Kategorier
Vardagstrams

Detär ju bara staten som får mörda barn ju!

 
Om ni som jag tycker om True Crime-dokumentärer så kan jag varmt rekommendera dokumentären om West Memphis 3; ”Paradise Lost: Purgatory” som handlar om morden i Robin Hood Hills i början av 90-talet. Tre små barn våldtogs och mördades brutalt och tre tonårspojkar anhölls och dömdes oskyldiga till döden. Århundradets rättskandal. Men de hade ju svarta kläder, lyssnade på hårdrock och ritade pentagram i anteckningsblocket DYRKADE SATAN och ja ni fattar. Att en av dem var gravt efterbliven och ”bara vill gå hem till pappa” hade liten betydelse när domen föll.
 
Jag har följt fallet i flera år och kunde förra året glädjas med en hel värld när pojkarna (nu vuxna män) äntligen frigavs efter nästan 20 år på Death Row. ÄNTLIGEN! 
 
Och som jag grät när jag såg dokumentären. Ej för känsliga för oj vad det värker i hjärtat. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Detär ju bara staten som får mörda barn ju!”

Fast visst var det så att de frigavs först efter att de tvingats att erkänna sig skyldiga? Följde också det där länge, skrev något inlägg om det har jag även för mig, och när de frigavs gav jag ifrån mig ett litet glädjetjut. Men minns att lyckan grumlades av just den detaljen, att de var tvungna att erkänna innan de kunde frigavs, skyldiga eller ej (ej såklart).

Visst var det även så att de dömdes baserat på typ 12 timmaristräck-förhör med den sinnessvage stackarn? (fan vad 50-tal det kändes att skriva sinnessvag men jag kan inte hans diagnos? Minns att han hade ett IQ på typ 80 dock) Med andra ord så tvingade de fram ett erkännande från en människa som inte var i stånd att försvara varken sig själv eller andra. Vidrigt. Både processen och att de faktiskt blev dömda som skyldiga. Mycket minnen som kommer till liv nu om detta!

Sitter massvis med människor fängslade i USA på vaga grunder. Detta är kondentan av det amerikanska rättsystemetet med sin omvända bevisbörda. Ett system svenska feminister inte är sena på att hylla när det gäller exempelvis våldtäkter eller andra brott som mestadels drabbar kvinnor. Förövrigt anses USA som ett föregångsland, och vi svenskar är jävligt duktiga på att ta efter våra favoriter i väst. Detta kommer givetvis medföra att vi på sikt tampas med samma problem gällande pojkarna. Om vi överhuvudtaget anser att devisen "hellre fälla än fria" är ett problem dvs. God Bless America!

Vart kan man få tag på dokumentären? Jag laddar just nu ner något som heter "Paradise Lost – I & II" vilket handlar om det, men är inte säker på om det där den dokumentären du menar?

Jag tycker sånt här är otroligt intressant! Rekommenderar starkt att du/ni blir medlemmar på TV4 Play en månad och ser "Crime". Ca 40 avsnitt som handlar om intressanta mordfall. Många gånger innehåller det mycket pengar, girighet, familjer som sviker varandra… jag sitter bara och gapar när jag ser hur långt vissa människor kan gå. Lätt värt månadsavgiften som TV4 Play kräver.

Jag tror inte att någon med ett iq på 72 är ’gravt’ efterbliven.

Tack för tipset! Såg den första dokumentären om dom för några år sen, men blir intressant att se hur det gick.

Det är olika information om det där med 12-timmars förhöret med Jessie Misskelley, vissa säger så andra menar på att det inte var runt fyra timmar.

Riktigt skumt fall var det. Jag förstår fortfarande inte hur polisen kunde missa styvpappan Terry Hobbs och att man inte frågade ut grannar med flera. Han ljög om att han hade sett de stackars pojkarna den dagen+att hans hår hittades på Michael Moore, alltså inte ens sin egen styvson och har ett våldsamt förflutet.

Helt sjukt också att man måste erkänna ett mord för att sedan bli släppt.

Det här fallet och mordet på James Bulger är sådana hemska fall man kommer ihåg under uppväxten, tyvärr.

Tv4 play? Vill se den! Intressant!

Iq 72 är precis över gränsen för diagnos lindrigt utvecklingsstörd (under 70 är lindrig uvs) iq 72 kallas mild mental retardation, eller svagbegåvad. Men hur som helst är det ju vidrigt det som hänt…

Fy helvetes jävla fan skit… ursäkta språket, men jag såg 1 minut av den första dokumentären och höll på att spy. Fick stänga av direkt. Brukar gilla såna här dokumentärer men det var alldeles för grafiskt med de döda barnen. Fy fan säger jag bara. Fy fan. Mår fysiskt dåligt bara av att tänka på det.

Riktigt upprörande fall. Det sorgliga är ju att de även om de är fria har fortfarande har skyldig-domen hängande över sig. Smidigt sätt för staten att göra sig av med "problemet" de innebar. De lär ju fatta själva att de dömt oskyldiga män till fängelse och döden.

Tyvärr har vi en hel del liknande exempel även här hemma i Sverige, inte bara vad gäller oskyldiga som dömts för mord utan också för andra brott som våldtäkt och sexuella övergrepp. Thomas Quick är ett exempel, ett annat är fallet Ulf (pappan och hans vän som blev anklagad av dottern för våldtäkt och sexuella övergrepp, men som till slut friades (efter att ha suttit i fängelse under flera år) efter att journalisten Hannes Råstam grävt fram sanningen i fallet – att flickan ljugit ihop allting).

I det här aktuella fallet i USA var de misstänkta och dömda helt enkelt var användbara för att skydda andra och för att undvika att utreda fallet på djupet. Det är en skandal i sig.

Fallet Ulf är förvanskat av Råstam och det utnyttjas av andra. Tänker inte gå in på detaljer här, tycker bara man ska veta det.

(Faktum är att det finns beröringspunkter mellan de här fallen, man har förtigit sammanhangen)

En mycket sevärd dokumentärserie! Alla som inte sett den bör veta att det visas både bilder och film från brottsplatsen så man får se de döda pojkarna..mycket hemskt. Det finns sammanlagt 3 filmer, så se dom helst i rätt ordning:).

(Sen var ju dock inte Misskelley "gravt" efterbliven.)

En kompis till mig bor i samma område som en av killarna,världen är liten:).

Ett annat svenskt exempel på justitiemord är Da Costa-fallet där två läkare fick sina liv förstörda – först genom ett enormt mediedrev under rättegången där de utmålades som perversa likskändande mördare och därefter genom ett fruktansvärt övertramp i domskälen (summeringen av domen) där tingsrätten utan några som helst bevis skrev att de var skyldiga till att ha styckat kroppen. Detta trots domen i sig friande dem helt och att brott mot griftefriden inte var en del av åtalet – de hade alltså inte fått chans att försvara sig i rättsal mot anklagelsen och kunde inte heller överklaga en friande dom. De har i 28 år försökt få upprättelse utan att lyckas trots att polisen inte längre ser dem som misstänkta.

/////////

Tyvärr är fallet även ett mörkt kapitel för svensk feminism då läkarna som vita högavlönade män blev passande syndabockar och ett bra exempel på patriarkatets förtryck – något som blev grundpelaren i Hanna Olssons bok Catrine och rättvisan vars teser helt grundar sig på att läkarna är skyldiga.

/////////

Hanna Olsson och de andra som var aktiva i drevet mot läkarna har under åren tystnat och inte engagerat sig i fallet alls. Rättvisa för Catrine var tydligen inte viktigare än deras egen pantsatta heder.

/////////

Dokumentär om fallet:

Intro – http://www.youtube.com/watch?v=PonOpW7uFGs

Del 1 (av 11) – http://www.youtube.com/watch?v=DErdOpSSfFE

/////////

Mer att läsa:

Döden är en man, Per Lindeberg, Fischer & Co. – vinnaren av guldspaden och guldpennan 2000.

Mediemordet, Per Lindebergs hemsida om fallet: http://www.mediemordet.com/

Catrine och syndabockarna, en blogg om läkarnas skadeståndsmål:

http://catrine2009.blogspot.se/

Kvinnorna som offrade Catrine da Costa, en artikel/krönika om hur de starka rösterna om rättvisa tystnade och en mördare gick fri:

http://www.newsmill.se/node/8764

Frilansjournalisten Anders Carlgrens blogg som tar upp fallet på ett mycket bra sätt: http://www.stadsholmen.blogspot.se/

Har sett dokumentärerna nu och man blir ju alldeles stum… Staten vill rädda sitt eget skinn. Varför skulle man säga att några som mördat, får gå fria från sina straff, bara de erkänner att de är skyldiga? Bara den grejen tycker jag säger allt… Och att man inte tog upp målet med en ny domare? Sånt här gör att jag inte kan sova… vill veta mer, läsa mer…

Påminner ganska mycket om Arboga-morden och den rättegången, där det också saknades bevis i form av t ex DNA.

har sett dokumentären nu, jätteintressant!

vad tror du om Terry Hobbs, är det han som har gjort det?

Svar:
att vara en kuf gör ingen mördare, men det är mycket som är oklart. Han ljuger, är våldsam sen tidigare och hans dna fanns på ett av offrena. Värt att undersökas.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag såg den där dokumentären för många år sedan. Paradise lost, tror jag att den hette. Jag blev så illa berörd. Det är inte klokt hur osäkert USA:s rättssystem är. Man måste ha en syndabock – om syndabockarna är skyldiga eller inte är av mindre betydelse. Jävla u-land.

Da Costafallet är ett bra exempel på när man tystade ner sambanden med en mörk prostitutionsvärld som de skyldiga befann sig i eftersom de "fina" läkarna inte fick smutskastas i rättsalen.Det är ingen tvekan om att de var skyldiga men att man inte vågade fälla dem. Än idag försvaras de av vissa strukturer. Det hade man aldrig gjort om de varit från arbetarklass.

Olika människor har sedan dess försökt att skuldlägga utslagna människor, allt för att rädda läkarna. Ungefär som i denna filmen där ville ha lämpliga misstänkta.

Ska ladda ner den där. Har förkärlek för dokumentärer, speciellt när det handlar om olika rättsfall.

Jag undrar en annan sak som int ehar med inlägget att göra; Kan du rekommendera en sida eller något med tips om no-poo rengöring för ansiktet? Har torr acne-hy med eksem (dvs det mesta haha).

Alltså. Kan någon länka till dessa dokumentärer?

Jag har suttit på youtube och letat och tittat men hittar inte de ni pratar om dvs tre st dokumentärer.

Det finns trehundratusen (lätt överdrivet) korta avsnitt på youtube som är ca 10 min långa men det är väl inte dom ni menar? Jag trode det skulle vara i alla fall nån timme långt..?!

(Ta bort den här kommentarer om du inte vill att jag länkar)

Jag har hittat de två första dokumentärerna (som jag ska se om en stund), den här tredje finns inte där men jag ska leta upp den sen också.

Här finns den första: http://www.fastpasstv.ms/movies/paradise-lost_pp_-the-child-murders-at-robin-hood-hills-1996/

Den andra: http://www.fastpasstv.ms/movies/paradise-lost-2_pp_-revelations-2000/

Det är streaming så inget behövs laddas ner.

Svar:
åh tack! bra!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag såg en sån himla intressant dokumentär i flera delar på tv för ett antal år sedan. Jag tror att den var fransk. En kvinna som ramlat ner för en trapp och maken blev misstänkt. Minns att det hela ledde till att man öppnade upp en gammal grav för att få fram bevis för något… Någon som vet vad jag pratar om? Skulle vara "kul" att se igen så att säga.

Nu är Da Costa-fallet inte ämnet som diskuteras så jag ska försöka att hålla mig kortfattad i svaret till Janne. Det finns inga fysiska bevis mot läkarna och indicierna är mycket, mycket tunna – till och med åklagaren ångrar att han väckte åtal. Lägg därtill att polisen inte ser dem som misstänkta och att läkarna själva fick kämpa för att testas mot det DNA (tillhörande åtminstånde en okänd man samt Catrine) som påträffades på en handduk vid fyndplatsen. De matchade inte. Påståendet att de skyddats är helt absurt om man ser hur deras liv sett ut de senaste 28 åren – de har förlorat allt och svikits av både rättsväsendet, läkarförbundet och medierna. Ett stort problem som jag ser det är att de som använde fallet som ett sätt att bygga sina karriärer – särskilt de som gjorde det på ideologiska grunder – visat noll intresse för att fallet ska lösas sedan fokuset på läkarna försvann. Varför ställde inte de krav på att det DNA som finns bevarat från den styckmorddömde slaktare som passade in på gärningsmannabeskrivningen, saknade alibi och var kund på Malmskillnadsgatan vid tiden för da Costas försvinnande skulle jämföras med de hårstrån som hittades vid fyndplatsen? Han var en betydligt mer trolig gärningsman än läkarna. Tyvärr utreddes han aldrig, vilket kanske säger något om vilken nivå utredningen låg på…

Härligt att se vilken hycklare LD är. Ena dagen beklagar hon sig hur hemskt det är med kvinnor som rakar sig under armarna och på benen. Nu låter hon RFSU göra reklam på hemsidan för rakartiklar!!! Förstår att pengarna lockar mer än samvetet!

Svar:
Ja, jag tycker att det är viktigare att ha ett jobb samt försörja sig själv och sina barn än att vara principfast.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Eftersom da Costa-fallet inte är ämnet och styckeindelningen inte vill fungera riktigt, vilket gör det svårt med längre texter, ska jag försöka att hålla mig kort i svaret till Janne. Det finns inga tekniska bevis mot läkarna och indicierna är mycket svaga – till och med åklagaren ångrar att han väckte åtal. De är som sagt inte heller längre sedda som misstänkta av polisen och fick själva kräva att bli testade mot det DNA som hittades på fyndplatsen (de matchade inte) i hopp om att det skulle reparera lite av den enorma skada som åsamkats dem under åren. Att påstå att de skyddats är absurt då de pekades ut som likskändare och indirekt även mördare i en friande dom som de inte kan överklaga. De har förlorat 28 år av sina liv och svikits av rättsväsendet, läkarförbundet och medierna. Att de som byggde sina karriärer på fallet – särskilt de som gjorde det på ideologiska grunder som Hanna Olsson – slutade engagera sig helt efter att läkarna försvann ur utredningen är beklämmande. Varför var det ingen av dem som krävde att det DNA som finns bevarat från den styckmordsdömde slaktare, som både stämde in på gärningsmannabeskrivningen och var kund på Malmskillnadsgatan vid tiden för Catrines försvinnande, skulle testas mot de hårstrån som hittades på fyndplatsen innan fallet preskriberades för tre år sedan? Slaktaren var en betydligt mer trolig gärningsman än de ostraffade läkarna (även om det inte automatiskt gör honom till skyldig) och utreddes ändå aldrig, vilket säger en hel del om nivån på utredningen.

Ursäkta de två separata inläggen, fick ett felmeddelande när jag skulle skicka första kommentaren och såg inte att den publicerats innan jag skrev om den. För att flika in när det gäller Quick så är det inte relevant för frågan om ett justitiemord begåtts hurvida han är en schysst kille eller inte – att han har ett brottsligt förflutet gör honom inte per automatik till seriemördare. I det fallet som tas upp i Aftonbladet är det helt klart bevisat att han var skyldig men inte i något av de fall han dömts för mord finns det teknisk bevisning och hans vittnesmål har manipulerats fram i polisförhören.

Tror inte heller Quick är helt hundra på nåt sätt, menn som boende i en stad där en kille (Johan Asplund, men han har också varit på tapeten för Olles försvinnande några år innan) försvann när jag var liten och aldrig har hittats, men Quick fälldes för det "tack vare" van der Kwast, så tycker jag att det är skrämmande hur turerna gått runt honom…

Vad jag förstått så har alla de mord Quick erkänt skett när han har haft permission från rättspsyk (sedan kan skuldfrågan i dessa brott verkligen diskuteras). Är det någon som vet vilket ursprungligt brott han fick rättspsyk för?

Även den artikel jag länkade till i Aftonbladet, om den överlevande, så skedde detta på en permission.

Trino: Ett av brotten begicks i en stad många mil från den där Quick bodde, och dessutom samtidigt som han konfimerade sig vilket hans släkt och vänner har gett honom alibi för. Ändå är han fälld för det brottet. Behöver jag dra upp fler gör jag gärna det 😛 Finns en jättebra dokumentär av Hannes Råstam ) som du kan se här; http://www.svt.se/2.119703/1.1339113/thomas_quick (tror länkarna ska funka, annars googla så hittar du säkert 🙂 )

Jag är helt 100 på att Quick skulle ha friats helt från samtliga anklagelser i en normal och fungerande rättstat. Helt enkelt för att det inte finns någon som helst teknisk eller annan bevisning mot honom i nåt av de mordfall han dömts för. Varför är det ingen som gråter så att hjärtat värker för honom?

Det var en dokumentär som berörde mig djupt. Jag blev också lättad när dom blev fria. USA:s rättssystem är ju helt sjukt. Är man oskyldig kan man erkänna sig skyldig för ett kortare straff. Och detta med borgen och att anhöriga kan vara med och bestämma i vissa stater. Och dessa lynchhorder som gapar och skriker. Poliser som planterar "bevis".

Jag undrar jag hur många oskyldiga som har avrättats under årens lopp.

BTW, Jag älskar din blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *