Kategorier
Vardagstrams

Vill man inte ha hela mig så har man ingenting här att göra

Vet ni vad jag tycker är trist? Att bli censurerad. Jag kan undra lite varför man följer mig om man vill att jag ska anpassa mitt innehåll. Jag kan inte komma på nåt mer förolämpande egentligen. 
 
Nåt stolpskott anmälde såklart mensbilden på instagram. Så jag la upp den igen. Och så blev den anmäld igen. Och då tänker jag så här att du som gjorde det, om du mot all förmodan läser här vilket du antagligen gör, snälla avfölj. Sluta läs. Jag vill inte ha dig här. Jag vill inte ha läsare som vill tysta mig. Det är bara så himla tråkigt.
 
Med det sagt så vill jag passa på att påpeka att jag fått mest hurra-rop och applåder! PUSS PÅ ER!
 
Och hörrni….. 
 
 
Jag använder ju inte ens menskopp längre. Fittan ramlade ihop en aning när jag födde barn och sen dess är det lite trångt därinne. 
 
Idag ska jag och Cissi snacka mer mens i radio så tune in som man säger. Klockan 13 – 15 smäller det. Radio1.se eller använd appen på mobilen. Jag vet att det finns människor som fortfarande lyssnar på riktigt radio och då kan man, om man bor i stockholm, ratta in 101,9. (ni som inte bor i stockholm kan fortfarande lyssna via nät och mobil)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vill man inte ha hela mig så har man ingenting här att göra”

Din mensbild var verkligen skitäcklig, verkligen.Fast egentligen inte mycket äckligare än typ en avklippt fingertopp.

Men det var faktiskt inte det första jag tänkte på, det var mer att jag skulle hämta popcornen och bänka mig framför en dator och vänta på att folk skulle börja gapa om integritet, privatliv och sen skulle du sjunka i massor av folks ögon. Sjunka flera kilometer sammanlagt.

Mensbilden var ju bara en mensbild, det var ju inget blodbad direkt. Det roliga är att det lockar fram alla skitnödiga gnällspikar som är rädda om sina känsliga ögon. Som att locka barn med godis.

Jag blir mest nyfiken på vad det är som gör att anmälningen går igenom? VAD exakt är det som gör att den bilden är olämpligare än bilder som INTE blir bortplockade? Eller räcker det med att en bild bara blir anmäld utan att någon moderator granskar vad som blivit anmält?

Jag förstår att folk kan tycka att sånt är äckligt, det är väl helt okej, fast då är det så himla lätt att bara bläddra förbi.

Och att folk ska sluta läsa din blogg, tycker att du sjunkit i deras ögon, ja det säger mer om dom än dig.

Jag hejar på! Äntligen någon som vågar!

Alltså, du är för jääävla skön bara. Håller inte alltid med dig om allt (nästan allt bara) men riktigt älskar att klicka mig in här och se vad du har att säga. Du har en grym attityd och skriver jäkligt bra! Önskar ibland att jag kunde (vågade) vara lite mer som dig, men du inspireran mig att tänka om, tänka mera och ifrågasätta!

hahaha WORD!!

Asbra säger jag, stå på dig… Tycker oxå bilden var skitvidrig MEN SO!! Garvade mer åt mig själv att jag tyckte det efter som jag ser det var och varannan månad…

Har man inte så mycket mer att störa sig på ska man som du säger kanske ägna sig åt annat än att läsa bloggar och flyga runt på instagram… kanske lite hederlig stickning?

Gilla!

Du har inte tänkt på att skaffa knipkulor för att träna upp fitty igen så att den kan hålla en menskopp? 5 minuter om dagen, ett par dagar i veckan. Ha den i medan du går runt och dammsuger.

https://www.himmelriket.se/the-dukes-p-972-c-332.aspx

Du kan till och med passa på att ha ett party ihop med folk! Vet inte hur intresserad du är av sexleksaker, men det finns massvis med massageoljor och sådant att se på och känna på, och baserat på försäljningen får värdinnan en gåva.

Jag jobbar själv med det på helgerna, dock nere i Skåne-distriktet.

Jag kände verkligen ingenting när jag såg bilden. Men det var diskussionen efteråt som fick mig att fundera…

Jag är nästan trettio och har har haft mens sedan jag var tretton. Men jag tycker FORTFARANDE att det är sjukt jobbigt att prata om det. Har vänner som pratar vitt och brett om sina menssmärtor och det är riktigt jobbigt. Det har absolut blivit bättre, men jag tycker inte att det är okej någonstans att man som vuxen kvinna ska må dåligt över att prata om mens. Det är dessutom ganska nyligen sedan jag slutade att känna äckel över mig själv när jag har mens. Jag blev på riktigt äcklad över något som jag inte kan styra över, något som är naturligt och som förhoppningsvis visar på att min kropp fungerar "som den ska". Så, trots att det är så himla naturligt så finns det kvinnor som tycker det är helt galet jobbigt. Varför? För att man aldrig har talat om det, det har alltid hyssjats och smusslats med. Har hört otaliga gånger under min uppväxt, främst från män/pojkar, hur äckligt det är med mens osv. Inte okej!

Man kan inte ens simulera mensblod i reklam, hur påverkar det egentligen? Nej, mens är inte blått. Det är inte heller rosa. Vad är det som är så provocerande med röd fejkmens egentligen? För i reklamen så är det ju faktiskt inte riktigt blod ändå, så varför inte göra det rött?

Grejen är ju att blodet i bindan på bilden som LD la upp, lika gärna hade kunnat vara karamellfärg. Eller om det hade varit på en bit hushållspapper. Då skulle folk förmodligen inte reagera, alternativt undra vad som hänt, vem har slagit sig/blött näsblod? Osv.

Tycker det säger ganska mycket om synen på kvinnors menstruation när folk reagerar med äckel. Stanna upp och fundera på varför du tycker det är äckligt! Och snälla, sluta jämföra mens med avföring! Blod är inte bajs.

Kommer ihåg när jag precis fått min menskopp och tyckte det var så jävla fantastiskt att jag kunde inte sluta snacka om den. Så satt jag snackade om den med min pojkvän och bara det är så bekvämt det är så underbart och det är så kul o se på riktigt hur mycket man blöder jag bara VILL DU SE? helt glad och fick ett nehedu tillbaka, så besviken jag blev att han inte ville se min mens.

Sen läste jag nånstans en person som skrev en krönika om att man inte är en riktig kvinna fören man har smakat sin egen mens, så man kanske borde prova ändå? 😉

Där har du ju helt rätt, köper man inte hela dig så vad gör man här då. Så då ska jag fundera på istället om jag köper hela paketet:)för jag är ju ett helt paket jag också och gillar ingen mig så inte vet jag om jag vill att de hälsar på mig heller..Allt gott

Jag tycker din mensbild var bra, men inte på långa vägar lika chockande som den jag hittade igår, finns i detta inlägget: http://jessicae.blogg.se/2012/november/oj-var-klockan-sa-mycket.html

Jag hittade den faktiskt av en ren slump i natt och skrattade så jag grät när jag såg den. NU snackar vi provokationsbild.

Och jag fascineras ärligt talat, hur kan man provoceras av lite blod egentligen? I don’t get it…

Det jag tycker är så intressant att du slänger upp en bild på en binda med mens i, några blir helt galna och tycker att det är galet, äckligt, fel och vad de nu hittar på för något. Att det finns tjejer (jag är en av de) som mår/mått fruktansvärt dåligt över sin mens trots att den borde vara det naturligaste som finns. Det finns någon form utav skam- och äckelkänslor runt mens som egentligen inte borde finnas där.

Jag mådde skitdåligt när jag fick mens och kan fortfarande känna att de dagarna jag har mens är de värsta dagarna i månaden. Snacka om att jag var glad att slippa mensen där när jag var gravid eller när jag använde hormonspiralen som preventivmedel. Jag kan än idag tycka att det känns skitäckligt och riktigt skämmas. Det är för oss som vi behöver sluta upp med de här dumheterna att sitta och säga att mens är äckligt. För egentligen så är det ju som vilken kroppsvätska som helst. Det kommer inifrån oss. Visst kan det lukta fan och helvete ibland, precis som bajs men lika naturligt för det.

Jag tycker att vi ska sluta nedvärdera oss själva för något som är så normalt och istället anser jag att det är dags att börja putta för sådant här. Med den här bilden så tar vi upp det till ytan och gör det naturligt. Sådär ser mens ut helt enkelt. Det är inte blått eller rosa och samma konsistens som vatten. Det är slemmigt, tjockt och mindre hett.

Att folk vill sluta läsa din blogg pga en bild på lite mens säger en del om vad de är för människor. Folk bryr sig inte om Jockibois bilder på bajs, sperma, kiss, blod mm för att "han är ju som han är". Ja, han är en MAN. Hade han varit en kvinna hade han förmodligen blivit misshandlad på stan för att han beter sig som han gör.

Fittor ska vara heliga. Man får inte prata om flytningar, mens eller liknande. Killar tycker ju att sånt är så äckligt och man vill ju inte att folk ska tycka att man är ofräsch! Tänk om en kille visste om att tjejer bajsar från sina perfekta små anus, nej fy, där ska man ju stoppa kuken, blääää!

Jag är lite sur idag, jag har mensvärken från helvetet och misstänker dessutom slidkatarr alt uvi 🙂 Peace!

Det här får bli första kommentaren från mig. Kände igen dig från en gammal Gillettekampanj där jag blev skitglad för att det fanns EN bild på ben som faktiskt såg lite ut som mina. Och sedan hittade jag din blogg!

Intressant program! Radio1 är nytt för mig men jag gillar verkligen att allt verkar så öppet för debatt. Toppen!

Jag har sett att en del jämför LD med jockiboi. Det tycker jag är en fruktansvärt löjlig jämförelse.

Att jockibois bilder är mera accepterade beror knappast på att han är man. Medelåldern på hans blogg är ca 14 år, dvs betydligt lägre än här. Därför är också inläggen och kommentarerna på en helt annan nivå.

Jag har aldrig haft några problem att prata om mens men jag har märkt att andra människor tar illa upp när jag sagt att jag har mens. Jag blir väldigt dålig under mensen och det syns på mig att jag mår dåligt. Att få frågor om jag är sjuk eller dylikt är inget ovanligt, och det är inte jätteovanligt att folk tar illa upp när jag svarar "Nej, det är bara mensen".

Förväntar sig folk verkligen att jag ska ljuga? Och varför är det år 2012 fortfarande jättehemskt att prata om mens?

Det var ett tag sedan jag läste här (mest pga tidsbrist och inget annat) men när jag läste någonstans om det här med din provokativa mensbild blev jag ju tvungen att kolla. Hahaha, jag tycker det är helt fantastiskt att den kan provocera så. Ibland känns det som om folk alldeles tappar bort proportionerna. Jag tyckte det var askul! Heja!

Det som är konstigast av allt är att hälften av alla människor möter synen av blodiga bindor/tamponger/menskoppar ungefär en gång i månaden, och ändå blir så upprörda över att någon visar en bild på det. Bort med menstabun!

Jag måste säga att jag tyckte LD:s omtalade mensbild var att gå över gränsen, men det betyder inte att jag skäms för att jag har mens. Tvärtom är jag precis som ni andra stolt över att min kropp funkar som den ska.

Men. Att skita är också fullkomligt naturligt, jag skäms inte för att jag skiter. Ändå skulle jag finna det högst opassande med en bild på lite skit.

Att folk tar illa vid sig när man pratar om mens beror antagligen på samma sak. Skulle någon säga "Fan vad jag är lös i magen idag, det bara sprutade ur röven", skulle jag höja på ögonbrynen. Precis lika mycket som när någon skulle säga "Fan, vad mycket mens jag har. Bindan var överfull, och kladdigt var det."

Ni som påstår att bilden inte är det minsta äcklig, skulle ni vara lika förtjusta om hon hade lagt upp en bild på sin skit?

Rebecca: Många människor pratar faktiskt så där med varandra UTAN att de höjer på ögonbrynen. Det beror på vilken umgängeskrets man har. De jag umgås med har inte en eldgaffel uppkörd i röven,de är alltså liiite mer avslappade….

Jag gissar att mensbilden blir sjukt jobbig för vissa som har problem med att kvinnors kroppar inte är gjorda av plast och att fittan inte bara är sexuell. Samma reaktion som med amning. Helt plötsligt dokumenteras något som tillhör en frisk kvinnokropp och som har samband med fittan /brösten men som inte är sexigt…nä men fy. Någon kommer och avslöjar hur det verkligen ser ut..nä men hjälp nu vill ingen kille ligga med mig längre. Våra kroppar är inte sterila och inte gjorda av plast hur gärna ni än skulle vilja det. Det finns tusentals gullegullbloggar att följa om man inte klarar av att se en pyttedroppe blod i en binda, jag föreslår att ni beger er dit.

Rebecca, fast, du hör ju själv att det låter mer vulgärt att säga att något sprutar ut ur röven, än att säga att man hade så himla mycket mens att bindan blev överfull. Och jag har nog aldrig hört en person prata om att mensen sprutar ut ur fittan, så tyvärr ser jag inte likheten alls.

Och dessutom tycker jag inte att det är samma sak att jämföra mens med avöring/skit/bajs/sprutdiarré, för det är äckligt på riktigt och det finns ju även ohälsosamma bakterier i avföring. Bajs på fingrarna vs. mens på fingrarna liksom. Liiiite skillnad.

AJ: Naturligtvis beror det på vad man har för vänskapskrets, det förstår jag också.

Jag kan också skämta med mina vänner om ämnen som inte är rumsrena. Men när man däremot delar med sig av något sånt här genom en blogg, facebook, twitter eller annan social media, blir det lite annorlunda.

Jag kan visa mig naken för mina vänner – däremot inte på en blogg.

Jag kan skita när mina vänner står och sminkar sig på toaletten, skulle däremot inte göra det med vem som helst.

Jag kan också prata om mens, men skulle inte lägga upp en bild på en blogg. Lika lite som jag skulle lägga upp en bild på min skit.

Fan att jag missade hela festen! 🙁 Nåja, jag tyckte inte bindbilden var ett dugg äcklig. Tycker inte mensblod är något äckligt in general. Däremot får jag panik när det kommer mycket blod som när någon skurit sig ordentligt, har rikligt med mens sådär så det droppar när hen går eller blöder näsblod. Då snurrar det till och jag svimmar nästan på en gång..

Maggie: Jag kan hålla med om att jag (omedvetet) fick rövmeningen att låta värre än mensmeningen.

Jag kan däremot inte förstå varför skit skulle vara äckligare än mens? Skit är "äckligt på riktigt", okej.

Men några bakterier hoppar inte ur datorn och smittar ner dig. Varesig du kollar på en bild på mens eller skit. Det jag menar är alltså att jämföra mens på bild, och skit på bild.

Alltså, jag förstår verkligen inte syftet med att lägga upp mensbilden. Eller jo, jag greppar ju att du gillar att provocera och så vidare, men jag förstår inte det högre syftet. Och att vilja ha allt med en människa innebär ju inte nödvändigtvis att man vill ha den personens blodiga binda uppkörd i ansiktet. Du blir lite som de där uppmärksamhetstörstande brudarna som visar upp sig på internet, men du gör det med äckelfaktor i stället. För jag tror faktiskt inte att ditt syfte med det är högre än så. Att få uppmärksamhet.

Svar:
högre syfte? Måste allt ha ett högre syfte?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tyckte först att bilden var lite äcklig och onödig. Men sen såg jag kommentarerna och ändrade ståndpunkt..

Vad är de för fel på människorna? Och de som jämför bajs med mens.. Alltså bajs är inte mens! Det är inte en bra jämförelse. Jämför då hellre med snor eller nån annan kroppsvätska som inte stinker på det sättet skit gör.

Och till de som påstår att det är helt normalt att folk tar illa upp om någon säger "fan, vad mycket mens jag har" Eh va? Jag och mina vänner kan säga det till varandra utan att någon tar illa upp, jag kan säga det till min pojkvän också utan att han tar illa upp. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?

Tänk efter, hur kommer det sig att (VISSA) unga killar kan prutta och rapa högt inför varandra, prata om bajs och flänsost men om någon nämner mens, flytningar eller kvinnligt kroppshår ser de ut som att de ska kräkas?

Hur kommer det sig att vissa unga kvinnor inte kan prata om sitt underliv utan att försiktigt peka och viska "där nere" till varandra?

Kanske är det så att den kvinnliga kroppen upplevs som extra vidrig av såväl män som kvinnor när den upplevs som mänskligare än en barbiedocka och inte är slät som en badanka. Kanske är det ni som tycker att mens är så fruktansvärt som borde komma över er fobi för den kvinnliga kroppen? Kanske bör ni utsätta er för lite KBT inspirerad självterapi. Googla "bloody pad" och titta på bilderna tills ni kommit över fobin.

Och som sagt, jag tycket inte själv att mens är det mysigaste som finns men kan verkligen inte förstå denna upprördhet.

Nu har jag inte läst alla kommentarer i denna diskussion, så vet inte riktigt om någon länkat till Zettermark förut. Tycker du borde skriva ett liknande inlägg som hennes efter denna bloddiskussion! Tycker det är så offantligt viktigt och BRA att någon tar tag i det, som du gör med så mycket annat! Kvinnans kropp är liksom så… äcklig- tycker många. Hår, mens, flytningar hit och dit Äckligt och ska helst inte synas eller vetas av Över Huvud Taget. Läskigt tycker jag… det ger en bild överkvinnans värde om jag ska vara krass.

Skitbra inlägg:

http://zettermark.blogg.se/2012/october/det-laskigaste-blodet.html

Bara lægger en kommentar hær, som jag hoppas att du svara på… På dagiset dær jag har mmina barn så upptæckte jag att de har en bh bland utklædningsklæderna(vad tycker du om det). Nær jag reagerade o sa att jag inte gillade det o helst såg att de tog bort den, så fick jag till svar att de respekterade att jag tyckte så, men att den skulle vara kvar, o att pojkarna minsann också klædde ut sig med den. Blev helt paff, o førstår inte riktigt varfør det ær så viktigt før dem att ha den kvar nær jag som førælder reagerade på den. Nåt tips på om vad jag kan sæga till dem?

Tack

Svar:
Varför vill du att bh’n ska väck?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Håller med dig Kicki. Skrev precis på IG hur tröttsamt det är att allt med oss kvinnor ska vara så himla tabu och äckligt. Herregud, de flesta av oss har hår både här och där, vi har mens och vi bajsar också…

Rebecca, jag hade inte brytt mig ett dugg om LD lagt upp en bild på sin bajskorv. Jaha liksom..

Och att mens ska vara så provocerande, jag fattar inte det.. INGEN hade reagerat om LD antingen fotat så nära att man inte ser att det är en binda, eller photoshopat bort sina lår, trosor och golvet så man inte ser att det är en binda blodet ligger i.

Här har du förresten lite kuligheter att kika in på

http://dagensbajskorv.blogg.se/

http://fittansvardag.blogg.se/

Enjoy!

Ja, att visa upp sin blodiga binda bör nog ha ett högre syfte, såvida man inte vill klassas som en smula bakom.

Svar:
Den som klassar mig som bakom har jag inget större intresse av att övertyga heller
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Før att jag tycker att det ser helt fel ut med en bh på min dotter, o små barn i allmænhet. Hon ær tre år, o jag har ingen lust att hon redan nu ska læras att kvinnor ska ha bh, och behøva skyla sig.

Svar:
grejen är ju att barn leker och klär ut sig till vuxna och där ingår ju ofta klackskor, bh’ar och annat vuxet. BH har man ju för stöd ej för att skyla! 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vad är nästa grej då? Fota när kisstrålen? Eller bajskorven? För det är ju också naturligt att kissa och bajsa.

Svar:
fast det är inte stigmatiserat eller tabu
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nær man har så lååånga brøst som jag har så ær den till før att rulla upp dem i 😉 Men det ær då inte alltid bh anvænds i syfte att bara støtta… o jag tycker det ser læbbigt ut med småtjejer som struttar runt med bh.

Kul att folk orkat anmäla en bild på en binda. Fundera lite över vad den möjligheten EGENTLIGEN ska nyttjas till, jo till att exempelvis stoppa pedofili lr annat brottsligt. En får hoppas att detta anmälningsmissbruk inte får någon typ av "pojken-och-vargen-konsekvens" i en förlängning.

Det är visst tabu att bajsa som tjej! Jag känner så många tjejer som inte vågade skita hemma hos sina killar eller så länge killen befann sig i samma utrymme i början av förhållandet. Inkl mig själv. Tjejer bajsar ju inte 😉

När man läser alla rabiata människors komments så inser man hur mycket den där jäkla mensbilden behövdes. Jag är verkligen helt chockad över föraktet vissa kvinnor känner över sin egen kropp. Nej, det är inte "fräscht" med blod, men fattar ni verkligen inte poängen? Mens är laddat. Tappar fan tron på mänskligheten över TRÖGHETEN. Tänk människor TÄNK!!

Hej LD! Jag läser din blogg ganska ofta, jag kan inte säga att jag håller med om det du skriver speciellt ofta men ändå kan jag komma på mig själv med att hålla med efter lite eftertanke, och det är väl härligt att man kan ändra sig. Men den här mensbilden, jag förstår att du inte hade något speciellt syfte med den, och det måste du absolut inte ha, jag har inget syfte med att jag lägger upp på instragram osv. Men iaf, jag själv har absolut inga problem med min mens, jag pratar om den med pojkvän, vänner och skäms absolut inte på något sätt, och blir därför inte "stött" av att se en bild på en binda. Men vad jag undrar är hur du resonerar när du lägger upp bilden? Alltså om du funderar kring integritet, vad som är privat osv? Jag själv hade inte lagt upp den här bilden, för jag anser ändå att det är en privat sak som jag inte vill visa upp. Men faktum är att alla har olika åsikter, och det är ju verkligen tur!

Svar:
jag har massvis med integritet. Men min gräns ser antagligen annorlunda ut än din. En mensbinda påverkas inte min integritet alls känner jag
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag bara ÄLSKAR dig mer för varje dag! Du gör det vi andra inte vågar och det stärker ens inre lilla häxa mer och mer. Anmäld för mensbilden?? Jag skulle gissa på en konservativ hämmad kvinna/man, men det är jag det. Skitsamma!

Fortsätt att uppröra och skapa debatt. Läser din blogg varje dag <3

KRAM

Jag tycker att du är för jävla bra. Egentligen är du ju helt normal men i skenet från alla vidriga schulman-dårar som nätet svämmar över av är det så skönt med en motpol. Allt som kan få dessa dårar att förfasas får mig att sitta här och mysa framför skärmen.

Hej!

Försökte skriva inlägg från min mobil, det sket sig. Men, jag ville bara säga att jag älskar att läsa din blogg mer och mer för varje dag! Det pirrar till av skräckblandad förtjusning då och då, underbart! Det gör mig mera stärkt.

Jag misstänker att den/de som reagerat på din mensbild är en form av konservativa lätt hämmade kvinnor/män. Vi har naturliga kroppar och behvöver ta fram det mer, inte få barnen hämmade eller att de ska skämmas för det som är naturligt.

Go girl! Kramar

Har blodfobi och kan svimma av att se blod oväntat. Tyckte din bild var extremt vidrig och äcklig. Tyvärr så valde jag inte själv att gå in på din blogg o se den där, utan den dök upp på bloglovin. Vet att det är din grej att provocera o få många läsare på det sättet men där gick du för långt./Linda

Det blir en intressant fråga om integritet med tanke på att en stor andel av världens befolkning blöder faktiskt en gång i månaden, ibland mer eller mindre. Men ändå så finns det många som känner sig ensamma med att ha mens och pmsbesvär, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *