Kategorier
Vardagstrams

Mina sterotypa barn

 
(Senaste numret av MAMA som kommer ut idag.)
 
Jajajajaja ungfanskapet har kjol, men försök att ta den ifrån henne. Försök ni bara. Jag hade värsta visionen ba, nu ska mina ungar se neutrala ut på bilden men HAHA, tji fick jag. När Ninja såg kjolen så fanns det inget utrymme för diskussion överhuvudtaget och mitt hjärta sjönk som en tung sten men genus handlar ju för fan inte om en massa förbud så det var bara att bita ihop. Lite ironiskt dock.
 
Men kläderna var ju superfina och neutrala utöver detta. Tjocktröjan Ninja har på har en liten kattlapp och Tamlins blekrosa tröja har ett stort kattryck. Och jag vet inte hur det är med era barn, men mina ÄÄÄÄÄÄÄLSKAR katter. Märke har jag inte den blekaste aning om men jag gissar att ni inte läser min blogg för dagens outfits. 
 
Själv asgarvade jag när jag såg platåstiletterna som klädansvarig tyckte att jag skulle ha och ba: Ehhh nä, jag har mina egna skor med mig. (Fast de var så trevliga och fina, tjejerna som pysslade om mig) Jag blev inte nöjd med den blygsamma knuten sminket gjorde heller så jag gjorde om den. I brist på sockbun-socka så tog jag mina gamla trosor istället och det funkade det också (Jag har brutala skills). 
 
Jag älskar bilden dock. Älskar. Fotografen har verkligen lyckats fånga ungarnas personligheter på pricken. Helt jävla otroligt. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Mina sterotypa barn”

Jag har en viktig fråga angående T.G.I’s. Tar den här istället för det andra inlägget. Jag visste inte hur mycket du tittar där, eftersom det är lite gammalt.

Vad anser du om Blåbärs-mojitos? Jag har länge hånats för min samhörighet med dessa. Ingen håller med mej och jag känner mej alltid ensammast i världen.

Obs. ingen ironi. Är uppriktigt sagt jävligt nyfiken.

Svar:
Jag har aldrig smakat det. Är ej så förtjust i vanliga mojitos, mer en strawberry dauquiri (stavning?) tjej.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Wow vilken läcker bild!! Kan du inte lägga upp den i digital version (om du har den vill säga)? Visserligen läser jag inte bloggen för att få klädtips men du mååååååste tala om vart du fått tag på de ursnygga röd/svartrandiga leggingsen (skum bestämd form?). Jag älskar att ha randiga ben men det är inte så lätt att hitta några. Kram och grattis igen!

Svar:
leggingsen är tyvärr bara strumpbyxor. inhandlade på blue fox i sthlm. (de har en webbsida dock)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag gillar den ’stereotypa’ bilden. Jag har läst dig ett tag och det du hela tiden framhåller är att du vill ge dina barn möjligheterna, utan begränsningar. Att ge dem förmågan och tillåtelse att göra egna val.

Om du hade varit en bossig brud hade du ju inte godkänt kjol. Här visar du istället att du respekterar dina barns val, även när du hellre hade föredragit ett annat val.

Pust, lite svamligt men du förstår nog 🙂

Bra jobbat!

Jättefin bild. Det måste jag läsa!

Vi blev pålurade en fruktansvärd cykelhjälm igår till vår dotter, i den värsta sortens ljusrosa. Andra färger var slut sa han i affären. Vi grymtade, tvekade, och köpte ändå. Inte så illa ändå, kanske man tänker, Jo men detta öppnar en sorts Pandoras ask. När min svärmor ser att hennes barnbarn har en ljusrosa cykelhjälm, ja då kommer hon att tänka att vi har hävt "stereotypa flicksaker-förbudet" och gå lös i affärerna på rosa och syrenlila saker till mina flickor. Fan.

Svar:
köp tuffa klistermärken och klistra på pronto!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Skitsamma att hon har klänning. Känner du verkligen att du är så principfast och att folk har så höga förväntningar på dig att du måste börja ett inlägg med art förklara och försvara dig själv?

Eller är det bara ett sätt för dig att presentera artikeln, du är kanske stolt? Det borde du vara!

För mig handlar kläder om att uttrycka sig och jag antar att Ninja snart börjar vara i den åldern att göra just det med kläderna – och den där kjolen -tycker jag passar perfekt för hur jag upplever Ninja – inge rosa lull-lull med glitter o diamanter här inte – jag tycker hon ser busig och tuff ut oavsett om det är en kjol – you have taught her well my friend!

Svar:
Jag nästan ser fram emot en eventuell kjolperiod för då kan jag frossa loss i olika punk- och goth-butiker. Givetvis får den korta killen också en egen då.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag gillar verkligen bilden (förutom att du blir hoptryckt i tidningens vikning)! Barnens ser ut som medlemmar i valfritt lagom rebelliskt rockband. När jag tänker efter skulle jag utan problem kunna se bilden som skivomslag: "Lady Dahmer and the Genusrebellerna" 🙂

Jag som tycker att kjol å klänning är jättebra kläder. Hindrar inte barnen att röra sig fritt å är de enda klädesplagg som min tvååring kan ta på sig helt själv. Får jag pojkar nån gång kommer de nog oxå växa upp i kjol!

detta har inte med inlagget att gora – men alla ar ju som ett fyverkeri med kanlsor som man borjar se anledningen till. Samtidigt sa ar du sa provocerande att man vill braka … Grattis till priset. Och grattis till att vaga vara sa For Mycket sa vi andra sitter och fnissar (tack att nagon yttrar sig liksom) du ar Unni D … utan fett forakt …. du ar modig och cool. end of.

Okej, liiiiiiiiiiiite kul tycker jag ju att det är att de ändå ser "såpåss" stereotypa ut på bilden. Men samtidigt, som du ju säger, det MÅSTE ju inte vara dåligt. Många möjligheter, and so on. Måste kanske köpa tidningen, och läsa, trots att jag inte är i närheten av att vara mamma.

Men vem har tvingat på den stackars pojken en fluga! Den är ju fin men det är väl minst lika stereotypt som kjolen i så fall.

Svar:
Han ville ha den. Ninja hade den innan men sen fick han den.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *