Kategorier
Vardagstrams

Fantasin kommer och går

Det är märkligt det där med ungar. Ninja hävdar bestämt att hon inte kan leka att garaget är en ladugård och att jag behöver köpa en sådan, men att leka att pinnen hon hittade i skogen är en dinosauriebebis är det inga problem med. 
 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Fantasin kommer och går”

I skogen hade man alltid roligast. Då hade man inga leksaker som var tillverkade i fabrik.

I skogen var man allt möjligt; Poccahontas och en annan indian tjej, Prinsessan Sissi, tomtenisse… och alla grejer (stenar, kottar, kvistar) var mer än det. Trollstavar, köttbullar, och massa annat krimskrams.

Cykeln var min häst och garanget stallen (bort från skogen kom man där).

Hej, har ser ni en uppväxt där jag var en PRINSESSA! IndianFLCIKA. Fast kompenserade upp det med att göra samma saker som pappa.

Kolla på sport (älskar backhopping), gödsla gräset (med pappas tobak), tvätta bilen… var pappas flicka. Min pappa blev pensionär när jag var runt 7-8 år, så härmade pappa med att städa, laga mat.. Där lärde jag mig att båda könen kan göra dessa sysslor inte bara mammor!

Lekte med bilar och var tjuv också med min systerson (jämngamla är vi). Sen lärde jag även honom hur man byter blöja på min docka 😉 hehe

Haha, barn är underbara på det sättet. Jag brukar tänka att det är någon form av utvecklingsfas när de resonerar på det sättet. Att vissa funktioner i deras utveckling håller på att formas om, för att deras realitets-förmåga uppfattas olika beroende på vad det är för objekt de är i kontakt med. Ett garage har ju säkert i Ninjas värld en "funktion" redan. Det ÄR ett garage liksom, medan en pinne kanske är mer funktionslös eftersom den inte har en uppgift i hennes värld. En pinne blir därför mer formbar för fantasin.

Så har jag ofta upplevt det när jag lekt med barn, att i skogen kan de leka mycket mer kreativt (eller i naturen rent generellt) men med deras egna leksaker är det mer bestämt vad saker är, för att de har bildat sig uppfattningar om dem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *