Kategorier
Vardagstrams

Besiktigad och klar!

Jamensåklart. Huset var i perfekt skick. Vi fick dock en massa tips och råd kring hur vi ska sköta det och vad vi kan göra för att skjuta upp eventuella problem som KOMMER att komma med tiden. Det är ju så förbannat mycket man måste tänka på och vi har ju inte den blekaste aning om nånting. (paniken växer)
 
Asså fatta vad kul det här kommer att bli! Vi ska GIVETVIS måla bort de vita väggarna. Herrejösses, vad tror ni om mig egentligen? Jag vill ha gula Pip-tapeter i hallen. I vardagsrummet blir det guldväggar helt enkelt för det passar ju med vår oriental-konstiga-färgstarka stil utan att bli för murrigt. Jaja MER OM DET SEN. Ni får såklart hänga med hela vägen. Det är trädgård som ska stökas till (Är lite för anlagd och planterad just nu) och möbler som ska fixas till och ja…. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Besiktigad och klar!”

Åh men guuuud vad fin gammal spis! Love it! En sådan kanske jag ska se om jag kan installera när det är dags för mitt kök att få sig en omgång…? Och ska du göra dig av med den så får du hojta till 😉

Stort grattis till köpet! Ska bli himla kul att följa er omvandling av huset! 🙂

Så härligt! Vilket projekt ni har framför er, ska bli kul att följa! Längtar till den dagen jag och karl’n köper hus. Vi har båda svenssondrömmen om villa med mysig trädgård. Inte en så ovanlig dröm 🙂 Vi ska bara bestämma oss för var vi vill bosätta oss först. (Den lilla detaljen)

Grattis till husköpet! Trots min tidigare negativa inställning till Segersäng är husen helt fantastiska! För att inte tala om förskolan! Jag minns inte vad avdelningen hette som vår stora gick på, men det jobbar en helt underbar kvinna där som heter Lollo Carlsson. Hon är värd allt guld i världen. Se nu till att röra om i grytan ordentligt där nere!

Jag funderar på guldväggar i mitt kök, men mina vänner fasar vid tanken och påstår att det är "tacky"

Svar:
vem är det som ska bo i huset? Fuck vad andra tycker!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men fy fan vad härligt att ha allt det där framför sig!! Det är så amazing att komma till nåt som man inser är ens eget!

Det är iofs större skillnad att komma från hyreslägenhet till hus än BR (som ni bor i nu va?). Jag gläds med er, om än en smula avundsjuk eftersom vi bor mitt i ett renoveringsobjekt men ändå… det är vårt jävla skyffe!

Åh! Jag ÄLSKAR pip-tapeter, synd bara att dom är så dyra så man inte orkar slänga upp dom på väggar i en hyreslägenhet.

Ska bli roligt att se hur huset blir när ni inrett klart, älskar inredningen i eran nuvarande bostad!

hahahahha! Du är bara för härlig! 😀 Ler när jag tänker på hur du säger att du ska "stöka till". Underbar tanke, att det finns människor som tänker på ett SÅ annorlunda sätt än jag, gällande inredning. det är befriande att läsa (:

ha det bra i huset nu, tror ni kommer att trivas, det verkar toppen (:

Grattis till huset! Ser superfint ut!

Alltså, jag måste gå tillbaka till det här om feminism och utseende osv som du skrev om för ett tag sen, utifrån Caitlin Morans bok (finns mycket bra i den! En del annat som går att diskutera, men så ska det väl vara). Jag håller helt med om vad du säger i det inlägget – alla ska såklart få se ut som de vill, men det handlar ju också om att ifrågasätta normer och ideal! Det är ju då det blir intressant, men också lite komplicerat. Såg ett tv-program häromdagen där de diskuterade utseenden och sånt, och där, som många andra gånger, stannar alltid diskussionen vid att nån konstaterar att "Alla får ju se ut/göra som de vill". JA, men varför vill vi se ut och göra som vi vill då? Det är ju där diskussionerna borde börja, kan jag tycka. Det är ju först när vi börjar ifrågasätta och fundera över våra val, och normerna som de påverkas av, som vi kan komma någon vart. Öppna upp för fler förebilder, visa att det finns flera sätt att vilja se ut och vara på, och att våga ta diskussionerna om hur vi påverkas av normer. Önskar att DE samtalen fanns mer, i media, tidningar, skolor… Vad tänker du? Har skrivit lite mer om det, om du vill läsa: https://hultans.wordpress.com/2012/10/10/alla-far-ju-se-ut-som-de-vill-eller/

Och nu när jag till sist kommenterar passsar jag på att säga att jag gillar din blogg också! Har följt ett tag och gillar ditt raka sätt att formulera tankar om genus och feminism. Go go!

Åh vad kul det ska bli att hänga med på den här resan! Fast nu får jag sånt där ryck och vill flytta till mitt drömhus nu.. Och det svider när man inser att det ligger många år bort.

Men Åååååh vad fint och mysigt! Kommer bli så spännande att följa. Verkligen inspirerande! Kan jag gotta mig i tills vi själv äger något liknande. Det är väl okej om vi hänger med va? Jag, sambon och dottern på 2. Ni kan räkna oss som hustomtar!!

Trevligt, när går flytten? Hur många av era vänner bor där? Är glad för er familjs skull.

Svar:
vi känner en familj där nu, men hoppas på att kunna övertala fler att flytta med oss! I juni först flyttar vi.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

lovely med nytt hus, vi har oxå köpt nytt hus ska bli jättekul… men jag undrar vad är PIP tapeter??

du trädgården den fixar till sig själv, man ska bara inte anstränga sig förmycket 😉

Svar:
Googla pip och tapet så ser du! Trädgården är anlagd med sten osv som ser för prydligt ut och det vill vi ta bort.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Allright!! 😀

Vi har också köpt ett ganska nybbyggt hus med bara vita väggar. T R Å K I G T. Det ska målas! Och tapetseras!

Jag älskar PIP – min man är tveksam, han gillar mer Josef Frank-hållet på tapeter… 🙂

fan vad nice med en helarm! något speciellt motiv i åtanke? btw, lite OT, men har du registrerat Lady Dahmer som trademark eller du har bara lagt till ett TM efter ditt användarnamn? om du har registrerat det som ett varumärkesord, hur gick du till väga och vad kostade det? tacksam för svar!

Svar:
Nä, jag har bara lagt till det. The one and only osv. Hahaha.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Här är ett tips: glöm inte att dokumentera de ändringar ni gör! med både bild och text, som en liten kalender. Det är så himla lätt att glömma bort det man fixar till med huset, även om det bara är nån minigrej – så fortsätter man bara att tänka "och sen ska vi, och nästa år kanske vi kan ha råd att göra om det och det".

Har suttit och stört mig en massa på det jag vill ändra på i vårt hus (gammal sommarstuga från -69), tills jag blir alldeles tokig. men grejen är ju att det faktiskt HAR hänt saker, vi får påminna oss om det jätteofta ba "men tänk när vi diskade i baljor, och tänk när vi hade den där skitfula duschen och inga hyllor till alla böckerna, så sitter vi och klagar på att vi inte har råd att göra ett dugg med det här jävla huset"

så ingen brådska, mitt tips! och ett stort grattis förstås!!!

Glad för erat fina köp. Hoppas ni kommer trivas. Själv står jag ut i min lght i en stad bortifrån mina själsfränder pga studier. Säljer nu ut stora delar av mina ting. För att få pengar så jag kan resa ditt så ofta som möjligt, det må vara vårat grannland men för studenter är resor inte billiga. Om ni finner något så blir jag glad, då ni hjälper mig på så många sätt.http://alltskabortnu.blogspot.se/

Herregud va spännande det ska bli att följa när ni inreder och fixar och grejar. Ska bli så inspirerande att se något som inte bara målas vitt och blir stilrent och stelt och kanske, för att spexa till det lite, en kudde med lite färg på, för att "bryta av lite".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *