Kategorier
Vardagstrams

Hoppsan, nu blir väl hela svenska folket kränkt!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hoppsan, nu blir väl hela svenska folket kränkt!”

Du kanske borde tänka över ditt tankesätt lite? Det är inte första gången du "skapar" etniska sanningar. ex. när du skriver om eritreansk/ethiopisk mat. alla eritreaner äter inte den maten. osv…. det skapar fördomar, förväntningar, normer. läs om postkolonialism!!!!!!! 🙂 nästan alla är rasister. det gäller att inte vara så rädd för den tanken att man slutar ifrågasätta sina automatiska tankar och ordval.

Svar:
amen skärp dig. Har jag nånsin skrivit att ALLA eritreaner äter injera eller att ALLA svenskar har vitt hemma? Snälla snälla sluta överdramatisera varenda liten grej jag skriver. Allt måste inte överanalyseras. Jag skapar inga normer genom att blogga om inredning. shit.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du skriver så mycket bra, så mycket som är värt att ta upp i vilken tidning som helst. Då väljer de att ta upp det där inlägget?! Jag tycker att man både hör och läser folks recensioner om det mesta.

Du skriver så mycket bra, så mycket som är värt att ta upp i vilken tidning som helst. Då väljer de att ta upp det där inlägget?! Jag tycker att man både hör och läser folks recensioner om det mesta.

Fast med "vita hem" antar jag att du menar vita möbler, vita väggar osv. Inte vita människor. Så varifrån folk får rasse-argumentet fattar jag inte. Roande nonetheless.

Svar:
ja precis. vita möbler/väggar/inredning
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Cilla: Nej, Lady Dahmer förstår inte hur mycket dubbla budskap hon för fram. Jag hoppas inte det. Om hon gör det och ändå skriver som hon skriver är det riktigt illa.

Hennes inlägg figurerar hårt i olika "mail"-listor i den riktiga världen. Roligast har "folk" åt att läsa kommentarerna till hennes inlägg, näst efter hennes perspektiv på världen. Må denna eviga källa av garv aldrig ta slut.

Jag har varit på förfester där högläsning av hennes inlägg figurerat som substitut till de youtube-klipp som var väldigt populära att bygga en stämning kring för sisådär 2-3 år sedan.

Hon stärker myten kring feminism och underminerar de som faktiskt försöker föra fram ett feministiskt budskap på riktigt. Hon börjar göra sej ett ordentligt namn och det med all rätt. Vilket känns som hennes mål.

Oj, är alla som skriver arga inlägg här sådana som faktikst har den där stilen i sitt hem eller? Jag håller med dig Lady D i din åsikt, stör mig också på den opersonliga val av inredning, men så är det ju oftast med allt här, kläder ink, men kanske "elakt" / "hårt" att säga att hela svenska folket har sådan inredning… men MÅNGA har det ju… tyvärr!

Cilla – Fast att man kallar en eritreansk maträtt för eritreansk kanske har att göra med det faktum att den kommer ifrån eritrea? Det behöver ju inte betyda att alla eritreaner dag och natt sitter och käkar den där maträtten.

Och LD – haha X) håller med dig, folk verkar bli kränkta väääldigt lätt…

Så sant, så sant. Trösta dig med att all publicitet är bra publicitet, du kommer att tjäna ihop till den där semesterbåten nu med alla som kommer in för att skälla ut dig. Det kanske t.om. kommer över folk från flashback.

Svar:
Jag har redan två egna trådar på Flashback så oh ja de rullar in. Betalar min lön och jag tackar jag tackar så ödmjukt för det.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

En bloggare är väl ofta en privatperson som skriver lite vad den vill som en dagbok ungefär. Sen blir den kanske mer och mer känd men frågan är i vilket läge bloggaren bör anpassa sitt sätt att skriva. Jag tycker att det är kul att läsa LDs blogg för att det är lite som när man pratar med sin bästa kompis som vet att man egentligen är snäll, så att man kan häva ur sig lite och bekräfta varandra. Jag har inte förväntningen att det ska vara journalistik. Oavsett om det är få eller många som läser en blogg så är det ju fortfarande en blogg man vill läsa, annars hade man läst något annat. När sedan tidningar citerar ur bloggar kan man undra vad som är vitsen. En privatperson gillar inte en viss inredningsstil. Även om det är en populär person. För övrigt tycker den här privatpersonen att det är det abnorma intressset för inredning som är den oroväckande sjukdom vi har drabbats av.

Svar:
ah du har hajjat grejen! Jag skriver ju här som jag snackar med polarna, fast skillnaden är att här är det offentligt. Jag har ju tagit ett aktivt beslut att göra just så för att jag vet att det är det som läsarna tycker om. Lite igenkänning, lite förtrolighet, lite harmlöst så. Ibladn kliver jag över gränsen och då ber jag om ursäkt, men jag har också kommit fram till att jag inte bör kompromissa med det som gör just mig bra och rolig och läst. Ibland är det svårt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hejsan LadyDahmer!!1! Det var banne-mej ett tag sedan!

1. Om någon "person" inreder sitt hem, blir det inte personligt då? Om en person vill ha det vitt, hur är det inte personligt? Vad blir definitionen av "personligt"?

2. Nej, jag har det vitt hemma. Men det har inget med min fråga kring denna jävla aktivitet att göra. Jag har det vitt mest därför att jag anser det vara för jävligt att bo i t.ex. ett vardagsrum som liknar en nerspydd batik-tischa som ett frisbeekastande hippie-mongo haft på sig sedan tidigt 80.tal. Min ytterst personliga åsikt dock. Jag trivs bäst i min tvångströja. Dreadlocks tänker jag inte ens börja ta i tu med! Haha! Känner dock att jag vill understryka att jag faktiskt har en gammal Vodo-mask i något betsat trä på väggen. Tjackade den hos en gammal kärring i New Orleans på fyllan (finns ett ställe där som heter "Huge Ass Beers" vilket jag varmt kan rekommendera) en gång. Jag var där och kastade plasthalsband och betedde mej allmänt grisigt. (en helt annan historia dock plus att jag var så ung då!). Tydligen! Tydligen ska masken hjälpa mig att besegra mina fiender. Rätt bra deal för 79 dollar. Så helt jävla IKEA är man inte!

Vill också förtydliga, eftersom det förefaller vara nödvändigt så in i helvete, att min färg på väggen inte har någon som helst koppling till tyskland på 40-talet, Sydafrika eller något annat otäckt.

Läget annars? Bra eller? Nehe – jaha – ett glas "Chill out" till kanske. Tja!

Va fan! Satt just och lurade på varför ingen "stycke-indelade" i kommentarerna. Kände mej riktigt listig och geni-aktig ett tag när jag gjorde det. Vad har hänt? Behöver du hjälp med HTML:en? 😉

Jag menar det händer ju att man vill skriva en lång kommentar ibland…du vet…

Svar:
det är inte jag som styr utan blogg.se. jag har klagat.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Svar: amen skärp dig. Har jag nånsin skrivit att ALLA eritreaner äter injera eller att ALLA svenskar har vitt hemma?"

Och inlägget heter "Hoppsan, nu blir väl hela svenska folket kränkt!" på tal om vita hem.

Ajdå

Svar:
nja nu övertolkar du nog. jag syftade på att jag citerats i en tidning som når ut till hela svenska folket. Inte att alla svenskar har vita hem. Herregud. jag orkar fan inte förtydliga längre. Hur ORKAR man haka upp sig så förbannat på typ allt jag skriver? det är semester, GÖR NÅT KUL!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men herregud vad fjantigt…. Om något är ett helt totalt uppenbart skämt så behövs det inte tas bokstavligt. Jag tror knappast att LD sitter och gnuggar händerna och bara "ååååhh, nu kommer jag kränka alla i hela Sverige, inklusive mig och min familj!" Lägg ner ordmärkningen. Fy fan vad fånigt.

Du måste ju urskilja skillnaden mellan kränkning och dömande åsikter. Ditt blogginlägg om folks inredning dröp av fördomar helt enkelt, trist att läsa sånt meningslöst skit som du skrev. Ett otroligt negativt inlägg och dina läsare hängde på. Att döma andra utefter deras inredningsstil eller för hur de ser ut är ju det som du annars aktivt försöker motverka. Det du skrev var ingen kränkning, det var bara skit.

Om du får raljera över vita hem på semestern får väl jag raljera över vad du tycker om det liksom.

Eller hur pass fel du skriver 😛 Det vet vi ju att jag inte är ensam om att göra.

Äh, tänkte skriva nåt om vita hem kontra icke-vita hem men jag kände att du liksom redan skrivit det jag tycker så haha!

Och jo, det är roande att läsa kommentarerna till dina inlägg, särskilt som vissa blir så vansinnigt upprörda över i princip ingenting.

Jag tycker du är skitbra även om jag inte alltid håller med dig i precis allt, men så är ju människor olika också 😉 🙂 Go go go LD! Du rockar!

Om du inte sett detta: http://lindamariie.blogg.se/2012/july/min-kropp-ar-vacker.html (efter 50 000 likes på FB)

Kul att folk inte kan läsa att "min kropp är hälsosam och jag tränar bra etc, min kropp kan göra allt en smal kropp kan" utan läser "jag älskar fett och tycker alla borde vara feta" istället. Btw, med "kul" menar jag "fruktansvärt tröttsamt". Ungefär som acceptansen av näthatet – du kan skriva vad som helst om en person, som bara förväntas ta det. Du får ju skylla dig själv om andra anser att du är fet, ful eller fel. Gah. Tack för att du och andra finns LD!

Komiskt. Jag förstår inte varför den största almänheten Bara Vill Se Allt Bra Du Säger som YBER NEGATIVT. Säkert för att de sårar deras hjärtlösa själar och de kanske är nära att inse att det inte är så fucking roligt med bara vitt överallt…

Bra i en operationssal kanske. Så alla fläckar, blod och damtussar syns. Smaksak. .. beroende på vad du gör i ditt kök…

Det har väl VERKLIGEN INTE något med FÄRGEN på hemmet att göra om det är personligt eller inte??!! Vi har ett hem som går i brunt/svart/beige med afrikanskt stuk. Jag älskar det och får ofta höra att det är personligt och hemtrevligt. Ja, harmoniskt och mysigt oxå. Själv älskar jag även det nya med shabby chic och all spets och det romantiska. Orkar dock inte byta ut hela inredningen, och det murriga ÄR nog mer jag. Men, jag kan lova att jag hade fått det precis lika hemtrevligt, personligt och mysigt om jag hade haft ett vitt hem.

Asså, när jag läser vissa kommentarer här blir jag påmind om varför jag la ner min blogg. Hur man än vänder sig är det alltid någon som lyckas missförstå och blir kränkt. Herregud, live and let live people. And LD, you go girl 🙂

Haha! Jag fattar inte att folk på allvar kan bli kränkta! Skrattade högt när jag läste detta, för jag älskar ditt sätt att uttrycka dig på. Personligen älskar jag ljusa färger i hemmet, men alla får ju tycka som dom vill, och bara för att någon uttrycker en personlig åsikt betyder det ju inte att alla som inte tycker så är dumma i huvudet.

Jag håller fullständigt med dig Lady Dahmer! Jag är glad över att ingenting matchar någonting hemma hos oss. Detta hem innehåller krafs med själ. Jag har nyss hittat din blogg. Hört ditt namn någon gång men aldrig läst bloggen. Ska kika runt! Blev så jävla glad över att det finns fler än jag som inte förstått sig på det här med shabby chic… Finns det något mer opersonligt än trender?!?

Min lägenhet är i princip helt inredd i vitt, utom några fondväggar och ett släng av färg här och där, i princip det du beskrivit att du inte gillar. Men inte fan tar jag illa upp för det! Jag gillar att ha det så och hade nog aldrig kunnat ha inrett som du har det och tvärtom. Man är ju olika för faan. Så länge man trivs i sitt eget hem, förstår inte varför alla blir så "kränkta"? Fjantigt alltså!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *