Kategorier
Vardagstrams

Pionjären. Föregångaren. The original Feministfitta.

Ni som gillar mig, ni som verkligen tycker att jag är så jävla bra och fantastiskt och så vidare…. tänk er den känslan, multiplicera den med typ 100 så får ni fram vad jag känner inför denna människa: 
 
 
Jag ba: ”HEEEEEEEJ du är min hjälte!!!!!” och Linda ba: ”Tack! Detsamma!!” och jag ba dog lite.
 
 
Asså herregud. Jag älskar Linda.  

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Pionjären. Föregångaren. The original Feministfitta.”

Coolt, hon är onekligen inspirerande. Och provocerande. Måste vara jämförbart med när jag satt på en OS-häst första gången, det var liksom svårt att sätta ord på hela grejen, lilla jag och så den där…stjärnan! Fast med människor då. (Att hästen ägdes av en prinsessa som jag festade med och pratade med varenda dag som dessutom är astrevlig var inte hälften så coolt som att rida hennes häst, haha)

Glad för din skull, det är alltid skoj med dessa små kickar i vardagen.

Förhoppningsvis har hon ändrat åsikt vad gäller människor som inte är lika smala som hon själv. När hon hade sin beryktade (och kanske även ryktbara) blogg skrev hon flera inlägg om hur hemskt det är med feta människor, och jag minns speciellt ett där hon skrev att hon tänkte "BMI 19, BMI 19, BMI 19" som en besvärjelse för sig själv, dvs att hon aldrig skulle hamna över det, och det var i samband med att hon hade sett typ feta kvinnor med tunika.

Hade hennes "Akta er killar.." som bibel för några år sedan (närmare tio år sedan nu när jag tänker efter.. shit).

Och jag känner igen känslan. Fick en vänförfrågan på Facebook för ett tag sedan av min största förebild ever. Tänkte "WTF, vad har jag gjort för att förtjäna detta?!" 😀

Eeeh förebild för vad? Hon kallar sig feminist men klankar ner på andra feminister, dissar Nina Björk som är utbildad och erfaren på ett helt annt plan än hon själv. Dessutom tar hon helt bort klassperspektivet från feminsmen, vilket enligt mig är helt omöjligt. Hon är en av anledningarna till varför vissa hatar feminister; hon kommer med helt orimliga argument samtidigt som hon smutskastar sina egna.

Svar:
jag kan hålla med om att Linda ibland har skrivit en del saker som jag inte håller med om, men jag går inte med på att skylla på henne när det gäller feministhatare. de hatar ändå.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har väldigt kluvna åsikter om Linda Skugge. Hon gjorde för inte alltför längesedan ett utspel i media där hon mer eller mindre anklagade arbetslösa ungdomar för att vara lata och sa att det bara vara att knacka dörr…

Har även hört fler uttalanden från henne som gjort mig mer kluven.

Hur du kan ha Skugge som hjälte fattar jag inte.Hon är jättekonservativ.Kom ut som moderat och sedan hyllade hon KD.Hon vänder kappan efter vinden och byter åsikter hursomhelst.Först var hon feminist,sedan antifeminist och nu gick hon ut och bad om förlåtelse och var plötsligt feminist igen.Noll trovärdighet.Hon har skrivit oerhört kränkande blogginlägg och krönikor om överviktiga,kvnnor som föder efter 40 o.s.v. Mkt obehaglig människa.Får mig verkligen att undra hur du tänker…..

Svar:
Att byta åsikt tycker inte jag kvalificerar som dålig person. Tvärtom. Det är väl skitbra att man utvecklas och växer. Länka gärna till de inlägg du tycker är uppåt väggarna. Det jag läst tycker jag om.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ööh. Exakat vad är det som gör henne bra? fine för 10 år sen men hon är KD-are och förespråkare familjevärderingar före allt annat samt har sagt och skrivit ett flertal gånger att hon INTE är feminist längre. Hon tycker inte om tjocka eller arbetslösa människor och förespråkar alltid individen före kollektivet. Att klara sig själv är hennes ledstjärna. Inte alla någon mysig förebild.

Svar:
jag vill inte behöva redogöra varför jag gillar människor, men jag kan iallafall säga att människor inte är perfekta. Det går att tycka om dem ändå. Linda skriver mycket klokt idag. Jag gillar hennes fuckyouattityd, hennes sätt att uttrycka sig på och håller med henne om mycket av det hon skriver. Jag har inte läst nåt om tjocka männisor men länka gärna.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anna:Att inte vara feminist längre och att vara feminist men att bestämma sig för att inte offentligt kalla sig feminist pga allt hat är 2 olika saker.

Katarina: Att kunna byta och utveckla sin åsikt är väl en bedrift, allt eftersom man skaffar sig mer bildning. Det värsta är alla obildade människor som håller fast vid samma ståndpunkt utan att utvecklas, hela livet. Att tänka om är att utvecklas.

Skugge har bytt åsikter typ en gång i veckan. Det kallar inte jag att utvecklas. Hon påstod att hon fick betalt för att ha vissa åsikter så med andra ord var det inte vad hon själv tyckte i bloggar och krönikor. Hon beskrev i sin blogg hur hon varit på konsert och sett tjocka 40åringar som äcklade henne, hon skrev på ett väldigt sårande sätt om 40 åriga gravida vilket jag själv var då och jag minns hur ledsen jag blev. Googla henne så hittar du säkert massor! Hon skrev i bästa höger Reinfeldtanda om lata ungdomar på ett mkt kränkande sätt . För mig framstår hon som en hård kall människa som försöker framställa sig själv som något av en övermänniska. Hon skryter om att hon jobbar 364 dagar om året och det är bara jag,jag,jag. Hon verkar ha noll känsla och förståelse för andra. Hennes fuck you känsla ger jag inte mkt för då hon slår blint och imorgon tycker hon antagligen tvärtom.

"De flesta svenska ungdomar ÄR väldigt lata, vill inte ta "skitjobb" påstår de. Bor hos föräldrarna tills de är 23…"

Ursäkta om jag tar fel, men jag antar att du INTE är en svensk ungdom? Jag är nämligen det. Har arbetat på familjeföretaget sen jag var 12, extrajobbar nu som servitris samtidigt som jag år sista året på gymnasiet för att kunna flytta hemifrån så snabbt jag kan då jag går ut. Många av mina kompisar har jobb vid sidan om skolan, de arbetar som telefonförsäljare, står i kassan på mc donalds och diskar på nattklubbar, städar toaletter på hotell och liknande. Jag är så leds på attutyden att vi unga är så jävla lata, det må stämma i enstaka fall men snälla, sluta dra alla över en kant!

Jag glömmer aldrig hennes krönika om hur mycket hon hatar barn. Jag var väl kanske 17 år och väldigt långt från att vilja ha barn själv men jag tyckte ändå att det var helt knäppt att skriva en sån sak. Och sedan blev hon en av de första mamma-bloggarna… Jag blev så otroligt ledsen när hon "kidnappade" feminismen med Fittstim. Visst var det bra att hon och de andar lyfte feminismen men hennes roll var som alltid att synas och höras och själv få det bra. Inte alla kvinnor utan bara LNS.

Åh jag störtälskade henne i tonåren, tills hon som flera redan påpekat slutade vara feminist och blev någon slags mammamoderatkärring istället.

Finns hon fortfarande? Alltså skriver hon någonstans? Inte sett något på flera år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *