Kategorier
Vardagstrams

JAG HAR SPRUNGIT MIN FÖRSTA HALVMIL!

 
Igår sprang jag fem kilometer. FEM FUCKING KILOMETER! Flera uppförsbackar från helvetet inkluderade. Fattar ni? Fattar ni att jag lyckades släpa runt den här feta kroppen fem hela kilometer utan att dö? Det hade aldrig varit möjligt för ett halvår sen. Det var inte ens möjligt att springa en endaste kilometer och jag blev ju för fan andfådd på den korta promenaden till Ninjas förskola varje morgon. 
 
Sist vi var i Delsbo så sprang jag ju också och då klarade jag dryga 3 kilometer. Jag trodde aldrig jag skulle klå det men tänkte att what the hell… vi ser hur långt jag tar mig! Och det blev HELA STRÄCKAN! Fem kilometer! Det hade aldrig gått utan alla intervaller och uppförsbacksgång på löpbandet på Sats eller utan PT-Sanne som tvingade mig att kriga fast jag bara ville ge upp och dö. (Tips! När ni joggar/springer på bandet, ha en lutning på 2-3%. Det är riktigt effektivt för konditionen!)
 
Så.
 
Det jag gör är att jag har en förbestämd rutt på exakt fem kilometer. Jag använder mig av runkeeper som håller koll och mäter tid och hastighet osv. Och så stannar jag klockan varje gång jag stannar för att enbart mäta den sträcka jag faktiskt springer. Fast igår valde jag att tvärnita och stå still istället, varje gång jag blev för trött (fyra gånger) för att på så sätt faktiskt springa hela vägen oavsett hur lång tid det tog eller hur många stopp jag var tvungen att göra.
 
Imorgon ska vi se om jag kan minska på stoppen. Då springer jag igen. Idag har jag nämligen alldeles för ont för att röra på mig! HURRA!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”JAG HAR SPRUNGIT MIN FÖRSTA HALVMIL!”

Visst är det fantastisk när man upptäcker vad kroppen faktiskt kan göra! Att träning ger resultat!

Nu tycker jag att du go balls to the wall ska satsa på 1 mil som nästa delmål! 😉

Grymt! Så jäkla imponerande! Önskar att jag hade varit i dina skor nu (säkert skönare än mina). Längtar tills jag kan springa mina 5 km. För tillfället går jag 6 km varannan dag. Kuperad terräng och det tar mig en timme. Försöker springa i backarna och sedan knata åt bara helvete resten. Hur ofta tycker du jag ska ge mig ut för att det ska ge bäst resultat? Räcker varannan dag eller ska jag gå varje? Du är min nya idol 🙂

Löpning är fantastiskt, för det finns liksom inga gränser! När man väl har hittat den där excitment över att bokstavligt talat, ett steg i taget, ta sig fram och förbi hinder så blir man helt hög – som hälsosamt knark!

Jag började för tre år sedan – som rökare – att ge mig på att springa 5km under 30min och hade som långsiktigt mål att "en dag klara en mil" – det gjorde jag (efter jag lycktas sluta röka) och blev helt hooked. Så sen blev det Göteborgsvarvet förra året och i September springer jag mitt första Marathon i Oslo =) Tänk om man vetat det när man stod där och bolmade som värst!

Det coola med långdistans – eller egentligen löpning över lag oavsett distans – är den meditativa effekten. Det är ett fantastiskt sätt att komma i kontakt med sig själv – när man väl hittat och förstått det så kan man klara vad tusan som helst. Grattis till första halvmilen – Grymt starkt jobbat =) /Emelie

Typiskt då. Jag hade hoppats på att du skulle säga att du faktiskt njöt lite av det för att du känner att kroppen mår bättre och att du behöver det.

En del verkar ju liksom må dåligt när dom inte tränar..

Svar:
Jag njuter av resultatet. Av att inte bli andfådd för minsta lilla. När jag springer får jag ofta en euforisk känsla av "shit vad jag kan?!!"
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Grattis! Tränar du för att må bra eller för att gå ner i vikt? Hur går det med båda alternativen? Mår du bra? går du ner i vikt?

Svar:
Jag tränar för att bli stark. Min vikt eller eventuella viktnedgång är irrelevant och inget jag vill blogga om. Det finns tillräckligt många bantarbloggar ändå. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Grymt imponerad.

Jag har mina svaga tillfällen när jag känner att jag också vill springa. Men jag har inte sprungit på säkert 20 år och att bara springa till bussen gör ont i benen. I skelettet alltså. Känns som det bara ska splittras.

Så jag kör på promenader istället.

Hur som haver, jag gläds med dig!

Bra jobbat! För mig är det svåra ofta den mentala biten är jobbigast, jag tycker inte att det är sådär jätteskoj att jogga direkt så att försöka ignorera rösten i mitt huvud som säger att den vill stanna och gå är tufft men jag klarar det! Etttips som jag hade stor nytta av (och fortfarande har) är att inte stanna när det blir jobbigt utan bara sakta ner till ett riktigt söligt tempo istället och sedan dra på lite mer igen när orken kommer tillbaka. Att aldrig sluta jogga var det som fick mig att orka jogga långa sträckor tillslut, men alla sätt är bra! Lycka till med din fortsatta löpning!

Jävlar vilken kondition du fått! Maraton nästa kanske 😛 Jag typ joggar från huset ut i bilen och faller ihop av utmattning, men du inspirerar faktiskt till att röra på sig lite mera. Får se, jag kanske tar en PROMENAD till och med! <3

Svar:
Jag föll ihop av utmattning för ett halvår sen, bara av promenaden till förskolan. Det fick mig att bestämma mig. Jag vill inte vara så trött hela tiden. Kör!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du gnäller så mycket om att vi ska duga som vi är bla, bla, bla men nu håller du ju själv på att försöker gå ner i vikt (alla fattar att det är därför du börjat träna). Gör det dig till en sämre människa, en sämre feminist???

Svar:
"alla fattar"? Eller så är det kanske du som har en väldigt snäv och utseendespecifik syn på kroppen som inte kan föreställa dig att det finns de som tränar för att bli starka och friska. Varför jag tränar ska du egentligen skita i, men lägg inte ord i min mun och ifrågasätt inte ett HÄLSOSAMT beslut och livsstil. Det är bara dumt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jenny: Försök att faktiskt LÄSA bloggen så kanske du förstår utan att LD ska behöva förklara alla sina handlingar 500 gånger.

LD har aldrig framhållit att hon inte duger som hon är, hon har sagt att hon vill förbättra kondition och muskelstyrka eftersom det ger ett sundare och längre liv. Häng med lite för fan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *