Kategorier
Vardagstrams

Robotmamman

Jaha. Nu ska jag alltså sova med dessa på. Sladdar och tejp och kli och obehag. Oroa er inte, förmodligen är allt bra men vi vill vara HEEEEELT säkra. Det tidigare (och snabba) EKG’t visade ingenting. Mitt blodtryck är lågt och fint. Jag får inte andnöd när jag springer eller motionerar. Däremot har jag återkommande hjärtklappning. Den kommer ofta på kvällstid (liksom mina restless legs) och ibland när jag blir stressad eller upprörd. 
 
Vi har pratat om eventuella brister. T.ex magnesium. Eller om treon påverkar. osv. Vi får se vad det här visar och vad vi gör efter det. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Robotmamman”

Hoppas det blir goda resultat 🙂 Jag har förresten försökt kommentera det senaste inlägget men mina kommentarer har bara försvunnit? Gör ett nytt försök i detta inlägg, kommer det inte fram nu heller får jag väl maila dig…

Hoppas de hittar vad din hjärtklappning beror på! Jag har det själv, speciellt när jag sovit dåligt eller är stressad. Också gjort EKG, och när jag sa att jag vill gå vidare med det så hånskrattade läkaren och sa att jag inte behövde oroa mig…Men det känns väldigt obehagligt med ett hjärta som gör extraslag nästa hela tiden. Skönt att din läkare tog dig på allvar!

Kan hjärtklappningen vara relaterad till kost? Kom bara att tänka på det då jag blev så sjukt känslig för kolhydrater när jag testade LCHF, käkade jag sånt så blev jag snurrig och hjärtat bankade sanslöst hårt. Vet ju att du äter/ätit så, så tänkte bara kolla. Men du borde väl ha lagt märke till det isåfall antar jag. Hoppas det löser sig i vilket fall! Kram

Svar:
hmm kanske! Jag har varit väldigt slarvig på senare tid.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh, har precis gjort samma grej! (nåja, för ett par veckor sen)

22 år, tjock, äter fortfarande antidepressiva, så när jag började få hjärtklappning i tid och otid trodde jag att det väl var panikångest eller nåt sånt…

Nåja, efter långtids-EKG (kliklili, fick sån exsem av de där elektroderna), arbetsprov (på samma ställe som du gjort det… ) fick jag resultatet att jag är fullt frisk. Som en nötkärna. Perfekt/lågt blodtryck, alla värden, inkl sköldkörtel utmärkta. Vilopuls liiite för hög, men inget annat.

Min doktor förklarade det med att vissa människor helt enkelt får hjärtklappning, utan att det är nåt farligt.

Så jag var glad, iaf. Plus att det var skönt att få svart på vitt att jag är superfrisk trots att jag är tjock 😉

Alltså jag är bara 17 och får konstant hjärtklappning med tänker att det är kopplat med ångest och stress? Är ej överviktig eller omotionerad, bara lite oroligt och har lite svårt att säga nej till spännande saker som jag inte har tid med. Borde jag oroa mig!?

Magnesium ska ju tydligen hjälpa mot restless legs så är det magnesiumbrist så kan du ju slå två flugor i en smäll!

Svar:
Jag misstänker detta. Får dock ont i magen av magnesium
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Håller tummarna för dig, men kanske främst för att det inte ska ha med Treon att göra… Det vore ju hemskt om man skulle bli tvungen att göra sig av med "livets guldkant".. Vad har läkarna sagt när du berättat om ditt Treoanvändande?? //ilovetreo

Svar:
ELLER HUR!?!??? paniken som uppstår osv. Ja jag har berättat, dock ingen som sagt nåt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Min bror hade episoder av hjärtklappning för flera år sedan och sedan till slut fick han en massiv som inte gav med sig utan han var tvungen att åka ambulans till sjukhus. Efter vidare undersökning visade det sig att han hade WPW (Wolf-Parkinson-White) vilket innebär att man har en extra nervbana i hjärtat så att det kan börja gå rundgång. Han var nog runt 25 när det upptäcktes.

Verkar ju inte som du har så farliga attacker el som att de förvärras men det kanske kan vara värt att kolla upp om de inte gjort det? Kom bara att tänka på det när jag läste om din hjärtklappning.

Angående det här med kvinnor som ständigt misstros när det gäller brott mot dem:

Gick in på min lokala tidning där det står om en ung tjej född -93 som var på väg hem en natt och 5 okända män stoppa henne, höll fast henne, och snittade henne med små rakblad eller liknande, 20 snitt över kroppen (inget som orsakade allvarliga skador som tur var). Händelsen anmäldes inte direkt utan en annan närstående har hjälpt henne med det i efterhans.

Blev så ledsen när jag läste första kommentaren:

"Man kanske ska fundera på om allt som anmäls verkligen är sant innan man börjar hetsa över gärningsmän. Finns ganska mycket tveksamheter i denna historia, eller?"

Ifrågasatte iaf hans kommentar så får vi se om han har nåt svar. Tack för att du gör mig medveten!

Du har väl säkert kollat redan, men tänkte tippsa ifall du inte gjort det. Jag hade restless legs innan jag började med järntabletter. Visade sig att mina restless legs berodde på järnbrist. Vet det kan bero på annat att man får det också men järnbrist är ju en sak. /Hella

Och självklart uppskattas det inte när en ung tjej går emot vuxna mäns unkna åsikter. Blev kallad batikhäxa. Visste inte vad det var så jag googlade, och det är tydligen, i stora drag, en kvinna som inte bryr sig om sitt utseende och har åsikter. Suck.

Har du uteslutit att det kan vara psykiskt relaterat? Jag bara tänkte att det låter som typiska problem kopplat till ångest och oro. Hoppas att du kan få hjälp med det vad det än är. Kramar

Angående magnesium och att du får ont i magen av magnesiumtabletter, förmodligen har du ingen brist om magen säger ifrån, det brukar vara så MEN du kan också reagera på fyllnadsmedlet i tabletterna (stearat osv), därför borde du prova flytande magnesiumtillskott, finns i välsorterad hälsokostaffär. Det är ganska nytt och lättare att ta upp än tabletter vad jag förstår. Det kan ju inte skada att prova om du känner för det. Just magnesiumbrist kan orsaka en hel del märkliga symtom hos främst kvinnor i form av allmän olust, trötthet, krypningar i benen, dåligt immunförsvar och så vidare. Vid hormonimbalans kan kroppen också använda mycket mer magnesium än man kan få i sig genom vanlig kost också vilket tömmer förråden.

Fördelen med en större blogg: Den samlade kunskapsbank som dyker upp i kommentarsfältet när man nämner att man har ont eller mår dåligt på något vis. Bra, fast är man minsta lilla hypokondriskt lagd så kan jag tänka mig att man blir sittande med hjärtat i halsgropen om man läser såna här raddor med "det skulle kunna vara…"

Lite läbbigt, men ändå värmer det någonstans att se att så många vill väl och delar med sig av sina egna erfarenheter. Jag vill OCKSÅ ha så många fina läsare 🙂 *jobbar vidare på projekt bli en intressant bloggare*

Fast, Jenny, nu är det så att jag bor i samma stad. Det är en jävligt lugn stad & anledningen till att JAG ifrågasätter är för att det anmäldes tio dagar efteråt av en anhörig. Fem okända män skulle alltså ha sprungit på henne i Finninge mitt i natten, tagit av henne kläderna & gjort 20 snitt i höften…? Och inga signalement finns…? Det är klart, det är jävligt hemskt om det hänt, men det finns ju oklarheter som tyder på att det KAN vara ett självskadebeteende. Jag säger inte att det är så och jag misstror inte kvinnor, men det är faktiskt ett otroligt lustigt brott. & jag tycker att kommentarerna är patetiska då alla kommentarer från män iprincip var rasistiska. Men jag säger bara att det är jävligt kasst att så lite information ges ut så man inte är säker på att det verkligen inte är självskadebeteende utan det faktiskt hänt. Jag hoppas hon kommer till rätta & kan må bra efter omständigheterna iaf.

Själv har jag sovit med blodtrycksmätare och det är rena rama tortyren, om du frågar mig!

Maken har RLS, och jag tycker han testat allt men inget hjälper, vad gör man? Jag har flyttat ut ur sovrummet, för det stör ju oss båda.

Sådär har jag också men det är ångestframkallat. Precis likadant med hjärtklappning på kvällarna. För mig är det som ett "varningstecken" och om jag inte gör något åt det som känns jobbigt så utvecklar det sig till riktig ångest sen. Vet inte om det kan vara till någon hjälp, men jag trodde verkligen också länge att det var fel på mitt hjärta men det var det ju inte.

Hoppas det löser sig!

/Ellen

Hannah precis,

det kan absolut vara ett självskadebeteende

och det kan absolut vara hedersbrott som någon påstod.

Men det spelar ingen roll För nu var det en nyhet om ett brott, och att det haglade in kommentarer som antingen var kränkande mot tjejen eller rasistiska är VIDRIGT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *