Kategorier
Vardagstrams

Nätet är fullt av äckliga bilder och vill man slippa se så får man logga ut

Ska vi snacka om saker som är vidrigt att se så kan vi börja tala om det konstanta flödet av döda barn, torterade djur och krigshärjade områden som cirkulerar (och share’as och like’as till förbannelse) på facebook, twitter och i tidningarna. Det går inte att värja sig alls men folk är så jävla vana vid att få brutalt våld uppkörda i ansiktet att de knappt reagerar längre. 
 
Ska vi snacka om ointressant och poänglöst så kan vi börja tala om alla dessa halvätna middagar, fula hundar, sjuka snoriga ungar samt sexiga poser som folk envisas med att ta kort på dag ut och dag in. Eller alla dessa kräkframkallande bilder på fötter efter en footner-behandling. (BLÄÄÄÄ)
 
Men jag är inte den som bölar över sånt. Nej faktiskt inte. 
 
Och så minns jag plötsligt när Anna // Apan Satt i Granen bloggade om sin springmask, fast det var ju bara brutalt awesome. Och skitäckligt såklart men jag skrollade förbi i snabb fart och så var det inget mer med det liksom. Själv har jag ju bloggat och instagramat hundbajshögar, snoriga näsor, fettvalkar, kroppsbehåring och kroppsutslag. Det är också ganska äckligt.
 
Och idag ser jag att Paula Uribe bloggar en bild på sitt trasiga, blodiga och variga knä. Komplett med ett videoklipp på operationen av just detta infekterade knä. Men reaktionerna där är något lugnare. Tack och lov får man väl säga!
 
Så varför postade jag bilden då? För att se vad som händer såklart!
 
 
Skål tamejfan!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nätet är fullt av äckliga bilder och vill man slippa se så får man logga ut”

Min brorsdotter dog vid födseln. Famijen tog flera bilder av henne och min bror hade en bild på facebook när han höll i sin dotter och tittade på henne kärleksfullt. Hon var dör, men absolut inte "vidrig" på något sätt! Så håller inte alls med dig om att bilder på döda barn är "vidriga". Min bror älskade sin dotter och var stolt över henne och ville visa upp henne. Hon var INTE "vidrig"

Svar:
Jag tycker det är vidrigt att barn dör. Det betyder inte att jag tycker att barnen är vidriga. Missförstår du med flit nu?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag vill inte vara den som är den men ärligt när hon skriver döda barn så tror jag hon menar de bilder som den senaste tiden florerat runt. Alltså krigsskadade och döda barn…

Sedan finns det vissa som tycker att det är mycket obehagligt med bilder på avlidna personer även om det enbart ser ut som att de sover.

För min del så är det liksom skitsamma. Har jag valt att surfa runt så får jag också tåla att det ibland dyker upp bilder på saker jag tycker är mindre sexigt.

Bilden där du dricker ur menskoppen får det att vända sig lite i magen av bara tanken men jag tycker inte du ska ta bort den och tänker inte säga att jag tycker att du är äcklig eller dum i huvudet för det tycker jag inte. Jag blir road istället. 🙂

Hur kan du ens jämföra bilder på krig och misshandel med din nermensade binda? Förstår du inte att sådana bilder har ett syfte och upplyser oss om viktiga nyheter? Det är till för att göra skillnad. Extremt respektlös liknelse i mina ögon.

Svar:
syfte eller ej, jag vill inte se döda barn.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Varför skriver du fula hundar överallt som argument? Hundar är väl inte fula i överlag, precis som barn. Blir inte provocerad länge ens av en menskoppbild med saft i… Vad blir det näst?

Svar:
överallt?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Emma: Och du tror inte att LD hade ett syfte med detta? Vem i hela friden är du att bestämma om vilket syfte som är viktigast? Jag personligen tycker att alla dessa bilder på sjuka och skadade barn är fruktansvärt vidriga (dessutom är de bara till för att fiska likes och kommentarer), och jag ser mycket hellre en bild på en mensig binda. Alla har vi våra gränser och preferenser, sluta döm andra bara för att de inte tänker som du.

charmig bild.Du är inte klok 🙂 Jag vill inte se bilder på några kroppsvätskor. Vare sig det är snor,sperma, mens,bajs eller kiss. Såriga knän och plågade djur vill jag inte heller se. Samtidigt är det inget att haka upp sig för. Det är bara att låta bli att kolla.

Sandra: nej jag tycker faktiskt inte att det är lika viktigt att visa en bild på mens, för att det är naturligt, som att visa en bild med syftet att visa att tusentals oskyldiga människor dör varje dag. Sen får du tycka vad sjutton du vill, men jag har väl all rätt att tycka det är respektlöst.

Om du inte vill se döda barn så synd, det är verklighet år 2012 men vem fan jämför mens med krigsoffer m.m Respektlöst

Svar:
Vem har jämfört? läs om, läs rätt
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD tycker knappast att bilder på hennes mensblod är lika VIKTIGA som att alla ska fatta att folk dör hemskt och blodigt varje dag (vilket jag tror att vi alla redan vet…). Hennes poäng var väl snarare att dessa bilder är mycket OTREVLIGARE att se än lite blod.

Dessutom är det ju bara blod, i ett sammanhang som inte är kopplat till några hemskheter (typ avhuggna ben), så jag förstår inte varför någon blir upprörd av den bilden eller tycker att den är äcklig över huvud taget.

Jag håller DEFINITIVT med LD om att denna bilden och den på den blodiga bindan är mycket mer rumsren än den ständiga objektifieringen av kvinnokroppen, våld och död, och så vidare.

Annat: Hur smakar mensblod? Någon skillnad mot annat blod? Vet inte varför det skulle vara någon skillnad, men jag har inte smakat så jag är nyfiken…

Svar:
Precis så. Det finns så mycker bilder som är hundra gånger värre än lite mens.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Frida: jag kanske uttryckte mig otydligt, men det spelar ingen roll vad som är viktigast. Det jag tycker är knäppt är man ens kan sätta sakerna i samma sammanhang.

Svar:
Vilket sammanhang då? Jag påpekar att det finns mycket vidrigt och hemskt på nätet och i förhållande till det så blir min ynkliga mensbinda ganska harmlös.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Emma: Men hon sätter dom ju inte i sammanhang. Det är ju inte som att hon likställer dom på något sätt. Hon skrev att när man öppnar internet är det fullt av bilder man inte vill se och så gav hon exempel på bilder hon inte vill se.

Oavsett syfte så tycker jag att lemlästade barn och krigsskador är bra mycket värre och jobbigare att se än mensblod om man ska jämföra. Men det betyder inte att jag inte tycker att LD får lägga upp sånna bilder om hon vill, jag tyckte det var ganska kul.

Asså du lägger upp en bild , och sen tar bort den?

Varför om man får fråga? Jag missade ju den haha!

Svar:
jag tog ej bort den. Det var instagram som tog bort. Antagligen anmälde nån fjant den.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Haha. Ni som anklagar henne för att likställa en mensbinda med plågade djur och döda barn – fattar ni inte att det var precis det ni själva gjorde, till skillnad från LD?

Jag håller med henne, jag blir sjukt äcklad av snoriga ungar, sprängda hundar och allt annat vidrigt som florerar på facebook och i bloggar. Samtidigt skänker jag pengar till Djurens rätt, hur går det ihop vavava?

Jeg må sige, at når der kommer klip i nyhederne med døde børn, torturerede mennesker, mishandlede dyr, så kigger jeg VÆK i en fart. Bryder mig slet ikke om at SE det, men lytter alligevel. At se dit mensblod…. hvad skal jeg bruge det til? Og hvad får du ud af at vise det? Jeg har selv mens, så jeg ved hvordan det ser ud, men sidder sgu ikke og glor på det, endsige tager billeder af det. Alle ved kvinder bløder og alle ved hvordan det ser ud i et bind….du lever fint op til din årets-provokatør-status ;)Det bliver spændende at se hvad du har at byde på i morgen… hmmmm

Svar:
Jag klarar verkligen inte av att se barn som far illa. Jag kan må dåligt i flera dagar efteråt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag undrar om inte gränsen är nådd för mig nu.Måste fundera om det är hos mig spärren sitter eller kanske är jag en moraltant och gammeldags, men av någon anledning stör detta mig trots att du säkert har en idé bakom, och då ska man väl inte klaga utan sluta hälsa på här helt enkelt , eller vill hon ha åsikterna?

Vet inte om du la ut det på facebook men tycker det är en strålande idé om du gjorde det. Om människor kan lägga energi på att fota en kopp kaffe eller kommentera vad det äter till middag kan de väl lika gärna diskutera hur mycket eller lite blod det finns i din binda också. Och gilla bilden såklart.

Svar:
Hähä nä vill inte vara elak mot mina facebookvänner! *s*
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Sorry LD, men nu har du tappat en hel del i mina ögon. Du har så mycket klokt att säga att du inte behöver billig provokation. Jag äcklas inte av mensindor men jag har inget behov av att se dem heller. Synd att du inte kan diskutera lika sansat och intelligent i bloggen som du gör i levande livet.

Svar:
Vet du vad? Om du, pga en bild, tycker att jag "tappar en del" så får det vara så. Då var jag nog inte så mycket att hänga i julgranen ändå och det visar ju ganska mycket om hur otroligt lite det krävs för att du ska bli missnöjd.
Diskutera sansat och intelligent? Vad är det som varit ointelligent och osansat i den här debatten tycker du? På vilket sätt har jag betett mig illa?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fantastiskt!

Funderar just nu på om vi någonsin får veta om det är riktigt blod i koppen eller om det bara är något som ser ut som blod. Själv skulle jag nämligen aldrig ta en intim kroppsvätska (mens, sperma, lubrikation, urin, you name it) i min mun, men det är jag det, jag får väl flitigt använda kondom/slicklapp till ändamålet att ha munnen vid ett könsorgan.

Måste bara säga en sak till, det här är ju knappast lika illa som two girls one cup eller vad den heter. Förstår inte varför folk får sån himla moralpanik.

Men herregud är folk inte kloka? Vad är det som är så provocerande? Jag kan inte se det äckliga eller obehagliga med den bilden. Fan,jag ser blod som något positivt. Det är livgivande,varmt och underbart. Fast jag jobbar inom vården och har flera gånger sett ett par påsar blod ge livet tillbaka till någon. Jag gillar verkligen när du flyttar på gränser och trycker dig igenom spärrar Lady Dahmer!

K: Det går väldigt bra ihop (kanske precis vad du menade), jag är månadsgivare till Unicef men jag gillar inte bilder på lidande människor. Det är ju därför jag ger pengar, i förhoppningen om att mer pengar ska ge mindre lidande. (därmed färre hemskheter och i stället fler positiva nyheter) Hehe, gillar inte bilder på mens heller, men dem kan nog inga pengar i världen stoppa ;P

Fast jag tycker du gick väldigt hårt åt Almenäs. Jag blir inte ett dugg road av att höra om folks diarréanfall, bajsränder i kalsongerna eller se bilder på bindor med mens på. Det har absolut ingen betydelse vilket kön personen tillhör. Jag är feminist och blir upprörd över det självklara som att kvinnan har samma rättighet att välja att inte raka sig eller gå barbröstad för den delen, precis som männen i alla tider fått göra. Däremot anser jag att det finns en gräns för vad man exponerar för sin omgivning. Att lägga ut en blodig binda anser jag lika begåvat som Jockibois "Dagens Runk".

Helt ärligt. Jag scrollar förbi när du pratar djupgående om ditt bajs, snor eller mens och avföljde dig t.o.m på Twitter när det blev för mycket sådant på en gång. Det har inget att göra med att du är kvinna. Jag förstår Jessica Almenäs resonemang och tycker du kan vara lite mer öppensinnad i din diskussion där.

Hej.

Svar:
Hårt? Jag var ju saklig och trevlig och bemötte hennes argument! Det var ju hon som blev provocerad och upprörd! Att jag tycker att folk överreagerar betyder inte att jag inte är öppensinnad.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Strålande! Synd bara att jag gick och missade mensbilden!

Jag förstår inte vad som är den stora grejen med mens. Om man skär sig i fingret stoppar man det i munnen och blod som blod egentligen.

SKÄL! Jag blev riktigt lycklig av att se bilden på den blodiga bindan! 😀

Jag ska sätta upp massa bilder på min garderobsdörr för att täcka massa gamla klistermärken och jag tror minsann att bindan ska få vara med där!

Jag blir helt galen på alla bilder på de stackars misshandlade, skadade barnen som florerar på FB.. JAG VILL INTE SE!! Jag vet att det existerar men jag avskyr att behöva få det upptryckt i fejjan helt ofrivilligt… mår fan dåligt av det.

Jag garvade när jag såg bilden på mensbindan! (den första) och tänkte ÄNTLIGEN!!! Någon som vågar och självklart var det du som vågade!!!

Såg en kommentar på den nya bilden att hen inte klarade av att se blod och inte ville se fler bilder. Tips, bläddra förbi eller sluta kolla… Man kan inte ta hänsyn till alla jämt och ständigt. Då skulle det inte finnas någon instagram till slut… (t ex)

Vi brukar diskutera toalettpapper här hemma. Som sist när jag råkade köpa en sträv och tunn sort, skrattade vi åt hur värdelöst det var. När jag sedan var lyrisk över hur bekväm min menskopp var undrade min sambo hur jag kunde vara så bekväm med berätta och utvärdera mensskydd. Det är därför sådana här diskussioner behövs låt oss höras och utvärdera det som människor upplever.

Jag har följt dig sen du väntade Tamlin. Jag blir inte chockad längre (om jag ens blev det innan), du är en del av min vardag. Precis som mens. Inte på något dåligt sätt, tvärtom! Keep it up!

Ärligt talat,vem bryr sig? Ingen som är riktigt kär/kåt/jämställd/upphetsad etc…Jag ser bara LD visa något som både killar och tjejer stött på i ett hett ögonblick.Och INGEN BRYR SIG! Mens är bara en del av livet och bör således ses som en naturlig del utan en massa tabun.Varför envisas flickor med att smutskasta vårt kön, när det är det kön som bär liv?

2012 och sånt här rabalder för en jävla mensbinda? Dessutom mestadels av kvinnor? Vad är det med er? Ja alltså jag satt mig med frukosten och tänkte läsa LD och fick en blodig binda som första anblick. Jag hajjade till och sedan tänkte jag; fan vad ballt. Inte för att jag önskar en uppsjö av mensblod på internet, men om en jävla mensbinda får mig att hajja till men jag kan se splatterbomber från Syrien på TV utan att knappt blinka, då är nåt jävligt fel. Jag fick mig en tankeställar och en jävligt bra sådan. Så Tack!

Modiga och asgrymma bilder! Känslomänniskor reagerar ofta kraftfullt när de stöter på något som inte faller dem i smaken, även om de inte kan hitta genomtänkta, logiska argument för varför något är fel eller fult. Jag tror att de som bajsar på sig värst här är samma personer som "ALDRIG skulle kunna äta hund/katt" (trots att de är köttätare) eller tycker att "sånt skojar man bara inte om", med motiveringen "det känns bara fel".

Du skriver som svar på en kommentar att du inte vill se döda barn. Detta är rätt typiskt för människor idag, och alla tider för den delen, vi vill inte se. Nu vet jag inte hur du ställer dig till allt som händer i världen just nu så det ska jag inte yttra mig om, tänker bara på svaret jag nyss refererade till. Jag tycker bara det är enormt tråkigt när människor "inte vill se" överlag. På ett sätt blir det ju tröttsamt (eller hur man nu ska formulera sig) med alla dessa hemska bilder som florerar i flöden överallt men det är ju faktiskt så som världen ser ut. Vi kan inte och ska inte blunda för det. Vare sig det gäller bilder från krigshärjade länder eller bilder på blodiga bindor. Notera att jag inte jämför de två med varandra då de är helt ojämförbara, vill bara få fram poängen att båda existerar.

Min svåger blir obekväm bara man nämner ordet mens. När han börjar gnälla om hur "äckligt" det är så får jag mens-tourettes. Speciellt när han ska hyssja och protestera när jag och min syster sitter och pratar om något som har med detta att göra. Jag ba "MENS MENS MENS MENS MENS!"

Dessa människor som kommenterar med "Nej, LD, nu sjönk du allt i mina ögon. Nu tänker jag inte läsa dig mer."

Vad tror de att de ska uppnå med det? Ingen har väl tvingat dem att läsa från början?

Hursom, jag kommer nog aldrig lägga upp mensbilder pga för feg, men har haft mens i ca tre år totalt i mitt liv hittills (6 dagar i månaden i 15 år) och hunnit bli rätt avslappnad med hela grejen. Hur kan man inte bli det? Japp, det är blod. Så är det. Om något så kände jag bara "Skönt att slippa bindor numera efter att ha köpt min menskopp." När jag såg bilden.

On another note: saknar du menskoppen? Jag blev frälst och ba’ Åh aldrig bindor igen!! Du som inte verkar kunna använda den efter graviditeterna och gått tillbaka till konventionella mensskydd, var det jobbigt att byta tillbaka?

😀 Kände att menskoppsbilden gick över min gräns för vad jag vill titta på när jag äter frukost…..grymt äcklig. Och väldigt väldigt rolig.

Är lite sorgligt med kvinnor som blir så jätteupprörda av mensbilder, för det avslöjar vad mycket uppdämda känslor av skam och äckel folk går runt och bär på gentemot sina egna kroppar. Många jämför med bajs, men jämförelsen haltar eftersom bajs alltid är äckligt, medan blod bara är äckligt om det är mensblod. Visar man upp en näsduk med en blodfläck på så reagerar typ bara någon enstaka med blodfobi. Men säger man att det är mensblod blir människor galna. Tycker det är värt att fundera över.

S och många fler: Va bra ni är på att analysera fram varför vissa kvinnor äcklas av att se bilder på Lady Dahmers mensbinda. Hobbypsykologer, ha! ha! Det är en stor jävla skillnad att se sitt eget mensblod, slemmet blandat med blod, med andra ord skit som kroppen gör av med än att se ett skärsår eller någon annans mensblod. Jag tycker bajs är äckligt med fast det är så naturligt. Sug på den karamellen ni kloka psykologer.

Blutsaft är gott, men för att riktigt få upp järnvärdet skulle jag satsat på niferex.

Svar:
niferex gav mig förstoppningen från helvetet för att sen bajsa svart diarree
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det är en jäkla gåta hur ni kan få det till att Lady Dahmer anser att mens är likvärdigt med ihjälskjutna barn och krigsdrabbade områden. Det är just det som hon poängterar, det är det inte! Mens är något helt naturligt som dessutom sker varje månad i alla(nästan) kvinnors liv, medan dödade barn är bland det värsta som finns. Men ändå reagerar människor starkare över mens än vad de gör med döda barn.

Fram tills att jag blev 19-20 vågade jag inte säga att jag hade mens, jag vågade knappt köpa tamponger i butikerna. Trots det att hälften av befolkningen kommer mensa, mensar nu, eller har mensat. För att inte tala om att om att man blöder VAR FJÄRDE VECKA.

Vi lever mer eller mindre fortfarande i ett samhälle där kvinnor ska vara perfekta och mystiska, där vi inte lämna ut för mycket av sig själva. Trots att vi också kissar, bajsar och snorar. Jag har vuxna killkompisar som bokstavligen säger, "jag ska bajsa nu", medan vi så fint ska använda "jag ska pudra näsan".

Det går/gick något brittisk program på kanal 5 som handlade om kroppen.

De pratade om mens och att om man blöder för mycket kan det vara farligt.Tre kvinnor som själva ansåg att de blödde mycket skulle föra en videodagbok om sin mens.

Kvinnorna visade sina fulla menskoppar som de senare skulle tömma i en burk, detta för att se hur mycket kvinnorna blödde under 7 dagar.

Detta visade de på kanal 5 mitt på dagen, och ändå upprörs ni av en bild på en menskopp. Tänk er tre burkar med 7 dagars mens i, på video dessutom! Hahaha

Du har själv blivit känd och profiterat på dina egna bilder bl a din dotters nakna kropp så vad kan du säga förutom att du har yttrandefrihet som vi andra? En mamma som exploaterar sitt nakna barn och sedan profiterar i s k kändisskap går enligt mig över gränsen. Dock övriga saker du provocerar med kan vara kul i synnerhet om du utgår från dig och din kropp men andra människors privatliv ska man inte kränka inte ens sina egna barn. Visst fick du på tafsen över det?

Svar:
nu ska du inte ta i så du bajsar på dig tycker jag. Om du upplever att jag exploiterar mina barn så tycker jag att du genast ska sluta bidra till det.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej! Jag har inget emot att se dig dricka blod ur din kopp, tvärtom! Det är kul gjort. Kul bild.

Visst får man se massa hemska bilder i nyhetsflödet. De är hemska, vidriga. Men en påminnelse om verkligheten. Många människor verkar inte förstå att det finns lidande och elände i världen och behöver en dokumenterad bild på det för att ens bli varsamma om det. Och det är viktigt att vara varsam om fasan, annars kan man ju aldrig göra något åt den. Vidriga bilder är i många fall viktiga bilder.

Din bild är dock rolig. Kul.

Underbar bild som rent historiskt ( kvinnohistoriskt ?) återkopplar till Åsa Mobergs artikel med rubriken, Har du smakat på ditt mensblod?

Alla har väl nån gång råkat svalt näsblod av misstag. Och det är precis samma sak. Nu propagerar jag inte för att man ska bättra på sitt järnvärde genom att dricka sitt mensblod, även om det går att göra så, utan häll det hellre i blomvattenkannan som gödningsmedel. Och jag önskar att alla övergick till menskopp, och att ingen mer dör av tampongsjukan. Bra med menskopp för miljön, slidan och plånboken. Och visst finns det hemska bilder, men den här blev jag glad över!

Underbar bild som rent historiskt ( kvinnohistoriskt ?) återkopplar till Åsa Mobergs artikel med rubriken, Har du smakat på ditt mensblod?

Alla har väl nån gång råkat svalt näsblod av misstag. Och det är precis samma sak. Nu propagerar jag inte för att man ska bättra på sitt järnvärde genom att dricka sitt mensblod, även om det går att göra så, utan häll det hellre i blomvattenkannan som gödningsmedel. Och jag önskar att alla övergick till menskopp, och att ingen mer dör av tampongsjukan. Bra med menskopp för miljön, slidan och plånboken. Och visst finns det hemska bilder, men den här blev jag glad över!

Raisa

Har LD blivit känd utifrån bilder på sin dotters nakna kropp, inklusive profiterar på detsamma??? :-O

Det var fanimej bland dem vidrigaste påhopp jag läst på länge! Tyck vad du vill om en människas blogg/åsikter, men gör det konstruktivt och håll dig till verkligheten. Jag har följt denna blogg under mycket lång tid och det du påstår är ren jävla lögn.

Att förtala en person genom att hävda att personen blivit känd genom att barnen blivit exploaterade genom nakenbilder på nätet (som om det dessutom är ngt ofta återkommande) är en mycket, mycket grov anklagelse.

Du gör nog klokt i att både be om ursäkt och sen fortsättningsvis ha koll på vad du skriver innan du klickar på "skicka kommentar"

Man kan väl inte jämföra de hemska saker som händer i världen med mens. Visst det är förbannat jobbigt ibland med mens, det kan göra ont i magen och var lite extra att tänka på när man tränar, men för det mesta överlever man så man får glädjen att uppleva det igen och igen och igen.

Krig, barn som dör och allt annat elände är för jävligt, men det och mens är två separata frågor som kanske inte bör debatteras inom samma ram.

Jag har varit aningens skeptisk till dina åsikter, men av den anledningen har jag tagit mig tid att läsa en hel del på din blogg, och jag har helt ändrat uppfattning om dig. Jag tycker du verkar väldigt klok och du är välformulerad, och sånt får alltid mig, som språknörd, på fall. Dessutom tar du dig tid att, om och om igen, förklara för de som verkar ha en vilja att missförstå.

Reaktionerna på mensbilden är motivering nog för den. Så det säger jag inget mer om.

Men, jag tycker nog inte att man ska undvika och blunda för de riktigt hemska bilderna (från krig och liknande) även om de bilderna ibland kan uppfattas som gotteri från mediers sida. Att säga att man inte vill se sådana bilder för att man tycker det är jobbigt att barn dör är en enkel och bekväm lösning, dör det färre barn om ingen publicerar bilder på dem?

Det är som att kunna gå i affären och välja och vraka blad köttet men tycka att det är hemskt att åka till en bondgård och peka ut en kalv.

Vi måste vara medvetna och uppmärksammas om den verklighet som är runt omkring oss både på internet och ute i den riktiga världen. Vi ska väl alla kämpa för en bättre värld, det oavsett om det handlar om genus, sjukdomar, svält, krig eller död?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *