Kategorier
Vardagstrams

Och så lite kärlek till Flashback!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Och så lite kärlek till Flashback!”

Har du ingen som helst självrespekt? Har du helt tappat förmågan att avgöra vad som är intimt? Även om man självklart ska kunna tala om mens och dyl. så gick du för långt nu. Mens som fenomen är inte äckligt men den bilden – synen av någon annans mens är faktiskt vidrig. Lägg av nu.

Svar:
Vad har självrespekt med saken att göra? Och varför ska DIN objektiva åsikt om vad som är intimt och inte råda över mig? Avgör inte jag var MIN gräns går? Du kan lägga av tycker jag!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

1. Så du har haft storm på Instagram över den där lilla klutten? Vad hade då hänt om du lagt upp en bild på ett rejält fittblodbad?

2. Ingen menskopp?

Svar:
1. jag tänkte att jag skulle smygstarta. Ville fota ett mensblodbad, men har tendens att totalt köra slut på bindan. Ville ha en "snygg" bild. Hähä2. nej! Min livmoder har flyttat sig sen jag födde barn och menskoppen sitter inge bra sen dess. :’-(((((((((
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

@Zoe: Vadå ingen självrespekt och förmåga att avgöra vad som är intimt? Vad som är intimt bestämmer ingen annan än just individen själv.

Vad som är äckligt är väl egentligen bara en högst individuell grej som varierar. Du tycker en bild på en mensbinda är äcklig. Jag tycker bilder på facebook där alla gör sina "duckface" är betydligt mycket äckligare än detta. Som sagt. Tokningsfråga på vad som är vad och kanske viktigast av allt. Vem bestämmer vilka normer och regler som anses vara rätt att visa isådantfall?

Svar:
Min facebook svämmar över med torterade hundar och svältande barn. Det är jobbigt att titta på om nåt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vad äckligt. Vart för fan illamående. Inte ok, kom igen vissa saker borde inte fotas… 🙁

Svar:
Nej det håller jag med om. Alla dessa förbannade halvätna middagar, fula hundar och poserande kroppar i sexy-poser är jag sjukt trött på. Men det är ju bara att skrolla vidare liksom och hoppas på nåt roligare nästa gång!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Zoe

Den enda som går för långt här är du, då du tar dig rätten att avgöra vad som är vidrigt eller inte. Det du ser på bilden är något helt NATURLIGT, det är blod och vet du vad, det finns i hela kroppen – i din också!:-O Att du i ditt huvud gör om det till ngt vidrigt kan aldrig bli någon annans problem än ditt eget.

Är innerligt trött på alla som ständigt försöker tysta ner/förändra/föräckliga människokroppen och dess självklara ’funktioner’ och utseende som är det mest naturliga i världen. Och märkligt nog så är det väldigt ofta det som hör till kvinnokroppen som ses som mest äckligt/vidrigt. Som reklamen för bindor där mensblod helt oförklarligt är BLÅTT!

Det är väl verkligen på tiden att någon vågar visa hur mens ser ut!

Så du Zoe, DEAL WITH IT!

Jag fattar egentligen inte varför mens anses så äckligt – det är blod blandat med slem/äggvita typ(jag vet inte exakt vad det består av… vart efter i biologin xD)

Jag menar blod…det ser man ju när man sätter på tv.n eller råkat skära sig i fingret eller tar blodprov eller helt enkelt skär i en rå stek O__o

Ägg äter ju de allra flesta…slemmet skulle dessutom kunna jämföras med mannens sperma…hur ofta ser man inte sperma? På porrfilm t.e.x – och då sväljer kvinnorna sperman och trycker upp det i ansiktet…

Men mens det ska f*n inte fotas för det är så äckligt…förstår inte…förklara för mig varför DET är så äckligt? Det kanske inte luktar så mysigt men det gör då f*n inte sperma heller!!!

Eller svett för den delen!

Men herregud folk, chilla. Blir ni så äcklade av några droppar blod i en binda så tycker jag synd om er. Eller är det kanske bara jag som är onormal och tycker att bilder på hundar som fått en smällare i munnen eller barn som blivit misshandlade som alla jävlar på facebook envisas med att lägga upp, gilla, dela mm är femtiotusen gånger äckligare än lite mens? 🙂

Svar:
EXAKT
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså det är så coolt att du gör det här, jag skulle aldrig vågat.

Rent spontant känns det lite "Men får man verkligen göra sådär!?", fast varför inte liksom? Bra skit.

Verkligen inte vidrigt, mer bara…oväntat.

Svar:
Det har tagit mig några mens-cykler att jobba upp modet inför detta.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Zoe: sist jag kollade så var det inte upp till dig att bestämma vad som är intimt eller privat för någon annan så länge det gäller den personens kropp och kroppsvätskor och inte skadar/kränker någon. Kan vi sluta med skam och skuldbeläggande samt sluta prata om kvinnors kroppsvätskor som om det vore statshemligheter nu tack?

Fattar inte varför folk tycker detta är äckligt? Det är ju bara BLOD?!

Den enda skillnaden är ju att ni vet VART blodet kommer. Ni vet, det där stället mellan benen på tjejer, stället som man inte pratar om, det som är pinsamt och snuskigt och förbjudet….

Hade det varit en blodig näsduk, handduk, tröja, whatever så hade ni knappast reagerat lika starkt.

Blir så trött…

Det är bara blod. Högst naturligt och inte det minsta äckligt. Eller ja, inte äckligare än… blod.

Haha, min första tanke var – vad LITE mens du har! (Sådär ser ALDRIG mina bindor ut, det är flodvåg från första till sista dag, hähä…)

Svar:
Det är nybytt morgonbinda.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Störtskönt! Fattar inte att folk hetsar upp sig över detta? Men det är helt okej för tv att visa folk som spyr till höger och vänster.. speciellt under sändningstid när vi sitter och äter framför tvn. Ingen fotar/filmar när någon sitter och klämmer ut en jävla korv.

Så MIN gräns går fasen vid spyor. HATAR det och det är det fanken ingen som respekterar.

Sådeså!

Äh, lite mensblod, vadå… Varför blir man illamående av något så harmlöst? Det är ju det enda blodet som människor blöder utan att vara skadade, det enda blodet det är meningen att vi skall blöda. Inte så att allt som är naturligt per definition är bra eller inte kan vara äckligt, men det är typ som att bli äcklad av tårar.

Ok, jag erkänner att min första reaktion var att rygga emot. Sen blev jag pyttelite besviken för bilden är opedagogisk. Det är ju snyggmens! (Alltså inte "snygg" mens haha, utan anständig mens. Det kanske kommer förvirra en och annan stackars flashbackare som aldrig sett mens om de lär sig tycka att DET HÄR är äckligt och sedan får första flickvännen rena rama fittblodbadet).

Sedan så är det så konstigt att en bild som vi kvinnor ser varje månad i xx antal år kan väcka så mycket upprörda känslor. Och ett rent instinktivt "usch!". Från mig! Jag som är som en livs levande fontän! Underligt.

Sedan vill jag klaga lite på dessa eviga blått-blod-motståndare. Reklamerna menar inte att blodet är blått. Det förstår ju alla. Den blå vätskan är till för att DEMONSTRERA UPPSUGNINGSFÖRMÅGA. Precis som "kisset" i pamerpsreklamen är klarblått för att visa detta. Inte konstigare än så.

Svar:
Jag vågade inte gå längre! Jag vågade inte!!! // skäms lite
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Är så sjukt less på att mens ska ses som ngt "äckligt". Typ att killarna på högstadiet skrek "jävla mensbarn" efter varandra. Som om att mens var det värsta man kunde kopplas samman med.

Folk ska fasen vara glada att vi kvinnor mensar.

Ja så sitter man här i soffan och klickar sig runt, får se bilden och tjuter till utav förtjusning och glädje. ÄNTLIGEN!!!

Skulle kunna skriva en hel roman här men nöjer mig med lite historia.

Ända sedan jag skaffade min första kamera har jag fotograferat mens i alla dess former, min mest älskade vän likaså. Ingen av oss har ännu vågat publicera.

Må så vara att vi är lite besatta av denna väldigt vanliga procedur som så många går igenom titt som tätt. Mest fascinerade är vi andra individers reaktioner, detta har stötts och blötts sedan vi lärde känna varandra -95. Då kände vi oss lite härligt uttrycksfulla och listiga.

Egentligen var vi bara pretentiösa (estet) sextonåringar som inte var det minsta nöjda med hur våra kroppar och dess funktioner väckte sådan äckel och förakt.

I konstens namn är inget heligt och där florerar kroppsvätskor hej vilt, men att få se en gammal hederlig mensbinda i all sin prakt utan att det handlar om konstnärligt uttryck hit och dit det känns banne mig riktigt gött! Tusen tack för det!

Vi trodde det skulle vara annorlunda när vi var runt 35, att stormen skulle vara mer som en stilla bris…så fel vi hade.

<3

Du är så jädra skön!

Älskar detta!

(Har bekant som blev avstängd från skolan i två veckor för att hon tagit (skitsnygga) foton på sin underkropp, där man ser att hon blött igenom sina trosor och så rinner det några rännilar blod längs hennes ben, till en utsällning. Killen som målade spetsade huvuden och uppsprättade fåglar (fantastiska målningar dock) hände det inte ett skit med)

L

Fast du L, om man nu ska demonstrera en bindas uppsugningsförmåga så kan man ju inte använda blåfärgat vatten! Det är ju direkt vilseledande reklam då blod är något helt annat. En trovärdig reklam borde ju i rimlighetens namn ha en vätska som dels är röd och av samma konsistens som mensblod, eller hur?

Till de som tycker det är så vidrigt med mens: Jag förstår inte hur ni orkar leva med er själva, jag skulle själv aldrig orka leva men att känna mig VIDRIG varje månad bara för att min kropp vill tala om för mig att det inte blev några missöden av mitt hejdlösa knullande(host) den här gången. Genom att acceptera att mens inte är äckligt, så har jag ökat min självkänsla markant, eftersom jag nu känner mig legitimt hygienisk att vistas bland folk hela månaden ut.

Fuck that, är det något som är vidrigt så är det dock magsyra. Men inte tänker jag gå på och skuldbelägga på den som känner för att posta bilder på sin spya för det…

Är det konstigt att min första tanke var: HUR får hon sin mens att lägga sig snällt i mitten av bindan? Hur jag än gör hamnar allt till höger och bakåt! Har alltid en röd fläck i vecket där bindan ligger mot ljumsken…

Den där bilden gjorde mig absolut inte äcklad, snarare… Avundsjuk?

Jag önskar att jag hade fotograferat blodbadet två timmar efterförlossningförlossningen. När jag aningslöst skulle dra ned trosorna som vanligt. Med jättebindan (blöja).

SPLASCH. blod över mina ben och golvet.. Nyförlöst som jag är fick jag larma på hjälp.. Förklaringen jag får till är "jag spillde!"

Fan vad sambon garvade! Personalen o jag med hehe

Det här inlägget gjorde min morgon. 🙂

Påminner mig om hur tabu mens kan vara även bland tjejer. Jag nämnde nyligen i ett sällskap (som precis hade pratat sexleksaker med stort engagemang) att jag skulle börja med menskopp var ju bara det superäckligt uppenbarligen. En av tjejerna berättade att hon inte ens kunde byta tampong utan att bli äcklad, och att hon bara drog ut den och släppte ner den i toaletten för att slippa se den….

Håller med Den Feta här ovanför, orka känna sig vidrig varje månad!

OMG typ den bästa och modigaste bilden jag sett på länge! Det är alldeles för mycket hysch-hysch kring kvinnliga kroppsvätskor, fan kan ju knappt uttala ordet mens utan att folk blir generade.

Så kommer den här o ba PANG BOM CRASH IN YOUR FACE och jag ba yeah yeah yeah you go girl! Skönt att nån vågar ställa upp för att motverka skambeläggandet av mens.

Önskar jag va lika modig… du är queen och ger mig så mycket bra tankar och jag känner mej lite coolare och modigare och smartare varje gång jag går in på din blogg 🙂

Hahahaha! Folk som tar illa upp kan lägga ner, mens är inte äckligt eller smutsigt. Jag läste nånstans för ett tag sen och håller med att det är så sjukt att vi kan se filmer där dom hugger huvuden av varandra och blod som forsar och inälvor som spyrs upp, styckningar, kanabalism osv, men mensblod är över gränsen för vad som är acceptabelt. Nähedu patriarkatet, mer mensblod till folket, det enda blod som faktiskt inte är farligt utan " nyttigt " och förresten är det nån som kommer ihåg dom här stencilerna för att spraya på budskap över sexistisk reklam? Behöver dom omgående ! 🙂

Skulle du lagt upp en bild med lika mycket mensblod som droppat på golvet hade nog inte alls lika många tyckt det varit äckligt! Men nu, när det är blod i en binda är det tydligen något bland det äckligaste folk har sett!? Snälla gräv ner mig!

Gött som fan!

En nyligen upplevd menshistoria: igår morse satte jag mig på huk på badrumsgolvet för att prata med min treåring. När vi pratat färdigt och jag skulle sätta mig upp så SPLAFF åkte en halv deciliter blod ur mig, rätt ner på golvet. Glömde tömma menskoppen kvällen innan så den var rätt full…

– Vad är det? frågade treåringen.

– Det är mitt blod kommer du ihåg. (vi hade en diskussion om detta förra månaden)

– Ska du sätta in nåt nu?

– Ja.

Imorse frågade han mig "Har du blod nu mamma?". Han har inte tagit till sig ordet mens än. 😉

Inte för att säga något emot dig och ditt inläggsval. Men vill säga en sak, som jag tycker är liiite konstigt. Även fast jag har sett mensblod innan jag fick min (av mamma, följde med henne till toaletten som mindre) så klarar jag inte av att se det. När jag var mindre tyckte jag att det var häftigt när mamma hade det och såg de olika färgerna mensen kunde ha.

Men när jag fick mens.. klart man var chockad att det hände just då. Nu vill jag poängtera då när det blev ett vattenfall av rött slemmigt blod! Jag blev kallsvettig och var nära på att tuppa av!

Klarar inte av att byta binda/tampong på mig själv för att jag tycker att det är vidrigt.

Så varför tycker jag att det är vidrigt nu?! När jag var yngre var det ju hur coolt som helst när mamma har det. Vad hände med mig i tonåren?

Så var min tonårsperiod. Nu när man är 20 fick man inte uppleva någon mens (blev på smällen!) så kanske man har mognat igen och tycker att det är naturligt och inget att äcklas för. DET ÄR JU NATURLIGT, för oss kvinnor iallafall. För killarna är det något helt annat. Min sambo vill knappt ta i en tampong förpackning (oanvänd)…

Aja, vi får la se sen vad som händer. Av din bild blev jag bara chockad, inte direkt många som lägger upp sånna bilder. Men vafan, vrf inte visa upp detta när man visar upp allt annat?

Var inte så skitnödiga halva bunten nu. Många tycker det är äckligt med mensblod, med blod. Det är upp till betraktaren. Uppenbarligen så tycker vissa att det ör coolt och andra inte. Och nej det är inte synd om oss som äcklas, jag äcklas av mina bajskorvar också, men ta ni en bild på era och stoppa i albumet 😉

Kan någon förklara syftet med den här bilden? Är det för att "neutralisera" och ta bort äckelstämpeln kring mens eller? Jag förstår verkligen inte.

Svar:
Måste det finnas ett syfte med alla bilder man tar? Har du ett syfte med allt du gör?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Bara en liten parentes, till er som "tokblöder"; Det finns hjälp att få!

Min kropp (livmoder) fick fnatt efter graviditeten, men några piller om dagen gör att jag slipper oroa mig. Kontakta mvc eller vårdcentral.

Jag resonerar lite såhär: Jag mår visserligen illa, mest för att blod, vissa inälvor, knäskålar osv har en sån påverkan på mig i största allmänhet. Sjukhus med. Men samtidigt blir jag lite kittlad och jag tycker bilden som koncept är helt genialisk. In your face, tänker jag och fnittrar lite för mig själv. Sen att mitt face också drabbas känns lite som pereferi, och jag stödjer ditt jävlar anamma fullt ut.

Apropå kommentar från Sofia T: Finns receptfritt på apoteket också. Cyklo-f, Dock skitdyrt, så skrivs med fördel ut av läkare i större förpackningar som blir mycket billigare per styck.

Lyssna. Var gång en entrar internet så är det en jävla risk, en får hela tiden se sånt en inte vill se (mensblod, bajs, misshandlade barn,cancerlungor och uppsminkade småflickor osv etc n so on) helt utan varning. Ingen kan kontrollera någon annan, utan alla måste ta ansvar för sig själva – blocka sönder dem på FB som lajkar cancerbebisar om du inte vill se sånt och avfölj LD på insta om du inte vill glo på hennes bindor osv etc n so on.

Jag ursäktar för länkspam som inte hör till ditt inlägg (jag skrattar för övrigt åt hatarna och skickar en slängkyss till Flashback~) , men som fred- och utvecklingsutbildad har jag under tre år fått höra SÅ JÄVLA MYCKET om att kvinnor i världen är förtryckta, och Kvinna till Kvinna har just släppt en video där de vänder på steken för att få folk att tänka till. Direkt kommenterar ett pucko under att världen inte går att ändra på och att kvinnor bara tjatar om att få mer makt (det står på ryska, jag använde google chromes översättare och andemeningen går fram). Man blir så matt, så matt.

Här är videon. Biten på engelska är inte ens två minuter lång. http://youtu.be/akumrBj3N94

Jag gillar inte bilden. Men så klarar jag inte av att se blod heller. Inte från någonstans på kroppen. Skar av mig ena fingernageln för ett tag sedan o var glad maken var där kunde hjälpa mig för jag svimmade nästan.

Men som någon annan skriver så önskar jag också att jag tagit bilder på blödningar efter förlossningar o liknande. Alla tror ju att man överdriver så bevis hade varit klockrent att ha! 🙂

Jag är sanndrömmare! Jag drömde för några veckor sedan att du la upp en sån här bild! Då var det dock en stor, geggig flytning istället, men ändå. Coolt.

Gillar bilden för övrigt. Den är inte ett dugg äcklig, bara ovanlig. Bilder på blod från alla andra kroppsdelar ser man jätteofta utan att reagera, men så fort blod kommer från fittan är det helt plötsligt äckligt? Hur som helst, bra initiativ!

Hade killar haft mens är jag ganska övertygad om att detta detta inte hade varit speciellt provokativt, utan snarare något som var inkorporerat i varje porrfilm…och flashback hade haft trådar där de kunde tipsa varandra om bästa mens-scenen.

Höjde lite på ögonbrynen när jag såg bilden. Blandning mellan "EW" och "WOW", haha! Anledningen till att man tycker att det är äckligt är väl för att man hela livet blivit matad med att mens ÄR något äckligt, något att skämmas över att man får. Vilket är helt jävla SJUKT! Jag har p-stav och har ofta många månader mellan mina blödningar, men när jag väl får dom så känns det som en gammal vän kommer och hälsar på. Det känns naturligt och jag blir lugn på nått sätt! Meeeeen så kände jag inte förut, då var det niagarafallet varje månad.

FRAM FÖR MENSSNACK, och FITTSNACK över huvud taget!

Gillar verkligen inte andras blod men det är ju sjukt att mens anses vara värre att visa upp på bild än att folk blir skjutna, dör av svält mm.

Kvacker: Haha använde den bilden till ett blogginlägg inatt. ^^

Syftet med bilden är väl ett "fuck you" till de människor som mobbar LD om jag fattat det rätt.

Svar:
Lite allt möjligt faktiskt! Att posta en bild på mens har jag tänkt på länge, dels för att se vad som händer (Hur reagerar folk?), dels för att retas lite och dels för att peka finger åt packet från flashback. Debatten kommer på köpet och den är ju alltid välkommen!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Beyond Eternity

BE: Jovisst hade man kunnat det. Problemet är bara att bindan är som blöjan – en sanitetsprodukt. Och vill man marknadsföra sanitetsprodukter så måste man (på gott och ont) framställa dem i fräsch dager, som i det här fallet råkar vara mensblod- det "ofräscha" man råder bot på (motsvarande kiss och bajs i blöjan) Nu går inte jag och påstår att mens är äckligt och ofräscht; men implicit tror jag att man tycker det då man "råder bot på det" så att säga. Man kan ju tycka att det vore logiskt att använda en röd, trögflytande vätska, men det är ju så likt blod och negativ sensation i marknadsföringssyfte (blod, exkrementer) är kanske inte lika effektiv som fräschör är, då det är den man faktiskt vill marknadsföra?

Man ser ju själv hur folk reagerar på LD’s binda. T o m hur jag själv först reagerade. Det anses äckligt och ofräscht. Men jag vill understryka att detta i och för sig kan vara en produkt av fräschmarknadsföringen; att vi har lärt oss att det är äckligt och ..tja, intimt (vilket i och för sig kanske var poängen med den första kritiken av Det Blå Blodet) Av någon slags anständighet, liksom.

Dock tycker jag inte att det är så stor sak att hänga upp sig på. Även om det blå just bara är till för att demonstrera uppsugningsförmåga så tror jag inte att det handlar om någon slags mensförnekelse, utan mer som en del av helhetsintrycket av reklamen – som säljer fräschhet.

Min första reaktion var lite som man "borde" reagera: "Men… nääeee…?!". Men sen! Sen blev jag glad! Det här är den syn som de allra flesta kvinnor möts av ungefär 500 gånger i sitt liv. 500!!! Det är den mest naturliga sak i världen, lika naturligt som morgonstånd. Varför i hela friden skulle vi skämmas över det? Ett steg i rätt riktning. Jag säger TACK!

jag förstår inte riktigt vad som gör folk så upprörda och ARGA, nu tycker ju inte jag att bilden är äcklig för hey, jag är kvinna och ser det där varje månad fast gånger tusen för jag blöder igenom ALLT. det är några droppar blod so what? men låt oss säga att jag skulle tycka bilden var äcklig så skulle jag ändå inte bli arg och upprörd, det skulle i så fall inte vara den första "äckliga" bilden jag sett på internet, i filmer, nyheterna eller vad som helst, det är väl bara att klicka vidare till nästa inlägg på bloggen eller nästa bild på instagram osv.

det är egentligen sjukt jävla komiskt när garanterat ALLA som sett den bilden och blivit upprörd någon gång har sett en actionfilm eller vad som helst med blod i, fast det är ju inte "coolt" blod som man får efter ett manligt slagsmål… det är ju bara sånt där äckligt kvinnoblod.

Hej! Jag har verkligen inget emot att du postar bilder på använda bindor, men jag funderade lite på jämförelsen med sperma som du gjorde ett antal gånger på twitter.

Att tjejer blir våta har iaf inte jag stött på någon som blir äcklad av och jag tycker att det är kvinnans motsvarighet till männens sperma, eftersom båda är kroppsvätskor som hör till sexuell njutning. Därför tror jag att de flesta skulle rygga tillbaka om de såg en bild på säg pungsvett, liksom mensblod nu då, eftersom de båda är saker vi associerar med mindre trevliga saker.

Det jag menar är helt enkelt att jag inte tycker att männens sperma sväljs är någon anledning till att mensen ska, utan att det är ganska olika saker.

Jag är väldigt nyfiken på vad du har att säga om det här, så svara gärna 🙂 och fortsätt vara så jävla grym som du är!!

Alltså.. jaha?

Förlåt min lite oberörda ton, men jag hade väntat mig syndafloden av blod om det skulle mensas hos LD, haha. Har nog fått förväntningen att det ska vara rejält övertramp av normerna när det väl händer här, kanske…

Jag tycker inte det är speciellt upphetsande (hey, här används både största tampongen OCH längsta bindan SAMTIDIGT och det blöder igenom på max 120 minuter, så jag kanske är härdad) men jag kan tänka mig att fåntrattarna på Flashback får något att snacka om. Du är så snäll som ger dem samtalsämnen, Natashja 🙂

Själv garvar jag mest faktiskt. Lite för fjösigt för att vara en LD-klassiker tycker jag nog. Men jag förstår att det krävs mod. Ska jag fota min apfulla binda med tampong uppepå så ni får kräkas lite på riktigt nästa gång det är dags? *skrattar* Jag skulle inte banga, däremot ser jag inte riktigt vitsen. Men om någon berättar att den vill se, så fine, allt för läsarna, haha.

Svar:
alltid kul att retas
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså… jag tycker mens är äckligt och det står jag fast vid. Men det betyder inte att jag skäms över det. Det är helt naturligt och jag är snarare lugn och stolt över att min kropp fungerar som den ska. Men jag tycker ändå att det är äckligt. Det är inget jag vill gojsa runt med och klägga med och fota och lägga upp på internet, hur naturligt det än är. Precis som bajs, hur naturligt som helst och SJUKT ÄCKLIGT.

Asså va fan. Så jävla meningslöst. Men ja ja ska du hålla på så här så kan du ju ta dagens bajsbild imorgon, kissbild på torsdag och dagens sperma bild på fredag. Hög nivå på det hela må jag säga… Men ja du får ju mycket kommentarer, men inte vet jag om det är av rätt anledning. Du säger att du inte vill dela med dig av ditt sexliv men en mens bild är ok? Jag fattar inte! Du sjönk i mina ögon.

Svar:
ÅHNEJ JAG SKÖNK I DINA ÖGON! oj vad jag inte bryr mig.
Tar du bara meningsfulla bilder?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker att det är onödigt och förstår inte grejjen. Men å andra sidan tycker jag det är onödigt med brudar som plåtar sitt hår och sina kläder varje dag också. Och man nu skall vara helt objektiv så är typ 99% av alla bilder på Instagram helt onödiga?

Förstår däremot inte varför folk skall bli så upprörda över det här. Det enda jag blev lite sådär småsur över var att jag satt ock käkade lunch (blodpudding av alla saker, haha!) när jag gick igenom mitt bildflöde. Mer svåräten lunch än idag har jag nog aldrig haft i alla fall.

Men att på riktigt bli provocerad? Fattar inte. Har inte folk vettigare saker att lägga energi på? Typ sisådär vad som helst?

Och det här med att Jessica Almenäs påstod att det är skillnad på blod och blod. Det kan man ju inte annat än skratta åt.

Vart acklad faktiskt, men av bindan. Hatar bindor. Har blivit arrad av alla ner-sniglade, gulaktiga bindor jag funnit pa golv i omkladningsrum under hela mitt liv. Det finns fa saker som provocerar mig sa mycket som en lortig binda liggandes BREDVID en soptunna. Man ba missar du sa ar det val FOR FAN BARA ATT PLOCKA UPP DEN IGEN? blehsch. Mens har ja inget problem med, kan tycka att det behovs skyltas med som kompensation for att det ALLTID hyschas ner.

ärligt talat enligt mig är det där bara nasty eew jag sitter & äter? ska det här föreställa ett feministiskt uttryck eller vad är grejen

personligen skulle jag bli minst lika äcklad om det var sarre nån la upp bild på så det här är ju bara barnsligt, tycker jag då 😀

Idag var första gången jag kom in på din blogg och detta var första inlägget. Min första tanke var liksom många andras "nä, men är det här verkligen helt okej.." sedan kom jag på mig själv och blev arg och förstår att denna typ av inlägg betyder så mycket för oss kvinnor! Jag tror det finns många andra tjejer som liksom mig själv länge har äcklas utav sin egen kropp när man har mens och det är ju helt sjukt att det kunnat bli så! Är det männen som gjort det eller vi själva? Spelar ingen roll, men fan vad vi borde vara bättre på att respektera våra kroppar och alla dess funktioner.

Tack för att du visar det här, längtar till dagen min första reaktion på ett sånt här inlägg blir att jag inte bryr mig, behövs nog ett antal omgångar dock!

Nu har jag säkert missat värsta diskussionen men fattar inte, vad har en blodig binda med flashback att göra? Min reaktion är "varför" och " uuueeeeewww" så kan någon förklara? 😀

Svar:
Jag har en egen tråd på flashback och de är ofta här och läser.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker det är så roligt att folk säger att mensblod vore lika äckligt som bajs etc. Men ändå märker jag inte av nån storm när dockusåpadeltagaren jockiboi lägger upp en bild på hand kalsong med bajs i! http://www.mondoblog.se/jockiboi/2012/10/25/4918/#comments

Han lägger dessutom upp bilder på sin penis varje dag, "dagens runk" kallar han det. Ändå möts han inte av sånt som står skrivet på instagram och här på kommentarsfältet. Surprise? I think not.

Hahahahaha 🙂

Ja du kan ju gissa konsumtionen av bindor i det här huset?? Nu har ju två av döttrarna flyttat hemifrån.. och två är för små för att ha fått sin mens ännu.. tack och lov!! Men det är jag och två döttrar som har riktligt av helvetesmensen…

Som mamma till 6 döttrar blir det några "liter" blod om året… ja fyra vuxna döttrar då… förhoppningsvis så är jag av med skiten tills de yngsta får sin mens… Suck!!

You go girl! Jag älskar hur du provocerar tråkiga, små grå människor och det var underligt men suveränt sätt att göra det på! Mens är ju faktiskt en helt normal grej, förstår inte varför folk blir så skogstokiga?!

Anyways; Älskar dig för att du är bäst helt enkelt!

ej det er kraftedeme for ulækkert!! Det er fandeme bare for meget, føj for helvede altså. Jeg vil skide på, hvor cool du ellers er (for det syntes jeg rent faktisk) det der, det er bare for meget. Og du kan ikke engang forsvare, at vi bare kan kigge den anden vej, det var lige der – in my face! da jeg åbnede min bloglvin’ side. Beklager, at min første kommentar til dig, skulle blive så negativ.

EMA: jeg forstår slet ikke din kommentar. Altså behøver man at bifalde noget (med et billede) for at respektere og være stolt af sin krop? Der kommer jo også lort ud af dig hver dag, men du lægger sgu da ikke et billede af det på din blog. Eller for den sags skyld snot-klumper, ørevoks eller hvad ved jeg af naturlige menneskelige sekreter.

För att vara en mensig binda är det förvånansvärt lite blod! (Såg att du precis bytt innan du tog bilden, men i alla fall.)

Har också funderat på att göra något liknande, mens måste sluta vara tabu. Blod som blod, skillnaden är att det kommer från en fitta = hyschpysch och usch! Mens är f.ö. något av det renaste som finns, och dessutom näringsrikt! Hehe 🙂

/en vars mens luktar GOTT

Missade tyvärr bilden men har förstått att det var på en mensig binda? Det vidrigt? Har int 90 % av er mens varje månad? (gissar på att de flesta är brudar som gnällt) Tycker ni mens är vidrigt så skulle jag vilja se era miner om ni ser "Two girls one cup"..

Undrar varför det är mer chockerande att se en bild på en ganska vän mens, än att se någon ta i från tårna och spruta sperma i ett ansikte/en mun. Det är ju helt sjukt egentligen, men jag blev riktigt förvånad när jag såg mensbilden. Inte äcklad, men mycket förvånad. Det tyder på en, för mig i alla fall, mycket skev bild och det gör det än mer tydligt att kvinnokroppar ses som äckliga om de inte passar in i den perfekta ram av ren- och lenhet som är idealet.

Vill också tacka alla mensande kvinnor (inklusive mig själv), för det är tack vare att allt fungerar som vi kan sätta barn till världen. Och det är en fantastisk kroppslig egenskap!

Nej fyfan LD!!!!! Nu gick du alldeles för långt. Gud så vidrigt!!! Nu sjönk du verkligen i mina ögon. Ska aldrig mer läsa din blogg….

Nej, förlåt jag var inte seriös. Läste ditt senaste inlägg där väldigt många "rasade" (i aftonbladet anda) över din "äckliga mens bild". Jag fick då upp en bild i mitt huvud på en stor pöl med massa mensblod och klumpar och hela faderullan. Och så scrollar jag ner och ser bilden…. Snacka om besvikelse. 🙁

Grym bild! Borde skicka sönderblodade ihopkrullande binder till bindtillverkarna och be dem förklara sig. Finns inga riktigt bra bindor enligt mitt tycke när man blöder mycket.

Hejja dig som vågade!!

Har läst lite kommentarer. Så vissa väljer att sluta läsa här pga lite mens!?!

De flesta kkvinnor blöder varje månad från tonåren till klimakteriet det är många är…Kan inte fatta vad det är för hemskt med lite mens?

Den bilden är ju bara lite smådroppar…

Dagens mongo tankenöt till dig: Varför får inte vampyrhanarna krupp när deras förälskelser i människoskepnad har mens i dagens sockersöta vampyrrullar? Är det inte som att vifta med en påse tjack framför en abstinent pundare?

Ska de inte få bersherk då? En miss i dagens vampyr filmrullar…

Äh men kom igen nu!!!!! Vad är det som är äckligt eller vidrigt med den här bilden?

Alltså jag måste ju säga att den ända logiska förklaring till att någon verkligen kan tycka att det är vidrigt & äckligt är ju att du måste antingen vara en kille, för jag tänker att ni är väl ovana liksom, ni har turen att slippa blöda 1 gång i månaden, men fortfarande. Inte ett dugg jävla äckligt. Annars måste du vara en jävel som levat i något slags celibat för kom igen!! Ska vi snacka bindor & mens så är den här bilden det vackraste jag sett!!!

Oavsett hur naturligt det är så är det inget man vill se en bild på. Lika lite som jag vill se en bild på nåns snor, bajs, sperma, fittsaft, kiss, spya osv. Det är intimt och väldigt osmakligt. Och ja, det är även äckligt och osmakligt med döda barn, skadade djur osv, men det gör ju inte den här bilden mindre äcklig.

Fy fan vad skönt att någon vågar ta det här steget! Tom min egen syrra vill inte ens prata om mens för att det är "äckligt och pinsamt". Det ska vara så fruktansvärt försiktigt och hysch-hysch om mens, jag blir otroligt trött på att man aldrig kan prata om det normalt. Skulle det vara lika äckligt att lägga upp ett använt plåster? Eller är det bara för att det kommer just DÄR NERIFRÅN?

Och som tidigare nämnt; blod som blod ju.

Underbart, tack för detta!!

Ser fram emot en bild på ett använt gummi med en sats i

I jämställdhetens namn…

Svar:
jag kan maila en bild till dig om du vill? Men det blir en sats på magen, vi använder ej kondom här.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jaha. Den där synen har jag en gång i månaden. Ingen större senastion i mitt tycke. Det är snarare värre att det faktistk ÄR en sensation. Vi är less på blåblodet i reklamen, realism tack!

Hej! Vet inte om du läser detta, men jag tycker på något sett det var en ganska befriande bild. Om man tänker efter så är alla bindreklamer fulla av "blå vätska" istället för färgen röd?

Varenda kvinna på jorden har mens, trevlig omväxling att visa upp detta istället för att se mäns snoppar titt som tätt.

/ Mia Alhorn

När kommer det som vi skall bli provocerade av? Varför skulle vi bli provocerade av lite mensblod? Det jag tycker är kul är hur uppspelta vissa av kommentarerna är för att vi flashbackare uppenbarligen skall bli alldeles till oss när det i själva verket visar hur lite ni vet om oss. Visst kommer det bli en del raljerande men det är just av den anledningen. Ni har ingen som helst koll. Have fun!

Får man fråga VARFÖR denna bilden läggs upp? Mens är absolut helt normalt, precis som bajs, flytningar, spya, var och magsjuka. Men jag skulle inte få för mig att dela bilder på det ändå. Vad är syftet egentligen mer än att vara provocerande? Isfl, varför vill du vara det?

Glömt inte att familjeliv.se också går på högtryck nu 😉 Men jag förstår faktiskt inte varför det blir sån uppståndelse, det hade ju lika gärna kunnat vara karamellfärg i en binda… Alltså iscensatt. Det häftiga är ju att du förutsåg att det skulle bli en hets 😉

Jag tänkte först att "Oj vad lite mens!". Sedan tänkte jag "Åh, underbart! Dethär är så typiskt LD och så många kommer bli provocerade". Ett skitbra sätt att få fram en poäng. För nu kommer diskussionen igång rejält. Varför ska saker på/från kvinnokroppen så ofta anses äckliga? Blod och hår på män är så mycket mer accepterat. Blod är blod (och inte bajs som folk jämför det med) och hår är hår. Get over it!

Haha nämen, har naturen haft sin gång denna månad oxå? Härligt med någon som trotsar den konstiga "normen" öh?. Haha mänskligheten är alltför märklig. Ibland önskar jag att jag var en apa.. Dom beter sig fan mer humant än vad vi gör ibland!

Om nu detta är så hemskt så skulle ni se hur ett riktigt avslag efter födsel ser ut. Och det får faktiskt ofta även papporna ta del av. Och vet ni vad? Det är resultatet av den vackraste av upplevelser. Lägg ner. Lite mens är väl för fasen inget att höja på ögonbrynen för. Aldrig fått ett skrapsår?

Hopp. Lite mens. Inte mycket alls. När börjar man tycka att mens och blod är äckligt? Eftersom jag också har mens så tänkte jag på detta när jag satt på toa och bytte binda inför min dotter som satt i gåstolen utanför men med dörren öppen (måste passas). Hon verkade undra vad detta var för något men självklart blev hon varken skrämd eller äcklad.

Att du inte tog med din vildvuxna fitta också, så kunde du slagit 2 flugor i en smäll….

Förstår inte meningen med bilden bara, skulle jag lägga ut en bild på min sperma efter jag runkat eller nåt som jämförelse?

Någon skrev att nu sticker Flashback killarn hem o lipar hon sin mamma. Tror bara att dom spyr ännu mera galla och ännu en gång visar hur fel tokfeminismen som du står för har!

Svar:
har du sett min fitta?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Blir varm i kroppen när jag ser den där bilden. Min reaktion bekräftar bilden av den individ Jag vill (och våga) vara. Skrollade förbi den först, var liksom tvungen att stanna upp och reflektera över vad det egentligen var som fladdrade förbi näthinnan min… Vänta lite nu… Var det där en mensbinda? Skrolla, skrolla, upp, upp. Tittar länge och djupgående på den, likgiltighet var det som mötte mig. Världens mest naturliga grej för den i grunden biologiska kvinna jag är. Jag har mens, något jag inte kan förändra, jag har accepterat, normaliserat.

Länge, länge hatade jag min mens, hatade att vara kvinna ur den synvinkeln, tyckte mens var äckligt, tyckte att kvinnor med mens var äckliga. Det gör jag inte längre. För det enda jag möttes av när jag såg bilden nu var en spegling av mig själv. Världens mest naturliga grej!

Haha!:D Tack LD för att du lyser upp min trista pluggstund! Du är fantastisk! (Har en hemtenta som ska skickas in ikväll.. passar på att kolla in din blogg i pauserna, vilken jag för övrigt följer varje kväll) Kram från en tjej i Umeå

Helt underbart! Det är mycket intressant att en sådan enkel sak kan få så otroligt starka reaktioner. Om jag själv menstruerade skulle jag också ta en bild på det, bara för att folk blir upprörda.

Jag och mina vänner har ofta diskuterat hur det kommer sig att vätskan i reklam för bindor är blå. Och att om man har blå mens så ska man direkt ta sig till sjukhus!

Om jag sett din fitta?

Jag kan ju förstå hur den ser ut eftersom du i diverse forum berättar hur läckert du tycker det är att inte raka sej på något ställe på kroppen….

Svar:
Varför funderar du så mycket på hur min fitta ser ut egentligen?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Förmodligen finns det en anledning till att mens är blått i reklamen på tv. Samma färg som munskölj 😉 Kanske för att det av någon anledning inte ses som farligt då? Som att mens skulle vara farligt?

Jag är imponerad övar ett du vågar, själv är jag alldeles för reserverad. Men jag gillar att du gör det, det behövs såna som du! Fler såna som du!

Du är du och ingen annan än dig själv. Även om jag själv inte har modet eller viljan att lägga upp en sådan bild så är det så coolt att det finns andra som vågar och vill. Livet som kvinna är inte alltid pluttipluttnutt och super perfekt. Speciellt inte som mamma! Det är vid tillfällen svett, tårar, kräks, bajs, mens, skitigt hår, smutsiga kläder, dåligt humör o.s.v. Varför dölja detta och låtsas som att allt är "lent som siden"?? Tack kära du för din blogg!! Jag känner att jag som 26-åring ska se ut och uppträda på ett speciellt sätt och det även fast jag har 3 barn. Men när jag läser din blogg på morgonen så får jag inte alls lika stor ångest över att håret är skitigt och att sminket inte sitter fastkletat på ansiktet.

Jag har också tänkt på det här med mensen. Att det är så "frånvarande", främmande och äckligt. Är inte en stor del till detta mensreklamer? Det är ju inte direkt blått som det är i reklamerna, kan inte dom börja med röd vätska? Göra det aningen mer verkligt… Vet att jag är lite sen ute i debatten :p

Anledningen till att man använder blå vätska i reklam för t ex bindor är för att blått är en färg man inte sammankopplar med någon kroppsvätska. Om "blodet" i bindreklamerna varit rött skulle folk bli avskräckta, samma sak om de använde gul eller brun vätska i blöjreklamer. Blått däremot är en klinisk och neutral färg som inte skrämmer någon, tvärtom är ju blått favoritfärgen hos väldigt många. Så, blå vätska säljer bättre än vätska som liknar kroppsutsöndringar.

"Jag använder menskopp. Inga äckliga ohygienska bindor eller uttorkande bakteriefrämjande tamponger för mig inte! Menskoppen får en att nästan längta efter mens. Så fantastiskt bekväm och bra är den. Jag byter ALDRIG tillbaka! "

Svar:
om du citerar mig så kanske du ska tänka lite på att jag fött två barn och rasat samman inuti. Jag KAN inte ha menskopp längre.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tyckte den var väldigt häftig, gillar den skarpt eftersom att jag är en bind-fetishist, jag gillar det som har med mensen att göra, tycker det är mysigt ( inte en massa blod då, men blir heller inte äcklad av det)

Det bästa som finns är att lägga sig med en kvinna som har mens som har en stor binda inklistrad i sina sidentrosor:-)

Jag går igång på det… Säkert många som tycker det är konstigt, men sån är jag…

På med handen bara, sen så är det mys all the way för mig:-)

Mvh/En kille du gjorde glad.

Såg på Tv idag. Var tvungen kolla din blogg. Känner igen mig i att skriva göra som jag vill o tänker. Allt är inte röda rosor kan också vara mens trosor (binda).

Jag är gravid, skriver mycket om det. Sälert saker som kan provocera ibland. Men måste allt vara så jävla perfekt?

Ny följare är här 😉

Svar:
Hej Josefine, välkommen hit!! 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Krävs tydligen allt mer drastiska metoder för att bli poppis på nätet.

Har inga problem med kvinnors mens men detta är ganska patetiskt försök att famla efter lite uppmärksamhet.

Gör det rejält. Upp med bilder på blodbadsbindor och genomblödda tamponger i stället. Då kommer du att bli odödlig på nätet. För det är väl det verkliga syftet.., ? Eller degar du ur ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *