Kategorier
Vardagstrams

Undrar hur detär att vara gift med en sån där feminist?

 
Artikeln från HT finns i en kortare variant online. Gillar kommentarerna under: Lisa som ”ska sluta läsa HT” nu när de skrivit om mig och Glenn som – så att säga – ”tänker till”.
 
Gillar att de valde en bild där jag ser ut som en jävla psykopat. Varrför är det alltid så? 
 
 
Med ”gillar” menar jag givetvis tvärtom. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Undrar hur detär att vara gift med en sån där feminist?”

Äh psykopat och psykopat. Du ser ju glad ut, inte arg som kvinnor som tycker något brukar avbildas i tidningarna…

Svar:
Var faktiskt bra. Jag vill inte vara den sterotypt arga feministen. (även om jag är det hähä). Men de valde verkligen bilder där jag ser skum ut. Alltså ej som jag brukar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Skönt att du alltid förklarar när du är ironisk.

Vidare tror jag att du är nöjd med den där bilden. Riktigt nöjd. Du ser inte ut som någon psykopat. Jag tror att du desperat försökte hitta något att säga om bilden för att visa upp den. Eftersom det är en bra bild.

Svar:
Ja det är ju verkligen mitt M.O att "desperat hitta på nåt att säga bara för att posta en bild". Verkligen. –
Bilden är skitbra. Ljussättningen, färgbalansen och skärpan är GRYM! Jag älskar att min hy ser extra oliv ut och att mitt hår ser mörkare ut än den här horribla persikofärgen jag sportar för tillfället. Men JAG ser helt galen ut. Inte för att det gör nåt det heller. Jag föredrar sådana bilder framför poserande för mannens blick.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

haha, du höll inte i en katt på den här bilden iallafall (som i Solo).

Där såg du ju ut som värsta cat ladyn 😉

Svar:
HAHAHAHAHA fan för den bilden. Den kommer från en tidigare reportage om mitt brevväxlande. Fattar inte varför de ville att katten skulle vara med. Eller att jag gick med på det?!!!!!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag förstår inte riktigt hur man tänker när man säger som den där Lisa, att hon ska sluta läsa tidningen för att de skriver om sig en gång? Det är väl inte direkt så att de ska göra om tidningen till en LD-tidning only, så om hon inte gillar dig (av någon konstig anledning) är det väl bara att hon hoppar över just den artikeln?

Haha, det är fint att feminister erhåller sådan mystik. Vem vet hur vi lever? Lite exotiskt och spännande. Glenn kan ju vara säker på att han inte kommer få någon sådan på kroken i alla fall.

"Haha, det är fint att feminister erhåller sådan mystik. Vem vet hur vi lever? Lite exotiskt och spännande. Glenn kan ju vara säker på att han inte kommer få någon sådan på kroken i alla fall."

Sistergnu: Det kan Glenn alltså vara säker på? Varför då undrar jag? Exakt vad i hans kommentar får dig att anta att han inte kommer att inleda ett förhållande med en feminist? Jag tror faktiskt att mängder av människor faktiskt undrar hur det är att vara gift med en feminist exempelvis. Fördelaktigt är kanske att upplysa, istället för att fördumma. Eller väljer feminister endast andra feminister?

underytan, han positionerar sig tydligt som någon som inte är feminist. Och att som feminist och kvinna leva hela livet med en man som inte är det är masochism. Det håller säkert inte alla med om, men så ser jag på det och jag har inget ansvar att vara en duktig kvinna och lära och upplysa män. Jag skrattar hellre åt idioter än att ta hand om dem. Den som tycker att det är provocerande får själv gå och missionera.

Är det bara jag eller är det bara jag som inte ser "psykopat" i bilden? Kameran fångade dig precis när du skrattade så det kan omöjligtvis vara likt en bild då du var beredd och posade.

Jag gillar den!

Sistergnu, om det är så du ser på saken så är det upp till dig. Men är det inte tråkigt att begränsa sig på det sättet? Skrattar du och kallar folk idioter som inte delar din världsbild även irl? Hur som helst får du feminism att framstå som en jävligt cementerad och aggressiv ideologi, men jag antar att du inte bryr dig nämnvärt då samtliga i din umgängeskrets tycker precis som du..

Beträffande Glenn så har du rätt. Han kommer aldrig få någon feminist på kroken. Hur skulle han? För att lyckas med det konststycket krävs relativt gedigna förkunskaper som han helt enkelt inte besitter.

det är väl den ENDA bilden du sett bra ut på hittills, av de vi fått se här i bloggen. och det tycker du nog själv oxå….

Svar:
Ursäkta? Du är en idiot.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

underytan, du slösar tangentnedtryckingar när du psykologiserar och spekulerar över min karaktär och min ideologi. Det du skriver saknar relevans. Försök manipulera någon som är mottaglig istället.

Sistergnu, sluta slingra dig! Jag reagerade på ditt antagande om hur Glenn aldrig kommer att få någon feminist på kroken. Och du valde direkt att börja raljera om hur människor som inte kallar sig för feminister är idioter. Därefter sket du i att svara på de tämligen befogade frågorna som jag ställde utan valde den enkla vägen genom att haka upp dig på ett utav mina påståenden! Jag träffade ganska rätt där eller hur? Du menar även att det jag skriver saknar relevans! Din definition av relevans är alltså att lite svävande kasta ur sig dumheter om människor som inte delar din uppfattning? För att därefter hävda att jag försöker manipulera dig när jag ställer några enkla frågor. Moget!

Om du tycker att det är så jävla jobbigt att bli ifrågasatt så sluta i så fall spela mangas och håll käften!

Så om du gillar bilden, varför gillar du inte att de valde just den då? Hur ska du ha det egentligen? Kom igen nu!

Svar:
Att tycka bilden är bra är inte samma sak som att tycka att motivet är bra. För övrigt så skiter jag i vilken bild de tog. Jag är ej fåfäng. Jag konstaterade bara att jag ser helt off ut.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Först ser du ut som en psykopat? Sen är skärpan bra, din hy ser "extra oliv ut", håret är bra etc. Och nu ser du "off ut"? Hur ser du ut när du är på? Dubbelhaka och tillgjort leende? Kom igen!

Blir det svårt att inte verka fåfäng ibland? Kom igen! Släng upp bilden och säg att du tycker du är vacker på den istället! Så lovar jag att instämma. Men sluta försöka dölja bekräftelse-knarkeriet!

Svar:
Har du svårt med läsförståelse eller är du bara dum i huvudet?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men kan vi skita i den jävla bilden?!

Läs kommentarerna på artikeln! Störtskön uppslutning och den där Lisa var allt en underhållande spelevink. One born every minute..

Till underytan: varför ska man tvingas upplysa alla idioter om hur feminism funkar? Man kan faktiskt tröttna och alla har inte sånt fantastiskt tålamod som LD har.

Och vad är felet med att bara avfärda vissa människor ibland? Bara för sin egen bekvämlighet? Måste allting vara en strid?

O jag tycker att det osar lite "ni kvinnor måste faktiskt lära de stackars männen hur de ska bete sig". Fast jag anser att de har egna hjärnor att tänka med! Dock ser jag nyttan i att diskutera, belysa normproblem osv så att alla tänker till.

JAG tycker i alla fall att du ser glad ut, du förmedlar en positiv känsla med bilden och det tycker jag är fint. (: Man är ju såklart mest kritisk mot sig själv, men oavsett vad du tycker känner jag som läsare att bilden utstrålar positivitet.

"Undrar hur det är att vara gift med en feminist" HA! Fråga min sambo om 15 år så vet han! Nä men seriöst, tror att våra män tycker vi är vettiga. Min man tycker jag har bra åsikter och att det är bra att jag är så starkt övertygad om dem, samt är medlem i Sveriges bästa ungdomsförbund. Det är fint att ha stöd och medhåll från någon man lever med.

Du såg ju glad ut 🙂

Enda gången typ jag figurerat med min blogg i tidning var inför min Årets blogg nominering och då hade jag en artikel. Jag var så hemsk att jag sa att jag ville se lite vad de skulle skriva/skrivit av de jag sagt innan de tryckte så det blev rätt och bilden med ville jag se, haha, men det gick dom med på, så jag fick ett mail innan. Tur var det då det fanns ett litet fel jag ville att skulle vara rätt ^^ Jag ville inte känna mig som korkskallen som var med i tidningen haha ^^ ;-)men för mig var det viktigt då det handlade mycket om min dotters tid/o den efteråt.

Om de inte väjer en bild där du ser ut som en psykopat kanske någon tar dig på allvar ju! Farligt! 😉 (Dock tyckte jag mest du såg glad ut på bilden men man är ju alltid så kritisk själv.)

Haha den där Lisa:n med kommentaren var ju för härlig (läs: rubbad). 🙂

För övrigt undrar jag vilket språk du skrev på förut? (Stod att du skrivit på svenska sedan 2008???) Kändes irrelevant i artikeln..

Ha de gött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *