Kategorier
Vardagstrams

Babbe?Är det en av Babblarnas kompisar? Babba, Bobbo, Bibbi och så Babbe?

Såg den omtalade babbe-filmen igår, med Sverigedemokraternas toppolitiker i ett rasistiskt utspel. Bevingade ord som ”Blatte-lover”, ”Babbe” och ”Lilla horan” får mig att dra fram skämskudden. Vilket jävla patrask de är egentligen, SD, och nu får dessa hovnarrar stå till svars.
 
Att SD är kvinnohatande rasister, som gärna pekar ut andra kulturers kvinnoförtryck, är dock inget nytt och att dessa två får stå till svars för det som hela partiet egentligen stödjer är bara skrattretande. (Och Erik Almqvist hade mage att, efter detta, skriva en hel jävla motion om hur svenska kvinnor kallas horor) Erik och Kent ersätts bara av nya rasister och inget förändras för du kan inte ha nolltolerans mot rasism i ett parti vars politik bygger på främlingsfientlighet. Det enda det betyder är att de ska bli bättre på att dölja det. 
 
”Med vår politik blir det inga fler sådana!” kacklar Kent Ekeroth och Erik Almqvist och Christian Westling i klippet och beter sig som vanliga jävla nassar. Du kan klä en apa i kostym osv.
 
Erik Almqvist hävdar att han inte minns nåt pga fylla men snälla du, om man ska häva minnesförlustkortet så bör man ha varit ordentligt redlös för att det ska funka. (Vi vet ju att han snackar SKIT. Dessutom filmade ju Kent allt så han kan ju OMÖJLIGT missat hur han betett sig)
 
Jag fattar inte att SD kommer undan med det här gång på gång. Hur många gånger ska de skylla på ”individer” och hur många individer krävs det för att vi ska kunna kalla det grupp? 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Babbe?Är det en av Babblarnas kompisar? Babba, Bobbo, Bibbi och så Babbe?”

Håller med LD! Människor som styrs av rädsla och okunskap dras som flugor till SD. Det konstiga är att vi i Sverige egentligen aldrig genom tiderna haft det så bra som idag… Det var inte bättre förr, hur mycket vi än försöker intala oss, det säger bland annat brottsstatistiken och istället för att se framåt och leva i samförstånd och bygga landet vidare så vill man sträva bakåt till någon sorts nostalgitripp tillbaka till 30-talet. Idioti.

Att SD om det var val idag skulle få närmare 10% av rösterna och bli tredje största parti i riksdagen är så jävla sorgligt att jag helst av allt vill tro att det är ett skämt. Folk kan väl ändå inte vara så dumma att de tror att alla dessa "Jag ångrar mig verkligen" betyder någonting annat än "Jag ångrar att jag lät det upptäckas"?

Nä. Usch, fy och blä vad ledsen jag blir.

Jävla idioter. Skall man göra bort sig skall man iallafall vara smart nog att kunna förstöra bevisen. Det är väl ändå minimumkravet, om nu minimumkravet tydligen inte kan ligga på nivån att man inte attackerar folk på gatan, kallar tjejer för små horor och komiker för blattar.

Svar:
det säger ju en helt del om deras intellektuella kompetens
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag håller med! Jag kan inte förstå hur de kommer undan med det! Tänk om det varit personer på motsvarande poster i andra riksdagspartier som gjort samma sak och vad som skulle hänt då. Anders Borg och Beatrice Ask som ropar "blatte" och säger "det här är inte ditt land". Även om vi skippar den invandrarfientliga delen (som ju faktiskt ändå är en del av SD:s politik och kanske inte så förvånande), om Anders och Beatrice skulle kallat en ung tjej för hora och beväpnat sig med järnrör.

Det finns ju bara inte. Jag tror att debatten skulle ha sett så enormt annorlunda då. Fast varför egentligen? Borde vi inte kunna förvänta oss ett någorlunda hyggligt beteende av alla våra riksdagsmän och -kvinnor? Även de som jag inte röstat på?

Det hemska är väl att det är som jag hörde någon säga på radio igår: "Det handlar inte om att övertyga de 90% som inte röstade på SD om hur fel detta är, det handlar om att övertyga de 10% som faktiskt tänkt rösta på dem."

Och hur gör man det?!

Usch, jag blir så arg, ledsen, besviken och rädd av att de här människorna faktiskt sitter i vår riksdag.

Hej! Ser att du har skrivit om SD och hur rasistiska de är. Du är ju ung i jämförelse till mig. Så jag vill berätta att de som idag är moderaterna var tidigare högerpartiet. Under kriget var M samma som SD idag. När deras väljare, samma idag enligt mig, kom i bruna stövlar och kostymer från Djursholm med Roslagsbanan.

Jag som kristen socialist ser hur Sverige blir mer och mer avkristnat och hur en annan religion som inte ger avsteg från sin tro kommer in i Sverige. Du som kvinna och feminist bör förstå vad det kan leda till. Då kanske du blir mer förstående till SD.

Jag som kristen är kluven jag vill vara hjälpsam mot alla religioner och hjälpa dem. Men när jag ser hur kristna förföljs och dödas i länder där de är i minoritet kommer jag i dilemma.

Sedan är det konstigt att det bara är SD som talar om oss pensionärer. Jag arbetade i 50 år och är nu lätt handikappad med en pension som är låg men samtidigt ska jag klara mig med samma räkningar som tidigare.

Vid nästa val ska jag fortsätta att rösta på mitt parti, s? Ett parti som helt har glömt socialismen och de arbetare som har varit deras stöttepelare och nu är fattigpensionärer.

Till slut, du klagar på SD och deras ordval samtidigt som du använder ett ordval som är främmande för mig.

Det skulle också vara intressant att få läsa hur du tänker seriöst hur vi ska lösa Sveriges problem.

"Kalle Marx"

ja du, för att lagom till valet så har dessa skandaler glömts. den kom alltså fram lite för tidigt.. sen tyvärr, finns det allt för många dumma korkade svenska medborgare som inbillar sig att alla problem ligger i invandringen.

Svar till MR Mattan: "ag som kristen är kluven jag vill vara hjälpsam mot alla religioner och hjälpa dem. Men när jag ser hur kristna förföljs och dödas i länder där de är i minoritet kommer jag i dilemma."

Så, du anser att bara för att andra länder har samma problem som oss (förföljelse av minoriteter) rättfärdigar det att "vi" gör likadant? Ett öga för ett öga lämnar hela världen blind. Dessutom tycks jag mig komma ihåg att din profet Jesus sa något i stil med att vända andra kinden till, om jag inte minns fel.

Var inte även Jesus en gång bland främlingarna i Egypten?

Jag tycker att det är totalt idiotiskt att vilja förbjuda religoner med tanken att "meh, andra länder förbjuder ju min religion!" Sverige är sekulariserat, vi har religionsfrihet i det här landet, och det kan vi vara stolta över, DÅ kan vi vara kvinnor och feminister och fortfarande kräva att bli behandlade med respekt oavsett vad andra har för religiösa läggningar. Skall vi inte behandla andra som vi själva vill bli behandlade?

Sedan undrar jag mycket precis hur SD hade tänkt att ta hand om de gamla. Det förklarar de liksom inte. Speciellt eftersom vård och hemtjänst är ett av de yrkesområden som anställer så förlitar sig så mycket på invandrare för personal.

Herregud LD vad du skräms! Med den där rubriken lät det nästan som att du skulle ta dem i försvar… haha! Ja, vad ska man säga, skrämmande att SD går framåt, och precis som Maja säger så kom det här nog fram lite för tidigt. <- Folk har dåligt minne när de ska rösta.

Om det ser ut så där i toppen av partiet, undra fan hur det ska se ut i botten då?!

Att några förflugna ord kan orsaka sådana spaltmetrar… SD har min röst i alla fall.

Det är för mig tusenfalt värre att en bokstavstroende islamist sitter i regeringen. Kvinnoförakt, homofobi, odemokratiska värderingar. Han är inte ens packad utan det räcker med att luta sig mot koranen och religion. DET gör mig livrädd.

Vad säger vi tex om socialdemokraten som packad utan byxor utanför en kvinnlig kollegas dörr skriker att han vill knulla? Potentiell våldtäktsman, som får avsäga sig alla uppdrag? Nä, han fick vara kvar. Det finns otaliga exempel.

Svar:
men om du inte gillar kvinnoförakt och homofobi, varför vill du rösta på SD? Det finns ju fler partier. T.ex Fi, eller Vänsterpartiet, eller miljöpartiet osv. Att det finns andra rövhattar i regeringen är väl ändå inget argument för att rösta på ett rasistiskt parti vars toppolitiker ÄR både kvinnohatare och rasister. Och nu även beväpnade med järnrör.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Å ena sidan blir jag förbannad, o andra sidan blir jag skadeglad för det här lockar inte direkt till fler väljare för SD. Det jag är mest förundrad över är hur folk ändå verkar vara så förvånade? Jag är mer förvånad över att det inte läckt ut fler liknande saker.

Det mest skrämmande är att trots det här, där det helt uppenbart är rasism (och sexism) det handlar om, kommer inte SD:s väljarantal att minska. Saker som "Det är mitt land, det är inte ditt (Sorans)" och "Du och dina svenskfientliga polare ska passa er, bråka inte med svenskarna", "Du argumenterar som en liten fitta och beter dig som en babbe" osv osv, är tydligen helt ok, och det spelar ingen roll vad som kommer hända med invandrare (främst muslimer och afrikaner) – typ nya förintelsen? (Den har ju för övrigt redan börjat i Europa: Grekland, Ungern etc)

Som jag ser det är Erik Almqvists kommentar "Det lönar sig alltid att vara ögontjänare" (som han säger i filmen efter att de pratat med polisen) symptomatisk för hela SD:s sätt att föra politik. På ytan ska de föreställa goa typer som bryr sig, men det är rent ögontjäneri för att försöka dölja partiets mörka förflutna och de åsikter som de själva och deras röstare faktiskt står för.

Det sorgligaste är ju att SD anhängarna inte bryr sej om detta eftersom de tycker likadant. Läst metervis med åsikter som framför allt tjatar om att "alla" invandrare bara lever på bidrag å utnyttjar systemet (läs på, pls!) å att sverige ska låta illegala asylsökande få vård (en mänsklig rättighet?! Nej enligt dem kommer alla världens hiv smittade komma hit för att få gratis vård omg hur kan man va så stucked up sitt egna arsle?!) hur som glömmer alla sd anhängare att se att de som framförallt sluter sen till sd är unga män med låg eller utan utbildning – säger inte det en hel del? Så att invandrarna lever på DERAS skattepengar förstår jag inte? ! Så är nån förvånad över sd- politikernas utspel? Knappast. Jag hoppas att sd anhängarna inte råkar ut för nåt (typ srbetslöshet pga kass utbildning) å använder MINA skattepengar. De vill jag nämligen ska gå till att föra världen framåt å göra den bättre för ALLA

Så jävla hopplöst att det här inte kommer påverka de som röstar på SD. Eventuellt kommer någon missnöjd pensionär tycka att det där med järnrören blev för mycket. Men det finns så sjukt, SJUKT många människor i Sverige som använder rasistiska och sexistiska skällsord dagligen och inte ser något fel i det. De stödjer ju SD för att de är rasister (outbildade, oupplysta jävla bönder vill jag skrika, men håller mig.) Jag vill inte vara elitist, men ibland känns det som om rösträtt skulle ges efter någon form av test. Som ett högskoleprov i miniformat, lite allmänbildning, etik och moral osv.

Det är ju precis detta som gör att dessa 10% röstar på SD. Dom har ju bemötts helt fel från början, då övriga politiker inte vill debattera, vill inte ställa upp på intervjuer tillsammans med SD. Och trots allt är det demokrati i Sverige och dom har röstats in i riksdagen på ett demokratiskt sätt. Ta debatten, fokusera inte bara på deras invandrarfientlighet, utan måla in dom i ett hörn med frågor om ekonomi, budget osv osv. Och ärligt talat svensken är ju otroligt naiv ursäkta mig, var ju bara en tidsfråga innan ett extremhöger parti skulle komma in i matchen.

Mr. Mattan: Du må kalla dig kristen men har ingen aning om vad det innebär! Jesus var tolerant, valde alltid den kärleksfulla högre vägen och tog de utstötta till försvar. Du röstar på ett parti som står för rädslor, hat och fientlighet. Du är inte kristen bara för att du kallar dig det. Skäms.

"Att SD är kvinnohatande rasister, som gärna pekar ut andra kulturers kvinnoförtryck, är dock inget nytt och att dessa två får stå till svars för det som hela partiet egentligen stödjer är bara skrattretande. "

Det här har du alltså bevis för? Lite magstarkt att döma ut hela partiet p.g.a en person.

Och angående uttalandena – jag antar att du ALDRIG har sagt nåt opassande i vredesmod eller på fyllan? Den som kastar första stenen…

Svar:
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Klart att hela SD är rasister! Vissa är hardcore-rassar men de allra flesta är helt vanliga vardags-rasister. Och vardags-rasism är ju tyvärr så jävla accepterat att folk inte ser det.

Jag vet att man inte kan använda enbart sina egna erfarenheter för att försöka beskriva världen, men..

Jag är uppvuxen i Södertälje. En av dom städer som det snackas hysteriska mängder skit om eftersom det bor så mycket invandrare där.

Under hela min grundkoletid gick jag i en skola med ungefär 50/50 invandrare/svenskar.

Jag har blivit kränkt. Jag har blivit kallad både det ena och det andra. Jag har blivit tagen på röven, brösten, fått händer nerkörda i byxorna. När jag färgade håret rött blev jag kallad "menshuvud" och när jag färgade det grönt hade mitt hår "möglat".

Jag har stått ut med så mycket skit som jag inte visste var helt åt helvete fel. Ändå fanns det tillfällen då jag SLOGS mot killarna. Jag har knäat grabbar som är tre gånger så stora som mig på kuken för att dom behandlade mig som skit.

I dom ALLRA flesta fall var det svenska killar. Jag kan bara minnas en enda gång jag har blivit tvungen att protestera mot en kille med invandrarbakgrund, men det var en personlig beef vi hade. (Det bortförklarar ingenting, men killarna i skolan kränkte utan anledning, det fanns liksom ingenting annat bakom än att dom ville känna, tafsa och TA FÖR SIG).

Så att några jävla sverigedemkorater ska dra nån jävla parallell mellan kvinnosyn och nationalitet går jag inte med på. Det finns säkerligen kvinnnor som blivit kränkta av invandrare, men den ruttna kvinnosynen finns alldeles uppenbart bland alla nationaliteter. Vilken SD-snubbarna med all önskvärd tydlighet också bevisade i sin snygga lilla film.

Men det är väl aldrig nån som förnekat att svenskar inte beter sig illa, tvärtom, "svenska" gärningshens hängs ut lika mycket i media. Dock blir jag mer provocerad om en utländsk kommit hit och gör bort sig eftersom jag tycker dom borde värna om sin "andra chans". Är jag rasist? Återigen igen, jag skulle aldrig rösta på SD. Men islam och muslimska män provocerar mig oerhört. Sen ska tilläggas att jag är misstänksam mot män i allmänhet oavsett nationalitet.

Det är så himla tröttsamt med den här offermentaliteten " inga andra partier blir beskyllda för enskilda personer snedsteg" Nähe? Sov de när Reinfeldt fick sparka ett antal på grund av obetald tvlicens och andra skattesmitningar, har de helt lyckats missa det drev mot juholt som höll på i månader? Nu råkar det vara så att främlingsfientlighet liksom rubbar grundvalarna om allas lika värde, klart det blir en stor grej.

Men åh! Om jag får höra argumentet "men han var ju full! Har du aldrig sagt/gjort/betett dig dumt på fyllan?!" en gång till så tror jag att jag spyr. Jag fattar det inte. Ja, absolut, jag har gjort saker på fyllan som jag inte är jättestolt över, så långt är jag med. Jag har däremot aldrig ändrat åsikter på fyllan. Jag gå inte runt och skriker rasistiska och kvinnoförnedrande ord efter folk, för hur full jag än är så är det ju fortfarande jag och mina åsikter – bara lite mer klumpigt och utan filter.

Jag förstår helt ärligt inte hur folk kan försvara det där. Som att det bara var något klumpigt han sa på fyllan (på fyllan för sjutton, då räknas det inte!) och totalt ignorera det faktum att han faktiskt har dom åsikterna.

Svar:
jag har aldrig betett mig sådär mot folk på fyllan och jag har haft ganska många och ganska ordentliga fyllor.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Citerar Gina Dirawi:

"Jag är muslim, och jag är svensk. Ser inte Sverigedemokraterna mig som en svensk så är det deras problem, inte mitt. Men frågan är hur de kan klaga på att muslimer inte vill integreras, när de själva vägrar att integrera muslimerna."

Den där motionen… Efter några rader skrattade jag rakt ut, men sen när jag läst klart den var eftersmaken bitter. Tror de på fullaste allvar att svenska män är så mycket bättre? Jag får alltid en klump i magen när detta "argument" kommer upp, som utmålar invandrare som så mycket mer benägna att våldta än infödingar. Helt enkelt för att jag själv våldtagits av flera olika personer varav samtliga var svenska män. Jag medger i och för sig att jag gärna skulle se dem utvisade. Helst från planeten. Ja, jag är bitter.

har också tänkt på hur dom kan komma undan relativt obemärkt gång på gång. det är som att alla vet om hur dom egentligen är, som tonårspojkarna som ger skit och kränker brudarna i klassen, "boys will be boys" osv. vad skulle hända om anton adelebe eller vad han heter, moderatkillen, skulle galoppera runt på stan med järnrör och kalla tjejer för hora? det skulle ingen någonsin ens kunna tänka sig, men eftersom det är sd så är det på något sätt ok

Som om det spelar någon roll vilken religion, hårfärg, hudfärg, födelseort eller brytning det har när man beter sig svinigt. INGEN skall bete sig svinigt. Jag fattar inte varför det är värre när en första eller andragenerationens invandrare bryter mot lagen eller beter sig illa. Det spelar väl för helvete ingen roll.

Det finns inte mycket jag tycker är speciellt bra med amerika. Jag är skeptisk till det mesta. Men en bra grej är att de inte håller på med det här skitsnacket om att invandrare inte är amerikaner, utan när någon blir amerikansk medborgare är hen amerikan. Inget jävla "ny-amerikan", inget "men, jag är RIKTIG amerikan, du vet, alltså att jag är född här och mina föräldrar är födda här och alla är födda här". (Eller också gör de det.)

Är man svensk medborgare är man svensk, precis lika mycket eller lite svensk som alla andra svenska medborgare. Det är allas land, alla skall följa lagarna, alla skall visa respekt för vår religionsfrihet und zo weiter. Jag förstår inte att vi ens behöver ha diskussionen.

"Skandalen" som media målar upp är väl knappast att sverigedemokraterna använder rasistiska eller kvinnoförnedrande uttryck. Skandalen borde väl snarare ha varit för två år sedan då svenska folket valde in SD i riksdagen. Är inte detta lite som att komma två år senare som miljöpartist och förneka att det finns veganer i partiet?

Kanske dags för väljarna i sverige att läsa partiprogrammen innan vi går till val..? Jag är i alla fall inte det minsta förvånad att SD använder sig av dessa uttryck. Ett parti som bygger sin politik på främlingsfientlighet förväntas väl ha 40tals-ideal, både när det kommer till invandring och till kvinnosyn…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *