Kategorier
Vardagstrams

Och så skapar vi lite sommarminnen åt barna

 
Nu blir det en högre växel innan semestern tar slut. Bäst att passa på när solen tittar fram. Om den tittar fram. Men det är så mycket jag ville hinna med och så mycket upplevelser och sommarminnen jag ville ge ungarna. 
 
Bad nere vid sjön och fika på sandig filt med saft och mariekex, för saft och mariekex är en smakupplevelse som alla barn måste få uppleva. Jag vill plocka en hink med blåbär och trä smultron på ett grässtrå och klappa korna och åka på somriga utflykter till stränder och lek i svala parker och allt sånt där magiskt som man upplevde när man var liten och sommaren aldrig tog slut. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Och så skapar vi lite sommarminnen åt barna”

Jag har aldrig testat saft och mariekex eftersom jag varit glutenintolerant sen jag var ett år. Kände att jag behövde få ut det ur systemet. (OBS! Jag tror alltså INTE att du tycker att alla som inte testat saft och mariekex inte haft en riktig barndom. Om det nu inte var tydligt)

🙂

Saft och mariekex <3 Åh, jag önskar jag mindes mer av mina första 5 somrar, tydligen var det då mina föräldrar gav järnet… därefter (de jag minns) är mest meh.

Foton är guld dock, det och en liten kort text bredvid!

Och nektariner! Nektariner är strand för mig, den där saften som kladdar och rinner ner över magen men det gör inte så värst mycket för snart ska man ändå ta sig ett till dopp 😉

Jordgloben är köpt second hand.

Får jag fråga, äter du LCHF? Vet att du pratat en del om lchf i bloggen, men äter du det fortfarande? Hur strikt är du? Jag undrar för att jag sett mkt sötsaker på bilderna men nyfiken på om även du äter dom?

Jag och min sambo har börjat med lchf sen en tid tillbaka. Han är sjuk och har hört många med samma diagnos som känner sig bättre av lchf. Ingen av oss behöver gå ned i vikt. Därför känner jag att jag lite då och då kan unna mig lite fika vid födelsedagar och liknande, om jag ändå i vardagen tagit bort kolhydrater? Hur tänker du? Jag vet att det inte finns några rätt och fel i lchf som livsstil utan det är upp till var och en vad som passar bäst, men jag är nyfiken på hur andra gör.

Oj! Varför lägga upp så privata nakna bilder som denna på sina barn? Inte ok… Tänk om någon la upp bilder på din bakdel utan din tillåtelse så vem som helst kunde se! Hur hade du reagerat då?

Svar:
Nu är det ju en jävla skillnad på barnrumpa och vuxenrumpa. På barn och vuxna överhuvudtaget. Mina ungar springer nakna offentligt och drar sig ogenerat i könsorganen. De bajsar framför folk, petar näsan, äter snorkråkor och pruttar utan skam osv. Att börja dra paralleller till vuxna när man talar om vad som är ok för barn blir bara löjligt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vänta lite nu. Var det inte du som redogjorde för hur FEL det var att framställa den där lilla flickan som pinuppa? En bild som dessutom inte alls var lika utlämnande som denna. Fast det kanske inte gäller om barnet i fråga har kuk?

Svar:
Bilden jag kritiserade var en bild på ett barn i en sexuell pose. Barnet sexualiserades. Det här är inte en sån bild.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hesten! Herre gud, ser du inte skillnaderna i denna bild och Lundmyr-bilden så vet jag knappt var jag ska börja förklara. Lundmyr-bilden visar ett barn som är poserat i en klasssikt vuxen, sexig pose. Detta är en bild på en sandig unge på stranden. Denna bild försöker inte sälja något genom att framställe ett barn med sexualla undetoner.

Svar:
Precis. Att detta ska behöva förklaras.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

https://www.facebook.com/groups/404252982964651/ såg en chockerande artikel om en polisman som skjutit en familjehund i deras egna trädgård utan anledning, lät hunden plågas och krampa i nästan 2 timmar innan han fick nådaskottet. Polisen hävdar att hunden attackerade honom och hans hund men ägaren till den skjutna hunden såg allting, tillsammans med sitt 6 åriga barn och nån till minsting. tycker att om hunden nu attackerat och huggit honom borde det väl finnas bevis på polisens/polishundens kropp? snälla skriv ett inlägg om detta, din röst går ut till många. och dom behöver all hjälp dom kan få

HAhhaha jag dööör, snälla det är ETT BARN!! 😀

Hur många nakenbilder på er som bebisar har inte era föräldrar skickat "laget runt"? 😉

Herregud, ta en sobril & chilla… det är en barnrumpa (precis vad ni är, fast med annan betydelse)

Inte för att vara sån, men det är ju inte helt säkert att det som du upplevde som magiska sommarminnen är det som dina barn kommer minnas som guldkanten. Alltså, det är säkert kul för dem med utflykter till sjön eller skogen, men jag har efter hand kommit på att man inte kan översätta det man själv eftertraktade som barn på sina egna ungar. De kanske bara tycker att det är kallt, stressigt och myggigt och istället kommer vårda minnet av en familjestund framför datorspelet eller en skön slappardag när man fick göra som man ville, eller en måndag på Ikea ;-). De har ju en annan utgångspunkt än vad du hade, så stressa inte ihjäl dig i jakten på barndomsidyllen (om du inte tycker det är kul själv, då).

Tessa: Du hann skriva mitt inlägg :). Har många föräldrar i släkten & bekantskapskretsen som för fullt jobbar med att "skapa sommarminnen" åt sina barn & jag tänker precis som du. Det är förstås inte skadligt & väldigt välmenande, men också lite knasigt tänkt. Jag tror inte att magiska minnen kan regisseras av någon annan. Och vad våra barn kommer minnas med särskild värme är garanterat inte samma grejer som vi själva älskade. Särskilt inte om deras upplevelser inte är spontana utan redan från början uttänkta & formade som "blivande minnen" av en vuxen.

Tycker att det är bra att somliga visar bilder som ovan. Precis som i Madicken och Ronja Rövardotter, där barnen springer nakna och badar precis så ohämmat som det ska vara när man är liten (undrar hur det känns för Birk och co idag när deras nakna kroppar exponeras inte enbart för hela Sverige utan även stora delar av världen?!).

Att döma av somliga kommentarer till detta inlägg, så har tydligen Lundmyrbilden och liknande, satt så stora spår att folk ser småbarn som sexobjekt – SKÄRP ER FÖR HELVETE ERA SJUKA JÄVLAR!!!!

Det är farligt att visa bilder på småbarns rumpor…för jag vill äta upp dem! Mitt stackars barn lever farligt, jag älskar att bita henne i rumpan! Hon har alltid varit en liten spinkis så det är den enda delen av henne som är "gosig". Nu börjar hon dock bli lite för stor för rump-nafs. Antar jag får ta och skaffa en unge till 🙂

Jag tycker att det är en lite rolig bild med sanden i rumpan. Men jag hade nog stört mig lite om man såg vem det var, då blir det lite mer utlämnande. Det där kan ju vara vilken unge som helst=inte utlämnande.

Den där JUSTICE kan ju uppenbarligen inte ha egna barn, eftersom hon undrar varför du tvunget måste berätta att dina barn tar sig på snippan/snoppen, pelar näsan och äter snorkråkor och bajsar inför folk. (Som att det gör nån skillnad, som att man inte fattar att de gör det ändå.)

Liksom, herregud, GÖR dom såna saker?! Är det säkert?! BAJSAR dina ungar, och petar näsan??? Dom måste vara såååå ovanliga!

Jag kräks på den där JUSTICE och övriga i den där tråden som reagerar på rumpbilden. Alla människor har rumpor! Det är ingenting konstigt eller udda med en rumpa. Hur man kan se något fel i en vanlig rumpa har jag väldigt svårt att förstå. Snacka om att göra en fucking val av ett litet yngel!

Om Justice sexualiserar kroppsdelen vi bajjar med så är människan störd!

Funderar hur vissa tänker här? Vilka föräldrar har inte tagit nakenbilder på sina barn? Mina har då gjort det, plus visat upp dessa bilder för ens pojkvänner…borde ju klassas som spridning av barnporr om något. 😉

Anser de som är negativa till denna bild att den skulle vara mer problematisk än en påklädd bild där man kan identifera personen?

När jag läser tråden på Familjeliv får jag intrycket av de flesta inte har några principiella problem med nakenbilder (de har rimligen egna på sina barn), men att de är problematiska för att någon skulle kunna bli kåt av bilderna, men vad bryr det mig eller någon annan om någon blir kåt av en bild, det är knappast något man blir varse om i alla fall.

Om jag får gissa tror jag fler barn har problem med pinsamma föräldrar som tvingar på deras partners nakenbilder på dem själva än icke identifierbara bilder på Internet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *