Kategorier
Vardagstrams

Pojkarär ju pojkar!

Pojkarna som begick övergrepp vid Gothia Cup har såklart sluppit fria. Utredningen läggs ner och de får åka hem som om ingenting hände. 
 
Läxa lärd för pojkarna: Jag kan göra vad jag vill, jag har rätt till kvinnors kroppar.
Läxa lärd för flickorna: Min kropp är ej min egen och det spelar ingen roll om jag anmäler. 
 
Upprörande såklart. Men ej förvånande. Det är ingen ovanlighet att små pojk-as hålls om ryggen i det mansföraktande Sverige. Det daltas nåt fruktansvärt och alla vägrar ta nån form av ansvar och nu har det SÅKLART hänt igen!
 
 
 
(och kommer hända igen och igen och igen. Och tro inte för en sekund att de här pojkarna är undantag, enskilda och ovanliga, för den här tafs- och övergreppskulturen frodas på alla skolgårdar, fritidsgårdar, sportevangemang och ja, överallt där pojkar befinner sig. 
 
”Men vi har inte vidtagit några åtgärder mot laget. Vi låter polisutredningen ha sin gång” säger lagets ledare SÅKLART och så får pojkarna fortsätta som ingenting har hänt. Tänk om man resonerade lika i vuxenvärlden? ”Nämen inte ska vi väl stänga av Anders bara för att några småungar på förskolan där han jobbar påstår att han pillat lite på kissen? Oskyldig innan dom!” Givetvis är det alltid olyckligt när oskyldiga anklagas, men någonstans måste vi komma överrens om att det påstådda offrets rättigheter måste börja tas på allvar. Och det gör vi visserligen för det mesta. Förutom när det gäller offer för våldtäkt och övergrepp. Kvinnor. 
 
BRA JOBBAT PATRIARKATET!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Pojkarär ju pojkar!”

När det är vuxna:

"STEP AWAY FROM THE KID, STEP THE FUCK AWAY FROM THE KID! RIGHT NOW!"

När det är gärningsmän i undre tonåren:

"Vi måste låta utredningen ha sin gång"

"Vi kan inget göra"

Man ba: va?

Spelar ingen roll om man anmäler eller inte, för inget kommer göras åt saken ändå! Jag själv blev antastad av en äldre man på mitt praktikplats, sa till chefen men det gick inte längre än ett möte, han är kvar och jag tvingas jobba med han tills min praktik tar slut om en månad =/

Som du själv är inne på – vad sänder vuxna för signaler till barn och ungdomar egentligen? Hur kan vuxna bli förvånade när det visar sig att många tonåringar har ett oerhört luddigt begrepp om vad en våldtäkt är för något? Vad annat kan man vänta sig när sådana här fall blir så oerhört klantigt hanterade.

"Men ej förvånande. Det är ingen ovanlighet att små pojk-as hålls om ryggen i det mansföraktande Sverig"

Och sen vakna du och titta på verkligheten där det är raka motsatsen? Där kvinnor hålls om ryggen med precis allt, precis allt!! Ingen kan förneka det, gör man det saknar man intelligens så enkelt är det så sluta gnäll dig sömnig och lär dig.

Blir trött som fan. Som lärare blir man dessutom extratrött alla de gånger man varnat, men inte blivit lyssnad på, sedan händer något av allvarligare art och då får man höra att man inget gjort. Låt för i helvete ungar ta konsekvensen av sitt handlande från tidig ålder – allt annat är att göra dem en björntjänst och underkänna deras förmåga till empati och ansvarstagande. Genom att hela tiden förskona ungar från känsla av skam och skuld när dessa känslor faktiskt är berättigade, fråntar man dem möjlighet att socialiseras. Skam och skuld är inte bara moralisters vapen i religionens namn, utan även det mänskliga psykets verktyg att lära oss välja mellan rätt och fel. Nota bene – jag skiljer på straff och konsekvens.

Jag menar inte att man ska utmäta lämpliga straff för straffandets skull, men man ska se till att konfrontera barnet med de konsekvenser som dess handlande resulterat i. Att reducera och bagatellisera leder bara till att barnet själv lär sig att bagatellisera sina egna misstag, vilket i sin tur leder till att hen inte lär sig av dem. Jag vågar påstå att man i skolans värld är mer benägen att bagatellisera, ursäkta och försvara pojkars våldsamheter samtidigt som man tenderar dra på de stora växlarna om en flicka uppvisar utagerande beteende, ofta utan att utreda vad flickans utagerande orsakas av och om det visar sig att det handlar om misstänkt sexuella trakasserier, så döljs det ofta med "skojbråk" och "allmänt stök" och ingen vill riktigt ta tag i det. Inte för att lärare är sämre människor, men för att vi alla är färgade av den rådande normen, där män får vara män och kvinnor får vara kvinnor – på männens villkor. Blir extra skittrött på lärare som använder sig av enskilda elevers (oftast killars) "ledaregenskaper" för att via dem bringa lugn i klassen. Detta skapar översittare och pennalism och de drabbade finner sig plötsligt i en situation där de är gisslan för vuxenvärldens feghet.

http://www.chippis1972.com/2012/07/its-mans-world.html

Ja och inte nog med det, tjejerna var de enda som även blev påverkade efteråt då de fick gå runt med vakter under resterande tid av turneringen!

Något positivt det senaste är att Jerry Sandusky samt de som visste om det på Penn State university (och själva fotbollsprogrammet på universitetet) har fällts och får lida ganska hårt för att Jerry gjort övergrepp på barn (pojkar).

Kan de ha varit oskyldiga? Kan det vara så att flickorna faktiskt hittade på? Det är så vanligt idag att unga tjejer gör på det viset utan en tanke på vad i helvete de ställer till med. Att laget inte stängdes av det köper jag, kollektiv bestraffning är sällan något bra, och att låta utredningen ha sin gång? Tja, så funkar rättssamhället Sverige.

Jag skulle inte vilja vara tonårskille i dagens samhälle. Inte ung tjej heller för den delen, men satan vad småtjejer kan vara jävliga. En vän till mig jobbar som högstadielärare och när "tuffa tjejgänget" fick reda på att han är gay gjorde de allt för att han skulle få sparken, historier om att han tafsade på elever osv. Nä fy, tjejer är minst lika vidriga och påhittiga som de män/killar/pojkar ni älskar att hata.

Svar:
Nej det är inte speciellt vanligt alls, att flickor hittar på. Det är ganska ovanligt. Det är däremot väldigt vanlig att förövare kommer undan.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag blir så jävla arg att jag mår illa! Hur fan ska pojkar, killar, män, gubbar fatta att vår kropp ÄR VÅR KROPP (!!!) när de inte straffas för sina gärningar. Det är ju ett likamed att det är ok. Fy fan!

Det är INTE ovanligt att tjejer hittar på, vilken värld lever du i? Är du verkligen så naiv? Tvärtom-det händer väldigt ofta. Tycker du ska ta dig ett samtal med avd för våldtagna kvinnor alt något häkte för att se hur verkligheten gällande detta faktiskt ser ut.

Svar:
Jo det är ovanligt. Precis lika ovanligt som vid andra brott. (tror det är runt 1% som är falskanmälningar).
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det är väl "ALLA MÄNNISKORS rätt till sin egen kropp som gäller"?

I mina ögon är det precis lika hemskt om pojkar blir utsatta för övergrepp. Likavärdesprincipen gör inte skillnad på kön.

Svar:
Män har rätt till sin kropp redan och inget som behövs propagera för, det är kvinnor som är allmängods.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Majoriteten av alla som kommenterat på denna blogg de sista dagarna är idioter! I Sverige anno 2012 tilldelas du rätten till ett tämligen välutvecklat rättssystem. Ett system som här blir bespottat och hånat av något som kan liknas en hetsk mobb med gestaporomantiska inslag, som dessutom låter personliga preferenser, känslor och massiv okunskap gällande brott och straff ligga i grund för den ena pinsamheten efter den andra.

Grunden i det svenska rättssystemet är att ingen är skyldig tills motsatsen är bevisad. Och hurvida det står klart eller inte är upp till en så kallad BROTTSUTREDNING (svårt ord?) att avgöra! Som dessutom trott eller ej består av jävligt välutbildad personal från flera polisiära och juridiska läger. Ganska tryggt att veta eller hur? Att som utomstående i maktposition döma och vidta åtgärder är korkat och kan komma att stå vederbörande dyrt. Alla ni som förfasas över den friande domen och uttrycker ilska i ordalag som "straffa asen" eller ännu värre "vilken sjuk värld vi lever i" Ser ni inte ironin i det ni själva skriver? När blir ett rättssystem egentligen sjukt? Puckon!

Helt allvarligt. Den dagen ni själva av någon anledning befinner er på den anklagade sidan i ett brottsmål. Kommer ni då vilja att en arg och känslostyrd massa utan någon som helst sakkunskap får komma till tals och påverka utgången? Hur många var ni inte som skrek äckliga våldtäktsmän och dömde efter en fabricerad rubrik som ni garanterat ändå inte orkade läsa brödtexten till? Allt för sina medsystrar, eller hur var det nu?

Och att skylla friandet av pojkarna på patriarkatet var det dummaste jag hört! Snacka om överjävlig paranoia ala könskriget och ritualmördade barn. LD, i fallet "Gothia" var en av anledningarna till att brott ej kunde styrkas flickans egna berättelse till vännerna, som i sin tur gav stöd åt pojkens version. Polis och åklagare ansåg därefter att avsluta ärendet. Vem är det som behöver ta ansvar tycker du? Och varför är pojkarna as? Det låter som om du sitter på någon särskild information? I så fall skall du höra av dig till polisen..

Svar:
Det jag snackar om är inte att bestraffa eventuella förövare utan att ta offret på allvar. Om en förskolepedagog anklagas för övergrepp så får denne ej jobba kvar under utredningen utan stängs av tills utredningen är klar och eventuell dom har fallit. Detta för att skydda eventuella offer. Detta borde vara en självklarhet vid alla former av övergrepp.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej!

Det är för att du VILL att det ska vara så att förövare går fria,

men du kan ju inte på allvar tro att tjejer inte hittar på?

Lärare i grundskolor vittnar om att man aldrig längre ens lägger

sin arm om en elevs axlar av rädsla för vad andra elever (läs; flickor) ska ställa till med.

Att tjejer på en ren jävulskap gör detta hemska mot faktiskt

oskyldiga killar är JÄTTEVANLIGT och du borde verkligen upp-

datera dig själv i frågan för du framstår som sjukt osmart när du

svarar en kommentar med att "det inte händer särskilt ofta".

Svar:
Visst hittar tjejer på ibland. Precis som killar. Precis som alla andra i alla andra brott också. Det hör dock till ovanligheterna oavsett vad du påstår här. (och jo jag är "uppdaterad". Det finns massvis med litteratur och forskning som DU kanske ska ta del av) Något som däremot är vanligt är att förövaren går fri. I majoriteten av fallen går hen fri och i många fall så tar offret tillbaka anklagelsen, inte för att den var falsk utan för att hen inte vågade fortsätta alt. kände sig obetrodd. osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Visst finns det tjejer och flickor som hittar på. Det var tex 2 tjejer i min klass i 5an som sa att en lärare tafsat på dem (för att det väckte uppmärksamhet och kändes lite häftigt), helt utan att förstå vilka enorma konsekvenser det blev. De skämdes naturligtvis nåt otroligt och läraren (som stängts av tills det utretts inom skolan) mådde såklart väldigt dåligt. Jag är övertygad om att sånt här händer då och då precis som att jag är övertygad om att det händer då och då att tjejer/kvinnor ljuger om våldtäkt för att skada killen.

Men, vad hände samtidigt varje dag i skolan och på fritidsgården? Vi blev tafsade på av flera olika killar, varje dag. De jagade och nöp, hårt. Höll fast. En gång när jag och en kompis blivit jagade och de fick tag i min kompis och började dra av kläderna men inte lyckades helt innan hon kom loss. Vi sprang direkt till fritidspersonalen. Gissa vad de gjorde? Ingenting. Vi gick till rektorn. Gissa vad han gjorde? Sa att pojkar är pojkar, och gjorde ingenting. Vi sa aldrig nåt om det till våra föräldrar. Om det här var vanligt? Nej, det var vardag, mer än vanligt. Jag har blivit hyssjad många gånger när jag rutit ifrån. När killarna i 6an gömt sig i bastun med fönster till vår dusch efter gympan (vi kom som tur var på dem i tid) och hämnades med att hälla mjölkglas över dem i matsalen, gissa villa som fick skäll? Vi, inte killarna som gjort nåt så jävla mycket vidrigare. Det är var goa, underbara medelklasskillar de flesta av dem, mina vänner. Killarna i 6an lärde sig iallafall och gjorde aldrig nåt liknande igen mot nån av oss. Men det var inte med hjälp av lärarna utan mjölkkastningen. Av den lärde de sig att de inte ska göra nåt sånt mot just oss. Av lärarna lärde de sig att det är rätt ok generellt.

Att vissa då och då hittar på, kan inte rättfärdiga att man tror att resten gör det. För lika övertygad som jag är om att det ljugs, lika mycket vet jag att det är en väldigt liten del. Ovanligt? Troligen inte? Men de drunknar i alla fall där kvinnan/tjejen inte ljuger.

Varför så upprörd 420? För att Gothiakillarna inte kunde åtalas för nåt brott enligt gällande lagstiftning betyder ju inte att det dom bevisligen gjort är ok eller klanderfritt. Egentligen borde det vara straffbart att objudna knalla in hos två 16-åriga tjejer, fråga om sex, vara på och inte gå när dom uppmanas lämna rummet. Det är enligt samstämmiga uppgifter vad som hänt och räcker för mig. Brottsrubricering skulle kunna vara "integritetskränkning". Och påföljden böter på några 10000kr. Vad utredning i Örebro leder till har vi inte en aning om men primärt ser det väl ut som nån grövre form av sexuellt övergrepp. Positivt är ju att det blir tidningsrubriker och polisutredningar vilket inte skulle ha varit fallet för bara några 10-tal decennier sen. Feminismen har gjort skillnad och Sverige förändras långsamt men åt rätt håll.

Jag vet ett fall personligen där en barndomskompis till mig (kille) kom och förklarade för sin pappa att ett blattegäng (hans ord) från flyktingförläggningen hade stulit hans moppe när han i själva verket kört sönder den helt på egen hand och gömt i en buske. Därför tror jag aldrig på att folk utsatts för ett brott längre, och det är brottsoffrets skyldighet att övertyga mig om att den blivit utsatt för brott. Skador och sånt gills inte för det vet ju alla att folk utsätter sig för på löpande band för att det ska se värre ut än vad det är. Pics or it didnt happend är mitt måtto. Synd att inte jag är polis, vi skulle ha mycket mindre behov av våra höga skatter då.

Det finns en situation där bevisbördan faktiskt ligger på den anklagade – det är när barn/elev inom barnomsorg eller skola säger sig ha blivit kränkt. Tolkningsföreträdet ligger helt hos den kränkte och det ligger på skolan att bevisa att en kränkning antingen inte ägt rum alternativt att alla möljliga åtgärder har vidtagits för att undvika att den typ av kränkningar ska ske. Naturligtvis kan sägas att denna lag inte fungerar lysande, men ett exempel är den ju på att det i ett demokratiskt samhälle går att omkasta bevisbördan om man anser att dels bevisning är svår (ord mot ord) och när man anser att ett presumtivt offer är såpass skyddslöst och i sådan beroendeställning till den anklagade.

Ursäkta en OT-fråga: Skrev en lång sak om bevisbörda nyss, men vet inte om den postades rätt. Ibland verkar inlägget komma med en gång, ibland inte – har man gjort något fel då, eller modererar du? Troligtvis gjorde jag nog fel (brukar göra det), men ville ändå fråga 🙂

Se där – det inlägget gick ju iväg – fint, då kan alla se hur korkad jag är med datorer… Jo, jag skrev om att bevisbördan är omvänd när det gäller kränkningar av barn och elever i förskola och skola. Det ligger på skolan att bevisa att kränkning inte skett eller att man gjort allt i sin makt för att förebygga/förhindra kränkningar. Lagen kom 2007 för att stärka barns position gentemot de som det står i beroendeställning till och är rel. skyddslösa emot, samt då brottets art är av svårbevisad karaktär. Säger inte att det funkar fläckfritt, men det är ju ett exempel på att det i ett demokratiskt samhälle går att kasta om bevisbördan när det presumtiva offret dels är värnlöst, samt när brottets karaktär oftast resulterar i en ord-mot-ordsituation.

Blir helt bedrövad över det ni skriver. Är det så att NI tror att tjejerna har hittat på? Är det de ni vill ha sagt? Man kan alltså inte lita på tonårstjejer för att HAR funnits tjejer som har hittat på där ni kommer ifrån? I skolan där jag gick sprang killarna in i vårt omklädningsrum två gånger. Alla tjejer som befanns sig där skämdes som hundar och vart jätte illa berörda. Den ena pojkens mamma tyckte det var jätte roligt, vilken hyyyysteriskt rolig son hon hade som kom på såna bus. Att vi sen turades om att duscha på handdikaps

Med tanke på vad som framkommit i Gothiafallet så är det ju snarast en överreaktion från vuxenvärlden att polisanmäla och brottsutreda händelsen. Grabbjävlarna skulle ha lavettas upp av fotbollstränarn varpå dom snyftandes skulle ha tvingats be om ursäkt, för att dom är såna idioter, direkt till tjejerna. Så hade saken varit ur världen. Fallet i Örebro kan mycket väl leda till allvarliga konsekvenser för några av pojkungjävlarna. Det vet vi inget om men av Aftonbladet att döma rör det sig om direkta övergrepp.

Du har rätt – som vanligt. Detta gör mig väldigt ledsen. Men "mansföraktande"? Är det inte ett kvinnoföraktande samhälle vi lever i? Eller är det jag som fattar fel nu?

Svar:
Synen på män som kåta djur som ej kan ta ansvar är en ganska mansföraktande syn.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

sandra; det är ju verkligen mansföraktande att inte ingripa när män eller pojkar begår övergrepp, eftersom det antyder att de pga sitt kön inte kan förväntas förstå bättre eller lära sig av reprimander. T ex det absurda resonemanget att kvinnor bör skyla sig eftersom män inte kan behärska sig om de ser lite hud. Enligt det resonemanget är män helt inkapabla att själva styra sina handlingar och kan därmed inte stå till svars för dem.

Ja, genom att "förskona" folk från konsekvenserna av deras handlande tar man ifrån dem möjligheten att lära sig av misstag och ta ansvar och kanske därigenom utveckla empati och förståelse. Det är att göra en förövare en björntjänst och ja – det är ett uttryck för förakt och omyndigförklarande. Det förminskar dock inte det faktum att det som förövarna och deras försvarare bidrar till ett kvinnoföraktande samhällsklimat.

Till Anonym-klart tonårstjejer ljuger. Som satan. Precis som alla andra. Och jag är övertygad om att vissa tjejer anv anmälan om övergrepp som ett verktyg istället för att ta tag i sina problem, lite som ett självskadebeteende.

På avd för våldtagna kvinnor på SÖS här i Sthlm är det inte ovanligt att samma tjej återkommer gång på gång på gång. Då görs en psykiatrisk utredning och i 95% framkommer att det föreligger en psykisk problematik. Det finns mängder av tjejer som anmäler killar till höger o vänster, och staten lägger massor av pengar på att utreda, anhålla, häkta osv.

Javisst förekommer det att folk ljuger om andra brott oxå, fast nu pratar vi sexualbrott.

Dessutom är jag galet nyfiken på om du alltid tror på det som står i tidningen?

Det märkliga ii alla dessa diskussioner är att så fort man pratar om övergrepp, våldtäkt etc så med än gång så ska det spekuleras i kvinnan/flickan ljuger, hittar på, var för full, hora, slampa .. Hade ett case här i området där jag bor. En liten pojke som blev utsatt för övergrepp av en man. Inte EN enda gång var det fråga om att han kanske skulle ha hittat på eller ljugit.. Säger rätt mycket eller?

Men vad är det med er?

Okej, säg att JÄTTEMÅNGA TYP ALLA HELA TIDEN tjejer ljuger om att bli utsatta för övergrepp. Betyder det att varenda gång vi läser om nåt sånt här i tidningen ska tänka "jävla brudar, fy vad taskigt mot killarna" och dra oss in i det sista med att acceptera att de kanske faktiskt blev utsatta på riktigt?

Ni är ju blåsta. Ja, jag köper verkligen att det är jättehemskt att bli anklagad för övergrepp eller våldtäkt, verkligen verkligen, och det suger när folk hittar på sånt, folk kan vara så grymma (tjejer som killar). MEN. Vi kan ju för helvete inte UTGÅ ifrån att alla anmälda våldtäkter är bluff och båg? Det är ju det ni verkar göra.

I det här fallet (precis som så många andra fall) vet vi inte hur det ligger till, men det logiska vore väl att vidta någon slags åtgärd.

Man kan ju fråga sig vad tjejerna vinner på att "hitta på" sånt här mitt under en fotbollsturnening. Men visst, de kanske ljuger, vem vet. Vi kvinnor är ju kända för att vara listiga och lögnaktiga och dra ner hederliga män i fördärvet.

Men visst finns det folk som hittar på, men tänk på alla de fallen som sker utan anmälan. Kvinnor som tänker att det ändå inte är någon ide och rädda för att uppmärksammas och sedan inte ha någon som tror på dem.

Blev ett flertal gånger utnyttjad sexuellt när jag var runt 13-14 år. En gång av en man i 40 årsåldern och en gång av en sjysst killkompis, fick sitta i hans knä då alla sittplatser var upptagna, han började tafsa och fortsatte trots att jag sa nej, lät jag inte seriös nog eller vad va grejen ska man behöva ryta till? Kompisarna runt bordet tyckte hela grejen var jättekul och fotade allt. Idag några år senare fattar jag att det inte var okej men nu är det försent. Nu vill jag att andra unga flickor skall veta det innan att ingen annan har rätt till deras kroppar!

Min allra allra allra bästa vän som jag älskar mer än något annat, blev våldtagen av en bekant till henne nu i veckan. Jag mår så sjukt dåligt av detta och är så ARG. Hon polisanmälde givetvis men har nu fått veta att åklagaren har lagt ner fallet för att det inte finns tillräckligt med bevis.

Om det något jag hatar allra mest så är det våldtäkter, och så händer det henne.

Om jag nån dag ser denna kille som jag vet namnet på så kan vi ju räkna med en rejäl jävla pungspark.

Som utnyttjad och våldtagen får jag finna mig i att inte bli tagen på allvar, för "tänk om någon döms oskyldig". Tänk det stora mörkertal som döljs av det faktum att man inte vågar anmäla, för ovanstående tankesätt blivit norm och ger signalen att det ändå inte är någon idé att anmäla. Visst är det svårt och visst är det orättvist. Frågan är vilken orättvisa som ska väga tyngst. Ponera att det faktiskt är så att väldigt få ljuger ihop en våldtäktsanmälan – i så fall kan man kanske förutsätta att ett relativt stort antal skyldiga går fria för att några få inte ska riskera bli oskyldigt anklagade (inbillar mig att de flesta anklagade faktiskt inte ens blir dömda).

Och man kan heller inte förutsätta att alla anklagade killar är skyldiga. LD läser rubriker i tidningen och bestämmer sig för att killarna är skyldiga.

Och alla vi som nån gång blivit nypta i rumpan, sexuellt retade av killar i grundskolan-kom igen, det är ju få av oss som idag, 30 år senare, ser det som kränkningar av hela vår könsexistens.

Jag har tänkt mycket på föräldrarna till pojkarna. Undrar hur de mår när de fick reda på att deras barn är potentiella våldtäktsmän?

Jag skulle ha blivit förtvivlad. Hur bemöter man sitt barn efter detta? Vad gör de? Gör de något? Straffar de ungen? Skaffar de hjälp? Slänger de ut honom? Vad gör föräldrarna i en sådan situation undrar jag.

Hur ska tjejer våga anmäla våldtäkt och dylikt om de inte blir tagna på allvar? Förövaren går ju ändå fri, ingen idé att anmäla kommer de tänka då. Hemskt.

Katt: jag tror absolut inte på allt som står i tidningarna. Misstror du precis allt som står i tidningarna? Får känslan av att du är rätt empatilös som tydligen inte kan sätta dig in i hur andra människor uppfattar sexuellatrakassarier. Jag önskar att någon hade sagt till mig när kg var tonåring att nyp i stjärten och kläm på tuttarna INTE är varje tonårskilles rättighet.

Katt, Sara, Ewa, LD, mfl: Blev tjejerna nypta i rumpan – jag trodde de nästan blev våldtagna? I min skola var det vanligt med hårdhänt tafs mellan benen, att killgäng drog in tjejer på toa och tog av dem kläderna och tafsade, hot om våldtäkt, osv (vanlig medelklasskola på mindre ort). Alla tjejer som var med om ovanstående tyckte det var obehagligt. Sexuella trakasserier handlar inte "bara" om rumpnyp.

Ingen är skyldig om brottet inte är bevisat, men varför fick då tjejerna vakter om killarna var oskyldiga? Var det för att hindra att flickorna falskanmälde någon annan?

Angående falskanmälningar: (något gamla) siffror från USA visar ca 8%, men då ingår även de fall där kvinnan inte kämpade emot (FBI CIUS 1996, Section II). I Sverige 2011 anmäldes 3183 våldtäkter av personer upp till 18 (kvinnor och [116] män)varav 168 lagfördes (BRÅ, SCB). Rimligtvis borde tjejer som vill busa på Gothia Cup eller hämnas genom att falskanmäla välja ett annat brott. Sedan finns det ju också de kvinnor (och män)som INTE anmäler för att de finns de som har åsikten att "det falskanmäls så jävla mycket" och att de flesta våldtäktsoffer är lögnare.

Katt: angående det "inte ovanliga" fenomen att självskadande kvinnor söker till SÖS akutavd för våldtagna kvinnor för att falskanmäla våldtäkt: jag föreslår att man genast kontaktar SÖS för att ge hjälp åt kvinnorna (finns det indikationer på vilken diagnos de har?). Självskadebeteende brukar främst handla om att göra sig själv illa fysiskt, men om falskanmälningar av våldtäkt har blivit ett vanligt sätt att skada sig måste vården uppmärksammas.

kaj

"Micke, kan du vara lite mer specifik? Menar du att det är vanligt att kvinnor slår, antastar och våldtar? Och att de ofta frias trots anmälan?"

Ja det är precis det jag menar.

Feministen

"Forskning visar att få våldtäktsanmälningar är falska. Forskning visar att få våldtäktsanmälningar leder til åtal och fällande dom. Amnesty har riktat kritik mot Sverige för att få våldtäktsanmälningar leder till åtal och fällande dom. http://www.dn.se/nyheter/sverige/flest-valdtakter-i-sverige http://www.samtycke.nu/doc/falletnedlagt.pdf"

Då tycker jag du tar och letar fram denna "forskning" vi ALLA andra redan vet inte existerar. Poliser går ganska ofta ut och säger att det finns ingen sådan statistik, vilket dom vill ska finnas. Du vet det är ingen som för någon sådan statistik. Det ända som finns är uppskattade siffror som kommer från polismyndigheter, inget annat och dom visar på raka motsatsen det du säger. Så sluta ljug.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *