svar:
Så nu är Slitz ett "intresse"? Förklara gärna. Slitz är en tidning full av både kvinnor och mansförakt. Tycker man att det är kul så säger det en hel del om personens kvinno- och manssyn. Och nej det är inte fel att män tänder på kvinnokroppar. Men det betyder inte att de måste delta i samt upprätthålla objektifierande skit. Vad man är och vad man gör är skilda saker.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

En heterosexuell kille som uppskattar smala tjejer med stora bröst, och gärna tittar på bilder av såna "stereotypa" sexobjekts-tjejer i tidningar, är han i din värld automatiskt förtjänt av förakt och i besittning av en taskig kvinnosyn?

Svar:
om han gärna deltar i aktiviteter som utmålar kvinnor som boskap och objekt så ja, då är han dum i huvudet. Min man uppskattar också stora tuttar och vackra kvinnor, men hans kvinnosyn säger till honom att objektifiering är skit.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag läste det här på Aftonbladet (även allas sköna tjoflöjt svar, hahaha) och kände bara hur orken gick ur mig… jag orkar liksom inte med sånt här längre! Ibland känns det som att vi aldrig kommer "vinna". Jag är så trött på den här kampen och alla jävla idioter med alla sina idiotiska uttalanden. Men jag kommer givetvis fortsätta att fokusera på vad jag gör för att förbättra den här världen ur ett genusperspektiv.

Förklara hur en man ska uppskatta en avklädd kvinna utan att "objektifiera" henne i någon grad?

Svar:
att låta bli att sätta henne på framsidan av ett kvinnohatsmagasin är en bra början. Kvinnor är inte här för att dekorera världen eller för er njutning. Att sluta se på kvinnor på det sättet är viktigt. Uppskatta din nakna fru/flickvän men försök se på andra kvinnor som människor.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Rebbecca; att äldre män skulle ha sämre kvinnosyn än unga killar är ren lögn. Dålig kvinnosyn har ingen ålder, har stött på massvis med unga killar med rent utav otäck syn på kvinnor och äldre män som varit riktigt vettiga i sina åsikter. Man ska inte dra en åldersgrupp över en kam

Jag är heterosexuell. Det innebär att jag uppskattar nakna kvinnor visuellt även om jag har en fru/flickvän. Beklagar, men jag ser det inte som vare sig föraktligt eller svinaktigt, utan helt naturligt. Tror det är något som jag delar med en enorm majoritet av heterosexuella män. Däremot springer jag inte fram och störtglor på kvinnor i allmänhet om det är det du menar. Vad är förresten ett "kvinnohatsmagasin", och vari består hatet?

Svar:
som sagt, jag har inte sagt att man är dum om man uppskattar nakna kvinnor. Det är vad du GÖR med det som är problemet. — har du läst Slitz? Slitz är ett magasin fullt med kvinnohat. (och manshat)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

En idiot som Ulf Brunnberg går feminismens ärenden. Tack Ulf Brunnberg för ditt bidrag. Nu kommer fler politiker få upp ögonen för att chefer inom traditionella fysiskt tunga och mansdomonerade yrken måste genustränas ännu hårdare.

Svar:
Sant
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag jobbade tidigare (15 år sedan) på ett företag där man hade en prenumeration på Slitz. Men vi lyckades få dem att sluta då det hade gått från att vara en musiktidning till att bli en porrtidning. Vi tjejer förstod inte varför de skulle ha kvar den när det faktiskt inte stod något som var relevant för vår verkasamhet i den.

Synd att de inte behöll musikinriktningen.

Jag såg ett reportage en gång om kvinnliga FN-soldater. Det var i ett afrikanskt land, vilket kommer jag inte ihåg nu. De blev hånade och förlöjligade men de lyckades med sin diplomati att få folket på sin sida och att lägga ner strider.

De hade ett annat mindre aggressivt sätt mot lokalbefolkningen och upphöjde inte sig själva över dem. Det var faktiskt färre av kvinnorna som råkade illa ut, fler av de manliga indiska FN-soldaterna blev dödade – ingen kvinnlig.

Och de ökar också säkerheten för den kvinnliga delen av befolkningen eftersom de inte köper deras kroppar på sin lediga tid och och därigenom sätter allas säkerhet i fara.

Det behövs kvinnor överallt, för kommunikationen med olika människor, för bättre arbetsmiljö, mindre stela strukturer som upprätthåller en machistiskt attityd, och där man blir rädd för att avvika. Och vem litar på brandmän/poliser/militärer som inte kan umgås med kvinnor?

Jag läste några ex när jag var 19-20 år, då är vi nere på 90-talet. Då handlade tidningen om snabba bilar, reportage om idrottsmän och kändistjejer i bikini eller less. Tyckte det var helt harmlöst. Absolut inget hat.

För att kunna hata kvinnor måste man först objektifiera dem som de "andra", som något annat, en kropp och stöta bort dem som människor.

Har man konsumerat kvinnokroppar i 20 år och objektifierat dem utan att reflektera över det, utan istället tycka att det är naturligt kan man få värderingar som Zeb. Kan det sägas tydligare?

Svar:
precis. kvinnor är en konsumtionsvara och ingen verkar reflektera över det. eller få iallafall.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Såvida du inte menar att bilder på lättklädda tjejer avsedda för en manlig publik per definition är hat? I så fall har vi nog helt olika åsikter.

Ibland tycker jag mig ana ett sexualmoralistiskt stråk inom feminismen (men bara när det gäller män då). Dina kommentarer om fru/flickvän här ovan gav lite kristna vibbar ärligt talat. Innan hon blev min flickvän var hon ju en kvinna i mängden som föll offer för min sexuella objektifiering, varefter vi lärde känna varandra. Så det kan gå.

Svar:
LÄS tidningen. Börja med det här: http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2011/june/utkast-juni-6-2011.html – sexmoral ger jag inte mycket för dock.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Marie. Jag blir inte riktigt klok på hur du menar. Du tycker uppenbarligen att det är fel att killar tänder på vackra, lättklädda tjejer, och att de bör ändra på detta? Eller ska det dölja det bättre? Både män och kvinnor "objektifierar" varandra ibland. Det innebär inte att vi i allmänhet betraktar varandra som ting. Vilket struntprat. Är det verkligen en vanlig feministiskt ståndpunkt?

Herregud och sen aftonbladets kommentarsfält där alla bara kommer till hans försvar och kvinnoföraktet flödar. Det förvånar mig att så många som skriver fördomsfulla kommentarer om feminister stolt figurerar där med sitt namn, bild och yrkestitel. Läste precis nån man som var professor på Chalmers som skrev en massa nedlåtande dynga. Jag tappar tron på mänskligheten varje gång jag läser aftonbladets kommentarsfält. Vilka satans stolpskott det finns. Dessa kvinnohatande monster går omkring mitt band oss. SKRÄMMANDE.

Han skulle få mindre stöd av folk i allmänhet om inte feminismen upplevdes som en maktkramande statsideologi i Sverige. När en så stor del av den journalistiska, politiska och kulturella makteliten kramar en ideologi så hårt, som dessutom så ofta förespråkar ökad politikermakt och mindre enskilt sjävbestämmande, så osar det ju katt lång väg. Då får även folk som Brunnberg stöd för att dom "vågar" säga emot den mediala överheten.

Jag läste snabbt. Man kollade liggpotentialen i Boden, kritiserade Sex & the city som en skitserie och gjorde något (skämtsamt) reportage om att tjejer inte är lika snygga under all smink. Något jag tyckte var speciellt kul eller läsvärt? Nej. Något jag skulle kategorisera som våldsamt kvinnohat. Nej.

Svar:
vem har sagt något om VÅLDSAMT kvinnohat? Kvinnoförakt/har tar sig olika uttryck. Gemensam nämnare är dålig kvinnosyn helt enkelt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Angående mordet på häktesvakten Karen anser jag att hon själv hade ett stort ansvar för det som hände. Självklart måste hon själv skaffa sig relevant information om de interner hon ska transportera. Om hon inte lyckats med det av nån anledning så är det handfängsel på som gäller och speciellt då om hon ska sköta transporten på egen hand. Hennes beredskap för en attack verkar ju vara helt obefintlig och då från en intern som hon inte visste var våldsbenägen eller ej. Hon gjorde ett dåligt jobb helt enkelt och då kan det bli olyckliga utfall i alla potentiellt farliga yrken. Sen finns det säkert befogad kritik mot häktesledningens säkerhetstänk generellt så dom har självklart också ett ansvar. Men jag vänder mig alltså mot bilden att se Karen som ett stackars flickebarn ditsatt i en situation hon inte hade en aning om och inte hade en möjlighet att kunna hantera. Blir förbannad av sånt.

LD. Jag läste snabbt. Dom kollade liggpotentialen i Boden, gjorde något försök till skämtsamt reportage om att tjejer inte är lika snygga utan smink, och skrev att Sex & The City var en dålig tv-serie. Något jag upplevde som speciellt kul eller läsvärt? Nej. Något jag skulle kategorisera som våldsamt kvinnohat? Nej, knappast. Snarast uppfattade jag det som något som är avsett att tilltala typ en 18-19-åring som ligger i lumpen.

Svar:
jo och det ser jag so ett problem.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD. Sorry. Mitt första inlägg publicerades som "anonym" av misstag. Ursäkta dublettposten.

Svar:
ingen fara. jag såg ju att det var du. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

lilla stenålders-zeb. Det som du uppenbarligen har så svårt att förstå är bland annat att silikonbröst, leverfläcksfria kroppar, och dunderretuschering är inte en verklig människa. Om du vill se snygga tjejer och deras bikinikroppar kan du åka till badhuset.

den taskiga kvinnosynen du har handlar absolut INTE om vem eller vad du tänder på, du får bli upphetsad av vad du vill. Din taskiga kvinnosyn som du delar med så många andra handlar snarare om att i eran värld finns det en viss procents kvinnor som är leksaker. Om din flickvän/syster/mamma/bästa kompis drömde om att göra vad hon vill i ett demokratiskt land som vårat, och den drömmen i det här fallet är att bli polis, skulle du helt ärligt tycka att hon är helt jävla dum i huvet? Skulle du förklara för henne med alla dina argument att NEJ du flicka lilla, du kan absolut inte bli polis för du är ju tjej och ni har inga muskler?

Jag blir fan mörkrädd. Dessutom pratar du om 90 talet. Ja, det är 20 år sen. Kan du inte se det tragiska i att vi fortfarande trampar i de skitiga hjulspåren?

du har säkert den klassiska hbt-synen också "bögar är skit, lesbiska är sexigt". För det har de ju också tyckt sen 90 talet.

Vad är problemet exakt? Vad tycker du en tidning riktad mot killar ska innehålla? Absolut inga avklädda kvinnor tydligen, men i övrigt? Använda ett mer hövligt och respektfullt språk? Görs det i media i allmänhet? I kvällstidningarna? TV?

Svar:
en tidning riktat till män ska innehålla sådant män är intresserad av, men om jag får ge mig på en vågad gissning så gissar jag att män intresserar sig för massvis av andra saker än nakna kvinnor och sexism. Språket i sig är inte problemet, utan kvinnosynen i slitz och liknande.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Britta. Om jag skrev att jag tände på tjocka kvinnor, eller att jag ansåg att bögar var heta, skulle du då tycka att jag vore "modernare" eller en bättre människa på något sätt än den jag råkar vara. På vilket sätt är du mindre stenåldersmässig än jag?

Absolut inte det jag menar. Man får tända på vad man vill. Det är hela den här fixeringen av att kvinnor ska vara objekt. Att vi ska se onaturligt sexiga ut för några tonårspojkars skull. Sen är det upp till var och en, kvinna som man att se ut precis som man vill. Det finns massor av snygga sexiga tjejer därute som ser ut både som typiska "slitzbrudar" och som faller under kategorin "naturligt vackra" etc. MEN varför ska det ständigt uppmuntras att se ut som om vi vill ha snopp i alla våra välkomnande hål bara för eran skull?

Vad är onaturligt sexig? Varför är det naturliga bättre? Du lägger trots allt in en värdering. Om min preferens är för det "onaturliga" är det på något sätt sämre än om min preferens vore för det "naturliga"? Borde jag som man på något vis skämmas, om nu min preferens är "silikontjejer".

Svar:
du ser inte en problematik i att unga män lär sig att tända på samt föredra det onaturliga? Din preferens är konstruerad och varken rättvis mot män eller kvinnor. Skämmas nej, du rår inte för det. Men problematisera och rannsaka mår alla bättre av.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Ägaren och chefredaktören Mats Drougge […] hade tröttnat på vikande upplagor och röda siffror och därför bestämt sig för att ge tidningen en grabbigare framtoning. […] Privat hämtade han sig från en uppslitande skilsmässa från Unni Drougge. Enligt Mats hade Unni kastat ut hans skivsamling, slagit sönder hans gitarrer och klippt hans favoritjeans i tusen bitar.[…] Mats allmänt misogyna tillstånd passade perfekt för Slitz övergång till grabbtidning. Den lite råa, grabbiga tonen kom naturligt."

– Från "En flickfotografs bekännelser" av Bingo Rimér, sid 26.

Förfan! Om till och med Bingo erkänner att misogyni och grabbtidningar som Slitz går hand i hand så borde vem som helst inse det.

Svar:
ah, och mats är ju en kvinnomisshandlare så det förklarar ju ganska mkt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD: Ja, jo jag har hört om det. Bingo nämner även i boken att Mats lätt skulle vinna tävlingen för att kora sämsta chefen om han varit nominerad till en sådan tävling på grund av hans ständiga utbrott och kommentarer som fick folk att känna sig värdelösa, så att han även beter sig som ett svin mot en partner känns ju då inte så långsökt, inte för att jag nånsin misstrott det då… Dock menade Bingo att han själv inte hade några problem med detta då hans egen farsa tydligen var likadan.

han är en sån som får mig att tänka "du skulle ha ett kok stryk!" och jag är ivrig förespråkare av Ahimsa. Fatta min ilska. 🙁

Lars OHLY, duktiga OHLY ska ha sagt: "Lars Ohly, vänsterpartist: Man kan inte bli arg på Ulf Brunnberg eller på en valp som kissar i tvätten. Båda gör sitt bästa utifrån bildningsnivå." WORD!

Svar:
Ohly citerade Malin Wollin dock. Men bra sagt!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det måste ju svida oerhört i dig att veta att 98 % av Sveriges befolkning faktiskt tycker som Brunnberg.

Svar:
nåja. jag är ganska säker på att majoriteten av sveriges befolkning är vettigare än så, men visst fan svider det att kvinnohatet är så pass utbrett.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej Anonym

Vet du vad Mark Twain sa? "Det finns tre slags lögn: lögn, förbannad lögn och statistik." Vad får du din lögnaktiga statistik ifrån? (Och ja. Jag gillade också honom. När jag var liten och tittade på Jönsson-ligan. Men. Då visste jag inte vilken skurk han var. Så. Vart vill du komma?)

Äntligen någon som vågar stå upp och säga saningen!

Föreställ dig scenariot om det tex börjar brinna i din lgh/hus och du hittas avsvimmad inomhus så hoppas jag det är en lång och stark man från brandkåren som hittar dig och inte en tunn kvinna på 1.60. För då är du död inom kort. Det har inget med feminism eller ej att göra utan är verkligheten. Den verklighet som skall få dig utburen till friska luften. Liksom att en person på 1.60, smal och tunn, man som kvinna, inte passar in på fängelser, häkten eller brandtjänsten. Då är du naiv.

Svar:
tror du verkligen på det där själv? Tror du att brandförsvaret skulle skicka in en outbildad rökdykare? Kvinnor är inte svaga och kvinnor inom fysiska yrken får samma utbildning och träning som männen inom samma yrkesgrupp. Om kvinnor inom vården klarar av att bära vuxna människor så ska du nog se att utbildade och vältränade brandsoldater med fittor klarar av sin uppgift galant. Så jävla trött på myten om kvinnor som svaga. DU kanske är svag.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tror du ens på det du skriver själv? Hur mång kvinnliga brandmän (brandkvinnor som du kallar det) finns det och hur många är rökdykare utav dom? Har du kollat upp det?

Kvinnor har INTE samma krav som män har, varken inom brandförsvaret eller polisen. Kolla upp det själv.

Du nämner kvinnor inom vården, där kan de ta hjälp av varandra och situationen är helt annorlund än när det tex brinner runt om kring dig och det handlar om sekunder…

Som jag skrev, det spelar ingen roll om du är man eller kvinna, rätt person på rätt plats. Ingen könskvotering för att snyggt till siffrorna.

Absolut, jag är svag. Därför söker jag inte till dessa tjänster heller för jag vill inte vara den svaga länken då helvetet brakar lös pga att jag vill vara jämnlik.

Svar:
jag är inte svag så tala för dig själv. Män har mindre än 10% mer muskelmassa. Alltså, de är inte så jävla mycket starkare. En kvinna som får rätt träning klarar av det som krävs som brandsoldat. polis osv. Jag klarar av att bära min egen vikt på ryggen. Med rätt träning så klarar jag en större person. Teknik, träning osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

ZEB DIN JÄVLA IDIOT! VI PRATAR INTE OM DINA JÄVLA PREFERENSER! GÅ OCH SKAFFA EN JÄVLA HJÄRNA OCH KOM TILLBAKA NÄR DU KAN LÄSA UPPREPADE FÖRSÖK TILL ATT FÖRKLARA ATT DINA PREFERENSER SPELAR INGEN. SOM. HELST. JÄVLA. ROLL.

(jag vet lite långt inlägg för caps lock)

Spår Zebs nästa inlägg: Va? Så du säger att om jag gillar såna här istället för såna här är det fel?

(och ursäkta att jag lägger mig i)

Nej förresten. Spår om Zebs nästa inlägg. Det kommer handla om vilket bevis det är för mänskligheten att han har rätt då jag kallar honom idiot.

För det får man inte. Man får tydligen avmänsklifiera alla kvinnor på jorden för mannens behag, men inte be någon att skaffa en hjärna.

Jag beundrar dig för ditt tålamod dahmer själv har jag, som kanske märks, mest gett upp. Kramar till alla.

Tack för ditt svar LD: "Svar: att män är starkare än kvinnor betyder inte att kvinnor är svaga eller olämpliga för fysiska jobb." Och tack även ni andra som flikat in. Jag håller absolut med, tänkte nog inte riktigt till ordentligt första gången jag skrev. Bra svar LD.

Svar:
🙂 tror många glömmer det, att vi inte är svaga bara för att män är starkare. Vi är så vana att framställas som varandras motpoler.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Man blir liksom trött i hela huvudet och vill egentligen bara förtränga och glömma att sådana stupida karlar ens får mediautrymme, men tyvärr har den kvinnosynen alltför stor inverkan på den situation kvinnor befinner sig i, hur anakronistisk man än tycker tankegången är. Som Vanheden sa i nån av de där skitfilmerna: Vad är min människa för människa egentligen?… Suck.

Zeb: Jag har bara en sak att inflika om ditt uppenbarligen varma intresse för onaturliga silikon-kvinnor; du programmerar din hjärna att tända på just sådana tjejer som finns i de tidningarna, och just det. Hur många kvinnor ser ut sådär i verkligheten? Inte många. Du förlorar faktiskt själv på att titta på sånt, då faktiska studier har visat att män (och säkert kvinnor också) som konsumerar mycket porr som bara visar upp en typ av kvinnor (smala med silikon, rakade, sminkade, you know the drill) blir besvikna och rent utsagt avtända på verklighetens kvinnor. De hade med andra ord svårt att bli upphetsade på samma sätt som när de tittade på porren. Tål att fundera på. Man vill väl inte hamna i en situation där man inte kan uppskatta verkligheten och det naturliga? Inte jag iaf.. Glöm inte att med allt vi konsumerar, programmerar vi i hjärnan vad som är normalt, vad som är vackert och upphetsande, vad som är fult etc. Ingen är förskonad. Jag har själv dragit ned avsevärt på porr-tittandet, då jag föredrar att njuta av verkligheten istället. Jag tror ändå att man faktiskt man får ut mer av det.

Ulf verkar inte ha alla hästar hemma om man säger så… Lyssnade lite på hans sommarprat förra sommaren och jag blev helt paff över hans märkliga resonemang, inte nog med att han verkar vara ett sexistiskt svin, han är även för miljöförstöringspolitik. Blev så irriterad att jag stängde av radion minns jag!

Kan inte låta bli att tycka att en del här, men också rent allmänt uttrycker sig många människor kränkande om kvinnor som plastikopererar sig. Verkar finnas ett oerhört starkt hat och förakt. Dom är inte "verkliga människor" utan "silikonbrudar". Har till och med hört vissa säga att "det ska vara äkta vara" och "jag skulle aldrig kunna bli tillsammans med någon som känner ett behov att plastikoperera sig". Jävla douchebags.

Oavsett orsak till varför folk genomgår plastikoperationer så tycker jag att det inte är okej att uttrycka sig som många gör, vissa väljer att operera sig och det är deras val.

Svar:
Det tycker inte jag heller. Men kvinnorna i slitz är overkliga, inte bara pga sina opererade kroppar utan för att de retuscherats och airbrushats beyond recognition. De har skalat bort allt mänskligt. (alltså de som gör omslagen/bilderna)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD. Om du kallar något sexistiskt så måste du nog vara beredd på att definiera varför. Det är väl ingen självklarhet att en bild på en avklädd kvinna är sexism per definition. Problematisera säger du. Ok. Men den här problematiseringen verkar ju väldigt sysselsatt just med heterosexuella mäns preferenser för en viss typ av kvinna. Bör kanske även andra gruppers preferenser problematiseras?

Svar:
nej det har du rätt i. en naken kropp är inte per automatik sexistiskt. det beror på hur den framställs. Och texter kan vara minst lika sexistiska, om inte mer. Voilá —> slitz
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Absolut jag håller helt med. Men då på lika villkor, testerna skall vara det samma för kvinnor och män, och det är dom inte idag! Det är sant! Ett luftpaket väger 20kg, vare sig det sitter på en man eller kvinna.

I vissa distrikt har man tom avskaffat fystesterna då det "Missgynnar kvinnorna". Läs insändaren på länken

http://genusnytt.wordpress.com/2011/02/07/insandare-raddningstjansten-diskriminerar-man/

Han som skrev detta fick tom rätt för könsdiskriminering mot män!!

Nästa gång du ser en brandman/kvinna, se efter då hur männens kroppsupbyggnad ser ut till storlek och längd, jämför det sedan med en brandkvinnas.

Finns inte en brandman ( då menar jag en som faktiskt jobbar aktivt med att släcka bränder etc etc och inte en kontorsnisse) som är 160 lång och väger 60 kg.

Svar:
jag har inte koll på alla brandmän i sverige så jag vet inte vilken storlek de har. Men att en kvinna på 160 inte skulle klara av jobbet är trams. Jag klarar av att bära min egen kroppsvikt på ryggen och jag är sjukt otränad. (och 160) Tänk med rätt träning och teknik?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"du ser inte en problematik i att unga män lär sig att tända på samt föredra det onaturliga? Din preferens är konstruerad och varken rättvis mot män eller kvinnor"

Anser LD det vara lika problematiskt om en ung man tänder på, eller föredrar kvinnor med exempelvis tatueringar, piercing eller annan dylik icke medfödd (onaturlig) utsmyckning ?

Svar:
smyckningar är en helt annan sak än kroppsdelar. Så nej, jag ser inte att det skulle vara ett problem såvida inte unga män växte upp med tron att kvinnor ser ut så naturligt. Och det gör de inte.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Funderar på om jag inte ska ta och skicka några böcker till Ulf. Exempelvis Björks Under det rosa täcket. Andra tips? Så kanske Zeb kan ta en tur till biblioteket och läsa på och hitta några nya perspektiv.

Orka!! Att ni bara orkar bry er

Han har väl rätt..

orka orka

jag hade aldrig orkat dra en brandslang

jag orkar inte jag är liten 1,55

oekar inte..

Svar:
Liza, ja DU är liten och svag och ynklig. Det är inte jag.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Om Ulf har ett problem med kvinnor i brandkåren borde han väl också ha ett problem att det jobbar äldre män i brandkåren. Får känslan av att när Ulf pratar om män så jämför han med män i 25-30 årsåldern, men äldre män då? De är inte lika fysiskt starka som unga män, ska de också ut från brandkåren?

Sen ska man inte glömma två saker. Brandmän jobbar i lag. Det behövs många kompetenser, råstyrka, förmåga att se lösningar snabbt, förmåga att lugna ner människor i stress. En person kanske inte är bäst på allt. I ett lag kan man komplettera varandra. Huvudsakliga uppgiften för brandmän är inte bränder utan trafikolyckor. Där är det viktigaste inte råstyrka utan tekniskt kunnande om hur man får ut någon snabbast och utan att orsaka skada. Sedan håller jag med om "bara för att en man är starkare betyder det inte att en kvinna är svag"

Innan vi ens går vidare i diskussionen om kvinnor inom räddningstjänst etc så vill jag bara påpeka att många av de män som arbetar där nu knappast är några fysiska underverk, eller är det bara i min stad som poliskåren/brandkåren delvis består av fetlagda män i 50-årsåldern.

Det är ett faktum att storleken inte har någon betydelse vad gäller självförsvar. En person med rätt träning och utbildning kan oavsett kön och storlek hantera en våldsperson som är mycket större, det har ytterst lite med rå styrka att göra. Och vad gäller storleken på personer så måste det ju gynna alla att ha personer i olika storlekar i samma kår. Ni som säger att ni inte skulle vilja bli räddade av en kvinna på 160 ur ett brinnande hus, föreställ er en situation i ett trångt utrymme där en tvåmeters karl med breda axlar inte har en chans att ta sig fram, då kanske det inte skulle vara så dumt med en lite mindre brandman.

Jag skulle vara glad om jag blev räddad, oavsett vem som räddade mig. Och förresten är inte alla kvinnor 160. Vad är styrka utan teknik? Min partner är lite lagom stark men han har speciell teknik som gör att han kan flytta tunga maskiner medan andra lika starka eller starkare inte ens rår på dem. Min tonårige son har större muskler än vad jag har och är starkare men jag orkar mer i vissa lägen för att jag har mer jävlar anamma och en annan teknik. Och då är jag en 163 cm kort kvinna med en jäkla massa övervikt.

jag blir så trött på ulf… och vad är d för tjat om att kvinnor inte kan vara brandmän?! el brandkvinnor då. men att arbeta inom vården med massor av tunga lyft hela dagarna, d ska kvinnor göra. att bli slagen, ryckt i håret och knivhuggen av dementa det är kvinnogöra minsann. sedan ska man baxa ner dom som dött till bårhuset. men brandman? icke! sa ulf. suck.

Svårt att ta något Ulf Burnnberg säger på allvar…:)

"Ulf Brunnberg gillar inte så mycket här i världen. Men han berättar gärna om saker som han inte tycker om. Under en och en halv timmes sommarprat hinner han nämna en hel del av det. Brunnberg gillar inte skatter, tv-reklam, höjningen av reporäntan, folk som ältar sina tragiska uppväxter, myglande politiker, gnälliga allergiker som gör att man inte får röka någonstans längre i det här landet, det höga bensinpriset, miljömänniskor som cyklar, "yrkesdemonstranter och andra flummhuvuden", förmyndarsamhället och poliser, fartkontroller, höjda straff för sjöfylleri, feminismen som hörs och syns överallt och rättsrötan i det här samhället.

Ulf Brunnberg gillar att gubbgnälla. Han gillar också Simpsons, Uppdrag Granskning, riktiga karlar och sin egen vision om en manskanal, där man slipper det feministiska tjattret och alla samlevnadsråd och i stället får se på boxning och motorsport. Brunnberg nämner också dagens ungdom och börjar prata om HBT-personer, men avbryter sig mitt i för "sådant får man väl inte säga, utan att det valsas i pressen"."

Alltså. Jag är kvinna 165 lång och väger 65 kg. Arbetar som brandman. Till arbetet söker du och får genomgå tester och intervjuer. Alltså på samma sätt som när du söker vilket arbete som helst. Testerna ser likadana ut för alla sökande alltså inte särskilda tester för kvinnor. Sedan är det arbetsgivaren som gör urvalet. Och det är nog ganska få arbetsgivare som vill anställa personer som inte är "lämpliga", varför skulle det göra det? Fysisk styrka inom kåren är viktig och en bra fysik är ett måste. Men det betyder inte att en "liten kvinna" inte orkar. Jag är tillräckligt stark och utthållig för att klara arbetet. Sedan så är det så att i arbetet finns det även andra arbetsuppgifter än att dra en brandslang vilket gör att även andra egenskaper väger tungt vid en rekrytering.

…och utrustningen som en brandman har på sig väger 25 kg. Larmställ och luftpaket. Finns inga distrikt som har avskaffat fystesterna. Däremot ser fystesterna olika ut dels vart i landet du söker och dels om du söker dig till en heltidskår eller en deltidskår. Men för att få rökdyka måste du enligt AFS:en, alltså enligt lag, klara ett rullsbandstest men full utrustning. Sedan utöver det lagstadgade kravet för att rökdyka har som sagt olika kårer beslutat om olika typer av tester.

ALLA barndmäm genomgår utbildningar och övningar.

Ja då var den saken klargjord. Fystesterna är minimikrav för att få jobba som brandman och lika för alla oavsett kön såklart. Det som retar många är säkert att en råstark jätte till karl som klarar alla fystest med lillfingret inte med nödvändighet ses som mer lämpad att tjänstgöra som brandman än en liten späd kvinna som nätt och jämt och med stora besvär klarar fystesterna. Det gissar jag iallafall.

Wigwag: Jag tror inte man anställer någon som "nätt och jämt och med stora besvär" klarar fystesterna. Jag gissar att man ska ha rätt goda marginaler och dessutom ha en bra återhämtning med tanke på miljön man jobbar i. Jag kan aldrig tänka mig att en person, man som kvinna, som stupar av utmattning efter fystesterna räknas som lämplig även om de "klarat" det.

Men shit!! Verkar som att folk hakat upp sig på kvinnor som är 160 cm. Alla kvinnor är inte jättekorta (är inte medellängd för kvinnor 165 i sverige?!). Det finns långa kvinnor och det finns korta män. Dom flesta kvinnor i min släkt är mellan 170 och 180 cm och jäklar vilka amazoner dom har blivit som har tränat.

Undrar om folk skulle bli lika skeptiska till en ovanligt kort man (under 170) som vill bli brandman..

Det finns idag ganska många aktiva kvinnor inom räddningstjänsten. Så debatten borde inte handla om ifall de är de mest lämpade eller inte. Varför blir jag som kvinna i räddningstjänsten ifrågasatt ifall jag är mest lämpad? Varför finns misstanken hela tiden om att jag snott platsen från en mycket lämpligare starkare man? Varför är det helt självklart att alla män som söker är jätte lämpliga medan jag som kvinna nog måste granskas mer ingående? Handlar arbetet bara om rå fysisk styrka? Jag blir så trött på denna enfaldiga debatt. Mest tragiskt av allt är att där ute finns massa kvinnor som går miste om världens roligaste arbete på grund av denna snedvridna syn. Så alla kvinnor som läser detta! Sök och bli brandman, det är så otroligt kul och du kommer inte ångra dig! Uppmana dina döttrar att söka och peppa alla dina kvinnor i din omgivning.

Det hela handlar om träning. Jag vet många kvinnor som är starkare än många män, just för att de tränar. Tränar man inte… ja då blir man inte starkare heller. Och självklart så tränar en kvinna som jobbar som brandman. Kan inte tänka mig att en person som gillar soffan och chips väljer ett sådant hårt yrke. Män kanske har lättare för att få muskler på grund av anlag, men det innebär inte att de är starkare bara för att.

Ja du Natascha ( vet inte om jag skrev ditt namn rätt)

JoO Jag är liten svag och ynklig

( Men du som hat så bra svar ibland kan inte tänka dig att jag är svag och ynklig pga sjukdom ??)

Skulle varit trevligt diskutera med dig

då skulle vi fått se vad du för svar givit….

Svar:
om du är svag och ynklig pga sjukdom så är det ju PGA SJUKDOM, inte pga att du är kvinna. Och det är ju det som är sakfrågan: är kvinnor svaga för att de är kvinnor.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jo, de har förvisso sänkt kraven för att bli brandman (sen 2008/2009 om jag minns rätt), men det är ju för alla. Inte bara för kvinnor.

Likaså inom polisen (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5010464), återigen, inte bara för kvinnor utan för män också och framför allt, inte bara fys-test, även språkliga test. För att de (både brandkårerna och polisen) vill ha en mer heterogen miljö. De har insett att allt inte bara är råstyrka och kräver även helt andra kunskaper och egenskaper. Notera dock att rullbands-/röktestet är kvar då det är lagstadgat medan test som huruvida om du klarar av att lyfta x antal kilo i bänkpress under y lång tid är borttaget.

Kanske är det så att de sett över testerna och insett att en del av dem inte alls är yrkesrelaterade och därmed kan plockas bort? Eller så är det för att släppa in de där jäkla femenisterna där små fjuttiga flickeflarn blir inkvoterade.

Ang. Slitz så säger jag som jag sa om MTv, en gång i tiden skrev/visade de sjukt bra musik. Not so much anymore.

Innan någon kommer in och påpekar dubbelmoralen med att klanka ner på Slitz medan t.ex Cosmo etc finns (någon har nog redan gjort det) så vill jag bara säga att jag tycker att Cosmo & Co är i stort sett lika vidriga.

Soda: Men jag tolka Jeanie som att har man klarat fystestet så har man och är därmed anställningsbar. Den relativt klena kvinnan i mitt exempel kan ju ha visat prov på hög stresstålighet, bra samarbetsförmåga och i övrigt goda ledaregenskaper som soldat under ett FN-uppdrag samt kan tala 4-5 språk flytande medan "hulken" fortfarande bor hemma hos mamma och har ofullständiga betyg från grundskolan samt aldrig haft en fast anställning. Jag tycker brandmannayrket är på rätt väg om man nu väger in annat än bara vem som klarar fystesten bäst. Och om det visar sig att brandmän misslyckas i allt för hög grad med sina viktiga uppdrag pga undermålig fysisk pretationsförmåga så får man väl höja kraven i fystesten igen. Det här utvärderas säkert fortlöpande av chefer med övergripande ansvar utan hjälp från oss feminister.

Liza: Vi diskuterar inte huruvida man är svag om man har en sjukdom! utan huruvida man ska skulle vara svag bara för att man är kvinna.

Vilken jävla puckad kommentar att komma med "jag kanske har en sjukdom…" JAMEN DÅ ÄR DET JU DÄRFÖR DU INTE ORKAR OCH ÄR SVAGARE ÄN ANDRA.

Ja precis Wigwag, precis som när du söker till andra yrken så väger även andra egenskaper in. Du får även genomgå anställningsintervjuer osv.

Södertörns brandförsvarförbund har fystster på det sättet att har du klarat fys. testerna så har du. Punkt. Spelar ingen roll om du orkar 50 resp till. När du uppnått det antal du ska göra av ett test så avbryts testet. Av den anledningen så konkurrerar ALLA exakt under samma förutsättningar och sedan väger de in allt de andra som egenskaper/meriter/betyg/referenser. Sedan finns det de arbetsgivare där man har ett krav men får, om man vill, göra så många man orkar utöver det. Men sedan hur tungt det väger ifall du orkar göra 10 reps av en övning eller 40 avgör ju de som anställer. Kanske har den som gör 10 andra egenskaper som uppväger "bristen" att inte orka 40. De har ju trots allt gjort en bedömning om att 10 ska räcka för yrket. Så det är ju där själva kärnan ligger. Att många anser att den mest lämpade brandmannen alltid är den som orkar 40. Oavsett. Eftersom det finns en syn om att den fyiska styrkan är den överlägsna meriten.

Zeb: det är inget fel att tända på en viss persons utseende, det gör ju nästan alla.

Att _objektifiera_ någon är dock att ta ifrån den personen möjligheten att vara ett subjekt (aktivt handlande). Ett objekt är en sak (ofta en sak som ska sälja andra saker, en vara; se t.ex. bloggen saljgrejmedtjej.se).

I vårt samhälle finns många exempel på hur kvinnor (och, tyvärr, allt oftare män) framställs som saker eller varor snarare än subjekt. Kvinnor uppskattas oftare som objekt än för vad de gör eller tycker.

Den här synen på kvinnor som saker påverkar både män och kvinnor, inte för att vi är dumma, men för att objektifieringen av kvinnokroppen finns överallt, från catwalken till politiken (tänk på hur tex Hillary Clintons utseende kommenterats, trots att utseendet är irrelevant för hennes politik). Kvinnor är alltså inte dumma i huvudet för att de påverkas av samhällets kvinnosyn. Det är svårt att bortse från den eftersom den genomsyrar det mesta.

Detta får följder. För kvinnor finns risken att man hela tiden ser sig själv utifrån (objektifierar sig själv)och jämför sig med de bilder man ser. Kvinnor ser ofta fler _bilder_ av lättklädda kvinnokroppar än _verkliga_ kroppar. Det kan leda till att man mår dåligt på olika sätt; känner tomhetskänslor, att sexlivet påverkas (man är upptagen med hur ens kropp ser ut istället för att njuta), självhat och farliga dieter och skönhetsingrepp. Utseendet är helt enkelt så viktigt i vårt samhälle att kvinnor plågar sig,svälter sig eller på annat sätt avstår från njutning eller betalar för dyra operationer för att se mer ut som en bild. (Och det lönar sig i både uppskattning från andra och ekonomiskt, så jag dömer ingen.)

För män kan det bli så att man först och främst, eller i extrema fall endast, ser kvinnor för deras utseende och har svårare att uppskatta dem för andra egenskaper eller att man hela tiden jämför verkliga kvinnor med en bild (objektifierar dem).

Jag är emot tidningar som Slitz för att de spär på den här bilden och för att de får många kvinnor att må dåligt. Jag vill inte att de kvinnor jag älskar och bryr mig om ska känna en press att leva upp till en retuscherad bild i en tidskrift. Jag vill inte vara en del av det genom att stödja sådana tidningar med mina pengar.

Läs gärna mer om kvinnor och självobjektifiering här: http://skepchick.se/2012/01/16/lite-objektifiering-skadar-val-ingen/

Alie: En fråga jag aldrig förstått – att det gynnar (och ur rättsäkerhetsperspektiv) är bra att ha en heterogen miljö hos Polisen fattar ju vem som helst. Man varför inom brandförsvaret?

(Nu kan det mycket väl vara så att de tummat på kraven p.g.a. tekniska hjälpmedel har blivit bättre eller att kraven var för höga från början, men om inte så är fallet och man har gjort det för att skapa en heterogen miljö så tycker jag det är illa)

En fråga:

Jag jobbar som kriminalvårdare, kände Karen som mördades pch som herr Brunnberg skändade med sitt skitprat, och nu har diskussionen uppstått vilken grupp människor som är mest nedvärderande mot kvinnor. Vad säger du?

Själv gissar jag på män , 40-talister.

Vad säger du vettiga kvinna?

Slits, vilket jävla skämt alltså. Även jag hade en riktig idiot till pojkvän när jag var ung och dum. När han fyllde 18 fick han en prenumeration på Slitz av sin pappa. Schysst!? (kräkvarning) Överallt i hans hus kunde man hitta pappans undangömda porrtidningar.

Den här killen våldtog mig många gånger. Efter varje gång sa han förlåt (och jag förlät, fyfan vad jag hatar det!)

Fyfan, när det här kom fram hette det att det var mitt fel. Han som var så snygg, trevlig och kom från en fin familj behövde ju faktiskt inte våldta tjejer för att få sex. Särskilt inte såna psykfall som jag…

Jag vill tamejfan kräkas på den här tidningen lika mycket som jag vill kräkas på Brunnberg. Minns att jag läste tidningen en gång då jag satt hos frisören (ja, det låg en hel hög Slitz där!) och då var det en artikel med som handlade om hur man övertalar sin tjej till att ha analsex. På allvar.

Svar:
fy fan
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Linda. Läste det du länkade. Mycket intressant faktiskt.

Men för att tolka den feministiska skribenten du länkade. Om man absolut inte ska jämföra män och kvinnor, så förstår jag inte riktigt de här argumenten som ibland framförs om "varför var det bara kvinnor som…", "varför bara kvinnor i badkläder.." etc som feminister faktiskt framför i olika sammanhang, främst vad gäller film och reklam.

Men som jag tolkar artikelförfattarens tankegång så har ju de personerna då helt fel. Man bör inte försöka "kompensera" kvinnor med avklädda män eftersom det inte går att jämföra alls. Så varför kräver man då så ofta detta om objektifiering av kvinnor och män är två helt olika saker?

Annika. Tycker annars det passar klockrent in på härskartekniken "förlöjligande". Hon i radion tyckte uppenbarligen att Brunnbergs (och Martinssons) ålder och kön ("gubbar") var mer relevanta än deras åsikter, felaktiga eller ej.

Tycker generellt att mediafeminister är frekventa användare av härskarteknik. Det blir fort "gubbe", "dinosaurie" eller liknande mot folk som inte håller med dom. Jag brukar tolka det som avsaknad av sakargument.

Att falla på eget grepp.. klingar feminist positivt föt den stora massan idag!? Svaret är nej.. varför!? För att många vettiga kvinnor med något att säga väljer att gå i taket över vad herr Brunnberg säger/sagt. Han har fel i mycket men ang. häktesmordet.. hade utgången blivit densamma om jag varit vakt? 1,93lång med skaplig fysik. Förmodligen inte. Varför slösa på krutet i frågor som har ett svar..

Gilla det eller ej men män har genom evolutionen en kraftigare fysik, mer muskelmassa osv.. Är jag en mansgris och kvinnohatare nu!?

Snälla vetttiga feminister som vill komma nånvart, lägg krutet på saker somr orättvisa på rikrigt. Såsom olika lön för samma tjänst etc.. och sanningen är. Så länge "fronten" ödslar krutet på vad ev föredettingar säger så kommer inget att hända.. Ulf Brunnberg är inte folket, Ulf Lundell är inte folket.. Jag är en helt vanlig snubbe, småbarnsfar osv som gärna bidrar till ett jämlikt samhälle- på riktigt! Önskar dock att vi löser det på en högre, sundare nivå. Jag är pigg och nyfiken på andras synpunkter så publicera gärna min mailadress. "Alla tjänar på att alla tjänar"

Mvh Johan Enköping

Svar:
det är ingen som förnekar att män är starkare. Men fundera lite på vad det verkligen betyder. Betyder det att kvinnor är svaga? Att kvinnor inte klarar av fysiska arbeten? Nej. För att överhuvudtaget ta oss till jämställdhet så måste vi motarbeta den här sortens attityder.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Brunnberg har helt rätt. Feministerna har drivit igenom sänkta krav på kvinnliga poliser, brandmän och andra fysiska yrken för att få in fler kvinnor i kåren. Varken tjejen som slogs ihjäl eller hennes kvinnliga kollega som blev av med batongen var inte fysiskt stark nog att klara av sitt jobb. Det kostade en av dem livet.

Men feministerna bryr sig nog inte. Det viktiga är ju att andelen kvinnor är 50%.

Svar:
och du tror att män aldrig blir ihjälslagna eller skadade i sina arbeten? Eller att en man hade kunnat ta lika många slag som Karen och överlevt? get a fucking grip.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Brunnberg har många som tycker som han. De flesta håller med honom. Det är bara en liten kärna av argsinta feminister i media som tror de vet bättre än alla andra som hatas Brunnberg. Vanligt folk har dock tröttnat på dessa självutnämnda experter.

Svar:
kanske i hålan du kommer ifrån. men de flesta svenskar är moderna.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Kvinnor är inte svaga men i regel fysiskt svagare. Förstår inte vad det har med attityder att göra!? Jobbar man i tex ett häkte så utsätts man för risker oavsett kön. Personalen bör vara fysiskt överlägsna "klienterna" i den mån det är möjligt. Finns säkerligen kvinnor som har den fysiken. Anställ då dom istället för att bara kvotera in hejdlöst. Hade det varit två starka manliga vakter så tror jag faktiskt inte att utgången varit densamma alt två fysiskt starka kvinnor. Stridspiloter, brandmän, poliser och skyddsvakter ska ha vissa fysiska egenskaper. Så är det nog av en anledning. Attityder har inte med saken att göra. Kvinnor är starka men inte alltid fysiskt. Fakta och grundläggande biologi.

Svar:
alla som sysslat med någon form av kampsport vet att det inte är storlek eller ens styrka som gäller, utan teknik. Detta kan alla lära sig – män som kvinnor och kvinnor inom den här typen av yrken får samma utbildning som sina snoppbärande kolleger. Att Karen dog var för att säkerhetsrutinerna brast. Att kvinnor skulle vara svaga är dock skitsnack. Att de skulle vara svaga pga biologi är en jävla lögn. Jämför stenålderskvinnan med en man av nutiden.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Johan: Karen gjorde en rad misstag som det verkar förutom att säkerhetsrutinerna i hennes fall brast. Normalt skulle det ha varit 2 häktesvakter vid transporten som känt till internens våldsbenägenhet och därmed varit förberedda mot en eventuell attack. Och då hade utgången förmodligen blivit annorlunda. Säkert hade internen känt av säkerhetsåtgärderna från vakterna och attacken hade helt enkelt uteblivit vilket är vad som åsyftas med att för internen visa full beredskap. Om du gjort samma misstag som Karen i en liknande situation, vänt ryggen till, inte haft något säkerhetsavstånd och framförallt varit ensam utan beredskap mot internens eventuella våldsbenägenhet så hade inte dina 193cm och goda fysik hjälpt dig. Tror du verkligen på det själv? Ulf Brunnberg har tokfel och det vet alla normalbegåvade svenskar. Feminister eller ej.

Men alltså är det ens någonting att diskutera? Kvinnor arbetar idag inom räddningstjänst, polis, kriminalvård och klarar det bra! Att Karen blev misshandlad till döds beror på bristande rutiner, inte att hon var kvinna.

Så jag förstår inte ens att dessa diskussioner. Jag blir så trött. Alla har rätt att utbilda sig och sedan söka och få ett arbete.

Jag ska fan inte behöva ifrågasättas ifall jag klarar av mitt arbete eftersom jag är KVINNA ?? Inser ni inte hur sjukt det är?

Suck.. då föreslår jag att samtliga häkten anställer stenålderskvinnor. Du väljer verkligen att missförstå och din energi ödslas på skit.

Lycka till med kampen!

Jag är säker på att vi når vårat gemensamma så småningom. Frågan är bara om du bidragit till resultatet…..!?

Skit i att svara, redan tröttnat på din extrema vilja att missförstå. Som sagt, lycka till.

Mvh Johan.

Svar:
Jag förstod vad du menade, jag höll bara inte med. Om det är tröttsamt så föreslår jag att du söker dig till diskussioner med likasinnade!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Likasinnade!? Du menar folk som jobbar konstruktivt och inte snöar in på oväsentligheter… Ja, jag håller mig gärna dom. Över n out.

Svar:
don’t let the door hit you in the ass
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD: "alla som sysslat med någon form av kampsport vet att det inte är storlek eller ens styrka som gäller, utan teknik."

Jasså, varför tävlar man i olika viktklasser i många (alla?) kampsporter då?? Någon anledning måste det ju ligga bakom.

Svar:
asså jag var otydlig. storlek osv spelar roll i vissa sammanhang, som när de båda är jämlika på andra håll t.ex mellan två personer som är tränade inom kampsport. men det första man får lära sig när man börjar med kampsport är att 1. lägga sin kroppsvikt bakom slaget/sparken och 2. blockera/försvara sig mot angrepp. Detta innebär att jag när jag vägde som minst ÄNDÅ hade 50 kilo i knytnäven. Det sänker vem som helst. ÄVEN en jätte på dubbla vikten. En kvinna som är rätt tränad klarar farliga situationer helt enkelt, inte pga styrka eller vikt (även om det också är bra att ha bakom sig) utan pga rätt teknik och förmåga att försvara sig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Blir långt detta, men då jag själv är brandman tänkte jag räta ut ett par saker.

Så här ser verkligheten ut:

1. Kvinnor som med "nöd och näppe" klarar testerna går före vilken lämplig man som helst vid anställning. Punkt.

2. Samma minimigränser för fystesterna gäller, dock får kommuner höja ribban ytterligare vilket många gör, men då slipper oftast kvinnorna.

3. Dessa kvinnor blir också rökdykare, då alla brandmän på styrkan skall kunna genomföra en rökdykarinsats (på de flesta stationer).

4. Jag har jobbat ihop med ett flertal kvinnor på vår station, och ingen av dem var tyvärr i närheten av männens fysiska förmåga. Och ALLA hade svårigheter vid de årliga fystesterna, och somliga fick flera chanser för att klara dem. (Observera att de var väldigt duktiga brandmän för övrigt, men nu pratade vi om fysisk förmåga som t.ex. vid en rökdykning).

Styrka och uthållighet tillsammans med teknik är allting för en rökdykare. Män är därför i regel bättre lämpade tycker jag, och de flesta brandmän med mig.

5. Att kunna bära "din egen vikt", som du uttrycker dig, är en piss i Atlanten jämfört med att släpa/bära en medvetslös man på i snitt 100kg uppför t.ex. en källartrappa. Lägg till att krypandes, hukandes och ålandes ha sökt i 15-20 minuter med full utrustning + flaskpaket (totalt 25kg) i ett hus där det är så varmt att ditt blod börjar koka om du ställer dig upp.

Jag skulle för övrigt vilja veta hur du tänkte få upp denne person i "din egen vikt" på ryggen när du hittar honom/henne liggandes som en säck potatis på golvet. Det är inte som på film, och att få upp en person på ryggen är så förbannat tungt att även de flesta riktigt starka män undviker det i största mån.

Du jämför äpplen med chips…snälla sluta med det.

Faktum är att könskvotering har drabbat oss hårt inom räddningstjänsten, då de flesta (inte alla, men DE FLESTA) kvinnor hamnar efter i mångt och mycket.

Det ser jättebra ut att ha kvinnor på stationen, och sånt kommer ofta först då mycket politiskt spel ligger bakom räddningstjänsterna i landet.

Summan av kardemumman är hursomhelst att ingen kvinna jag NÅGONSIN stött på hänger med i samma tempo som oss män vid fysiskt arbete, vilket gör varje skarp rökdykarinsats lidande då vi arbetar som ett lag.

Att stationerna "ser mellan fingrarna" vid fystesterna är för övrigt en form av omvänd diskriminering kan jag dessutom tycka.

Hoppas du slipper erfara skillnaden mellan en manlig och en kvinnlig rökdykare i verkligheten, så du kan sitta här på din blogg och leka fantasibubbla.

En kedja är aldrig starkare än dess svagaste länk, och när det gäller liv och död vill jag helt enkelt ha en stark jävla kedja.

Jimmy är tråkig att lyssna på för han snackar så MYCKET skit.

Upp till bevis innan vi spränger bubblan!Upp till fucking bevis sen kan du fortsätta leka brandman med "gubbarna"

Lady, tack för en fantastisk blogg!(nykomling)

Feminist, eller?

Rasister, varför ska dessa galningar få löpa fria på gatan utan att man ska få titta snett på dem? Rasister är ju verkligen inte okej så varför skulle rasismen mot männen vara de? Om man inte får vara rasistisk mot en samhällsminoritet så varför ska man få vara det mot den grupp som femtio procent av samhället består av? Bara ordet Femini-sm vittnar ju om att man ska särställa kvinnor men varför vill man göra det?

För det är just det som feminister idag vill, man vill anpassa samhället efter kvinnan, -helt fel. Detta degraderar ju kvinnans status gentemot mannens, detta visar ju bara att vi tycker att kvinnor är svagare och behöver specialbehandlning, varför ska man anpassa samhället efter kvinnorna om dom är lika bra som männen?

Feminism förknippas tyvärr ofta med jämställdhet vilket är helt åt helvete fel, därför att sänka fysiska krav till utbildningar som kräver en viss fysisk styrka, eller ha speciella kvotgrupper som ska fyllas med lika många män som kvinnor inom områden är ju att särställa människan och dela in oss i män och kvinnor. Den bäst lämpade ska naturligtvis ha jobbet, och som det ser ut med dagens studieresultat så lär faktiskt framtidens toppjobb domineras av kvinnor, men det lär tyvärr dröja för att fortfarande lever vi i ett samhälle som lever kvar i dom gamla könsrollerna men detta förändras snart tro mig. Om man ser till vår historia så är det ju faktiskt bara en liten futtig del som faktiskt är jämställd, så lägg ner allt tjafs med kvotgrupper för att snabba på jämställda yrkesgrupper, dom bäst lämpade ska ha jobben, sluta med att förespråka sänkta krav, sluta anpassa samhället efter endera kön.

Jag vill ha ett jämställt samhälle men är inte feminist för det, bara något sånär normal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *