Kategorier
Vardagstrams

En kan resonera kring huruvida Lady Dahmer hade haft behov av att visa sin blodiga binda i ett samhälle där mens inte var stigmatiserat

Idag ska jag och ungarna packa oss iväg till TV4 för att spela in lite champagnelunch med Malou. Och jag tänker lite på hur ofta jag avfärdas som en uppmärksamhetshora, nån som gör allt för att få fem minuter i rampljuset och som kämpar för att hålla mig kvar. (nåja, nu var det inte så jobbigt att dra av sig trosorna för en snabb bild)
 
 
Och då tänker jag lite på alla förfrågningar jag fått om olika program som Fråga Olle, Outsiders, SVT Debatt, diverse andra doku-program osv som jag alltid tackar nej till, för vet ni…. även om jag har ett orimligt stort bekräftelsebehov så har jag självbevarelsedrift också och jag ställer faktiskt inte upp eller gör vad som helst för att få uppmärksamhet. Hade jag bara velat ha uppmärksamhet så hade jag kunnat ta till mycket fler knep som garanterat skulle få min statistik att skjuta i höjden. Men det handlar inte om det. Det handlar inte om att vara mediakåt eller få fler läsare. Tror man det så har man ju inte fattat nånting. 
 
Och självklart har jag inte ett högre syfte med allt jag gör lika lite som nån annan, så vi behöver intre analysera sönder varför jag valde att posta en bild på min mens. Som jag sa tidigare; jag ville se vad som hände och när det HÄNDE en massa, DÅ blev det intressant. Många debatter och diskussioner föds ju ofta ur nåt betydelselöst. Så. 
 
Ni som missade programmet på Radio1 kan lyssna på det här. Det blev ett roligt program om mens, äckel och synen på kroppen. LYSSNA!
 
 
– Fanny // Arsinoes fantastiskt braiga inlägg om mensbilden (Citatet i rubriken kommer från Fanny)
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”En kan resonera kring huruvida Lady Dahmer hade haft behov av att visa sin blodiga binda i ett samhälle där mens inte var stigmatiserat”

Visst finns det ett stigma kring mens, som det gör kring väldigt många kroppsliga funktioner, jag är inte så säker på att det är så mycket mer än så. En annan äcklig kroppslig funktion, och du hade nog fått lika upprörda reaktioner om du lagt upp en bild på ditt bajs.

såg på fråga Olle förra veckan och undrade faktiskt varför de inte tagit in dig iställer för Jane Timglas (som inte hade ett dugg vettigt att säga)… Samtidigt kan jag förstå att du tackar nej, men du skulle verkligen vara super i ett sånt forum med =)

Fanny är ju så himla smart och imponerande, nästan lite skrämmande. Jag funderade lite över hur mitt liv varit om jag vore lika klok och lugn som hon är jag var så ung, fast sen insåg jag att jag faktiskt har all möjlighet i världen att försöka läsa lite och tänka lite och försöka bli lika klok som hon är nu, det är ju knasigt att tänka önskelekar om att resa i tiden när man har hela nutiden på sig. Kudos till Fanny iallafall.

Tycker du håller en tydlig linje med det du anser vara privat. Älskar att du lyfter fram olika ämnen i ljuset och får mig att tänka till kring dem! Har så svårt att förstå varför de som blir kränkta och upprörda måste kolla på vad du skriver eller på dina bilder. De kan väl skita i vad du gör, det är ju din blogg! You go!!

Fast jag hade ju sjukt gärna sett dig i Fråga Olle! Tycker du hade gjort dig utmärkt där, och det är ju inte fråga om att få bekräftelse, utan helt enkelt för att ja..du passar asbra där. Kan ju ej tvinga dej, hehe, men JAG hade blivit glad iallafall!

Och även om jag inte heller är glad för bilder på blod, så skiter jag totalt i om det finns en bild på en blodig binda, för kan jag inte förstå att det ska vara så svårt bara inte titta. Precis som om jag scrollar förbi när folk, som du själv skrev, lägger ut bilder på halväten mat och skrubbsår. Tycker det blev en extremt viktig diskussion av det hela, om var ens egen gräns går, och acceptansen för att allas gräns inte ser likadan ut.

Du får mig att må bra, acceptera mig själv och hur jag ser ut, ger mig tusen tankar på hur jag uppfostrar min son, och du ger mig massa kraft! TACK <3

Ursäkta, men varför har OUTSIDERS hört av sig?! Vill de filma dig när du INTE rakar dig, eller när du INTE tvättar håret med schampo, eller när du sitter och skriver vid datorn? Att du skulle kvalificera in där är för mig helt sjukt. Är de helt desperata eller?

Och det hade varit kul att se dig i Fråga Olle. Fast när jag tänker efter kan jag verkligen inte föreställa mig dig sitta och prata om sex, faktiskt.

Nä… Jag har kanske inte fattat nånting. Eller också kanske världen inte är så svart/vit och man kanske inte äger den ultimata sanningen själv….

En öm tå tydligen men du markandsför ju dig själv som uppmärksamhetahora… Tror det diskuterades under något inlägg också- att det finns något sunt i att vilja ha -söka och få uppmärksamhet. Jag ser inget fel i det men du verkar ta illa upp ….?

Svar:
Nej, det är inte en öm tå. Jag är bara så jävla trött på din passivt aggressiva skit.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Underbart program. Blir dock less på att hela tiden höra mothugget "Men man skulle ju aldrig lägga upp en bild på när man bajsar". Det måste vara så drygt att förklara sig om och om igen när ingen fattar grejen. Är så imponerad över hur du kan låta så lugn och sansad och alltid ha intelligenta svar på tal, proffsigt.

Det jag inte förstår är varför det skulle vara fult att vilja ha uppmärksamhet? Visst det kan ju nå psykotiska höjder, men i normala fall, vill inte alla människor ha uppmärksamhet och bli sedda? Det är ju inte helt osunt att bejaka sin inre narcissist ibland, alla är centrum i sitt eget universum.

Svar:
eller hur! Jag undrar alltid över detta.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag funderar bara på en sak.. En de grejer, fler och fler, känns det som att du tycker bara för att. Du SKA helt enkelt tycka tvärtom oavsett om det är så väsentligt eller inte (som att lägga upp en mensbild). Det verkar som om du verkligen kämpar för att vara såå långt ifrån alla andra och vara helt egen. Känner du själv att én del grejer blir så?

Detta vet jag inte om et är så uppskattat men börjat tänka lite kring dig som Kissie var innan. Måste hitta något att försöka provocera med hela tiden. Vad som helst, bara du får en reaktion, och får du inte det lyckades du inte? Inte att du i övrigt är lik men just det tänket "åh måste provocera mer mer mer mer".

Bara för att jag inte håller mig dig i allt eller så extremt så betyder inte att jag inet tycker att du har rätt i många frågor ändå 🙂

Svar:
Nej, jag känner absolut inte att det blir så. Jag är alltid 100% genuin. Vad är det mer du tänker på att jag gör för att provocera? Ge gärna exempel!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Någon skrev "Tänk på hur du pratar istället, du har en ursäktande attityd och pratar med en liten röst samt tyst… "

Jag tycker snarare tvärtom att du tar plats men på ett varmt och trevligt sätt. En röst som gör att man verkligen vill lyssna och får en att tänka till.

Utöver det måste jag säga att du är en otrolig förebild, mycket kärlek till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *