Kategorier
Vardagstrams

Jamen LITE kul var det väl ändå?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jamen LITE kul var det väl ändå?”

Jag tycker faktiskt det är skitkul att folk kan vara så blåsta! xD Eller ja, antingen är de blåsta som inte fattar eller läser de bara rubriken och bildar sig en uppfattning utan att läsa resten. Oavsett vilket skrattar iaf jag!

Men måste nog vara rätt "slå-ner-LD-sugen" om man verkligen lyckas tolka "vita hem" till typ "ariska hem".. Hur mycket fritid har folk? Btw så skrattade jag så att jag grät när jag läste ditt blogginlägg om vita hem, för att jag inte misstolkade.

HAHAHA! alltså… jag vet inte vad som är roligast (/mest tragiskt?) Att folk tog så illa upp för att du inte gillar vitt, eller de som trodde att du generaliserade en inredningsstil utifrån en hudfärg…

Hahaha alltså fy fan vad folk kan tolka när de bestämmer sig… Du är sjukt grym förresten. Ser upp till dig och ditt värdefulla normbrytande arbete. BAM GIRL du är tung

Ahahaha, jag dör! Tanken på att du skulle ha skrivit ett inlägg om ariska hem ger mig kramp i magen av skratt!

1. Att identifiera vad ett ariskt hem är (fast det kanske man kan hitta i nån flashbacktråd..? 😀 )

2. Att översätta det till en inredningsstil – snacka intressant utmaning!

3. Att bara ha mage att vara så jävla dum.

Jag älskar’t.

Ahahaha, jag dör! Tanken på att du skulle ha skrivit ett inlägg om ariska hem ger mig kramp i magen av skratt!

1. Att identifiera vad ett ariskt hem är (fast det kanske man kan hitta i nån flashbacktråd..? 😀 )

2. Att översätta det till en inredningsstil – snacka intressant utmaning!

3. Att bara ha mage att vara så jävla dum.

Jag älskar’t.

HUUUUUUR ända in i glödheta kan någon vara så korkad att man tror att vita hem betyder vita människors hem?! HUR. I CAN’T COMPREHEND THE LEVEL OF STUPIDITY

Och hur får man för sig att feminism är sexistisk…?

jag älskar dig Lady Dahmer. Skulle jag någonsin ha barn nån gång i framtiden… TÄNK OM JAG ALDRIG HADE LÄST DIN BLOGG? Hemska tanke. Är snart 16 och är sjukt intresserad av genus, tänker på det dagligen tack vara L.D!! Du är bäst helt enkelt. Ja, visst avlägnsar jag inte håret från benen särskilt ofta men det är bara att tänka på Lady Dahmer liksom. (Är typ Twitter-skadad, tänker att jag bara kan skriva korta inlägg osv.) Nä men du inspirerar verkligen. och du fick mig att öppna mina ögon för typ 1,5 år sedan! jag har dessutom "lärt upp" (eller försökt) med några i min bekantskapskrets, och ska fortsätta med det!! GENUS GENUS. Jag tycker att du är rolig också. visst håller jag inte med dig om allt du skriver (inte heller förstår jag innebörden i alla texter, är inte tillräckligt smart ännu antar jag hehe…) MEN vem håller med någon om ALLT?! önskar flera vore som du. jag har blivit absolut mer medveten om genus-relaterade grejer med barn osv (som jag skrev tidigare). men det jag vill säga är att… OK ska först erkänna att jag kanske inte skrev den mest bästa, mest formulera-bara (?) kommentaren. Men jag gör så gott jag kan och just det; det jag ville säga är att TACK FÖR ATT DU HAR DIN BLOGG. DU FÖRÄNDRADE FAKTISKT MITT LIV/MIN LIVSSYN EN ANING!! TACK. Att du dessutom är Queen-fan<3333 är ännu bättre. Förresten vilken är din favoritlåt med dem?

/Sandra, snart 16 år, och en aningen klokare än andra som inte läser din (inte bara meningslöst smicker nu) din oerhört lärorika, awesome-iga blogg.

P.S. Förstår om några (inklusive du haha!) tycker att jag är en liten snorunge som tror att hon kan skriva en bra text, som förmodligen är lite rörig men ville bara uttrycka mig lite grann. 😉 Så att du vet att du "berör" liksom unga också som blir bättre människor (genus ftw! nej men ärligt talat, jag tycker det är superviktigt och intressant…)

Och angående ditt inlägg ovan så kan jag ju bara säga "WTF?" Skaka på huvudet, sucka och rynka pannan åt de otroligt snäppet små-korkade (?) människor? (syftar SJÄLKLART på de som inte fattar ditt inlägg om Vita hem osv.):)

D.S.

Svar:
Åh men tack för alla fina ord!! HURRA liksom! 🙂 Min favvolåt med queen? svårt att välja! Jag får välja favoritskiva istället: deras andra album queen II och Sheer heart attack.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Har kommit fram till att det finns två (huvud)anledningar till att jag börjat följa din blogg:

1: Du sätter ord på många vettiga tankar som jag inte ens reflekterat över tidigare. Gillar det!

2: Hatkärleken att läsa kommentarerna du får (och älskar hur du bemöter dem). Jeeesus vad folk feltolkar, stör sig, tar saker personligt och ibland är rent vidriga. Fantastiskt att du orkar fortsätta, jag hade suttit på hispan för länge länge sen om jag var du! Keep up the good work med att reta upp puckona, keep up the good work!!

Svar:
mina läsare rockar. på alla sätt. även knasbollarna.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

ursäkta språket men jävla idiotjävlar! Då förbjuder vi härmed ord som: vitlök vitkål vit choklad samt färgen vit från ordlistan eftersom dem är rasistiska! OMG GROW UP LIKSOM!!!!!!! jag dör xD

Vad menas med att "du generaliserar utifrån hudfärg"? Att alla svenskar är vita? Det är väl ganska rasistiskt att anta att alla svenska medborgare är vita? Ett sånt antagande om något gör väl Sverige till ett "vitt hem" med ariska förtecken?

Men vad vet jag? Jag är ju bara en rasist-sexisistisk feminist som tycker att att alla ska ha lika rättigheter och att man ska se människor främst som människor och inte som stereotyper/objekt. Lika rättigheter och frihet från att steroetypiseras är ju liksom rasismens och sexismens grundtanke. Eller hur det nu var…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *