Kategorier
Vardagstrams

Sommarenär kort

 
När jag var liten så spenderade jag större delen av mina sommarlov här i Hälsingland. I Mellanfjär’n hade mammas fosterföräldrar en sommarstuga och där fick jag bo medan mamma jobbade bort sommaren som många ensamstående låginkomsttagare är tvungna att göra även fast de har barn som vill ha ledigt.
 
Ulla och Stig, som de heter, hade en veranda med tak på som Stig själv snickrat ihop och där åt vi alla måltider, frukost, lunch, middag och det obligatoriska fikat med mariekex, kanelbullar, saft och kärleksmums som Ulla bakat själv. Oavsett väder, för när man har ett tak på sin uteplats så funkar det alldeles utmärkt att sitta där i spöregnet och solskenet och i de flesta temperaturväxlingar som drabbar den svenska sommaren och jag minns det här med värme. Eller ja, den där förbannade strömmingen full av ben som jag hjälpte Stig att dra upp ur havet varje morgon vid sju minns jag med lite mindre värme men you get the picture va?
 
Så nu är jag helt besatt av samma tanke. VI SKA TAMEJFAN ÄTA UTE om det så blir min död, skrålar jag varje morgon och så får det bli. Maken är av vekare kaliber och vill dock gärna sitta inne när det blir blåsigt men det ska jag råda bot på. 
 
Mvh svensk som TAR TILLVARA PÅ SOMMARN som man ska. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Sommarenär kort”

Häelitt!!! <– halländska…. Saker som man själv uppskattade som barn vill man ge till sina barn, så’ere ba!

Jag uppskattade djur när jag var liten och åka hem till någon som inte hade minst en katt var bara skettråkigt! Så varje dag så matar barnen hönsen direkt ur handen, bär runt på katterna, attackkramas med hunden, blir jagad av gässen och hjälper till att ta in ankorna… Snart kommer det även kaniner.

Jag tycker du är grymt bra Lady!!

har även tipsat mina tonårsdöttrar om din blogg, och No´Poo, så du kan ju ana vad som händer när tre medvetna tjejer nappar på detta! det är olivolja, aspirin och " man använder inte detta mamma" för hela slanten! Jag är skitstolt över mina döttrar som tar ställning och vågar ta plats. Inspirerade av dig b.la!

Ha en härlig sommar!

Svar:
Åh vad kul att höra!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag vill också sitta ute och äta, men vi har bara en liten balkong så det kan bli trångt. Ja jag bryr mig förstås inte om det men alla andra gör. Jag är mer såhär: jamen vi får väl tränga ihop oss då, finns det hjärterum så finns det stjärterum, vem bryr sig om att det regnar vi har ju tak, äsch var inte så mesig nu att det regnar in från sidan gör väl ingenting, vadå kallt solen sken ju förut, kom igen, nej jag dukar där ute nu jo kom igen snälla vi äter ute!!!

Jag gillar också äta ute, men jag vill då absolut sitta i skuggan. Men vi har den stora lyxen att ha en inglasad altan i stugan… så det kan både blåsa och regna rätt mycket och vi kan ändå sitta "ute". Det är ju inte riktigt ute, men ändå ute.

J*la vädertaliban. Min svägerska är likadan. Är det 8 grader och hagel på midsommarafton? Inga problem! Tjocktröjor, värmeljus, filtar gör susen. Eller såkan vi sitta inne?

Var och en blir salig på sitt men jag är vuxen, jag behöver inte göra som du säger. Eller min svägerska.

Annars går det bra märker jag.

Lycka till med springandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *