Kategorier
Vardagstrams

Nästa gång ska jag inte låta mannen avbryta mig

 
Jag var beredd med skämskudden men herregud SÅ JÄVLA AWESOME JAG ÄR EGENTLIGEN. Nästa gång ska jag inte låta mig avbrytas av den enda mannen oavsett hur gärna han vill höra sin egen röst. Men jag är faktiskt, tro´t eller ej, väldigt hänsynsfull. 
 
Här är dagens program iallafall. Nu njuter ni. Njut för fan!
 
Champangelunch%20med%20Lasse%20Anrell,%20Anna-Lena%20Brundin%20och%20Natashja%20Blomberg 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nästa gång ska jag inte låta mannen avbryta mig”

Pogrammet blev jättebra. Så skönt att höra en duskution om dessa ämnen utan massa töntigt "jag är ingen höna" eller "vad äckligt med orakat". Bra jobbat. Inte bara med lunchen, utan allt du gjort som ledde till lunchen.

ja du har en väldigt skön utstrålning, det är behagligt att höra dig prata tycker jag!

men du skriver att vi har ett sånt behov av att könsdefiniera människor, när vi egentligen bara kan säga ordet "människa", istället för t.ex "man" ,

Så när du skriver att du blir störd av att bli avbruten av en man, tänker jag att det lika väl kunnat vara en kvinna som avbrutit dig?

och ordet "mannen" känns väldigt understryket i meningen "nästa gång ska jag inte låta mannen avbryta mig" , istället kan du skriva att du inte gillar att bli avbruten, vilket ingen gillar att bli.

jag är dock medveten om att män tar mer plats och skäms inte för att höras och avbryta andra.

Svar:
fast grejen är att det inte alls lika väl kunnat vara en kvinna. Precis som du själv säger. För det ÄR män som tar majoriteten av talutrymmet. Män tar plats. Män tar plats på bekostnad av kvinnor. Män avbryter mycket oftare osv. Det märks när de är vana vid det, de gör det med en sån självklarhet. Ja, jag blir hellre avbruten av en kvinna faktiskt. av den anledningen.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men vilket töntigt inlägg. Går det bra att bli avbruten av en kvinna? Han var inte hänsynslös ju utan erfaren. Tänk på hur du pratar istället, du har en ursäktande attityd och pratar med en liten röst samt tyst, träna på att tala och ta plats sp upplever du inte nästa gång att folk inte lyssnar klart.

Svar:
Liten röst och ursäktande attityd tycker jag verkligen inte att jag har!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ganska oskön inställning att tycka att man ska behöva hävda sig och TA plats när man sitter och pratar?

Svar:
tycker du? Tyckte du att jag var oskön att titta på? Nåt som de flesta personer inom media har gemensamt är att vi är pratkvarnar. Vi är självupptagna pratkvarnar och om vi ska vänta på att FÅ ordet så får vi ofta vänta länge för här konkurrerar man med varandra om ett ganska så begränsat utrymme. Dessutom så är det vanligt att kvinnor visar hänsyn medan män inte gör det och där blir man tvungen att hävda sig om man vill bli hörd.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tanken med dessa luncher i detta program är väl att alla lunchgäster ska avbryta varandra när de vill diskutera ett visst ämne? I den aspekten tror jag inte det är skillnad på kvinnor och män, då den gemensamma faktorn mellan personer som inbjuds till dessa personer är sådana som vill prata och diskutera saker. Det vill säga, personer som inte har något emot att avbryta andra diton i sådana här situationer.

Svar:
JA, självklart så är det så att ett livfullt samtal inbegriper avbrytanden
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

På tal om att någon tyckte att du pratade tyst (vilket jag inte tyckte att du gjorde alls) så är jag så less på att kvinnor ofta uppmanas "ta mer plats" eller "prata högre" när dom blir överkörda. Kanske är det omgivningen som ska bli bättre på att lyssna ordentligt?

Jag pratar tyst ibland pga. blyghet, men uppfattas som tyst även när jag pratar tydligt och självsäkert, eftersom jag inte då heller har en bullrig mansröst.

Jag håller med om att du med gott samvete kan ta mer plats och jag tycker att Arnrell hade en tråkig attityd överlag men han konstaterade ju själv att han var en sur-pelle….;-)

Däremot tror inte jag att han tog plats för att han har en snopp utan för att han var den som var mest erfaren och därmed bekväm i sammanhanget.

John Waters är ju känd för att vara intresserad av seriemördare, massmördare och hemska människor generellt. Undrar om de frågat honom huruvida han var kåt på människorna vars rättegångar han följde.

Svar:
jag kan ha fel, men jag är ganska säker på att de inte gjorde det. heh.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jo, en till sak. Litet lustigt att Lasse trodde att du skrev till seriemördare i kärlekssyfte, hehe.

Svar:
men eller hur! Han verkade inte lyssna på vad jag sa heller.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Är nog första gången jag ser dig på tv/liknande. (konstigt då jag är ett stort fan!)

tyckte du var lugn, cool, medveten, intelligent och framstod som jävligt vettig, vilket du är. tycker att hårdisskusionen är viktig men känns också så tröttsam på något sätt. det enda jag tänkte när de visade bilden på dina ben var "jaha sådär ser mina ut också.."

hoppas på att se dig mer i rutan i framtiden!/Frida 23 år

Vad e det här? Hata män klubben ;-)? Nä, var tydlig nästa gång och prata med en pondus i rösten så missförstås du inte, inte heller avbryts. Hon andra kvinnan vart inte avbruten, hon pratade med en självsäkerhet som en vuxen. Men till det krävs medieträning så träna på och dona åsikter kommer komma igenom för du har bra åsikter.

Svar:
Jo, anna-lena och malou blev minst lika avbrutna. Men jo visst krävs det att man tränar. Det är ju det jag säger!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fast att det skulle vara 1920 kvinnor började raka sig är helt enkelt inte sant.

För europeiska och amerikanska kvinnor, ja förmodligen, men egyptiskor tog bort allt hår inklusive huvudhåret och romerska, grekiska och mellanösterländska kvinnor tog bort allt hår exklusive huvudhåret.

Män rakade sig under armarna och i ansiktet. Romerska statyetter saknar könshår exempelvis.

Kvinnor har rakat sig sedan människan började gå på två ben.

Skulle uppskatta ett svar på detta då du ändå har ett visst ansvar i samband med din mediala medverkan att vara historiskt bevandrad om du pratar om det?

Svar:
som JAG SA i programmet så har kvinnor och män i alla tider tagit bort kroppshåret på olika platser i världen och i olika sammanhang. Men det var först i nutid som det blev en sådan utbredd samhällsnorm.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fy tusan vad bra du är!

Jag kan tycka att det är HAN som ska lära sig att inte avbryta, du visade hänsyn och diskuterade på ett professionellt sätt. Visst behöver kvinnor våga avbryta och ta plats, men det gör du på ett bra sätt utan att höja rösten eller kliva på folk.

Malou däremot kan jag ha lite svårt för, hon är inte så proffsig alla ggr och vore det inte för att du var med så så skulle jag inte tittat OCH njutit!

Hejja dig och som någon tidigare sa, Grattis till ett ytterligare karriärkliv!

Och ännu ett tack för att du är så fantastisk och svarar på mina mail bland alla andra tusentals mail som dimper ner!

(menskopp inhandlad :))

Jag är jättebesviken över att inte ha fått höra LD och Brundin tala mer. Efter halva inslaget tänkte jag; "ska den där karln prata hela tiden" och det gjorde han ju, inslaget igenom visade det sig..

Han måste ha blarrat långt över sin tredjedel av tiden?

Svar:
Jag hade lätt kunnat avbryta ser jag nu när jag tittar på det igen, men jag är för artig och vill ju höra vad folk säger.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anledningen till att du förmodligen fick mest negativa reaktioner av kvinnor/tjejer angående bilden på din binda kan vara för att en del kvinnor (enligt feministisk teori) inte utmanar den manliga överordningen utan kämpar för att ta en högre plats i hierarkin kvinnor emellan. Det är en del av att skapa femininiteter och reproducera vårt (kvinnliga) beteende. När du visar din binda gör du "fel" som kvinna, därför blir du rättad av den kvinna som då kan identifiera sig med att vara "mer kvinna" och ta en högre plats än dig inom hierarkin. Hon bekräftar sin egen femininitet och således plats i ett normativt sammanhang. Avvikare bestraffas som bekant gärna.

Jag håller verkligen inte med vad vissa har skrivit ovan!

Utan att ens ha sett färdigt (var bara tvuungeenn att kommentera) programmet vill jag säga att du var fantastisk och jag gillar verkligen att lyssna på dig. Jag blev vansinnig när MANNEN (för det är skillnad, ja) var tvungen med att flika in, inte med en relevant kommentar, UTAN OM ATT HAN VAR TÖRSTIG mitt i din mening som för att markera att han inte tyckte om det du sa eller att han inte gillade ämnet. Näe, nästa gång får du fan inte låta dig avbrytas av män 🙂

Det är himla bra att du ska försöka att inte låta dig bli avbruten. Jag blev skitstörd på honom för att han gjorde det. Och jag håller absolut med om att det i mycket högre utsträckning är män som avbryter. I synnerhet på det där sättet.

Jag ville ju höra vad du sa!

Du är för övrigt helt underbar och jag blir så himla glad av att se dig. Mer Natashja åt folket!!!

Jag vill också hålla med "en annan anonym" men också passa på att säga;

Natasha, du har så extremt behaglig framtoning. Bland det bästa som finns är när du är med i radio ett med Cissi. Jag älskar din lugna och sansade röst. Jag vill använda ordet pondus för att beskriva dig! 🙂

Åh, så bra du är. Behaglig röst och cool. Jag inbillade mig att du skulle låta mycket …argare och hård. Vilket är bra – då lyssnar man mer och tar det du säger mer seriöst.

Jag skulle vilja se dig oftare på tv (i vettiga program…!)

Nu till ett tack. Jag kollar mig inte feminist – men mitt sätt att se världen har färgats av dig. Genusmedvetenhet har jag alltid haft, men du har öppnat mina ögon för hur genomsyrat samhället är och fått mig att öppna min mun och prata högt om det när det är befogat (och jag så jäkla förvånad hur många som är OMEDVETNA om det..!!!! Jag är självklart positiv till tex hen. Nämner jag detta skriker alltid en eller flera "varför vill du att vi ska vara könlösa och lika??? Idiotiskt.)

Oj, blev lite långt, men tack – du behövs så himla mycket!

Hälsningar Lena

Vad bra du är. Jag håller inte med dig i mycket men fasen jag gillar dig. Du verkar så himla go. 🙂

Svar:
Haha. Åh tack. "go" är nog inte ett ord jag skulle använda för att beskriva mig. Men jag är rätt så trevlig och öppen! 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Uh är det någon som är expert på att avbryta så är det Malou. Ryser bara jag hör hennes röst (icke bra rysningar dvs). Men du är bra. Sympatisk, reflekterande och välformulerad är du.

Svar:
Jag störde mig inte så mycket på henne, jag avbröt henne en gång! Men jag är ju van vid att prata i radio och där MÅSTE man avbryta och flika in saker. Lasse avbröt på mer överumplande sätt som var svårare att bemöta.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vad roligt att se dig "in action" såhär på teve. Du är en sån förebild!

Men jag gillar inte den där dumma gubben. "Får man dricka?" .. Grrr.. Oförskämt tycker jag. Låter som att han ville skämta till det på din bekostnad för att han upplevde att du pratade om något han upplevde tråkigt. Maktstrategi?

Heja dig Natashja!

Svar:
Han körde lite härskartekniker, men jag tror inte det var för att medvetet tysta mig utan för att han helt enkelt lärt sig att det är så man agerar runt kvinnor.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker du var bra!

Sedan var det lite inskränkt att tro att bara för att man bloggar om sådant som ska tänja på könsroller att man är en manhaftig och bullrande kvinna. Tråkigt att sådana stereotyper ska hänga kvar sedan rösträttsdebatten på 1920-talet…

Det här att det är mest kvinnor som reagerar mot mensbilder, är det inte ett antal män bland dem som är så kallade könsbytare..

Ang tysken i Halland:

Gå in och kommentera på Hallands nyheter vetja!

Tänk om alla härifrån gick in där och skrämde bort sexisterna i kommentarsfältet…

Bra att du framhäver att allt inte är svart eller vitt. Jag är kroniskt sjuk och vill så otroligt gärna kunna jobba, ha en fritid som alla andra, orka hitta på saker med familj och vänner o.s.v. Men blir ibland sedd som en som "inte vill jobba" och att om jag bara "skärpte till mig" så skulle jag också kunna 🙁 Är så tröttsamt med den synen.

Svar:
SÅ tröttsamt ja! Och helt utan analys!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du är grym! Du har kommit att blivit lite av en förebild för mig, genom din blogg har hela min syn ang genus mm ändrats helt (till det bättre). Jag ger mina barn hundra möjligheter istället för en, och det känns så jävla bra!

PS, börja videoblogga igen, du gör dig verkligen bra på film!

Jag tycker definitivt du skulle ha avbrutit Anrell när han började snacka om att smälla en massa raketer på Nyår för att skrämma hundarna. Vidrigt och om det var ett skämt så var det inte roligt. Avskyr verkligen när andra människor ska lägga sig i om vad jag är finast i, ändå kan jag inte låta bli att säga att du var fantastiskt vacker utan den där tjocka eyelinern (vet själv hur kul det kan vara med smink dock).

Svar:
Jag ångrar att jag inte gjorde det! Men jag är ju uppfostrad att låta folk snacka till punkt men åh vad jag skulle ha gjort det! Verkligen inte kul nånstans. Jag skämdes å hans vägnar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Johanna Skåne, det var väl i sammanhanget raka pungen som Anrell tyckte att det inte borde vara något problem om man kan raka överläppen. Klitoris rakar man väl ändå inte, är inte det en av få kroppsdelar som inte har hårsäckar precis som förhuden?

Hej, så kul att se dig i TV – hade gärna hört dig prata mer så avbryt nästa gång 😉

Jag tycker du formulerade dig tydligt och bra och det var uppfriskande att se dig sitta osminkad i den där miljön där de flesta är so rosigt rougade att de ser ut som de just klivit ut ur bastun. Kändes som att jag inte kunde få nog av att titta på ett verkligt ansikte..! Gå till en fotograf och ta bilder till en fan-poster.

Gillar ditt sätt som fan, vältalig och behaglig att lyssna på. Vill se dig mer i tv. En sak jag noterade var att Lasse tog plats under bordet också, med benen utsträckta medan kvinnorna höll undan dem. Hade varit coolt att se dig sträcka ut benen och trycka undan honom hehe

Svar:
du! jag kopierade hans benpositioner under nästan hela sändningen. dock har jag kortare ben och jag missade att han även sträckte UT benen. hade jag sett det så hade jag gjort lika!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh men damen! Vad skarp du är! Ryser av Anders. Hur kan den mannen få mig att må så dåligt? Hans små skratt åt det andra säger, hans val att göra karriär av andra människors felsägningar, hans konstiga inställning till de kvinnor som gillade hans elakhet i sikta mot stjärnorna fast han själv kunde vara hur dum i huvudet som helst. Känns som han såg ner på er med en överlägsen attityd och skulle sticka in lite "svidande kritik" emellanåt. Dock lyckades han inte för det känns som du mest tog hans dumma kommentarer med en axelryckning. Vill se mer av dig i TV!!! Så sjukt smart är du. Anders vill jag aldrig mer se i TV.

Du var fantastisk! Hoppas på att få se dig mer i tv! Men alltså… Ja, Lasse avbröt dig och körde en hel del härskartekniker och jag håller förstås med om att det inte var ok! Men jag störde mig minst lika mycket på Malou! Hon ställde ju sällan en kort fråga och lät dig svara på den. Flera gånger som du började säga något smart och bra så inflikade hon mer och mer i frågan, la in sina egna fördomar i den och försökte dessutom lägga ord i din mun. Oerhört irriterande,jag ville ju höra det DU hade att säga men det kändes som att hon aldrig lät dig prata klart. Efter att ha gjor

först vill jag bara säga att din röst är så otroligt harmonisk och härlig att lyssna på!!!

sen vill jag tacka för din blogg typ. eller nåt. att du skriver om genus och sånt som har blivit en så stor grej nu är så bra, och du skriver så man förstår. tack vare din blogg kan jag mycket mer om genus än jag hade annars, jag kan förstå saker mycket lättare och jag fick fasiken fler rätt på ett prov pga att jag kunde lite om det! (om det har någon betydelse är jag 15 och går i nian) tack!

Skitbra gjort! Jag tycker du verkade mest sympatisk av alla där. Tydlig och trevlig.

Jag blir så trött på alla som säger att man ska ta sig plats och prata högre. Tjötrövarna kan väl för fasen lämna plats och bete sig sjchysst! Många av oss har inte höga bullriga röster och hörs inte ens om vi höjer den. Och det ska väl inte vara nån jömla skriktävling heller!?!

Och tack LD för att du berättade hur det är att inte ha ett jobb. Jag är långtidssjuk och kämpar med att både vilja och inte vilja jobba för tillvaron känns lätt meningslös och man tappar kraftoch tro på sig själv.

Så jävla bra! SÅ JÄVLA BRA! Du är en sån där person som man verkligen skulle vilja lära känna. Du verkar vara superhärlig och så fantastiskt vettig.

Håller dock med dig om att det var synd att du blev avbruten (vad håller karln på med liksom? han har inte ens något att säga som inte du kunde sagt bättre).

Ge dig själv en klapp på axeln, det förtjänar du!

Shit, vad bra du var! Väldigt intressant att kolla på! Dåligt att han avbröt dig. Du verkar väldigt trevlig. Skulle väldigt gärna vilja träffa dig och prata! Jag är 12 år men tycker att din blogg är helt fantastisk! Jag försöker att uppfostra min lillebror, (som är 7) till att vara den han är, och inte så stereotyp och macho! Jag vet inte om jag lyckats få mina föräldrar att förstå helt, men jag jobbar på det! Sen jag började (streck) läsa din blogg så har jag verkligen genus glasögon på mig. Försöker få mina kompisar att fatta också, men det är lite svårt. Idag så var jag på mammas jobb, jag var ledig, hon är lärare och fritids pedagog. Det var verkligen skillnad på barnens kläder! Nästan alla tjejer var typ helt klädda i orange, rosa och lila, och alla killarna i svart, blått, grönt och brunt. Många av tjejerna hade även för lite kläder, typ inga överdrags byxor, fina kappor och fin-stövlar på sig! De är liksom 6-7 år! När vi skulle färglägga bilder på ninjor så målade jag en ninjas dräkt lila. Då så säger en flicka till mig: " Du vet väl att det där är en kille? " Jag ba: " Jaha, okej. ", och så fortsatte jag att rita sa jag på rätt sätt? Förlåt för att det här blev ett så långt inlägg, men ville bara veta din synpunkt.

Svar:
hej Jojjohanna, vad glad jag blir åt tjejer som är så kloka i så ung ålder! Fortsätt så! kram
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD – nej alltså. åh, knas 🙂 Det var ngn anonym som skrev typ att Lasse lr vad han heter bara var mer erfaren och gjorde rätt som avbröt hela tiden för det är upp till den som blir avbruten att avbryta tillbaka typ. Jag tycker verkligen precis tvärtom. Man ska visa hänsyn mot varandra. Inte tävla om vem som kan mosa till den andra mest.

Sen kan jag ha förståelse för att det blir så att man avbryter varandra och att man vill ha sitt sagt. Speciellt i en sån där situation. Det är själva grejen att tycka att det SKA vara så. Att det är idealet som man får anpassa sig till eller försvinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *