Kategorier
Vardagstrams

Nytt springrekord!

 
Dagens springspiration kommer här. Jag är ju alltså 35 bast och har 25 kilos övervikt och ja ni vet ju. Igår morse rapporterade jag att jag lyckats springa 20 minuter (och 2.5 km) utan stopp men slog senare på eftermiddagen nytt rekord. Jag och maken tog ett löp tillsammans och jag klarade 39 minuter och HELA JÄVLA STRÄCKAN PÅ FEM KILOMETER utan ett endaste stopp. Och idag har jag knappt nån träningsvärk.

Det ni! Kan jag så kan ALLA.

 
Mitt nästa mål är att klara sträckan utan stopp såklart och utan att halvdö. Jag vill öka hastigheten i främst uppförsbackarna men också generellt. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nytt springrekord!”

Dina inlägg om motion är väldigt peppande 🙂 Tog mig själv i kragen för en ungefär månad sen och har börjat promenera eller gymma 4 ggr i veckan. Har börjat känna lite resultat nu, små saker som att cykla i uppförsbackar med hög växel och gå och handla känns inte alls lika ansträngande som för några veckor sen.

Jäklar alltså du har inspirerat mig även på träningsfronten! Har börjat springa mer under mina promenader nu.. Sist gick det ruskigt bra faktiskt fast jag klarar inte att springa längre än fem minuter ännu haha.

Men jag antar att det kommer om jag är lika stark och fortsätter som du!

Va grym du är. Håller med om att dina inlägg om motion är peppande. Blivit motiverad igen till o ta tag i mitt liv när det gäller träning. Har aldrig gillat o springa men mitt mål nu är att sen vacker dag kunna springa hela Göteborgsvarvet. Ha en bra kväll!! Sofi

Bra jobbat, även om jag förstås tycker 39min över 5km är rask promenadtakt och inte så mycket spring.

Svar:
Visst. Jag springer inte snabbt. Det ska man nämligen inte. Speciellt inte när man är nybörjare och bär på mkt övervikt. Lite onödig kommentar tycker jag.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

wigwag: Jaha det tycker du. Får jag fråga varför du kände en sådan lust att dela din inte helt positiva åsikt med världen? Snacka om att dra ner stämningen för någon som är stolt över sin prestation.

Alla och alla, förstår att du vill peppa men du glömmer ganska många när du skriver alla.

Så fruktansvärt gammal och överviktig är du ju inte.

Svar:
Jag är i väldigt dåligt skick. Eller jag var.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

WigWag: Bra jobbat ja, det kan du ge dig den på! Det handlar om att utmana sig själv och utvecklas utifrån de förutsättningar man har. LD är uppenbarligen utrustad med jävlaranamma och tålamod eftersom hon har lyckats förbättra sitt distansrekord såhär snabbt, och det är väl att betrakta som synnerligen bra förutsättningar! :)Onödigt att försöka förminska någon annans bedrift.

Men jag skrev ju bra jobbat ju. Och det menar jag också. Skriver det igen för säkerhets skull. Bra jobbat. 6min per km på något sånär plant underlag är väl vad vi rutinerade vanejoggare brukar hålla som en liten skamgräns för ett lyckat joggingpass. Du är snart där du också.

Svar:
Men alltså. Vad är syftet med att påpeka för mig att min nivå är skämmig? Är det svårt för dig att säga nåt snällt UTAN att samtidigt trycka ner? För det spelar liksom ingen roll hur många "bra jobbat!" du skriver när du samtidigt gör ner min prestation.
Och nej, jag springer inte på "plant underlag". Delsbo ligger i en meteoritkrater. Det är väldigt mycket branta och långa backar här.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså HUR hittar du viljan? Styrkan? Jag är 22 år, normalviktig, rätt liten och dessutom uthållig när det kommer till det mesta. Boxpass, spinning, dans, bring it on. Jag är stark och har tränat mycket. Men när det kommer till just löpning är det omöjligt. Efter en och en halv kilometer vill jag lägga mig ner och självdö. Jag pustar, flåsar, lungorna väser och jag andas som Asta, 85 med obotlig KOL. Jag får blodsmak i munnen, blir helt rödlila i ansiktet. Jag kan inte springa längre än så hur jag än bär mig åt..

Sjukt bra jobbat! Jag har ungefär samma mål med mina fem kilometer. Jag springer på strax under 37 minuter nu, men jag orkar inte springa utan stopp, så det är väl närmsta målet antar jag.

Svar:
Prova att sakta ner istället för att stanna! Det funkade för mig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Kan jag så kan alla"

Lätt att säga när man bara har 25 kg övervikt. Finns de som sitter med 70 kg för mycket på kroppen och knappt tar sig upp för en trappa för att det smärtar i hela kroppen. Jag arbetar med den typen av människor och ser hur svårt de har det när deras egna kroppar motarbetar deras försök till viktnedgång och ett aktivt liv.

Din kommentar känns då lite, eller snarare väldigt osann.

Svar:
Ja visst, men jag har varit i väldigt dåligt skick. Jag satt stilla båda mina graviditeter och hamnade på en sådan låg nivå.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fan vad bra! Och fan va bra du är på pepp!

I ditt förra motionsinlägg skrev jag att jag

också skulle börja träna och sen dess har jag

kört 1 timmes pilates om dan. Och när jag inte

palllaaaaar så tänker jag på den där jävla plankan som jag också ska kunna göra. Nån jäklarns gång.

Ja där är det väl i bästa fall stavgång, motionscykel eller simning som gäller? Man måste vara rädd om knä och fotleder när man är tung.

Svar:
Springer man som man ska, som jag gör, så är det ingen större fara för knän eller fotleder.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag upptäckte det fantastiska med löpning förra sommaren men nu är jag gravid i v 35, så denna sommar blir det inte någon löpning för mig. Men jag längtar verkligen (det är faktiskt sant) till våren då jag får knyta på min löparskorna och ge mig ut på grusvägarna igen. Trodde aldrig att jag skulle bli en joggare men se så fel jag hade 🙂

Svar:
Det är så jävla enkelt med att springa. Man bara gör’t sen är man klar och så har man gett kroppen en rejäl omgång. Gym och andra pass är lite mer krävande mentalt och fysiskt tycker jag.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD. Det vet du inte förrän efter ett tag. Belastningsskador kommer smygande. Men det ser ut som du har bra stötdämpande joggingskor på dig samt tar det lugnt och stannar mycket. Det är bra.

Svar:
Jag lyssnar och litar på de som kan. T.ex mina PT’s.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nu blev jag ruskigt imponerad!! Jag sprang själv för första gången på länge igår och jag tog mig ca 2km men trodde jag skulle dö!

Sjukt imponerad för det känns som man inte klarar mer men tydligen kan man om man vill! Inspirerande! Nu vill jag ut och köra igen!

Svar:
under hela turen tänkte jag "nä nu orkar jag snart inte" men jag orkade. Varje meter jag tog och när det kändes tungt så tänkte jag även "bara en minut till".
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du har inspirerat mig! Idag under min promenad så sprang jag faktiskt emellanåt. Och det har i princip ALDRIG hänt tidigare. Mitt första mål är att ta mig runt, springandes, 3 km utan att vara helt död. Wish me luck.

Svar:
bra start!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

wigwag, "vi rutinerade vanejoggare" skriver du. Läser du inte inläggen så att du kan förstå att LD inte är en rutinerad vanejoggare (än) utan nyligen har börjat från noll och just sprungit sin första halvmil? Vilket hon med all rätt är stolt över! Varför ska hon jämföra sig med någon annan överhuvudtaget, och om hon vill jämföra sig, varför med någon som ligger på en helt annan nivå? Det är rätt naturligt att först komma upp i halvmilen innan man börjar jaga tider. Varje delmål eller rekord är värt att fira, vare sig du tycker de är bra nog eller inte.

eeh. Inlägget togs illa upp och jag har ingen lust förklara eller försvara mig. Bara kort så här. LD är jättejättejätteduktig som kommit igång så här bra och gjort så här stora framgångar på så kort tid vilket är bra jobbat som jag nu börjar tröttna på att skriva. Med den här takten så kommer hon snart tycka 30min. på rundan var kasst. Nåt annat har jag inte påstått för det får LD stå för.

Men snälla wigwag, man utgår väl ifrån den nivån man för tillfället befinner sig på. Varför skulle just 6 min/km vara gränsen för ok tempo? De som springer maran på dryga 2h tycker säkert att ditt tempo är promenadtempo, men det är ju helt irrelevant att jämföra sig med någon annan.

Grymt jobbat Natashja, fan vad härligt det ser ut att ligga sådär fullständigt utpumpad på marken (härligt på ett lite masochistiskt sätt alltså), älskar den känslan. 😉

Döcoolt. Själv har jag löpband hemma (sa att jag ska gå på den till varje film jag kollar på)men inte gått en gång på ett år och har Zumbaskivor men bara suttit o tittat på dem 🙁 Shit! men det SÅG ut att vara roligt!

Ja man jämför sig med sig själv och snart kommer LD flåsa runt i Delsbo på 30min och tycka det är kasst. Jisis. Heja LD. Jag håller också på dig och hoppas du tar det lugnt i uppförsbackarna.

Grattis! 😀 måste kännas asbra! Själv kämpar jag med två kilometer, haha..

Har läst din blogg i ungefär ett år nu, och jag älskar den!! Det du skriver får mig att tänka annorlunda, och jag önskar att fler kände till din blogg, det du skriver borde alla läsa!

Hurra vad duktig du är! Måste ju kännas helt underbart 🙂 Om vi talar myyycket mindre skala så måste jag säga att jag verkligen märker skillnad på de här plankorna. Jag gjorde precis (jaaa, kl 4, jag jobbar natt och har väl inte alltid supermycket att göra) en av dagens, och kan stå så himla mycket längre nu! Tack för att du har pushat för dem, de känns verkligen bra i bålen, till skillnad från t.ex. sit-ups och maskiner jag har provat på gymmet.

Finns det något sätt att välja vilka inlägg man vill ha i sitt RSS-flöde, tror du? Jag har haft allvarliga ätstörningar och triggas av de här träningsinläggen. Vill inte behöva sluta läsa bloggen helt och hållet men jag vill kunna läsa om genus och feminism utan att mötas av inlägg om träning och kost.

När jag spran mina första 5 km så sprang( springer) jag saktare än dig, men jag skiter i vad vanlöpare säger och tycker om det. För mig var det en stor sak; att äntligen orka hela vägen.(inga stopp alls) pausar under sommaren då jag har pollenallergi from hell… Men håller igång med promenader med bästa hunden, som även var andledningen till att jag fixade löpningen!! Keep up och satsa senare på att korta tiden, men det kommer automatiskt med mer vana och ork!!!! Det finns hopp för slapprövar som vi;-)

Hejsan! Liksom du har jag nyligen (eller ja, för 9 veckor sedan) börjat springa. Följer ett program som innebär gradvis ökning, har superskor, värmer upp innan och stretchar efter och springer på skogsstigar. För tre dagar sedan sade det stopp, och nu kan jag inte springa på +6 veckor på grund av skador som uppstått. Det är så himla ledsamt att inte kunna men vilja 🙁 Var försiktig, överdosera inte (PT’s är bra men inte ofelbara) och njut av att klara dina mål!

Jennie: Du skulle ju kunna spara adressen till feminism och genus-inläggen och bara klicka på den när du ska hit helt enkelt. Sedan kan du ju byta mellan kategorierna när du väl är här, men skippa träningskategorin.

Jo visst tusan blir man motiverad men jag kan inte låta bli att provoceras lite av "kan jag så kan ni" för du har ju fått hjälp att komma igång av en PT och hur många har råd med det!? Inte jag iaf, och det är väl ungefär vad jag pch många med mig skulle behöva för att komma igång…

Kom precis tillbaka från en fem km och måste bara säga tack för tipset och inspirationen!

Tvingade mig själv att hålla ett lugnare tempo och klarade hela sträckan utan att stanna (när jag blev trött så tänkte jag bara "fan heller! Kan hon så kan jag också! Jag som inte har ett enda kg övervikt att skylla på :P).

Och tro’t eller ej, jag satte till och med nytt säsongsbästa! 35 min blankt! Första delmålet avklarat =)

Svar:
HURRA!! Heja heja! Det jobbiga nu är att man liksom satt gränsen. Nu får jag ALDRIG stanna Närå, jag kommer köra lite olika. Kroppen får inte bli van då sänker den förbränningen och anpassar sig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Okej, först o främst – Hade aldrig trott att du hade 25kg övervikt. Det e nog en del muskler på dig 🙂 och för det andra, FETT BRA! Löpning är skitbra träning. Man blir gladare piggare och friskare. Hade själv 18kg övervikt förut, och då kunde jag inte ens cykla till affären (5min) utan att få astma och migrän på det… Så gött jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *