Kategorier
Vardagstrams

Jag tog TVÅ milkshakes till maten

”Amen vi ses väl snart, du är ju stammis!” sa den typ jättesöta servitörn på T.G.I Fridays igår när vi betalt notan och skulle gå. Borde jag skämmas? Jag gör det. Lite. Kanske. Eller nä. Eller? JAG VET INTE! 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag tog TVÅ milkshakes till maten”

Vi beställer pizza på hemkörning varenda jävla fredag, och personalen där har börjat fråga hur vi mår och ibland skicka med gratis läsk. Vet inte heller om det är bra att de kommer ihåg en eller ej?

Vi beställer hem kinesiskt typ varannan vecka och killen som levererar maten kallar oss vid förnamn nuförtiden och stannar alltid och snackar en liten stund innan han åker vidare. Det börjar bli lite pinsamt nu…

jag svär, det händer mig på max med. de säger inget men jag ser i deras ögon att de känner igen mig. de glittrar lite när jag säger att jag vill ha currydipp.. min sambo råkade ut för samma sak på bolaget. lämnade fram leget och fick svaret "äsch jag behöver inte se det. jag känner igen dig nu.." hehe

Efter att ha jobbat som kökschef på Max i ett gäng år så vet jag att en del ansikten/personer/röster/osv fastnar otroligt lätt och man kommer ihåg vad personen brukar beställa, man surrar lite nån gång och jag tycker att man ska ta det som en KOMPLIMANG att personalen kommer ihåg en, snarare än att skämmas! 🙂

Tänk på det som att du är en trevlig person värd att minnas och att du har att göra med personal som är serviceminded. 🙂

Det är skitbra att vara stammis, vi skulle köpa pizza på stamstället men det visade sig vara ganska lång kö. Pizzabagaren får syn på oss längst bak i lokalen och skickar med en frågande min upp två fingrar i luften. Det var bara att nicka och sätta sig och vänta.

Du ska absolut inte skämmas!

(När jag en tid sedan flyttade tillbaka till min hemkommun och sku köpa hamburgare i en grill kom grillägaren ihåg precis hur jag sku ha min hamburgare, trots att jag inte ätit där på sex år!)

På max vet de att jag alltid kommer dit tisdagar och torsdagar och beställer BBQ dreammål, lyxshake blåbär och cheddardip 🙂 Om jag är försenad någon dag får säger alltid någon "jag har väntat på dig" eller "jag trodde nästan inte att du skulle komma". Hehe.. Jag är så sjukt hungrig efter att ha jobbat kväll 🙂

Tycker att du har rätt starka åsikter om vad som är nyttigt och ej, typ frukt är dåligt för dig skriver du och man ska träna för att hålla sig stark. Sen lever du som en slashak. Något är felkoppkad där. Inte meningen att vara elak men det blir så tydligt.

Svar:
Hur fan vet du hur jag lever ditt dumma jävla mähä? Ja något är definitivt felkopplat: du och dina antaganden.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Haha bästa idag.. att först läsa ditt inlägg om Kenza där du tycker att man inte ska ge folk komplimanger alls när det rör utseende, och så toppa med det här, där du mer eller mindre inleder med att servitören var "typ jättesöt"…

Det är så kul att se att även du lägger in värderingar även om det inte alls är i samma omfattning som många andra! Det var rätt skönt att se att inte ens du som i övrigt är så medveten om hur du uttrycker dig etc, tänkte hela vägen här.. hade du följt dina egna "råd" hade du nog hellre skrivit att han var väldigt proffsig och trevlig eller nåt. 😀

(OBS detta är inte elakt menat, det var bara något jag tänkte på.)

Svar:
söt behöver väl ändå inte syfta till utseendet enbart? Och även OM det gör det så upmärksammade jag inte HONOM på det. Jag har ju dessutom aldrig sagt att man inte FÅR uppskatta folks yttren, problemet är ju att det är där all fokus ligger på och jag efterlyser lite medvetenhet kring det. Du borde följa min twitter. Där twittrar jag om vackra karlar precis hela tiden.
(Jag vet att du inte försöker vara elak, ingen fara)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Sv: Sant, där var det Jag som inte tänkte hela vägen! Fast jag tolkade det så.. det säger förmodligen mer om mig än om dig, haha.

Jag följer dig faktiskt redan på twitter, fast jag har en antitwitterperiod sedan ett par månader tillbaka, jag finner det rätt svårt att skriva med så få tecken, så jag facebookar hellre än jag twittrar nämligen 🙂 (OT: Vi var f ö vänner på facebook också förut, innan mitt konto hackades och jag fick skaffa ett nytt. Kolla bland dina vänner och ta bort den som heter Nela Erkino, det är nämligen det som jag fick heta efter jag hackats. Det är inte jag. Min är facebook.com/jessicaeriksson79 numera.)

Inget att skämmas för! Jobbade själv på McDonalds flera år och hade flera stammisar, de flesta kände jag igen just för att de alltid var trevliga och tog sig tid att vara lite personliga och byta ett par ord medan man packade maten osv.

Har själv ett antal ställen där jag själv är stammis och känner igen känslan dock. Grekiska restaurangen nära jobbet vet precis vad jag kommer beställa, får alltid med extra bröd automatiskt nu för tiden, och thaiköket mitt emot frågade när jag inte varit där på ett tag "Vi har inte sett dig på ett tag!"

Sen är det lilla lokala pizzerian vid mina föräldrar där jag ett tag bara kunde kliva in och killen bakom disken i princip andades ut it ett: "Kebabmedbrödatttamedingenfefferonimediumsåsvidsidanom?" så det var bara att sätta sig och vänta. Sen bytte jag till kebabpizza så nu är de lite osäkra och vågar inte gissa, haha!

Fridays har den godaste maten jag någonsin smakat helt seriöst! Var och hälsade på min syster i London i somras och då upptäckte jag fridays för första gången, vi åt där typ 3-4 dagar på raken, och vi var bara där en vecka haha! Vart ligger det någonstans här i sverige? MÅSTE DIT

Svar:
stockholm!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *