Kategorier
Vardagstrams

Dags att börja UPPSKATTA lite män här va?

Hej allihopa. Ni minns diskussionen om objektifiering va? Och hur det är skillnad på att uppskatta och konsumera och att det inte per automatik innebär att man objektifierar en människa när man uppskattar dennes yttre fördelar? (Eller inre egentligen, för märk väl att en del människor har en sexig personlighet som väger tungt trots ett ofördelaktigt yttre.)
 
Och ni vet ju att män inte är konsumtionsvaror på samma sätt som kvinnor är och att det däri ligger en viss skillnad på hur eventuell objektifiering både mottages samt påverkar. (Mer om det här)
 
Och de flesta av er fattar ju att det inte är särskilt fräscht när (eller en komplimang) Magnus Uggla AKA äcklet tar sig friheten att prata om sina kollegors pattar, vilka han vill knulla med eller när han helt oblygt berättar för Sylvia Vrethammar att han brukar tänka på henne när han runkar. MEN NOG OM DET. (jag behövde flika in det för det är galet mycket folk på twitter som tycker att det är just det. En komplimang samt att Uggla har rätten att ”uttrycka sin sexualitet utan skam”.)
 
Så jag tänkte, för att piffa upp det lite här bland alla tjocka, fula och håriga feminister och allt det där brinnande manshatet som väller över här, ni vet, att jag skulle köra igång nåt som vi kan kalla för….. tja…. ”Veckans Objekt”. Eller nåt liknande (förslag mottages). Det innebär kort och gott att jag kommer lägga upp sexy pics på sexy män och recensera deras hotness. 
 
Vi börjar med den här herren:
 
 
 
HAHAHAHA NÄRÅ, JAG BARA SKOJA.
 
(jag skojade inte om ’veckans objekt’ dock. Vi kör inom kort. Min lista blir det såklart. Ni får göra egna om den inte duger)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Dags att börja UPPSKATTA lite män här va?”

Alltså, det var detta jag tyckte var så konstigt som jag försökte diskutera om på twitter häromdagen (om du minns). I och med att jag mår dåligt av när kvinnors kroppar ständigt ska kommenteras och recenseras, känner jag likadant när mäns yttre blir behandlat på samma sätt. Jag känner mig obekväm när jag är ute med tjejkompisar och de kommenterar snygga killar på krogen, för det återgår till det här med att utseende är SÅÅÅ viktigt, och jag orkar inte med det, inte på något av könen.

Jag tycker att vi kan sluta kommentera utseenden över huvudtaget, i den mån vi är kapabla. Du har lärt mig otroligt mycket som jag är tacksam över att jag har kunskap om idag, men jag förstår inte varför du vill göra det här. Det är ju samma sak, fast tvärtomkön.

Och där känns din blogg inte så fräsch länge. Vem fan vill ha sin son objektifierad och bedömd bata för att du tycker det är kul att sparka uppåt? Det börjar ju med kändisar och bilder på nätet. Vi försöker ju få alla att sluta objektifiera kvinnor och dagens killar, pojkar börjar må minst lika dåligt över sitt utseende som tjejer gjort i åratal. Håller med Sofie här uppe.

Svar:
som jag sa: att UPPSKATTA är inte detsamma som att objektifiera. Herregud, lär er skillnaden. Hade jag postat ” kvinnor som är vackra”-inlägg så hade inte en käft reagerat.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker att vi kan sluta kommentera utseenden över huvudtaget! Nej tack, vill inte behöva sluta läsa en annars så inspirerande blogg på grund av ett unket tema som komma skall (som jag inte vill vara delaktig i att uppmuntra). Det här får oss feminister att bara vara just manshatare i andras ögon.

Svar:
. 1 du kan hoppa över inlägg du inte gillar 2 nej, det här är inte sånt som får andra att tycka att vi är manshatare.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anonym: Nej, de flesta på den här sidan stör sig lika mycket om inte mer över att kvinnor objektifieras. Jag vill inte ha ett vi mot dem samhälle där vi kvinnor ska ge igen för gammal skåpmat med förlöjliganden eller samma skitobjektifierande metoder som vi är utsatta för!!!

Läste inlägget om objektifiering nu där det hävdas att objektifiering av män inte alls är samma sak som av kvinnor. Och visst, jag är övertygad om att generellt så har män lättare att skaka av sig utseendepress osv, men många jag har pratat med kan fortfarande ibland känna sig osäkra pga för lång, för kort, för smal, för tjock and so on, och jag tror att detta skulle stjälpa mer än hjälpa, faktiskt :/

JA tack! Älskar att titta på snygga män. La upp en najs musikvideo för några dagar sedan, Marina and the diamonds – how to be a heartbreaker. Massa snygga killar i en dusch. Dessutom till alla som klagar, objektifierade kvinnor kommer aldrig försvinna så ge oss kvinnor lite mer sexualitet genom att låta oss glo på snygga män utan att det ska kallas gay-bilder.

Tilla alla här ovanför: Fast nu är väl inte syftet att ge igen, eller bara för att killar gör fel kan vi också göra fel. Snarare att visa hur abusurt det är genom att byta plats på könsrollerna, så som man gör med den mesta genderbendern. Iaf var det så jag tolkade det hela (och förlåt till Lady Dahmer om jag lägger ord i munnen på dig, isf får du säga till).

Svar:
ja lite grann precis så. sen så är det en väsentlig skillnad på att objektifiera och uppskatta. Det är faktisklt HELT OK att tycka OCH säga att man tycker nån är het.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

OK, min lista:

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal

Jack Black

Dave Grohl

Neil Patrick Harris

Tyler Labine (gosebjörn!)

Heath Ledger

Ryan Taylor

Wentworth Miller

Robert Downey Jr

och sa jag Jake Gyllenhaal???

ÅH GUD, alla dessa män.

Män. <3

Nej, fan! Hur kunde jag glömma Jude Law?! Åååååååh, Jude som Dr Watson i Sherlock Holmes! Jag har sett de filmerna ett dussin gånger BARA för att glo på Jude, och lite på Robert. Men mest på Jude. Jag. Dör. Så. Himla. Gorgeous!

Idag är jag ledsen att du inte får kommentera hos Anitha Schulman. angående leksakskataloger. Hon får väl skriva vad hon vill och har absolut läsare som kommenterar bättre än vad hon förtjänar. Men att hon med de superytliga tankarna är ständig gäst hos Malou… det gör mig orolig. Kanske familjen Schulman, som just nu får obehindrat mediautrymme, är lite farligare än vad man kan tro.

Bra tycker jag. Gissningsvis skulle många ballar må bra av att objektifieras en aning mer. Pojkvänsrollen känns mindre och mindre intressant men är fortfarande så att säg måttstocken i mångas ögon på bra/dålig man. Kanske är ikeakillen är på väg ut? Förhållandet är sex inte heminredning?

Bra tycker jag. Gissningsvis skulle många ballar må bra av att objektifieras en aning mer. Pojkvänsrollen känns mindre och mindre intressant men är fortfarande så att säg måttstocken i mångas ögon på bra/dålig man. Kanske är ikeakillen är på väg ut? Förhållandet är sex inte heminredning?

Men att påpeka och lista snygga män påverkar ju inte män som grupp på samma sätt, de lever inte i skuggan av kravet på att vara SNYGGA på samma sätt som kvinnor som grupp.

Däremot finns det ju andra ideal för mannen som jag upplever att männen runt omkring mig har komplex över, t.ex. att de inte är muskulösa eller starka nog.

Att då konsekvent bara lägga upp bilder på vältränade män skulle bidra till att få vissa att känna sig odugliga, tror jag. På samma sätt som vissa kvinnor kan känna sig otillräckliga om det bara är ett specifikt sorts utseende som basuneras ut som snyggt. Jag tror män har mer komplex över sin torso medan kvinnor drabbas mer som en helhet, vi lär oss leta andra fel, allt efter ett ideal där mannen ska vara stark och kvinnan ska behaga med sitt utseende.

Ähmen vafan: Jeffrey Dean Morgan och Gerard Butler!Khal Drogo (Jason Maomoa)i Game of Thrones. Mumma. Där snackar vi karlar! Något lite för renrakade är de förvisso, men de där riktiga ärrade MÄNNEN är svåra att hitta. Hm, Russel Crowe fukar i nödfall.

Säkerligen har de alla rejäla dasar att roa sig (MIG!) med också (räknar jag kallt med).

Håhå.

Efter att ha läst bloggen i 3 år lämnar jag den med en ledsen min. Det här inlägget står för allt jag inte tror på, det är inte okej att objektifiera någon. Tack för den här tiden, jag har lärt mig en del och det har varit en kul resa att följa dina tankar men när såna här inlägg och liknande förr dyker upp känns det fel. Adjö Lady Dahmer, må kraften vara med dig.

Svar:
men shit, jaja visst. Om du lämnar bloggar du gillar för att du inte gillar ett av inläggen så kommer du få svårt att hitta en blogg att läsa. Men lycka till.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

säger som björn afzelius:

Men liberalerna är värst för dom tror det jämnas ut

om man för varje brud man visar också viker ut en kuk!

Men älskling kom då ihåg vad jag sagt:

Det enda man då uppnår är ett fullständigt mänskoförakt!

Mmmm Jude Law. Och Robert Downey Jr. Gary Oldman för ett par år sedan. Depp har också sina fina stunder.

Att tycka att människor är vackra och sexiga är inte kränkande.Att glida fram till the Law tex och säga att man tänker på honom när man har kul med dildon däremot vore kränkande.

Men hallå. Att objektifiera är inte samma sak som att titta på något vackert, eller något man kort och gott uppskattar.

Jag har haft funderingar på att ha "veckans beundring" i min egen blogg. Där jag listar både män och kvinnor som jag antingen tycker är vackra eller något det står för som är bra. Det tycker inte jag är objektifiering. En objektifiering är väl snarare när man går ifrån att se en människa och bara se ett "objekt". Typ som omslagflickor på Moore eller nåt. Det är ju knappast så att folk som tittar på dessa bilder tänker "vilken fin människa det där ser ut att vara" och omslagsbilderna skiljer sig knappast från varandra; dvs. De är stöpta i en mall…..

Har inte du alltid sagt att man ska sluta kommentera utseenden? Bad du inte dina läsare att sluta säga till dig att du var snygg? På vilket sätt är detta annorlunda?

Svar:
Jag har aldrig sagt att man ska sluta tycka eller säga att man tycker folk är snygga. Jag har sagt att vi borde sluta påpeka för varandra hur vi ser ut. Att tala till och om personer är skillnad. En person som säger TILL mig att jag är snygg påverkar mig. En person som säger till sin kompis att hen tycker att jag är snygg påverkar mig inte. Jag talar dessutom om att bli uppmärksam och minska utseendefokusen, inte på att bli anal. Poängen med att uppmärksamma viss sorts beteende betyder inte att man ska börja skambelägga det eller att det alltid är fel.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det var jag som bad dig äga Anita (missade att skriva namn)

Går det inte att öppna länken heller? Hon skriver om leksakskatalogen som har killar som leker med "tjejleksaker" och vice versa och hur löjligt det är. Hon menar att barns val av leksaker är styrt av intresse och att alla barn kan leka med alla leksaker. Därför förstår hon inte vad leksaksaffären vill ha fram.

Jag tycker hon säger emot sig själv ( som vanligt). Om barn nu kan leka med vilka leksaker som helst (såklart de kan), så är det väl inget konstigt att visa flickor/pojkar som lekar med alla typer av leksaker?

Dålig stil att blocka dig.

Svar:
Jo då, men jag får inte skriva där. Men du, posta i mitt namn: posta detta: ”Problemet är att butikerna säljer ett koncept, en ide om hur det ska vara och hur vi ska se ut. En mall.
Det påverkar oss. Det vore naivt att påstå något annat. Det är inte så mycket efterfrågan – produktion, utan snarare produktion – efterfrågan. Butikerna säljer en ide till oss och vi påverkas och vi köper.

Med barn är det ännu värre. När de tittar i en leksakskatalog eller går in i en butik med mamma och pappa och ser den tydliga uppdelningen (oavsett om det gäller kläder eller leksaker) så påverkas de att "välja rätt". Flickor här och pojkar där!

Barn har ett stort behov av att passa in, inte sticka ut, vara som alla andra och när de ser vad som är rätt för deras kön så blir det mindre risk att de vågar bryta normer oavsett hur mycket de råkar tycka om en viss tröja eller en viss färg eller en specifik leksak.” Skriv Lady Dahmer // postpatriarkal feministfitta som namn.

LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

När jag gick i gymnasiet brukade jag och tjejkompisarna gå i grupp och syna killarna väldigt tydligt nerifrån och upp och dessutom fastna en sekund extra nånstans vid mitten. De obekväma blickar hos de som fattade vad vi gjorde var oslagbara och gav förhoppningsvis en och annan en liten tankeställare.

Svar:
Jag tror definitivt det kan vara effektivt att vända på steken för satt synliggöra.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är ju som bekant inte den skarpaste kniven i lådan (?). Om det är skillnad på att uppskatta och objektifiera- kan någon förklara vad det då innebär? Och hur vet man när man passerat gränsen….? Gärna med tydliga exempel så jag slipper känna mig dum, tack! 🙂

HAHAHA men klart Dahmer ska vara först ut. Det är ju faktiskt ett faktum att Jeffrey ett tag var en av de snyggaste männen någonsin. Random keyboardslam pga snygghet: asdaposdaosdpåw,. Precis så.

Svar:
jag har ju en fetish för crazy och JA, Jeff med sitt blonda ariska utseende är ju ganska mumsig. Hähä.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du skriver att det handlar om att uppskatta och inte objektifiera, men du vill ändå döpa det till "Veckans Objekt"?

Det blir objektifiering ändå, speciellt om du ska framföra det precis på samma sätt. Jag ser inte varför detta skulle hjälpa något. Hade detta varit en random som velat göra samma sak hade ingen reagerat på det ALLS, men att folk reagerar på det NU är för att DU – LD – är väldigt medveten om hur det ser ut i samhället och du kritiserar att det ser ut som det gör. Och sen vill du göra precis samma sak. Därför reagerar man. Med all rätt.

Svar:
hähä.namnet är ett work in progress. jag var lite skämtsam. men måste allt jag gör vara till hjälp?? Kan inte jag få blogga om trams ibland? Om sånt som är kul bara? Problemet är att folk tillskriver mig nån slags helighet med en massa dogmer som måste följas till punkt och pricka och jag gillar att utmana den bilden. Jag avskyr förbud och regler.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Är det bara jag, eller är Dahmer och Dexter väldigt lika? Nu skriver jag Dexter för jag kan inte komma på vad han heter. Men snygg är han iaf 🙂 Plöjer säsong 6 just nu och den är ju så bra!!

Svar:
de påminner om varandra på nåt sätt faktiskt. tänkte det när jag såg första säsongen av dexter
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

De offentliga män som jag särdeles uppskattar, och har rejäla crusher på, där handlar det inte så mycket om utseende utan mer om karaktär eller personliga egenskaper. Älskar Gary Oldman tex, pga av att han är så jewla grym.

Svar:
jo det är ofta mer än bara det yttre som gör det. mycket mer.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ändrar mig: JD är mer lik Klaus än Dexter i sättet &så kom jag på, haha, Klaus är ju vampyr som både dödar & käkar sina offer. Twins

Svar:
jag har inte kollat på den serien,men det som jag tycker påminner om dahmer med dexter är det där lugna lite tafatta och snälla, trots den sjuka delen.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alla som skriker skenhelighet:

Hyckleri ogiltigförklarar inte automatiskt en poäng. Låt säga att Lady Dahmer skriver ett inlägg om att sluta fokusera så mycket på utseende, och ni tycker att ja, vilken bra idé, jag håller med, absolut. Sen säger hon helt plötsligt att nån är snygg, och att hon tycker om muskelknuttar, slutar helt plötsligt hennes åsikt vara bra? Var allt tänkande förgäves?

Skulle allt Lady Dahmer skrivit om fatshaming, skeva ideal och att trivas med hur man är upphöra att vara relevant om hon en dag fick för sig att näfan, nu ska jag gå ner i vikt?

Svar:
sen måste måste måste man kunna vara nyanserad och det har jag märkt är svårt för många. Att sluta fokusera på det yttre innebär inte att man aldrig får tycka nån är snygg. osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

De jag kommer på just nu:

Ville Valo

Perttu Kivilaakso

Johnny Depp

Tim Minchin

Cillian Murphy

Matthew Gray Gubler

Jag är svag för långhåriga metalkillar med kajal, och gingers (rött hår, blek hy)av båda könen. Sen avgör personligheten rätt mycket. Jag har mycket lättare att fastna för en karaktär snarare än en "snygg" kändis. Ofta blir jag besviken när jag ser skådespelare utanför filmduken. Största besvikelsen var väl när jag som tonåring dräglade över Aragorn och sen fick se Viggo Mortensen slätrakad och korthårig.

Svar:
samma här, förälskar mig i karaktärer men ser jag samma skådis i andra roller så funkar det inte!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag vill gråta av lycka! Detta gillar jag. Jag har tokmånga förslag på heta män. Men eftersom jag bara gillar begåvade män (eller de som verkar begåvade)är det inte alltid de mest tvålfagra som toppar listan. Återkommer om det…

Svar:
jag gillar män med begåvning och talang, inga tomma skal!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anonym: Vet inte om du är kille eller tjej, men min följande text om mina upplevelser & personliga erfarenheter är relevant för båda könen som agerar likt följande:

"Nice boobs!"

*vissel*

"ursäkta mig, men kan jag få ditt nummer? Du var så snygg"

"Hon var tjock"

"Ta av dig jackan så man får se lite hud"

"För mycket smink"

"Men tjena snygging"

"Woho, nice legs!"

osvosv

& jag ser helt vanlig & "normal" ut, & snubbarna – alltid snubbar – som sagt saker som dessa har varit främlingar som jag passerat på gatan. Inte på kvällen eller ens på helgdagar, utan mitt på eftermiddagen mitt på stan. Dom har &så alltid färdats med minst en kompis när jag har gått själv. Det är en utsatt position & kommentarerna är helt baserade på att döma mig för mitt utseende utan att jag gjort any antydan om att "inbjuda" till bedömningen med så lite som ett smajl.

Glo på hur mycket ni vill, men KOMMENTERA INTE NÄR JAG HÖR!

Men för helvete, kan du bestämma dig någon jävla gång ifall utseendet ska värderas eller inte? Det är bara förvirrande att följa någon som är så jävla inkonsekvent. Varför gör du inte en lista med personer vars EGENSKAPER du uppskattar? Vad fan är det ens för mening med att göra en lista på folk som vunnit genetik-lotteriet? Det är ju skittråkigt att sitta och läsa om inget annat.

Svar:
jag är konsekvent. det är uppenbarligen du som inte förstår skillnaden på att objektifiera och att tycka om hur nån ser ut. Och uppenbarligen så har du överanalyserat det jag skriver, för jag har aldrig någonsin påstått att vi inte får tycka att folk är snygga. Och genetiklotteriet? Varför utgår du från att sexighet/snygghet bara handlar om det yttre? Och att det handlar om perfektion? tänk utanför boxen för fan och odla lite jävla nyanser.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

”Veckans Objekt”. Eller nåt liknande (förslag mottages). Det innebär kort och gott att jag kommer lägga upp sexy pics på sexy män och recensera deras hotness."

Ja nu när jag läser igen fattar jag inte hur jag kan utgå från att du menar det yttre. För helvete, du har ju en bra blogg. Sunka inte ner den med det här.

Svar:
”Eller inre egentligen, för märk väl att en del människor har en sexig personlighet som väger tungt trots ett ofördelaktigt yttre.” – vet du vad, tala inte om för mig hur jag ska sköta min blogg. Min blogg är bra för att jag skriver den som jag vill utan att kompromissa med varenda jävel som har en åsikt om dess innehåll. Gillar man inte ett inlägg så får man skrolla vidare till nästa helt enkelt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag uppskattar alltid ett tvålfagert utseende, men oftast de kändisar eller skådisar jag gillar, gillar jag eftersom jag blivit kär i någon av deras karaktärer i en film eller serie. Och ibland bara i deras fantastiska ansikte.

Vill lägga till David Beckham faktiskt! Jag blir alltid lite varm när jag ser han i H&Ms skyltfönster och jag blir alldeles varm när man ser bilder på han ihop med sina barn, han verkar vara en fin pappa. Det sistnämnda är hett.

Det jag märkt, efter att jag i min blogg skrivit om att jag som (mestadels) heterosexuell kvinna saknar nakna män i media (www.ling0n.se/kvinnokroppen-ar-helt-enkelt-vackrare/), är att MÄN uppskattade mitt inlägg också. De VILL bli objektifierade, vid rätt tillfälle, givetvis. De saknar det!

Många kvinnor kanske bara är upptagna med att bli besvärade av ovälkommet objektifierande, men det finns ju faktiskt en trevlig och het aspekt med att bli objektifierad vid vissa tillfällen, av sin sexpartner framförallt då kanske. Det är en särskild och speciell känsla.

Jag tror att det negativa med objektifiering iaf skulle mildras och blandas ut till något mer positivt om det är något som båda könen sysslar med allt mer. Att bli objektifierad, och att objektifiera inte är könsbundet.

Och när fler kvinnor börjar uttrycka sin smak för män så breddar det också idealet för mannen. Jag personligen tänder t.ex. inte alls på de flesta vanliga kändisar som folk räknat upp här. Jag tänder på "feminina" män, inga muskelberg här inte. Jag tror det är viktigt för sådana män som antagligen ofta har komplex nu, att sådana som jag uttrycker min smak för dem. Precis som det är viktigt med män som uttrycker sin smak för kvinnor som är annat än "blondin med stora bröst". Det visar att ALLA är NÅGONS smak, och helt plötsligt blir det där med utseende inte LIKA farligt. Och då kanske vi kan hamna någonstans i "uppskattning" istället för ovälkommet objektifierande. Vad vet jag. Men jag försöker iaf.

Ang att sluta läsa bloggen för att man inte gillar alla inlägg så måste jag bara inflika att jag inte alltid håller med LD i allt hon skriver men ändå går det ypperligt att läsa en blogg trots att man inte gillar allt till 100 %. Även om jag kanske inte tycker att dessa inlägg kommer att bli de absolut mest intressanta LD skrivit så kommer jag ju ändå fortsätta läsa bloggen. LD har många kloka tankar och ger mig ofta tankeställare. Jag menar, ingen är perfekt, inte ens LD 😉

Helt otroligt att grannlandets hetaste karl någonsin – och världens för den delen – inte har nämnts än 🙂

Morten Harket! Morten Harket! Morten Harket!

Svar:
grannlandets hetaste karl heter inte morten. Mer om DEN mannen sen. (norges hetaste karl alltså. Inte morten) HÄHÄ ;-P
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *