Kategorier
Vardagstrams

Champagnelunch med Malou i Efter Tio idag, kl. 11.00

Jag är alltså med hos Malou idag. TV4. Inte fan vet jag vilken tid det är, ska ni tvinga mig att sitta och googla sånt här på morgonkvisten? 
 
 
SÅ! Klockan elva så ser ni mitt fantastiska nylle i TV. 
 
Dagens Efter Tio verkar fruktansvärt intressant. Först så möter Malou en intersexuell person som föddes som kvinna men som i puberteten fick skägg och bara ett bröst. Jag mötte hen i logen (eller vad man säger, ni vet rummet med oändligt mycket snask och bullar och vet nu hur mycket mina barn lyckades trycka i sig under tiden de väntade på mig?) och såg delar av intervjun med Malou. Det här med att ”man är antingen en hon eller han och så är det bara!” är ju en sanning med modifikation och det är just här det blir tydligt. 
 
Efter det så kommer Rosie Björkman, rikshäxan ni vet, och debatterar jordens undergång (Eller patriarkatets undergång som Rosie sa. HURRA! Det skålade vi på) med den där osympatiska ordföranden av Humanisterna som bara ska härska och förlöjliga sina motståndare. Trots att jag inte tror på undergångstrams (BARA ZOMBIEAPOKALYPS men mer om det nån annan gång) så får Rosie min röst. 
 
Jag hade iallafall skittrevligt. Sån här TV är kul att göra. Möte och samtal. Inget manus, inget schema, inget man kan förbereda sig på egentligen eftersom att samtalet tar de vändingarna som samtal normalt gör. Inget vrålande debatt/sandlådeprogram där alla tävlar om vem som kan skrika snabbast (man får en minut på sig liksom) eller TV där människor som inte passar in ska framställas som freaks.
 

 
”Jag vill inte se sminkad ut. Låtsas att jag är en man” sa jag till sminket som bara satte på det underlag som behövs för att inte se ut som en svettig död fisk i sändning. Ögonbryn ville jag dock ha men de satte jag på själv efteråt. 
 
(Ni som inte kommer kunna se klockan 11 kan se på tv4play.se sen. Jag lägger ut länk på bloggen sen.)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Champagnelunch med Malou i Efter Tio idag, kl. 11.00”

Det finns alltså svenskar som motsätter sig ordet hen för att det betyder höna på engelska medan en amerikan gärna tar till sig ordet.

Sjukt intressant att höra hen berätta! Ska ta en kopp kaffe och se resten nu.

Svar:
Det var helt fantastiskt intressant!!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Natascha! Jag vet att det finns poänger med att sluta bedömma varandra efter utseende, men tusan va snygg du är! vilken härlig aura! tittar på 4:an alltså. så man är provokatör om man inte tvättar håret med shampoo, inte rakar sig under armarna och använder menskopp? trodde jag va rätt mellanmjölk, tack malou!

Hej! Såg dig i Malou. Jag har följt din blogg i flera år, och det här är faktiskt första gången jag hör din röst och ser dig "live". Har varit på väg att lyssna på radio ett men det kommer alltid nåt i vägen. Hur som – tack för att du finns, dina åsikter behövs!

Svar:
Tack tack!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Gud vad härligt att se dig diskutera på TV! Du utstrålar sån pondus och klokhet att jag inte vet vart jag ska bli av. Men gud vad förvånad jag blev över hur du pratar! Eftersom jag bara läst din blogg har jag ju skapat en röst i mitt huvud hur jag tror att du pratar. Av någon anledning låter du precis som min skånska mamma i mitt huvud. Blev lite förvånad! Satt och funderade över varför du låter som min mamma i mitt huvud och det måste ju helt enkelt vara för den här klokheten du utstrålar. Du påminner om mig om min mamma och ett bättre betyg än så kan jag inte ge (även om jag är medveten att alla kanske inte vill bli förknippade med en övremedelålders skånsk kvinna)

Svar:
Haha, men så är det ju alltid! Man lägger på både röst och andra attribut som fattas när man läser om folk. lol.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Va bra du var!!! Och så STÖRIG Lasse va, han snackade 80% av tiden o ba avbröt hej villt, önska att det bara hade varit ni 3 utan honom

Svar:
om det blir en nästa gång så ska jag vara extra uppmärksam på att INTE låta mig avbrytas.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du var grym! Du låter så lugn och trygg på nåt sätt. Det som störde mig var hur du nästan blev förlöjligad när det kommer till brevväxlingar med seriemördare, jag ville bara hoppa in i tv:n och ropa "för att hon är nyfiken!!" gaaaaaaah. Jag funderar själv på att göra dte faktiskt, är löjligt nyfiken av seriemördare och sitter bänkad varje gång det är Brottskod USA på tv. Jag vill helt enkelt försöka förstå hur en sån tänker..

Det jag reagerade lite över var att någon av dom andra (kommer ej ihåg vem) sa att det var pga uppmärksamhet som du postade bindan. Tycker det låter löjligt, du får ändå uppmärksamhet vad du än postar även om det kanske inte är sån arg uppmärksamhet.

Och bloggar, twittrar och instagrammar man så gör man det också för att få uppmärksamhet. Oavsett motiv.

Fast det var inte ditt fel. Det är inte du som ska skuldbelägas för att du inte fick mer samtalstid då du är sympatisk och duktig på att samtala, medans Lasse tror han är nån övermänniska vars kommentarer är viktigare än andras.

Fick en känsla av att Lasse fick för sig att du brevväxla med mördare för att du ville vara deras flickvän så han bad dig vara försiktig ha ha! Hon häxan babblade på om manligt och kvinnligt och det störde mig så snubben vann den debatten i mina ögon. Många andliga håller på med kvinnligt manligt och det irriterar mig.

Kul att se dig LD. För att ge lite konstruktiv kritik så försök vara mer uppmärksam på när någon avbryter dig och lös gärna/öva på retoriken och samtalsdynamiken så att du kan så småningom bli lika vass i munnen som i skrift. Tyckte inte Lasse car osympatisk, han var bara mer bekväm med kameran och erfaren. Hon häxan snackade bara om kvinnligt och manligt till förbannelse och blev omkullsnackad. Vad tyckte du om hennes argument?

Svar:
Jag ska definitivt vara mer uppmärksam nästa gång. Jag kan vara för hänsynsfull emellanåt (ha!) men vet att jag behöver öva mer på att inte låta mig bli avbruten. Dock så, i samtal, är det en del av dynamiken att bli avklippt men det finns en fin linje.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du är modig som är med på TV tycker jag. Och jag tycker att Anrell borde få en elchock för otrevligt bemötande. En fråga: Jag kanske hörde fel eller missförstod , men jag tyckt att du sa att jämställdheten blir bättre över hela världen hela tiden. På vilket sätt tycker du att det är så?

Vem vill läsa detta metaironiska trams? (ja jag vet, det var en förskönande omskrivning.) Är du ett kvinnligt alternativ till bröderna schulman?

Svar:
är det här din första gång här? Isåfall, ta och läs lite innan du drar slutsatser.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *