Kategorier
Vardagstrams

Asså 90-talet var liksom nyss

Klart alla politiska partier har en mörk historia men 90-talet…. historia? Förflutna? DET VAR JU FÖR FAN IGÅR! Kom igen nu.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Asså 90-talet var liksom nyss”

Hej LD!

Jag tycker det skulle vara jätteintressant med din åsikt om http://skvallerbloggens.se/2012/11/16/isabellas-hemlighet-vart-pullad-som-17-aring/

Nu ser hennes inlägg rätt normalt ut, men innan hon ändrade skrev hon att Bella måste ha en väldigt känslig fiffi som börjar blöda av att en man trycker upp fingrarna i henne.

Bland kommentarerna skriver hon att det är konstigt att det inte finns vittnen och att BB borde ha skrikit, vilket man ju inte alltid gör när man blir utsatt för övergrepp.

Hon talar även om för läsarna att nu får dom fan ge sig och att hon aldrig varit med om det så hon har ingen aning om att man kan börja blöda.

Denna tjej förminskar något så allvarligt och hånar kvinnor (enligt min åsikt) som blivit utsatta för övergrepp och våldtäkt.

Det vore jättekul att höra din åsikt.

Superkram!

Nej nittiotalet var inte igår. Finns mycket man kan kritisera SD för utan att behöva titta till historien. Föreslår att du börjar med nutiden istället. Vore betydligt mer aktuellt och intressant.

Man behöver inte ens backa till 90-talet med SD.. fram till 2005 ville de inte tillåta adoption av utomeuropeiska barn.

Svar:
Det var ungefär då det stod i deras partiprogram också att endast invandring av sådana som kan passera som svenskar utseende och kulturmässigt skulle tillåtas. Sverige skulle vara homogent. (alltså att alla ska se och vara lika) utöver det så föreslog de assimilering över integrering. (det kanske de frortfarande gör?). osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men alltså, hur unga är ni som tycker att nittiotalet var jättelängesen?

Jag var 13 år 1997 och jag tycker att det var alldeles nyss, kanske 2-3 år sedan på sin höjd!!

Svar:
hahaha eller hur!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det var 12, nästan 13 år sedan nittio talet tog slut, men det är 22, snart 23 år sedan det började, 23 årsedan tycker jag är vääldigt längesedan.

Och är det som roger kommenterade i förra inlägget ett hopklipp av två affischer, vararv bara ena delen tillhör SD och isåfall ifrån 1988, så är det 25 årsedan! 25 förtusan, det är ett tillräckligt långt liv för att en människa skulle ha hunnit födas, avla ett par tre egna ungar och börjat arbeta som läkare efter avslutad examen, Det är längesen!

På 25 långa år hinner mycket ändras innom åsikter och ställningstaganden, oavsett om deras uppstädning har en dåld agenda eller ej, så funkar et inte med en möjligtvis ihop klippt affisch som släpptes för 25år sedan, de precis som alla andra bör få en ärlig chans att visa att de kan ändra sej, i nutid, resten är historia.

Ni som tycker att 90-talet var längesedan: är ni medvetna om att Jimmie Åkesson, den nuvarande partiledaren, har varit med i partiet sedan 95. Han som idag leder partiet gick altså med under den tiden som dessa budskap var aktuella i partiet.

Heh…Jimmie är lika gammal som jag. Född 1979. Så han var typ 15-16 när han gick med i SD. Jag gjorde också en hel del dumt när jag var i den åldern. Vill helst inte tänka på det dock….förtränger det hellre. Men jisses så korkad man var i den åldern!

Tobleroneaffären var också på 90-talet, om det var "så länge sedan", varför drev man en sådan häxjakt mot Mona Sahlin?

Nej 90-talet var inte så länge sedan, jag minns att jag blev utsatt för rasistiska påhopp och hur det behandlades med största försiktighet. Man visade nolltolerans mot rasism på den tiden. SDs kampanj på 90-talet var avvikande och inte acceptabelt, tillskillnad från t.ex moderaterna, de hade också ett förflutande av rasism, MEN i en tid då det var normen.

Jag ursäktar om jag ät lite otydlig, är nämligen lite full..

men come on things change people change! huvudsaken är väl att saker och ting går framåt och förändras till det bättre och i.te villken tid det tar! ALLA partier förändras srändigt till det bättre

ASHETT boktips! "Cunt – a declaration of independence" av Inga Muscio.

Om mens och fittor, kvinnors rätt att definiera sina egna kroppar och deras behov, om ordet "cunt" och dess ursprung,om orgasmer, om den kvinnliga kraften att bemästra sin kropp och all dess coola potential och power. och alltså SÅ JÄVLA BRA.

Ser mig själv som relativt open-minded, men kom på mig själv med att bli provocerad av boken, vilket inte ofta händer.

Men ärligt talat. LÄS. Finns att beställa på amazon. På engelska men det är väl inga problem, väldigt lättläst också och inte sådär stolpig akademisk som viss feministisk litteratur kan vara. Skitfin. Och så står det "cunt" stort på omslaget så man får lätt en fyra för sig själv på tunnelbanan om man läser den med framsidan synlig.

och förresten. ni som lallar på om att nittiotalet var 25 år sedan. vad fan spelar det för jävla roll? det är ju inte som att SD på något vis direkt avspeglade sin tid och sitt samhälles normer/politiska trender – dom var väl ändå redigt provokativa redan då? partiet hade människohat som huvudfråga i en tid där de flesta andra partier fokuserade på den ekonomiska depressionen under 90talet.

själva grejen med tidperspektiv är ju inte mängden tid som gått, utan tiden som möjligtvis kunde ha influerat partiet i fråga during the time.

dessutom så är det ju uppenbarligen denna typ av frågor som användes i pr-syfte för att locka nya pertimedlemmar. dessa nya partimedlemmar, som lockades av slagans som dessa, LEDER det fucking skitpartiet idag.

ja gär arton år och var inte ens född i början av nittiotalet, men vad fan det är väl inte så länge seden. jag känner mig i alla fall inte så jädra gammal.

sansa er kära människor och tänk eller håll käften

90-tal är nyligen, det räknas in i nutidshistoria. Och som ngn här sa, Jimmie Åkesson gick med i partiet under deras "dåvarande" åsikter, skulle inte tro att han ändrat sig så mkt för då borde han ha bytt parti helt och hållet.

Ni som tycker att 23 år sedan var lääänge sedan, hur tänker ni egentligen? Jag är som sagt bara 16 men jag tycker inte alls att 90-talet var länge sedan om man tänker på hur gamla de flesta riksdagspartierna är.

Och jag tycker inte att Sverigedemokraternas politik kan räknas soom "ett mörkt förflutet". Det kan man säga när man pratar om att Moderaterna var emot allmän rösträtt för 90 år sedan eller att Vänsterpartiet hade kontakt med Moskva under 40-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *