Kategorier
Vardagstrams

Tänkte bara att jag skulle påminna lite om hur SverigeDemokraterna såg ut på 90-talet.

Innan de ”städade” upp i partiet.
(blev bättre på att dölja sin skit med andra ord)
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Tänkte bara att jag skulle påminna lite om hur SverigeDemokraterna såg ut på 90-talet.”

Kan du inte berätta om tidigare vänsterpartiet också?

Svar:
Vänsterpartiet på 90-talet? Det såg ut ungefär som idag. 90-talet är inte "det förflutna". 90-talet var nyss.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

På den tiden som stod för vad dom var. Innan kavajerna och folkdräkten åkte på. jag orkar knappt bli arg lägre.. det är illa.

Johanna, jag tror att alla redan har koll på att vänsterpartiet en gång var kommunistiskt. Det är dock liiiiite mer avlägset än SD 😉 Och man kan faktiskt tycka att en kommunistisk ekonomisk modell är bra utan att stötta massmord. (även om jag inte gör det, jag försöker bara förklara så även du förstår)Det är två ganska skilda saker.

Så jävla äckligt. Jag blir alldeles utom mig av förtvivlan och ilska! HUR kan det finnas människor som tänker på det här sättet?!! HUR kan det finnas såna äcklig svin som värderar sig själv högre än andra som råkar ha en annan färg på huden, som råkar vara fattiga och så sjuka att de är nära på att dö. HUR kan de inte tycka att det är självklart att vi ska hjälpa så många som vi bara klarar av?! Så jävla sjukt… Mår nästan illa när jag kollar mig själv i spegeln bara för att jag råkar vara i blekaste laget…

Det förvånar mig att vissa kommentarer med en gång ska dra upp alla andra partier.

Det handlar om hur man ser på kvinnor.

Det har varit si och så med det i alla partier.

Men kvinnorörelsen har ständigt arbetat för att få gehör för kvinnors rättigheter.

De flesta partier är idag överens om vikten av jämställdhet (KD är väl ett undantag).

SD:s förflutna visar tydligt att det är en bakåtsträvande kraft när det gäller kvinnosynen och dagens partipolitik är densamma.

Man är för könsroller och vill begränsa aborträtten.

De bruna partierna har samma ideologi över hela Europa.

Det handlar om att sprida den "rätta rasen" och då ska kvinnorna tvingas till föda barn mot sin vilja. Precis som under Balkankriget.

Det handlar alltså inte om höger o vänster i första hand utan om feminism.

Sedan är det en annan sak att vänstern idag går i täten för kvinnors rätt. Det beror på att det är fler kvinnor som inser att jämlikhet gagnar kvinnor mer.

Alltså.. när jag ser detta så tänker jag på Ku Klux Klan lite.. fast i kostym i stället för vita dräkter.

Lagom pinsamt att bo i ett land som har så många som stödjer dessa värderingar från dinosauriernas tidsepok, ungefär.

Sorgligt att så många barn fostrats under SD:s inflytande, och får se och höra så mycket av dessa människors grundvärderingar under hela uppväxten.

Om man nu ska se till synen på kvinnor…samt titta historiskt hur folk tänkte. Så var feminismrörelsen för typ hundra år sedan starkt emot abort. Detta för att abort är ett ingrepp på kvinnans kropp, ofta för att mannen inte vill ha barn och itne för att kvinnan inte ville behålla. Detta samt att feministrörelsen utgav sig för att stå för alla människors rättigheter, vilket inkluderade foster. Så nej, tittar man på historien var det inte enbart SD som var emot abort…utan feministerna var det också. Personligen tycker jag det är lite trist att feministrörelsen bytte fokus så drastiskt. Jag ser mig själv som feminist och jag tycker det är fruktansvärt hur många kvinnor idag pressas till abort och OM de mot förmodan skulle behålla sitt barn, ja då är det "synd" om den stackars mannen som blivit "ofrivillig pappa" samt att kvinnan får "skylla sig själv" om hon sedan får det svårt. Jag har extremt svårt att se hur detta anses vara "feministiskt"?

Svar:
att pressas att göra abort eller att inte göra abort är såklart fruktansvärt. Men att det skulle vara ett samhällsproblem har jag svårt att tro. Dessutom skulle det ju inte bli bättre av att man inskränkte rätten för alla oss som VILL kunna göra abort när det behövs.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

men gud. ja, Sveriedemokraterna har varit rasistiska, men det är dom inte längre. gräv så långt bak i moderaterna/sossarnas historia så får du se att dom har mycket skit i sin historia med. Lady dahmer, jag älskar din blogg, men vet du inte att rasism är olagligt i sverige? tror du då att SD hade fått sitta i riksdagen om deras politik var rasistisk? nej. Jag röstar på SD,varför? för att jag anser att Sveriges invandringspolitik inte fungerar. Vi kastar ut 91 åriga ganna men låter pedofilen hassan stanna. vi plockar in tusentals invandrare när vi inte ens kan ge jobb och bostad till dom som redan bor här. det är inte en hållbar lösning, det blir inte bra för varken människorna som invandrar eller för oss som redan bor här. jag röstar på SD för att jag vill att de andra partierna ska sluta fega och våga ta upp invandringsfrågan, våga ifrågasätta för att förändra. det handlar INTE om att kasta ut människor, det handlar inte om att stoppa invandringen – det handlar om att ställa högre krav på dom som vill bo här: att lära sig svenska efter 5 år är inte mycket begärt, och det handlar om att anpassa invandringen till en rimlig nivå som till exempel Danmark har, att anpassa invandringen till vad Sverige klarar av – för just nu ligger vi högt över den gränsen. Flyktingar måste vi släppa in och hjälpa, folk som inte har någonstans att ta vägen – men på senare åren har ordet om Sveriges välfärd spridit sig vilket gör att människor från fattiga länder kommer hit för att få det bättre. och ja visst vill man hjälpa alla, ingen förtjänar att leva fattigt , men man löser ingenting genom att ta in enskilda individer. istället borde man bidra med pengar till dessa fattiga länder för att långsiktig hjälpa hela befolkningen. Sverige kan inte ta emot hela länders befolkning, även om vi vill det. förstår du?

Siobhan:

Men om nu många kvinnor (gärna en källa på det) pressas till abort – är då lösningen att ta bort aborträtten? Så om vissa människor pressas att tillhöra en kyrka/religion de inte själva valt (som tex många barn i religiösa familjer), så är lösningen att ta bort religionsfriheten?

Elin:

Det är ju inte så att vi enbart "plockar in" invandrare för vår egen skull. Utan vi erbjuder en fristad åt människor som utsatts för våld, krig, svält, tortyr och förtryck. Självklart flyter det inte alltid smidigt. Många av de som kommer hit är svårt traumatiserade av svåra upplevelser, många längtar hela tiden tillbaka till det land de kom ifrån. Självklart medför invandring en massa problem. Och självklart ska frågan alltid diskuteras. Men inte på SD’s lätt efterblivna nivå.

Och det äckligaste med sd är egentligen inte deras invandringsrädsla. Det är deras hyllande av "svenskhet" och "svensk kultur" – deras försök att utifrån rena fantasiföreställningar om kultur, identitet och historia skapa ett "vi" och ett "dom". Och att så många människor utan att ifrågasätta och utan att söka egen kunskap köper deras bild av verkligheten.

Men hela tanken att Sverige nu helt plötsligt tar emot fler invandrare än vi "klarar av" är en myt. Dels snor de alla våra svenska jobb, dels vägrar de att jobba och lever på skattepengar, eller hur….

Jag tycker att det är svårt att säga att SD "inte är rasistiska längre" när toppar i SD för ett par dagar sedan förklarade att "det är inte ditt land" till en svensk för att han inte är blond och blåögd.

Fy FAN! Det vidriga är ju att det är precis samma sak dom säger nu, fast med finare ord och mer inlindat. Det kan man ju fan inte förneka, usch jävla rasister. Skäms riktigt över att dom sitter i vår regering. Inte skjutton är det "historia" heller, det var ju bara 10 år sen typ. Hade det varit 60-80 år sen hade man kunnat prata om historia. Men det är ju samma personer i partiet nu.

Blir inte förvånad över att det är många som drar upp andra partier och hur dem "var förr". Men som du skriver är ju 90-talet nyligen och en markant tidsskillnad i jämförelse med 60 och 70-talen. Skrämmande att de gick ut med den där propagandan under 90-talet, att det var så nyligt. Men tänk även vilken positiv förändring det har blivit under dessa 20 år? Visst att SD döljer sina budskap i förfinade ord och en mer "politisk korrekt" propaganda. Men i det stora hela har nog större delen av det svenska folket blivit mer öppna både för det ena och det andra vad gäller invandrare, människor med annan etnisk, religös och kulturell bakgrund. Och jag kan tycka det är mer viktigt att lyfta fram det positiva än att dra upp all negativitet som SD står för. Eller har jag fel? Positivt tänkande föder positiva tankar. Precis som krig föder krig. Ont föder ond.

Men något är ju uppenbart fel, jag tror inte att en så stor del av befolkningen som röstat in SD plötsligt blivit rasister nämligen… Tycker det är dags att öppna ögonen. SD sitter där de sitter av en anledning. Hade de andra partierna vart smarta så hade de tagit upp invandringsfrågan från början och kanske sluppit SD, men de är för fega för att ens nämna nåt! För då sitter folk där som vanligt och pekar "rasister!" förmodar jag. Som det ser ut nu så kommer folk fortsätta "missnöjesrösta" på SD..

Vill man försöka förstå varför så många ändå röstar på dem och troligtvis kommer fortsätta (så länge de andra partierna inte tar frågan på allvar) kan man börja här: http://meritwager.wordpress.com

Hon har en bakgrund som bl a "Medborgarnas flyktingombudsman" och kämpar för att de som verkligen behöver hjälp ska få det. Tyvärr ser inte systemet ut så som media framställer det.

Allt är inte svart eller vitt utan både svart och vitt på samma gång, vi kommer ingenstans om vi inte ser de egentliga problemen.

Tyvärr så fungerar inte retoriken att visa en affisch som denna.

Problemet är precis som Elin beskriver det och det är personer som henne vi måste övertyga att sd inte har en demokratisk sida och inte kan driva politik som håller samt att övriga partier tar tag i integrationsfrågor på riktigt.

"Skända inte din familj"? "Skända", verkligen? Sen har de mage att uttala sig ständigt och jämt om hederskulturer? SD ser inte kvinnor som personer heller, tydligen mer som bångstyriga naturresurser. Det är obegripligt för mig hur kvinnor kan välja att stödja dem.

Vidrigt, men inte särskilt förvånande. När jag gick i tvåan på gymnasiet (3 år sedan) hade vi politikerdag, och bland annat SD var där och informerade om sin politik. Dessa män förmedlade bland annat att de tycker att homosexualitet är äckligt, och de sa även att de inte ville ha muslimer i Sverige. Tror skolan ångrade att de släppte in dem.

Johanna – vad menar du? jag gav två exempel där båda var ovanliga namn. Passande eftersom att jag skrev om invandrare som kommer från andra kulturer med för oss ovanligare namn. visst, jag hade lika gärna kunnat skriva "91 åriga Karin och pedofilen Erik". Hade det varit bättre? varför hade det varit bättre att använda svenska namn? Det som gör mig mest förbannad är att det är du själv som gör skillnad på människor. jag anser inte att det är "fulare" av mig att använda utländska namn än svenska namn. varför anser du att utländska namn är negativt laddade? varför är dom inte precis som vilka andra namn som helst? Det är du som gör skillnad på människor. inte jag.

https://flattr.com/

Din är en av de bloggar som jag brukar följa, därför att du ofta skriver om jämställdhet, rasism och andra frågor som engagerar mig. Med Flattr kan vi bloggläsare sätta in ett antal kronor i månaden. När jag läser ett inlägg som jag gillar, så kan jag välja att stödja det inlägget. Då visar jag vad jag vill se mer av, eller kan visa att jag tycker särskilt om något du skrivit. När månaden är slut fördelas de pengar jag valt skall bli min månadssumma, på de inlägg jag "flattrar". Brilliant. Skaffa!

Rebecka L – du behöver gå om skolan om du tror att Sverigedemokraterna är definitionen på rasism. Rasism bygger på uppfattningen att det finns olika raser bland människor, och att andra raser är mindre värda än sin egna ras. Religion har ingenting med rasism att göra, att man hatar till exempel svenska kyrkan gör en inte till rasist. Problemet i Sverige är att ordet rasism har kastats runt så mycket att ingen vet vad det betyder längre – i Sverige är man idag en rasist om man råkar tycka illa om en enskild individ som kommer från ett annat land. Detta har gjort att de svenska partierna inte vågar säga ett knyst om invandringen, dom vågar inte kritisera den eller försöka förändra den till det bättre – för då är dom ju "rasister".

Att Sverigedemokraterna anser att Sverige har problem med invandringen och inte sköter den på rätt sätt gör dom inte till rasister. Att jag vill att alla invandrare som inte lider av trauma ska behöva gå en x antal år svenska kurs för att kunna komma in i samhället längre gör mig inte till rasist. Att jag vill förbättra och i viss mån begränsa invandringen så att invandrarna som redan bor här ska kunna få det bättre gör mig inte heller till en rasist. Man får ha åsikter om invandring – det gör en inte automatiskt till en rasist. get your facts right

Elin: Har du missat att se tv/läsa tidningar/lyssna på radion under veckan? Ursäkta om jag låter cynisk, men att säga "det här är inte ditt land, det är mitt land" det är väl definitionen av rasism.

Invandrar politiken bör tas på fullaste allvar, men det handlar snarare om bättre former för hur man tar emot flyktingar som upplevt svåra trauman, hur man motverkar segregation och hur invandrare kommer in på ett bättre sätt. Och jag SVÄR – det är inte genom att säga "det här är inte ditt land".

SD ÄR rasister. Det är så enkelt!

Elin: Man behöver faktiskt inte tro att vissa är bättre eller sämre för att vara rasist, utan bara att man skall behandla folk olika beroende på etnicitet. Att man säger åt en svensk att han inte är svensk eftersom han har svart hår, det tyder på att de är rasister, och dessutom idioter eftersom man blandar ihop en nationalitet med en ras eller etnicitet.

F.ö. är jag så förbannat trött på hela offerdiskussionen att man inte ens får diskutera invandrarfrågan utan att bli kallad rasist i det här jäkla landet. Vet du varför folk letar efter rasistiska drag i samtal när man diskuterar invandrarfrågan? För att det är den enda frågan Sverigedemokraterna vill diskutera och de diskuterar den på ett rasistiskt sätt och uttrycker sig ofta rasistiskt.

Vill du klandra någon för att folk associerar Sverigedemokraternas älsklingsfrågor (invandrare, skolavslutningar, negerboll, man får inte ens ha svenska flaggan på sina kläder utan att bli kallad rasist i det här jävla landet), klandra Sverigedemokraterna som tagit över frågorna och stämplat rasiststämpeln på dem.

Håller med det som vissa skriver, att alla partier har en mörk historia. Nu är jag INTE sverigedemokrat, håller inte på dem alls. Men minns när jag skrev en uppsats i historia om när det första klostret instiftades i Sverige efter reformationen, detta var på sextiotalet…alltså inte så jättelänge sedan. Jag läste igenom protokollen från regeringsmötena och maken till rasistiska kommentarer har jag sällan skådat! Och detta från typ de flesta partierna! SD bleknar i jämförelse.

Geisha – Ja, Erik Almqvist uttryckte sig fruktansvärt rasistiskt och han är en idiot. men vet du vad? jag röstar inte på Erik Almqvist utan på SD. Idioter finns det gott om i alla partier, men man röstar inte på enskilda individer utan på partiets politik. Ska du sluta rösta på moderaterna/vänstern för att det visar sig att en av deras medlemmar är en idiot? nej. Sverigedemokraterna handlade rätt och kastade ut personerna som visade sig vara idioter. End of story.

Elin: Nej det är verkligen inte end of story eftersom det Almqvist med flera uttryckte är en del av den politik SD vill föra. Det bevisas om och om igen att bakom fint tal om att inte ha rasistiska åsikter så frodas uppfattningar om att vissa människor är mindre värda=rasism. Visst är det så att SD försöker framstå som ett icke rasistiskt parti men det förändrar inte att det de egentligen vill uppnå både är rasistiskt och fascistiskt. Att vara nationalist och tala om svensk kultur och svenskhet och att anse att vissa grupper av människor från andra kulturer är för alltid skilda från "oss svenskar" och omöjliga att integrera i samhället pga av deras kultur eller religion genomsyras av rasistiska och fascistiska undertoner. Det finns andra partier som talar om invandring och de problem som samhället möter med marginaliseringen som pågår av människor. Det är bara det att de inte talar om att stoppa någon invandring pga någon myt om att vi inte skulle ha råd. Det är ju skrattretande att vi inte skulle ha råd. Vi är ett av världens rikaste länder. Det vi däremot behöver är en politik som tar på allvar den segregation och den diskriminering som sker mot invandrare idag. Vi behöver en aktiv bostadpolitik som på allvar gör något för att minska segregeringen i de större städerna i dag. Vi behöver en bättre integrationspolitik som handlar om att ge möjliga vägar in i det svenska samhället. Det kräver resurser men det finns också resurser. Det är det politik handlar om att bestämma vart resurserna vi delar ska gå.

Elin: Förlåt, men det är helt befängt att tänka att nuvarande regering (som jag förvisso inte sympatiserar med) skulle göra samma sak. Och om Anders Borg och Beatrice Ask tar upp järnrör och jagar efter folk på stan så ska jag äta upp min egen mössa.

Och så vitt jag vet är de inte utkastade heller.

Olivia – man kan inte diskutera med personer som lägger ord i andras munnar som du gör. Vadå " Almqkvist uttryckte det SD vill uttrycka" ? SD har både muntligt och genom handlingar tagit avstånd till deras utspel och visat att det är något som dom inte accepterar. Så vart har du ditt underlag för det du säger? Det är fult att hitta på saker. Sverige har RÅD, men det handlar inte om pengar. Olivia, förstår du inte att vårt land är 449 964 km² och på den ytan ryms inte hur många människor som helst? Det vore underbart om vi kunde ta in alla som vill komma hit, men det fungerar ju tyvärr inte så. Om Sverige fortsätter ta in invandrare i samma takt är det OUNDVIKLIGT att Sverige blir sjukligt överbefolkat och DÅ kanske man måste börja kasta ut människor och DET vore omänskligt. eller hur?

genom att begränsa vår invandring undviker vi detta, samtidigt som vi ser till att dom invandrarna som kommer hit får jobb och bostad och blir omhändertagna på rätt sätt. Just nu tar vi in så många att det inte är ovanligt att invandrare får bo 8 personer i en lägenhet och ingen av dom lyckas få jobb, vilket leder till att dom har svårt att komma in i samhället. och innan vi ens lyckats ta hand om dessa tar vi in ännu fler. Hur schysst är det?

Elin: Öh, alltså… det FINNS plats. Sverige har utrymme till många, många fler människor, själva utrymmet i Sverige är inte problemet. Inte ens SD är nog dumma nog att påstå att det inte finns planyta till fler folk. Det handlar om resurser.

Fanan Elin, där sprack det för dig, tyckte du gjorde det bra fram tills du tog upp arealen på Sverige och hävdar att det inte finns plats, för plats finns det hur mycket som helst av, däremot är våra resurser ytterst begränsade.

Gör en pudel och ta tillbaka är mitt råd.

Nej jag säger inte att jag sitter inne på sanningen utan jag ger uttryck för min tolkning av SDs politik. Jag tycker att avståndstagandet från Almqvists utspel inte är trovärdigt över huvudtaget. Och mycket av det jag skrev grundar sig på uttalanden som SD har gjort. Du får tycka att jag lägger ord i deras mun men när en diskuterar tolkningar är det svårt att göra på något annat sätt. Och eftersom Jag anser att SD inte är ärliga i framställandet av sig själva blir det nödvändigt med tolkningar kring det de säger. Men okej vi struntar i det då.

Det blir lite komiskt att prata om att sverige skulle bli överbefolkat. Det är så långt ifrån sanningen så jag vet inte om jag ska ta dig på allvar. Men okej jag gör det. Sverige är 157:e landet när det gäller antal personer per km2. Det finns alltså 156 länder som är mer tätbefolkade än Sverige. Det är inget problem när det gäller yta att Sverige skulle kunna få en avsevärt mycket större befolkning. Ta tex Frankrike som är marginellt större än Sverige. Där bor det 63 miljoner människor. Jag tror vi klarar att det kommer hit några till. Problemet är inte yta eller resurser det är en liberal politik som inte gör något åt den diskriminering av personer som inte ser svenska ut eller har namn som klingar svenskt. Det är något vi måste göra något åt. Och det SDs politik gör är att förvärra den negativa uppfattningen som finns kring dessa personer. Det dom skapar är ett vi och dom tänkande som bara ökar på marginaliseringen av vissa grupper. Det kommer inte hjälpa någon.

lltså det går att vrida och vända på uttalanden gjorda av enskilda partimedlemmar i SD tills man blir blå, men en sak ska alla ha klart för sig. SD har aldrig någonsin pratat om "invandrare" (med vilket de inkluderar tiotusentals människor som är födda i Sverige) som någonting annat en ett problem som måste lösas. De omnämns aldrig som en tillgång, som potentiellt kompetenta, som någonting som skulle kunna gynna det svenska samhället. De ignorerar det faktum att det trots jämställdhetsbonusar, världens mest generösa föräldraförsäkring och garanterade dagisplatser föds alldeles för få bebisar i Sverige för att kunna försörja den äldre generationens pensioner och vårdplatser, för att inte tala om den framtida ekonomiska tillväxten. SD skulle aldrig uttrycka sig som så att alla nyanlända som varje år kommer till Sverige skulle kunna bidra, att deras barn kommer att växa upp och gå i skolan och betala skatt och bidra till samhället och statskassan. Varför de inte gör det? För att de har en sjukt dålig människosyn. De SER inte människor som kommer från kaotiska samhällen, som aldrig har levt i en okorrumperad rättsstat med ett väl utbyggt myndighetsnätverk, som flyr från våldsamheter, fattigdom och dåliga framtidsutsikter. Jimmy Åkesson har varit priviligerad nog att inte se dessa saker, och är ignorant nog att inte bemöda sig. Han likställer istället "fattigdom" med att inte ha råd med semester för att locka missnöjesröster, och använder luddiga resonemang som "svenska värderingar" som ett kriterium för svenskhet. Som att svenska värderingar inte ständigt förändras och utvecklas. För hundra år sedan såldes barn på auktion i Sverige, och staten stödde modernt slaveri i form av statare, men det är knappast den bild av "det gamla Sverige" som Jimmy vill fokusera på. Jag hör ofta folk från diverse falanger försvara delar av SD:s politik, men ta det från en statsvetare som har studerat de flesta politiska ideologier ingående: skriver du under på SD:s människosyn, så sympatiserar du med deras rasistiska åsikter. Hela deras partiprogram vittnar om problemet som invandrare utgör, och för att uttrycka mig klart och tydligt: så tycker man inte om man inte är rasist.

Jag kan tycka att Sverige misslyckats å det grövsta med integrationspolitiken. Arbetslösheten är skyhög bland personer med invandrarbakgrund, även bland personer som har adekvat utbildning till jobb där deras arbetskraft efterfrågas, och många av dem kommer aldrig att känna sig som en del av det svenska samhället.

SD pratar ofta om den misslyckade integrationspolitiken och det gör dom rätt i. Kan därför tycka att partiet behövs av den anledningen då inget annat parti har detta jätteproblem som sin profilfråga. Men de som röstar på partiet måste ju vara idioter då SD-lösningen tycks vara att stoppa invandringen. Ungefär som att bota patienten genom att hugga av huvet. Sverige behöver invandring och vi behöver mer invandring. Det har vi alltid behövt och kommer alltid att behöva. Problem får vi när stora grupper lämnar landet som under slutet av 1800-talet.

Skall väl påpekas att bilden är falsk, det handlar om två olika klistemärken som sammanfogats. Den övre delen är ett tidigt från Sd, som bildades 1988, och den nedre från organisationen BSS (Bevara Sverige Svenskt) som lades ner 1986.

Svar:
SD bildades ur BSS
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anna från norr – "Och jag kan tycka det är mer viktigt att lyfta fram det positiva än att dra upp all negativitet som SD står för. Eller har jag fel? Positivt tänkande föder positiva tankar. Precis som krig föder krig." Så du menar att man kan förhindra att dåliga saker händer genom att fokusera på de goda sidorna hos galna/farliga människor?

Läste följande kommentar på en video (klipp på Betners channel där han respondar på sdklippet):

"fan va jag stör mig på när ni rasister alltid klagar på oss invandrare. Både när vi har jobb och inte!

"fan, de där jävla invandrarna tar alla jobben från oss osv osv"

"fan, de där jävla invandrarna lever på socialbidrag osv osv osv"

otroligt, men sant…."

Elin – get your facts right? Tillåt mig att småle. Eller vänta – asgarva. HAHAHAHA!! Om det är nån som ska läsa på så är det du! Sd är ett rasistiskt parti. De gör skillnad på "vi" och "dem"

Stackars lilla du, hoppas du hinner fatta det innan nästa val…

För jag tycker det är så jävla pinsamt att bo i Sverige när sd sitter i riksdagen.

Elin, du måste vara helt blind. Du skriver att Erik Almqvist är en idiot men att det inte gäller för hela paritet. Och man ska inte dömma alla efter en. Men. Har du glömt att två av de andra högst uppsatta i Sd är med i filmen? Och tror du verkligen att Jimmie Åkesson inte alls har vetat något om hans NÄRMSTA mäns åsikter?! Seriöst?

Som många redan har påpekat här ovan så påtalar SD ofta svenskhet. Något som låter JÄVLIGT oroväckande. Alltså, jag kan verkligen inte förstå, hur man kan MISSA att Sd är rastister? De publicerar gång på gång siffror om vad invandringen kostar, siffror som är helt jävla svindlade höga och som itne stämmer överens med det verkliga statistiken.

Åkesson har gång på gång används sig av falsk statistik. Han publicerade också en debattartikel i Aftonbladet 2009 där han skrev att delar av islam är det största utländska hotet mot sverige.

Men nej, herregud, han är inte rastist.

Jag blir så chokerad över att det finns folk som du som hoppar på det populistiska tåget såfort det börjar gå dåligt i världen. Som vill ha något att skylla på. Som inte ser att ni upprepar historien om och om igen.

En annan sak som förvånar mig att att folk helt verkar sakna förmågan att tänka själv. Man får höra att invandringen bara är en belastning och så tror man på det. Är det ingen som faktiskt förstår att det också gynnar samhället på lång sikt? Man kan inte bara svälja allt man hör. Såsom alla 43 732 männsikor som är med i "Nej till gratisk körkört för invandrare, alla ska ha samma rättihgheter" och inte en endaste av dem har använt sin egna hjärna till att ta reda på att invandrare inte får gratis körkort.

Helen, så jäkla bra skrivet! Elin- jag SKÄMS över dig, att bo i samma land som du. Du och SD kan dra nåt gammalt över er, och allra helst försvinna for gott, rasism är det vidrigaste som finns.

Peace.

Elin

Elin

Alltså Elin, det är verkligen jätte-pinsamt med dina helt overkliga, icke-fakta-baserade ’tänk-om-inlägg’ som du grundar "din verklighet" på. Det är precis sånt här bull-shit-snack som SD och dess anhängare kör med.

Så det blir överbefolkat om Sverige fortsätter att ta in invandrare i samma takt? I samma takt som vad då??? som denna månad, detta år eller senaste fem åren eller vad fan snackar du om? Du är ju helt verklighetsfrånvänd. Du har liksom missat grundläggande fakta som tex ’naturlig’ avfolkning (att människor dör), utvandring osv osv. Visste du tex att nettoinvandringen MINSKADE mellan 2010 och 2011 med nästan 5000 personer och med nästan 18000 personer jämfört med 2009? (nej, tänkte väl att du är helt utan kunskap om detta)källa: migrationsverket.

Och har du över huvudtaget den blekaste aning om vad det innebär när ett land blir ’överbefolkat’, vad begreppet egentligen betyder och hur många människor det handlar om i förhållande till ett lands tillgångar per capita? och hur tänker du när du pratar om Sveriges ytstorlek, att vi plötsligt bara skulle ha ett par kvm/person att röra oss på eller?

Så…förklara gärna det jag nu frågade och tala också om källan till din helt fantastiska ’information’.

med dagens tolkning på rasism.är man rasse om man är vit så likfan å erkänna på en gång! xD

Svar:
folk som resonerar så här brukar i regel vara just rasister
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

ELIN: Nej, Almqvist, Ekeroth och Westling har INTE blivit utkastade ur partiet. Det är helt fel.

Från Expressen idag:

"Erik Almqvist har lämnat sina uppdrag inom partiet och överväger om han även ska lämna riksdagen. Kent Ekeroth har tagit en timeout. Christian Westling har också lämnat sitt uppdrag som suppleant i styrelsen i distriktet i Stockholms stad. Demoskop har nu på uppdrag av Expressen undersökt om Almqvist och Ekeroth kan sitta kvar i riksdagen."

För övrigt kan jag tillägga att om någon högt uppsatt i det parti jag senast röstade på skulle bete sig på detta vis så skulle jag DEFINITIVT överväga att rösta på något annat parti i nästa val. Partiet har ju visat förtroende för den här personen av en anledning, och det måste dom stå för. Vilka personer ett parti väljer att ha i toppen kan och BÖR vara viktigt när man röstar då det säger mycket om partiets egentliga värderingar.

>Elin.

Man är bra naiv om man tror att den välpolerade yta som sverigedemokraterna försöker uppvisa faktiskt säger något om hur det står till med människosynen internt. Det finns så många exempel på sverigedemokrater, kommunpolitiker såväl som högt uppsatta, som försagt sig och på ett eller annat sätt avslöjat vad den egentliga sverigedemokraten står för. Hur många "enskilda undantag" behövs för att bilda en betydande grupp? Det är en sak att vilja diskutera hur man kan förbättra invandrarpolitiken men sverigedemokraterna vill inte diskutera: de vill slänga ut och stänga dörrar. Deras världsåskådning bygger på ett uppdelat vi och dem, och det är samma tankesätt som ligger bakom all rasism, främlingsfientlighet och fascism.

Sveriges välfärd står på en grund av tolerans och öppenhet. Invandrarna bidrar till så mycket mer än en sverigedemokrat någonsin skulle erkänna. Den största käppen i integrationens hjul är inget annat än främlingsfientligheten. Det är fördomar som försvårar för en högutbildad invandrare att få ett välbetalt jobb och det är fördomar som bygger en mur mellan människor med olika nationaliteter.

I princip alla högerextrema partier härstammar från en av två bakgrunder: nazismen eller bondesamhället. Just sverigedemokraterna härstammar från nazismen och inom partiet finns en falang av gamla nynazister som själva knappt är emot islam utan fortfarande fokuserar på antisemitism. Jimmie Åkesson må inte tillhöra den falangen, med det faktum att han känner mer tillhörighet till ett sådant parti än till sitt gamla parti (moderaterna) talar sitt tydliga språk.

I övrigt vill jag påminna alla om att titta tillbaka på hur politik fungerat historiskt. Varje gång världen gått igenom en ekonomisk kris har den högerextrema politiken vunnit mark och varje gång har det lett till ett utbrett lidande hos folket. Men vissa människor lär sig aldrig.

Fast vänta här nu. Jag trodde att vi hade åsiktsfrihet i Sverige. Jag säger inte att detta är något jag stödjer. LIte väl ratikalt och väldigt o humanistiskt. Men i detta land har vi rätten att tycka och tänka precis som vi vill.

Det vi svenskar borde göra är att stanna upp och börja analysera varför ett parti som just SD ökar (ökade kanske det är numera) bland väljarna. I dagens Sverige och i dagens politik så vågar inget av de övriga partierna ens yppa ordet invandring eller frågor som rör invandringen. För då klassas man som rasist eller främlingsfientlighet hos gemene man. Ett tydligt exempel var när självaste statsministern pratade om att "Etniska svenskar har mycket låg arbetslöshet" . Det fick man tydligen inte säga. För då kom PK-media och slog statsministern på fingrarna. Dock så är de ju fakta och så man beskriver problemet för att vi ska förstå. Självklart blir de vi och dom känsla. Men de är de alltid och kommer alltid vara i vilket samhälle som helst. Vart som helst i världen.

Sen så måste vi inse någon gång i framtiden att Sverige inte kan ta emot hur mycket människor som helst, vår ekonom kommer att brista förr eller senare. Att som utomstående komma till Sverige och få retroaktivt barnbidrag och föräldrapeng är ju helt befängt. Självklart kommer många av dessa människor välja den lätta vägen i samhället och skaffa fler barn och på så vis kommer en stor del, dessutom kvinnor som redan är en utsatt grupp att inte segregeras in i samhället. Vi formligen spyr ut pengar. Medans skolorna, ålderdomsvården och sjukvården blir allt sämre. Svenskskola som var top 10 i många många år ligger nu ganska långt ner, samma sak med sjukvården. DEt kostar att ligga på topp, att ha det samhället vi har i dag. Och tyvärr så kan ingen av er blunda och säga att nej, invandringen kostar inget för oss svenskar. Det kostar enorma summor, summor som skulle kunna halveras åtminstone. Vi är ett litet land, vi klarar inte av hur mycket som helst. Jag är absolut inte rastist – men genom detta inlägg så klassas jag nog av alla er PK:ister som det och det får stå för er. Jag vågar i alla fall stå för de jag skriver och berätta vart felen ligger. Vi kan inte hjälpa hela världen. Ibland måste man tänka på sig själv.

Om ni tittar på vad SD vill förändra så är det inte helt galna och fanatiska saker. Många av deras punkter på partiprogramet är riktigt bra, speciellt deras syn på de svenska rätts systemet som är så otroligt dåligt.

Tryckte i väg mitt inlägg förfort. Ska självklart stå rättssystemet.

Jag vill bara att vi måste få upp ögonen och inse att alla tycker olika oavsett om det är käpprätt åt helvete fel så har vi ändå rätt till våra åsikter. Annars kan vi slopa demokratisamhället.

Jag är varken för eller mot SD som parti om jag läser deras partiprogram. Men jag accepterar inte vissa av deras medlemars radikala syn på människor, hur dom beter sig mot andra människor lika lite som att jag inte accepterar hur vi andra människor blir skogstokig och skriver på deras bloggar, FB-sidor att om någon av mina vänner röstar på SD – då vill jag att ni avlägsnar er. VA!? Trodde som sagt att vi hade åsiktsfrihet här i landet. Bara för att Göran röstar på SD betyder de inte att han står för att någon fjant i partiet står och skriker jävla babbe eller ta fram och hotar med ett hjärnrör. Vakna upp och inse att allt inte är svart eller vitt.

Sophie

Det är extremt enkelt att se varför SD och övriga främlingsfientliga partier får ökat stöd. Man behöver bara se till historien. Alltid när det är ekonomiskt jobbigt för världen så söker man en syndabock. Föga överraskande sprids "vi och dom" propagandan och folk tar den till sig.

Och vi tar inte emot "hur mycket människor som helst" vi tar emot för att vi kan ta emot. Jag tycker det saknas empati hos dem som börjar klaga på folk som kommer hit och behöver hjälp och tycker att man inte ska hjälpa för att det kostar för mycket. Åter igen. Vi får ju någonting tillbaka, invandring gynnar Sveriges tillväxt på lång sikt.

Sverige, Kanada och Australien är exempel på länder som är bra på att kombinera förhållandevis hög invndring med god ekonimisk utveckling. Och jag tycker det är så fantastiskt att vi är ett sådant land som tar emot. Det finns inget jag hellre vill än att pengarna som jag betalar i skatt gå till att hjälpa andra människor. INTE till att regeringen ökar Försvarsmaktens anslag med 300 miljoner kronor 2013 och 2014 samt med 200 miljoner efterföljande år. Och köper in 40-60 exemplar av nya Jas Gripen. Inte till att delta i övningar med Nato så att man kan kriga om oljan i Arktis. Inte till att stiftelsen för stategisk forskning ska kunna festa för 9,3 miljoner kronor per tre år. Eller till Säpos fest med Bond tema som kostade 5,3 miljoner.

Jag tycker det är beklagansvärt att du skriver att "Självklart kommer många av dessa människor välja den lätta vägen i samhället och skaffa fler barn och på så vis kommer en stor del, dessutom kvinnor som redan är en utsatt grupp att inte segregeras in i samhället." Det visar att du har förutfattade meningar. Hur kan du veta att invandrarna kommer välja den lätta vägen i sammhället och det gör inte svenskar? Det är ju ett antagande? Jag tycker det är märkligt att man har inställningen att just invandrare vill gå på bidrag och tas omhand. Och det är klart att man måste få bidrga när man kommer till ett nytt land och inte ens kan språket. Det är omänsligt att tro att man ska stå på egna ben då. Men att de flesta invandrare väljer att fortsätta gå på bidrag, istället för att jobba är bara antagande.

Sen kan man inte bara svälja alla siffror man hör speciellt inte om det inte kommer från en opartisk källa. Sverigedemokraterna är rasister och dom har bestämmt sig att invandringen är det största problemet. Och ja de är rastister, det har bevisats om och om igen. Radioprogrammet Kaliber publicerade år 2009 inspelningar från en kryssning SDU gjorde där de sjöng vitmakt sånger. Med på denna kryssning var bland annat Erik Almqvist, Björn Söder och Jimmie Åkesson själv. Och det är bara ett exempel

> Sophie

Vem har gjort sig skyldig till brott mot åsiktsfriheten? Du verkar ha missförstått lagen. Likväl som Göran har rätt att uttrycka sina åsikter har jag rätt att ta avstånd från såväl åsikterna som Görans person.

Jag delar inte din uppfattning om att andra politiker inte får prata om invandringspolitiken utan att kallas rasister. Tvärtom har det diskuterats ofta, även om sverigedemokraterna hävdar motsatsen. Det specifika exemplet du tog upp gällande Reinfeldt fick kritik, men inte för att han kritiserade invandring utan för att han pratade om etnicitet i ett sammanhang då just etniciteten var irrelevant.

Hur mycket kostar invandringen? Vet du själv hur stor summan är eller lyssnar du på sverigdemokraternas skrämselpropaganda där de medvetet glömmer att nämna hur mycket invandringen bidrar med på intäktssidan? Sverigedemokraterna vill minska asyl- och anhöriginvandringen med 90%. 2011 var dessa knappt 14500 människor. Ta bort 90% av dem och du har 1450 människor kvar. Låter det humant, tycker du? Det är i mitt tycke definitionen av något "galet och fanatiskt".

SDs kärnväljare röstar inte på sverigdemokraterna trots de fascistiska åsikterna utan på grund av dem. Vi får helt enkelt inse att i Sverige finns en viss procent rasister, fascister och nazister som inte har så många andra alternativ än just sverigedemokraterna. Resterande röster kommer från vandrande väljare som lämnat gamla partier för att de, likt sverigedemokraterna, tycker och tror att invandringen medför stora problem för Sverige. De flesta jag pratat med som öppet röstar på sd pratar om integrationen och om hur stor del av problemen som skulle lösas om vi underlättar för invandrare att komma in i samhället. Det paradoxala är att sd inte vill se integration: de vill se assimilering. SD saknar politiska idéer som skulle minska utanförskapet och motsätter sig övriga partiers förslag och åtgärder. De pratar om den svenska identiteten som en axiom och vill se ett homogent folk med samma kultur, religion och traditioner: den så kallade "svenska identiteten".

Problemet med SD är inte att de kritiserar invandringspolitiken. Problemet är att de inte ens vill se ett fungerande, mångkulturellt samhälle. Problemet är deras människosyn.

@ Lady Dhamer

Nej, rätt skall vara rätt. Sd bildades inte ur BSS som spred det klistermärke som bilden i inlägget visar. De som bildade Sd hade bakgrund i ett flertal olika organisationer, en del hade varit aktiva i BSS, en del i Framstegspartiet, en del i andra partier.

Vet inte riktigt vart du ville komma med detta inlägg men en sak är säker det är en STOR skillnad på då och nu.. Vilket folk inte fattar tydligen och ska därför inte yttra sig fören dom vet! Det är faktiskt så att i dagens läge sitter både judar och negrer i detta parti dom får inte ha några som helst kontakt med folk som har främlingsfientligheter! Detta vet jag på grund av att jag har en kompis som sitter bland dom högre.. Men om vi nu ska SD över en kant kan vi göra det med sossarna också då och lika så alla andra.. Vet du varför?? Jo för att sossarna gick ut med inte allt för länge sedan att dom ville ha samma system som danskarna har idag på invandringen. 5 års prövning innan du blir svensk medborgare och sedan därefter 5 års prövning till så minsta lilla skit dom gör så åker dom hem igen. Men ingen vill inse sanningen att ALLA partier i sådana fall är rasister för ingen har sagt emot sossarna utan det ska kommer godkännas efter nästa val! Bara inse. Sedan är det en stor skillnad på rasist/nazist och nationalist!

Eller hur, Lady Dahmer, din blatte-lover! Det är jättestor skillnad på partiet som det ser ut nu, din lilla hora. Det sitter både negrer och judar i partiet, visserligen med folk som kallar folk "blatte" på fyllan men fortfarande, hela partiet är ju fullt av negrer. Och okej, de säger att svenska medborgare inte är riktiga svenskar, men det är ju bara sant. Svenskar är ju blonda, eller hur?

Bäst att du passar dig så det inte kommer några nationalister med järnrör, vilket f.ö. kunde varit högt uppsatta sossar med järnrör eller högt uppsatta folkpartister med järnrör. Faktiskt. 😀

Hej, använde din bild på Facebook för att stötta motståndet mot SD. Dock ser man ju att det är två olika trycksaker så när jag ombads kolla upp källorna till bilderna så upptäckte jag två saker om den nedre dekalen. Den är från 1980-talet och det är BSS som tryckt den (som iofs sedermera ombildades till SD) Denna källkritik mildrar dock inte omständigheterna, utan snarare tvärtom, men det är viktigt att kolla upp fakta bakom det man skriver om för att verka på ett trovärdigt sätt i kampen mot rasismen.

http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Bevara_Sverige_Svenskt

Det är två klistermärken någon har photoshoppat ihop, den översta är SD, understa är BSS. Var gärna lite källkritisk nästa gång och var inte så oansvarig att inte uttala detta när ni delar bilden.

SD vill värna om den svenska kulturen och anser att svenskar och kristna är mest värda. Varför skulle de annars vilja förjuda ytterligare moskéer i Sverige?

SD vill att invandrare ska assimileras istället för att intregreras, vilket innebär att de ska ta an den svenska kulturen istället för att ta med sin egen in i det svenska samhället. De vill inte ha några andra kulturer i Sverige. Precis som Hitler ville att tyskarna skulle få mer "livsrum", och att judarna var ett hot mot det livsrummet. Om jag inte missminner mig slutade det i massmord.

Just saying.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *