Kategorier
Vardagstrams

Fitta ska väl lukta Fitta?

Jag fastnade på familjeliv efter senaste räden och nu sitter jag och läser bland annat om könshårets vara eller ickevara. Tydligen behöver man raka av sig håret för att det inte ska lukta. Lukta vad undrar jag då..? För man tvättar sig väl? Inte luktar en ren fitta soptunna, kiss, fisk eller vad det nu kan vara man är så rädd för. Är det helt enkelt så att fittan luktar….. tja….. fitta helt enkelt? 
 
I USA kan man köpa fittparfym, parfymerade trosskydd och t.o.m parfymerade tamponger (för det är ju viktigt att man luktar gott under mensen. (är det bara min som typ luktar dött djur?) Kan ni föreställa er mutationen menslukt+parfym?

Men fitta ska väl lukta fitta? Lukten fyller ju en funktion. Den är sexuellt upphetsande. Den frigör hormoner. Den drar till sig sexualpartners. OSV.

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Fitta ska väl lukta Fitta?”

Fitta ska lukta – själv tycker jag det luktar underbart även då Ni tjejer jobbat en hel dag.
Var nöjda helt enkelt – vi killar gillar Er doft Mmm önskar jag hade en använd Trosa i finans just nu 😉
// Mark

Oren fitta är ett big no no i luktväg (ibland när jag tar mig före dusch, typ efter hård träning, då luktar där så att jag nästan kräks).

Men ren fitta luktar ALDRIG parfym, oavsett om man tillför det eller inte. Tycker jag iaf, min sambo märker då ingen skillnad.

Jag trodde att den huvudsakliga anledningen till att man rakade bort hår i underlivet var för att det är lättare att komma åt fittan under oralsex. Men det kanske också var fel. Oh well

Hmm luktar gör väl alla där "nere". Ibland mer ibland mindre…Vi ska ju inte gå in på hur jag luktar efter en dag på jobb (i arbetsbyxor som inte ens är i närheten av att andas) hahaha.. Men det finns tvål som brukar råda bot på det. Onödigt (och krångligt) att raka bort håret… Det finns ju faktiskt av en anledning.

Blir så trött på alla sjuka ideal… Fitta luktar ju fitta, precis som du skriver och det ska den ju göra! Jag tycker själv att min egen fitta luktar gott. Tycker man att sin egen fitta luktar illa så kanske inte problemet är att den är hårig utan att man är slarvig med tvättningen, har svamp eller nåt, eller så är man helt enkelt så påverkad av sjuka ideal att man tror att fittor ska vara doftfria!

Men man tvättar sig väl inte efter varje urinering? Eller är det jag som är äcklig nu?

Sanna: Luktar det så att du nästan kräks är det något fel. Så skall det inte lukta även om man tränat eller inte duschat sedan igår.

Fittan har väl enklare för att lukta illa om man rakar sig/vaxar sig och utifrån det får svamp eller andra infektioner, så det argumenteet var inte så himla bra. Jag rakar eller vaxar min fitta och kan väl helt ärligt säga att det främsta argumentet för att man "ska" göra det är: det är det just nu mest socialt accepterade. Det finns liksom inget annat argument. That’s it. Benen då? Nämen! Samma sak där! Armhålorna? Ja men det måste väl ändå vara att man svettas mindre om man rakar armhålorna? NÄ! Samma där minsann!

Jag förstår inte grejen, varför ska man raka bort det som naturen satt dit som ett slags skydd? Jag inbillar mig att håret sitter där det gör av någon anledning, så jag rakar ingenting någonstans, och om folk finner det upprörande then so be it, jag bryr mig inte. Och faktum är att INGEN av de tämligen många sexpartners jag haft genom åren har ens REAGERAT på att jag inte är rakad. Inte positivt, men framför allt inte heller negativt. De som faktiskt reagerar på mitt orakade leverne är främst tjejer, kvinnor… och jag begriper inte varför?!

Fitta luktar fitta och ja, det är ju av en anledning. En sjuk fitta luktar illa, en frisk fitta luktar rätt neutralt. Min sambo har råkat ut för en sjuk fitta och han säger att det är SVÅRT att missa, det är en frän och stark doft, jämfört med den friska fittans "mjukare" doft, som han hävdar är nästan sensuell. Jag personligen tycker väl inte det luktar direkt sensuellt, men jag har aldrig haft någon frän doft från mina nedre regioner, men så har jag ju kört på daglig avblaskning, väldigt lite tvål och då ph-neutral, och som sagt, aldrig rakat något hår, så det blir lite luftkanal. För ni har väl sett Tillsammans, man ska ju vädra sig lite för fittans bästa 🙂

Det finns parfymerade trosskydd här också. Nån slags "fresh" från Always. Luktar SÅ. JÄVLA. starkt. Tillsammans med fittlukt är det rent vidrigt. Luktar som nåt extremt miljöfarligt rengöringsmedel. Råkar jag köpa dom med lukt slänger jag dom!

Jepp min kära sambo skulle köpa trosskydd till mig häromdagen och kom hem med ett paket parfymerade.

Han hade ingen aning om att dom var det och inte jag heller, höll på att smälla av när jag öppnade förpackningen och det luktade starkt av typ golvrent.

Fullkomligt vidrigt.

Holy fuck! På riktigt? Fast egentligen borde jag väl inte bli förvånad. Vi ska ju både raka och bleka fittan, så varför inte parfymera den med? Ta bort allt naturligt från fittan. Oerhört osexigt, skulle jag gå ner på en tjej och hon hade parfym downstairs skulle jag bli helt avtänd. Fast de kanske kör med sån där feromonparfym, I wouldn’t know.

Vilken tur jag har då som har en partner som vägrar överflödiga produkter. Tvål, punkt.

Ser att flera använder tvål för att tvätta fittan och måste säga att det är inte bra alls. Inte ens en intimtvål med rätt ph-värde är egentligen bra för fittan. Det räcker med bara vatten och om man är väldigt skitig så funkar det med viljen matolja som helst. Alla tvålar, oavsett ph-värde, innehåller kemikalier, som i många fall har negativa egenskaper. Det säger ju sig självt att det inte är bra att tvätta fittan med kemikalier.

Har aldrig förstått rädslan för kroppslukter. Rena friska kroppar luktar gott och är sexuellt stimulerande. Älskar doften av man, de olika platsernas specifika lukt, armhåla, mage, ljumske, kuk. Kan nosa i timmar på en partner. Skulle inte vilja ha sex med någon som avskräcks av mina dofter.

Jag kommer att tänka på ett "plastparty för kvinnor" jag var på för några år sedan, ett sånt där fnisskalas med hemförsäljning av sexleksaker. En av de produktkategorier som framhölls mest var olika oljor och krämer med smak och lukt för intimmassage, choklad, jordgubb, passionsfrukt och så vidare. Och en av de stora säljargumenten var dessutom produkternas extremt låga kaloriinnehåll. Så. Jävla. Sjukt!

Sanningen är att det är tvärtom. Könshåret skyddar mot bakterier och dålig lukt och ett ständigt rakande/tvättande/parfymerande stör den naturliga ph-balansen, precis som sperma kan göra. Sperma är nämligen basisk och slidan är sur.

Om det luktar väldigt illa kan det vara slidkatarr. Besök i så fall en läkare. Jag har hört talas om parfymerat toapapper men parfymerade tamponger och bindor var nytt för mig. Låter verkligen hälsosamt 😛

Jag fick lära mig för många år sedan av min gynekolog att man inte ska vara där och tvätta. Med vatten kan man skölja, men man ska absolut inte använda tvål. Och jag kan inte påstå att jag luktar något särskilt alls i fittan, förutom kanske just fitta…

Alltså, könshåret gör ju inte alls att det luktar mindre. Det luktar mer fitta av könshåret (attrahera partner och allt det där LD skriver) men det betyder inte att det luktar mer äckligt. Luktar det äckligt(surt osv) är det ju något fel (vilket håret skyddar mot om man nu inte vill lägga lite extra tid på att ta hand om sin fitta vilket man nog får göra om man ska raka bort allt)

Jag förstår inte grejen med att hår anses som onaturligt och ofräsch. Jag kanske är dum men jag tror att det växer där av en jäkla anledning. Håret på skallen är ett skydd mot värme/kyla. Ögonbryn och ögonfransar skyddar ögonen. Då kanske håret under armarna och kring fittyn också fungerar som ett slags skydd? Eller så är jag väl ute och cyklar på Pluto.

Tvättar man/jag sig där nere med enbart vatten och inte massa tvål/intimtvål och allt vad det heter så luktar man/jag inte något öht. Slipper obalans, svamp och allt vad det heter. Synd att det skulle ta mig 27 år att fatta det! Haha. Jag har använt intimtvål senaste åren men sen tog den slut och pengarna med, och jag ville inte tvätta mig med duschtvål igen så jag tog enbart vatten. Alla "problem" som bortblåsta.

Så tjejer, tänk på den! 🙂

Kommer och tänka på Killinggänget, men hittar det inte på YouTube. "Här förväntar man sig sushi och så får man nån slags jävla hallontårta" eller nåt i den stilen.

Hörde på radio här om dagen om en undersökning av skador på underlivet. 70% av de som skadar sig är män. Merparten genom slag, yngre ofta i samband med sport, t.ex gränsla en MTB-stång, äldre i samband med hemolyckor, som att halka och gränsla badkarskanten.

30% av de som skadar sig i underlivet är kvinnor. Av dessa får merparten sina skador (skärsår och infektioner)i samband med ansning av könsbehåring. Att det skulle vara sundare att hålla hårfritt där är en myt.

Haha, jag körde ju på de här Always Ultra Fresh i många år. De i vit-ljuslila förpackning. Märkte inte av någon direkt lukt från dem, men när det blandades med mensblod och annat, då jäklar…! Kändes mer Ultra NON-Fresh efter knappt två timmar x) Var orolig över lukten när jag bytte till menskopp, men det var uppenbarligen onödig oro. Har inte en tanke på att konvertera tillbaka ^^ Den där karaktäristiska Ultra Fresh-lukten känner jag lätt igen, i synnerhet i hissar, bussar eller andra begränsade utrymmen. Bra, bra…

Vad jag snarare tycker är helt knäppt är varför folk lägger så förbannat mkt tid på hur det ser ut och luktar därnere. Som du säger så är det ett kön och de brukar luktar därefter. såvida man är frisk och nyttjar vardaglig hygien, dusch osv. sedan är jag döless på detta tjat om rakat underliv, ja man får raka sig, absolut. Men alla dessa märkliga idéer som far runt, orakat underliv kliar (??), orakat underliv luktar(??), orakat underliv är så äckligt (??), hårigt underliv går inte an för "man vill ju inte ha hår i maten" osv osv……alltså för det första, vadå hår i MATEN?? Oralsex i all ära, men fittan är ingen middag. Sluta liksom. Håret är ju där för att förhindra smuts och skit att hamna inuti. ALLT på vår kropp har funktioner, ögonfransar skyddar ögonen, liksom ögonbrynen. Håret på huvudet värmer och skyddar huvudet. Skägg på män är också ett slags skydd. ATt då påstå att könshåret är _onödigt_ och _äckligt_ är helt absurd. Undrar var allt detta ska sluta…

Jag slutade raka mig därnere och vips så slutade mina urinvägsinfektioner, hade minst 4-5 ggr /år innan, så i mitt fall känns det ju definitivt som att fitthåret är där av en anledning.

😉

Fy fan för parfymer! Min sambo sov över hos sin mamma för några veckor sedan och när han kom hem hade han använt deras parfymerade schampo samt bar en lånad tröja, tvättad med sköjmedel. Han luktade inte sig själv! Vi försökte mysa lite på kvällen men jag stod inte ut av lukterna – blev helt avtänd när han inte luktade människa! //Sover gärna i svettig armhåla som luktar MAN

Haha jadu 🙂 Jag har superkänsliga slemhinnor, så jag klarar inte alls av att vara renrakad. Anledningen till att håret är där är ju för att skydda från bakterier och skapa en "kudde" med luft, ta bort håret och fittan blir instängd med en massa bakterier. Dessutom, skulle jag använda något parfymerat där nere skulle min fitta dö. Räcker att jag använder någon annan tvål än lactacyd så får jag utslag.

För min del räcker det med att ha en landningsbana och tvätta med vanligt vatten så luktar jag fräscht där nere. Kanske de som ständigt rakar och parfymerar har sabbat sin ph-balans till den graden att de ständigt stinker?

Köpte parfymerade bindor en gång. Var ett misstag. Ett stort misstag för nu kan jag inte ens använda vanliga bindor utan att få svamp. Tampong går inte heller. Då är det ju tur att menskoppen finns.

Jävla otyg det där med parfym på fittan, snacka om att förstöra den totalt. Idiotiskt.

Rakade murran under en period. Slutade med svamp och slidkatarr efter ett par månader och det luktade faan inte mumma… Har aldrig haft några problem så länge jag har orakat. Så pälsen är kvar, för evigt! 🙂

Jag började raka bort mitt könshår för 18 år sedan. Tyckte det var så fult med allt hår där. Jag har aldrig haft problem efter att jag började raka mig men jag tycker att det luktar mindre illa.

Jag är bisexuell och har således varit med kvinnor som både har hår och de som väljer att ta bort det. Märkligt nog så luktar de som ansar/rakar/vaxar mindre illa än de som inte gör det även om de är precis lika hygieniska.

Jag tycker att detsamma gäller för män.

Av den enkla anledningen föredrar jag rakade underliv även på andra. Orakat= ingen oralsex.

Svar:
men alltså "illa"? Jag tror snarare att vi har blivit så vana vi ett luktfritt underliv att vi reagerar på dess naturliga lukt. Förr i tiden så var det just den lukten man gick igång på!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är 52 år gammal. Det kändes fint att få könsbehåring, det är vackert och man ser ut som en kvinna. Det här med hårlöshet därnere är ju helt bisarrt. Hälsosamt ät det i alla fall inte. Dessutom är det fult, ibland dånigt med olika inrakade figurer. Håret finns där som skydd mot slitage från kläderna, mot infektioner osv. (Jag vet, jag är gynekolog). Jag garanterar att det inte luktar om man inte rakar sig. Om man sköter sin hygien. Luktar det är det någon infektion på gång. Bortsett ifrån den naturliga könsdoften, som är upphetsande. Jag tycker synd om er unga, som tvingas hålla på med hårborttagning. Under armarna och benen tar man bort håret även i min åldersgrupp.

En ren och frisk fitta luktar inte illa. Men den luktar fitta- såklart.

Det luktar inte mindre fitta för att man är rakad. Kanske tycker vissa att det är lättare att hålla rent däremot, men ren fitta luktar inte illa oavsett hår.

Snarare är det större risk för obalans och svampinfektioner vid rakning, och DÅ luktar det. Då kan det lukta riktigt illa.

Angående mens så luktar ju det järn. eftersom det är blod.

Luktar det dött djur kanske man inte håller tillräckligt rent, eller nåt annat problem? Eller så har vi olika uppfattningar om hur dött djur luktar =P Du kanske menar själva järnlukten.

vad jag har hört och läst så spelar det ingen roll hur muttan luktar så länge den inte har en skarp fisklukt (för då kanske man har en infektion). Om man tvättar den för ofta så kan den också lukta.

p.s parfymerade tamponger låter rätt skadligt faktiskt..

Parfymerade bindor finns även i sverige. Jag har de senaste kanske åtta åren använt menskopp men köpte bindor vid den första mensen efter graviditeten. Av misstag plockade jag på mig dessa blommdoftande bindor och den lukten kombinerat med mensblod var inte att leka med. Fy fan rent ut sagt.

Men usch vad obehagligt med parfymerade produkter till underlivet! Känsliga slemhinnor och starka kemikalier går inte ihop! Överhuvudtaget parfym i tvättmedel eller användande av sköljmedel är ju att utsätta sig i onödan…

Måste erkänna att jag själv ofta använder trosskydd med doft, nog mest för att jag tycker de funkar bättre för mig. Lukten stör jag mig inte så mycket på egentligen, men min mus blir mindre irriterad av dem än andra jag provat. Helst använder jag inte trosskydd, så det går inte åt så många, men ibland måste man ju. Men raka, nä, inte jag. Dels är det skitläskigt att ha en rakhyvel som viftar runt där, dels är det i mitt tycke fult och ruggigt oskönt.

Min partner blir upphetsad av hur mitt underliv luktar när jag har ägglossning (vilket jag inte tror att han är ensam om), så jag förstår inte riktigt grejen med att dölja sin naturliga lukt.

Det viktigaste är väl att vara snäll mot sin fitta!

Det kan aldrig vara bra med en massa parfymerade grejer. Det här med att tvätta är naturligtvis viktigt men skippa tvålen för Fittans skull! Big no no enligt gynekologerna. Kör på olja istället! Och glöm inte att smörja in med vanlig (parfymfri!)kroppslotion. Big yes yes enligt läkarna.

Jag brukar förresten tycka att det gör lite ont av håret när det är fullt utväxt. Sådär som det gör när man har haft en frisyr på huvudet och håret vant sig att ligga åt ett visst håll, och när man då byter till en annan frisyr så gör det liksom ont i hårbotten. Någon annan som känt så?

Alla människor luktar, duschade eller ej. Med eller utan parfym. Och då inte bara från könsorganen. Och även om man rakar av könshåret kommer man att lukta.

Om andra människor rakar könshåret eller ej skiter jag fullständigt i, men för egen del har jag däremot märkt att det är lättare att hålla rent därnere vid mens om jag kör lite ansning. Men att det skulle leda till att man inte luktar är skitsnack.

E: Jag känner igen vad du snackar om – det med huvudhåret när man vänder på benan eller ändrar sin frisyr.

Jag klipper ner mitt könshår lite då och då, när det är för långt kan det klämmas/fastna typ i troskanten eller på något annat konstigt sätt och det är inte bekvämt. Men jag skulle aldrig vilja ta bort alltihop, det känns läskigt, oattraktivt och ohygieniskt.

Det som är synd är att alla inte bara kan få tycka och göra som de vill, utan att det är så laddat och finns så mycket normer och ideal.

Till A: Haha, det där känner jag igen, min kille älskar när jag har ägglossning, han känner direkt på lukten om jag har det och har nästan bättre koll än vad jag själv har, haha!

Tack LD för en toppenblogg!

Råkade också ta såna parfymerade bindor en gång. Fy fan, stank parfym och jag tänker bara att det måste vara så jobbigt för lilla underlivet att bli utsatt för. Använde typ 2 bindor innan jag hivade paketet. Stank apa från fitty.

Jag rakade mig när jag var yngre, men efter att fått otaliga svamp- och urinvägsinfektioner slutade jag med helrakning och syntetunderkläder.

Bomullstrosor, tvätta med vatten och kanske olja och fittan mår bra. Ansar dock ned mitt könshår för jag har väldigt mycket av den varan och jag tycker själv det blir för mycket. Så "toppar" fitthåret ibland. haha.

Jag och min punani är bra vänner och jag har alltid koll på min lukt. Vet direkt om jag har ägglossning, någon obalans eller dylikt. Detta för att jag aldrig varit rädd för min lukt, eller mitt kön. Tycker att fler kvinnor, framförallt yngre, borde ta en spegel och undersöka sina underliv och kolla in härligheten.

Och så ska man fan inte skämmas för sin mens eller andra saker som har med fittan att göra.

Det är ju en underbar gåva vi har fått till skänks. Som kan ge oss njutning, föda ungar och kissa. Allt bra saker.

Fattar verkligen inte hur man kan misshandla sitt kön med massa parfymer, duschingar varje dag, helrakningar, tajta syntetunderkläder och annat otyg!

Helt allvarligt, när jag är nyduschad (och jag duschar ju utan tvål eller parfym) så luktar min fitta bäst i världen. Eller, den luktar fan alltid underbart! För att jag tvättar mig.

Jag rakar inte ens bikinilinjen men inte en jävel kan påstå att jag är ofräsch.

Men shit.

Så om det luktar så är det något fel?

Mäh. Nu känner jag att jag har noll koll!!!

Jag luktar aldrig fisk. Men det är ju nånting som luktar?

Hur vet man hur en fitta ska lukta då?

(Hej obildad!!!)

Haha asså tycker det här är så löjligt, ska man käka fitta får man väl ta att det luktar! Äter man köttbullar fast man inte tycker om smaken av det får man ju liksom skylla sig själv, eller?

Sen kan man ju tillägga att det ofta luktar mycket mer om man t. Ex. Har svamp, vilket man får på dirren då man stänger in henne i supertighta jeans och liknande.

Herregud…

Tycker synd om mig själv som ska behöva växa upp med sådana dumma "krav". Det är skitkul att vara 16 år o höra killarna i klassen snacka om hur jävla äckligt det är med håriga fittor, fläskfittor och allt som inte är porrfilms-ideal. Jävligt roligt.

På tal om lukter, en rolig anekdot: När en kille jag var tillsammans med som tonåring och jag knullade och våra könslukter blandades luktade det alltid ostbågar! Jag kan fortfarande tänka på det och bli lite tonårsnostalgisk idag när jag äter just ostbågar. Och nej, det var varken könssjukdomar eller dålig hygien som låg bakom det utan hans egna kukdoft och min fittdoft tillsammans som blev just så.

Haha ja dom parfymerade trosskydden finns här i Sverige med, jag råkade köpa ett paket av misstag och eftersom jag är lite halvt parfymallergisk så nös jag och snorade hela tiden(!)när jag använde dom. Haha sjukt ellerhur? jag kände bara whyyyy ??? varför parfym därnere, det kan fan inte vara bra. Slår vad om att det säkert ökar chanserna för klåda osv. Det finns ju en anledning till att intimtvål är mild och ofta oparfymerad. För min del så åkte dom i soptunnan! 🙂

Killar/tjejer som anser att fittan luktar fisk/kaviar eller orent har förmodligen träffat på folk som har antingen extremt taskig intimhygien eller fel på ph-balansen.

Att bland annat tvätta sönder fittan och bara ha syntetmaterial och tighta kläder runt musen främjar obalans i källarvåningen. Jag har aldrig luktat så god fitta (heh)sen jag började med No-poo. Ph-balansen har rättat till sig och känner mig fräsh till och med när jag har mens. Mensen luktar ingenting annat än järn numer, vilket inte var fallet förut när jag använde parfymerade vanliga duschcremer. Men folk är livrädda för att lukta människa ……sicket fåneri

Sitter här och skrattar. Under min mens kan Sambon gå in i badrummet 30 min(!) efter jag varit där och tycka att det luktar mens. Jag är hygienisk men det luktar mens om mig när jag har mens. Många mens under en kommentar.

Hahaha, kommer att tänka på när en kompis syster (systern bor i USA) kom till Sverige för att hälsa på och fick typ paniiik när det inte fanns tampax i affären. Hon tyckte det var helt stört och "ohygieniskt"!

JAG tycker det är helt stört om en människa seriöst absolut inte kan tänka sig att använda en tampong utan såndär införingshylsa (som tampax har). Är man rädd för att behöva vidröra sin egen fitta?? hahaha

Är så jävla trött på hur allt ska vara perfekt hela tiden. Det ska vara renrakat och se så bra ut som möjligt. Vill bara skaka om er alla som är livrädda för lite hår bara för att ni tror att ni är ofräsha, ni är INTE det. Jag har slutat och raka mig sen några månader tillbaka nu och har en fantastisk regnskog där nere, och fittan har nog aldrig mått såhär bra och jag har ändå hållt på med marodör rakningar i flera år. Och om er partner eller ligg inte kan acceptera lite könshår så borde ni byta partner och inte fittfrisyr.

fitta ska lukta och smaka fitta, om jag går ner på en tjej så är det inte för att jag är sugen på jordgubbar utan just för att jag vill njuta av en kvinnas naturliga doft och smak, killar som inte gillar doften av en riktig fitta är förmodligen kvar i garderoben

Fitta luktar faktiskt ofta ganska äckligt, även när de är tvättade och rena och friska! Och varför kan inte nåt på kvinnan få stinka lite? är det så hemskt? Männen har ju sina bombnedslag till svettlökar, under arbarna osv, och en man luktar oftast svett även om han tvättat sig med tvål nyss (om man luktar nära så känner man det!) och männen verkar nästan nöjda när man påpekar det! De är manliga och grovisar osv.. skrämmer andra med sin kroppsstyrka och sin odör… "jag luktar som en karl"…

Så min fråga är helt enkelt: varför kan inte vi kvinnor också få ha vårt stinkområde? vår respektingivande LUKT (inte doft!) och få vara stolta för detta?

Jag är struntar totalt i om jag stinker fisk från fittan trots att jag tvättat mej – han ska ner där och slicka ändå! min lille gubbe 🙂 klagar han så frågar jag om han inte klarar av ett äkta fruntimmer 🙂

Klaga inte på männen – vi kvinnor har våra egna motsvarigheter vi också! humörsvägningar av mensen, fittstank osv.. girl power! 🙂

Nu har Always i Sverige slutat köpa in mensskydd som inte luktar starkt av kemikalier -och med andra ord medvetet valt bort alla sina kunder som inte tål starka syntetiska parfymer, om de inte är inkapabla att göra denna logiska koppling dvs! Jag har kontaktat Astma och Allergiförbundet och påtalat detta, eftersom det verkade vara det mest logiska att göra. Vissa andra allergiker har tydligen anmält Always till kemikalieinspektionen, eftersom de vägrar ange vilka slags kemikalier som luktar så starkt i samtliga av deras bindor som säljs på den svenska marknaden.
Jag såg på vissa debattforum att en del män tycker att detta är ett icke-problem som inte borde diskuteras så länge som det finns krig och andra stora katastrofer i världen! Så kan man iofs säga om i princip vad som helst om man inte vill att något man själv inte är berörd av ska få diskuteras offentligt. Jag tycker att det låter löjligt korkat när det kommer sådana och andra icke-argument mot att diskutera detta från någon som aldrig ens har behövt använda parfymerade mensskydd. Om någon man vill uttala sig så att det är värt att läsa om ifall parfym mot ett känsligt område på kvinnokroppen är ett stort jämställdhetsproblem eller inte kan han först PROVA att ta på och behålla en parfymindränkt socka över hela kuken en dag eller varför inte en hel lingonvecka? Om besvär som helvetisk klåda och annan hudirritation uppstår på hans kön (om han utvecklar allergi) och det gör honom så irriterad att han känner att han faktiskt ärligt måste klaga om det offentligt så borde han inte bli förvånad, om han är smart! Särskilt om han också tänker sig in i att det bara säljs parfymerade produkter som ska neutralisera äckliga naturliga dofter från det manliga könet och inga sådana produkter till det andra, mycket mer naturellt accepterade, kvinnliga könet. Jag undrar om vissa män är smarta nog att tänka sig in i den motsatta situationen och att gå en mil med stark parfym-stank runt sitt kön innan de kommenterar om något som de uppenbarligen inte vet någonting om hur det känns att bära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *