Kategorier
Vardagstrams

// Länkkärlek // Ännu en feministfitta

Förresten, det verkar som att Anaiah är tillbaka med bloggandet. Ni som följt henne tidigare kan kika in och ni som inte har den blekaste aning om vem hon är kan väl också kika in och se om ni trivs? 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”// Länkkärlek // Ännu en feministfitta”

Tack Natashja (stavade jag rätt?) Idag är en rätt sunkig dag i mitt inre och nu känns det bättre när jag läst dig. Fortsätt med det du gör. Du är verkligen så bra.

Svar:
åh tack
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag måste berätta om en händelse som inträffade idag (tänkte direkt på dig):

När jag var på Arbetsförmedlingen så fick jag en broschyr om hur jag som funktionnedsatt kan få extra stöd i mitt jobbsökande (eller hur det nu var, orkar inte ta fram den). Och däri så stod det "en handlingsplan som hen tar fram"

Värmde i mitt hjärta att abf är framåtsträvande

Lady Dahmer. Tack för att du finns och är sååå vettig! Har precis ägnat min sjuka dag åt att läsa en hel blogg av en könsrolls bevarare. Usch gjorde mig lite illamående. Skönt att komma hit och hitta dina texter plus länk till ny bra blogg! Alla är inte liv rädda för förändringar. I have hope again ^^

Lady Dahmer!

Kan du inte ta upp det här problemet?

http://streetharassment-nyc.tumblr.com/

Kan vi inte försöka hitta en tillfällig lösning för alla som blir utsatta för det dagligen, och jobba på att kvinnor ska slippa det helt.

Mellan ca 14-18 års åldern hände detta mig på en mer eller mindre på daglig basis, i olika omfång (såvida jag inte stannade hemma). När jag berättade om mina historier för vännerna hade de sällan upplevt något liknande. Det var som om jag var en magnet för mäns oönskade uppmärksamhet.

Oavsett om det var irriterande frågor som störde bokläsningen på bussen, byggarbetare som ropade och luftrunkade när jag gick förbi eller ett nyp i röven julhandelns folkmassa.

Det gick så långt att jag observerade att antalet trakasserier var som flest då jag var blondin, få då jag var svarthårig och som rödhårig var det nästan uteslutande extra (?) konstiga män med ännu märkligare sätt att ta kontakt.

Mitt problem är att man inte kan skydda sig från det, man är helt jävla utelämnad. Visst nuförtiden får man veta att man lever om man nyper mig i röven. Men luftrunket? Hej:et efterföljt av dom avklädande blickarna eller ropet över gatan. Vad gör man rent praktiskt för att skydda sig, slippa se skiten? Vad säger man, hur vinner man?

Min syster är nu 17 år, och även om det inte händer henne lika ofta som det hände mig, så händer det. Dom fucking små-trakasserierna på öppen gata.

Och mina vänner har nu också lyckats att samla ihop en beskeden repertoar av liknade händelser.

Det enda som allt detta har lärt mig är att jag på långt avstånd ofta kan se vem som är benägen till detta beteende. Dom har en viss utstrålning och uppsyn. Vilket gör att jag slipper vända huvudet eller ens röra en min när hej:et kommer, vilket gör att jag slipper möta blicken och inte ens ser evt dreggel, och det känns faktiskt lite som en seger.

Nu 24 år gammal händer det väldigt sällan (trots att jag anser mig vara snyggare än någonsin), kanske lyser min jävlar anamma igenom. Men ärligt talat vet jag inte vad jag har ändrat. Och det är ju inte jag som ska ändra mig, det är ju samhällets attityd mot detta beteende som ska ändras.

Apropå något annat har jag för mig att du någon gång tipsade om en bok som gick igenom en bebis/barns alla faser. Man kunde i stort sett kolla vad som brukade hända vid t ex 3 månaders ålder och tänka "jaha, det är därför hen gör så där". Vad var det den hette nu igen (för det var väl här jag läste det?)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *