Kategorier
Vardagstrams

Min första feministiska förebild

 
Jag är övertygad om att ni kan tacka den här fantastiska kvinnan för att jag är som jag är. (nåja, en bekräftelselös barndom hade nog en stor del också MEN) Igår fick jag träffa den där gapiga feministkvinnan som stod i TV och vrålade om pattar, fittor och onani under 80-talet. 
 
Mamma älskade Anna-Lena Brundin och Lill-Marit Bugge och gick på deras föreställningar och vi såg dem på TV tillsammans och mamma köpte deras bok med onanitips och bröstvårtor som jag lusläste i hemlighet under täcket. Det var det snuskigaste men pirrigaste jag läst i mitt hittills ganska korta liv men oj vad skoj jag tyckte de var. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Min första feministiska förebild”

herregud vad jag älskade en av hennes böcker (var det anna-lena från montmartre?) där hon berättade ärligt om sina ätstörningar. som den lilla tonåring jag var fick jag jordens insikt. fy fan vad det har varit nyttigt för mig genom livet. tack anna-lena!

Och du Lady, du är min Anna-Lena! Det händer rätt ofta att jag berättar för min kille eller för kompisar om nåt smart du sagt eller nåt nytt perspektiv jag fått genom dig och jag måste lägga till "ja, alltså det är en blogg jag läser…" för det låter som att du är en vän jag typ nyss snackat med 🙂

Min kommentar föll bort (har hänt innan, vet inte om det är min dator som töntar sig eller om det är nåt annat) försökte återskapa den så gott som möjligt:

Hittade följande kommentar under en Youtubevideo uppladdad av en schweizisk girl som klagade på feminister i Sverige:

"Most of the societal changes over the last 50 yrs had little to do with feminism, the World became a more egalitarian place of its own accord. Greater prosperity and technology meant less of a need for a division of labor and societal roles; particularly along gender lines. Essentially all the new technology and laws came from men btw as well, in general men were perfectly willing to make this change."

Har själv inget konto men har behov att få spy ur mig lite onyanserat kladd om saken, & what better place to do that but in LD’s blog, kanske utvecklar tankar hos nån annan som hänger här, min impulsiva: Varför fattar inte "folk" att män kan vara precis lika mycket feminister som kvinnor? & "came from men as well" man ba hallaoe eller, klart som fan! & att all förändring bara "händer" all of a sudden – all thanks to teknologi dessutom, klart det spelar in men alla bäckar små är det som köttar fram förändring – någon tuttstuntar på badhus & vinner ground, andra går byxklädda i Iran & får piskrapp som straff. CHANGE!

Hehe, japp, det var det jag behövde hasta ur mig denna lördagskväll innan jag kunde slappna av, haha. Hoppas det bidrar med något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *