Kategorier
Vardagstrams

// BLOGGTIPS // Håll bloggen ständigt uppdaterad!

Det viktigaste i din blogg är innehållet och innehållet är dina inlägg och här är det viktigt att inläggen är aktuella.

 

Uppdatera ofta. Om det inte finns något nytt har läsarna ingen anledning att återkomma. Uppdateringar lockar nya läsare och håller kvar gamla.  Tänk dock på att inte uppdatera för ofta.

 

–  Vanligaste anledningen till att läsare slutar prenumerera är för att bloggaren postar för ofta.

 

– Vill du en levande blogg med diskussioner i kommentarsfältet så måste du ge dina läsare möjligheten att hinna med att delta. Varje gång du postar ett nytt inlägg så knuffar du ner pågående diskussioner.

Uppdatera smart. Om du har tre inlägg du vill skriva, publicera dem med jämna mellanrum. Inte alla på en gång eller alla inom en timmes lopp. Jag brukar försöka uppdatera tre gånger om dagen; morgon, lunch, kväll. Hitta din rytm som funkar för dig och din blogg (och dina läsare) och håll dig till den.

 

Uppdatera varierat.  Varva allvar med trams. Korta inlägg med långa.

 

– Börja gärna med ett lättsmält inlägg på morgonen, kanske med ett löfte om kommande inlägg eller aktiviteter. Folk har nyss vaknat och orkar inte med tunga diskussioner.

 

– Vid lunch är folk igång och redo för nåt mer matnyttigt, tyngre eller längre. Jag brukar ofta posta mina mer debattprovokativa inlägg vid den här tiden. Det går bra att göra det även på kvällen, men en bra diskussion kan hålla igång hela dagen så därför är lunch en bättre tid. Nästa dag är en ny dag.

 

– På kvällen kan du återkomma med en reflektion av dagen eller diskussionerna.  Tänk på att folk går till sängs eller hellre sitter med familjen än vid datorn så posta inte för sent.

 

– Motstå frestelsen att mobilblogga om allt. Det är inte intressant.  (såvida det inte är nåt out of the ordinary som händer) Folk skiter i om du sitter och fikar eller är på väg till jobbet.

 

 

Blondinbellas strategi

 

Passa på att skriva en massa inlägg när kreativiteten är på topp. Spara dem som utkast och ta fram vid behov. 

 

Korta av och dela upp inlägg. Skriver du ett långt inlägg kan du ofta dela upp det i minst två eller tre. Jag återkommer ofta till samma ämne och diskussion men med nya tankar. Du behöver inte skriva uttömmande utan lämna gärna frågor och tankar öppna för framtida inlägg.

 

Skriv om en sak i taget. (relaterad till tipset ovan) Jag ser ofta bloggare som försöker få in två, tre, fyra saker i ett och samma inlägg. Smartare är att dela upp inlägget då i två, tre, fyra inlägg. Ett inlägg per ämne. 

 

Tidsinställ om du inte har tid att sitta och uppdatera under dagen. Skriv i förväg och portionera ut. Och inte alla på samma gång eller inom loppet av en timme. 

 

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”// BLOGGTIPS // Håll bloggen ständigt uppdaterad!”

Eh, du är ju så där en miljon gånger bättre än Blondinbella, seriöst varför hämta något från henne när du ska förklara hur man gör en lyckad blogg?

Svar:
Tja, blondinbella har ungefär tio gånger mer läsare än mig så nånting gör hon ju rätt! Varför inte lyssna till hennes tips?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hjäälp mig lady 😀 jag försöker hitta detdär nya pantene balsamet att använda i min BM kur då jag inte hittat nåt som passar mig än, läste att du hittat det på coop men vad heter det? är kass på ingredientser så går på namn, eller om det finns nån länk med en bild på det? heeelp känner mig vilsen! Tack på förhand 😀

Svar:
vilket pantene som helst ska funka. alltså hittar du det på coop så är det nytt. välj gärna för tunt eller fint hår.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Skillnaden mellan dig och Bella är att du inte gömmer dig bakom dubbelmoral och falska fasader. Jag har läst Bella så länge hon bloggat och jag tycker ärligt hon tappat koncepten rätt bra. Inget hon gör slutför hon, hon säger en ska, gör en annan. Det är också ganska obehagligt att höra henne föreläsa om hur hon nästan lurat till sig läsare genom olika bluffande. Som grädden på allt förnekar hon sin pappas inblandning och hjälp trots att han tydligt figurerat i bloggen alldeles i början. Så nej, jag ger inte mycket för hennes "råd"

Svar:
Nåja, jag är ganska bra på att hyckla emellanåt också. Skillnaden är väl att jag är så mycket äldre än Bella. Jag brukar säga att jag är lycklig att jag aldrig bloggade som 20-åring för oj oj oj. *s* – Jag uppskattar dock ditt stöd, det gör jag. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Skitbra tips! En sak som jag tycker är också att kvantitet INTE går före kvalité. Oavsett vad Egoina säger. Många pungar ut så ointressanta blogginlägg "bara för att" och så blir det skit med allt. Jag tycker att har man inget relevant att säga – låt bli.

Och då syftar jag mest på det du nämnde ovan, mobilinlägg på dagens fika och annat strunt.

Jag tror inte riktigt att man kan skriva uttömmande om något. Det dyker alltid upp nya tankar och diskussioner uppstår vilket gör att man spinner vidare. Det är en av de sakerna jag gillar med bloggandet 🙂

Jag tänker också, precis som Tess här ovanför, att man inte kan skriva uttömmande. Ibland kanske man tror att man gjort det (fast jag är helt med på att det inte är något att sträva efter!), men det i sig kommer att väcka nya tankar och funderingar, och kanske kommer kommentarer som får en att tänka ett steg längre. Det är nog just det – att skapa förutsättningar för vidare reflektion – som är poängen med bloggandet för mig.

hej Lady!

detta är kanske lite sent påtänkt eftersom det egentligen rör föregående bloggtips, men jag har en fråga angående ditt förra inlägg. kan man starta en facebooksida enbart för sin blogg? för det lät som det på ditt förra tips. jag har ju inte facebook privat och vill inte ha heller, men jag vet att väldigt många av mina läsare har FB och jag skulle kanske kunna sprida min blogg vidare på det sättet? väldigt tacksam för svar. och väldigt tacksam för dina bloggtips. (jag länkade nyss till dina tips från min blogg för att mina läsare behöver en knuff.) du är grym! glöm inte det!

Hej! Jag håller på med mitt projektarbete som handlar om bloggar; dess strategier till framgång. Jag undrar var du har hittat bilden med "Blondinbellas strategi"? Har sökt överallt men inte hittat 🙂 Tack på förhand!

Svar:
google, minns ej platsen
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *