Kategorier
Vardagstrams

Hur ser en näthatare ut egentligen?

Den här kvinnan, Frida som hon heter, har alltså signat upp på flashback för att spy hat i tråden om mig. Hon har gjort det sen innan sommaren. Gång på gång, återvänt till tråden för att håna, häckla och skratta. Hon länkar ofta till bilder på mig med olika kommentarer om hur äcklig jag är och hon gör tummen upp samt hejar på de andra som skriver om mig. 
 
På familjeliv.se å andra sidan sitter hon och menar att mobbing är fel och att alla får se ut hur de vill. Hon hänger mycket i feminismsektionen och kallar sig Ljung och Viol där.
 
Grejen är att jag egentligen inte tror att hon är genomelak, bara väldigt missnöjd med sig själv och sin tillvaro och därför använder mig som ett medel att känna sig lite bättre samtidigt som hon får bekräftelse av övriga flashbackmän att hon, ja HON är iallafall en RIKTIG KVINNA.
 
Men det gör mig så frustrerad med kvinnor som smeker mäns egon genom att trampa på andra kvinnor. Att hon är så snabb på att peka ut mitt påstådda ”manshat” men vägrar se det orimliga hat som flödar i tråden, mot mig men också mot andra kvinnor, från män och från henne. 
 
Jag har gett henne chansen att bemöta mig på ett schysst sätt, flera flera gånger, men hon fortsätter att ignorera mina frågor, ursäkta sitt beteende och menar på att jag ”ber om det”. 

 
 
(Vill ej mobba tillbaka här så kan vi komma överrens om att vi diskuterar sakfrågan och det hon gör och inte hur hon ser ut eller andra personangrepp! Tack ni är underbara!)
 
 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hur ser en näthatare ut egentligen?”

Vad synd att det är så pass många kvinnor som fortfarande inte förstår att de förstör för sig själva i slutändan. Osäkerhet, bekräftelse och ett behov att vara män till lags går visst före att leva på lika villkor som män. Jag tänker att det är skönt att ha kommit dit jag är i den insikten. Speciellt då jag har en dotter som ska ha alla förutsättningar som en pojk har i framtiden.

Det som slog mig mest var att hon också går på och drar en parallell med det hon kallar fult och okvinnligt till homosexuella. Åh. Och varför lägger hon på en ledsen smily intill kommentaren angående Tina Rosenbergs läggning? Skulle det vara synd på något sätt?

Det larmar inte bara mobbare, elakhet och falskhet utan också homohat. Jag ogillar starkt, jag tål inte sådant och det ska ingen göra.

Så… jag har aldrig varit inne på flashback (skyddar mig själv på det viset) men finns det inga regler på den sidan? Isf, finns det inga mods som uppehåller dessa?

Usch vilken elak och äcklig människa. Dubbelmoral så att det skriker om det.

Jag hade gått ner mig totalt om jag läste sånt här om mig själv, men jag hoppas att du inte tar åt dig utav något och inser att det är HON som har en skruv lös.

Läste nu igenom deras regler lite snabbt och hittar detta:

1.08. Hot och personangrepp

Grova personangrepp, trakasserier, hot eller förtäckta hot riktade mot andra användare är förbjudet.

Dock så står det också att det är hög tolerans när det gäller detta så tonen kan förefalla hård… förstår inte hur det fungerar med att ha hög tolerans när det gäller personangrepp dock, bra att sätta regler man har tänkt följa själv liksom.

Störd sida. Stäng skiten.

Det är alltid lätt att sitta bakom en skärm och skriva elaka saker, tro att det inte sker några konsekvenser.

Jag är en tjej som snart ska fylla 17 som har läst din blogg i ca. 1 år nu. Jag ser upp till dig, visst att jag inte håller med om allt du skriver och alla dina åsikter, men jag respekterar dig. Du har fått mig att förstå att det är jag som lever mitt liv, inte någon annan. Det är jag som ska leva med mig själv hela livet och därför är det viktigt att min kropp mår bra. För ett år sedan tillbringade jag varenda lunchrast hukandes över en toalett där jag förbannade mig själv för att jag inte var tillräckligt smal eller inte kunde hålla mig undan från maten.

Jag vill helt enkelt bara säga tack för att du finns och fortsätter uppdatera din blogg 🙂

Svar:
Tack själv för din fina kommentar!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men alltså jag orkar inte. Jag vill helst säga upp mig från mänskligheten när jag inser att såntdär pack faktiskt finns på riktigt. Jag skäms, jag vill inte tillhöra samma art som dom, samma samhälle. Usch.

Det är fan PATETISKT och vidrigt skrämmande hur vissa människor beter sig.

Ju mer jag är ute och surfar och stöter på sånt här (som stolpskotten du skrivit om här innan nyligen) får mig bara att vilja stänga av min internetuppkoppling för alltid och isolera mig från den här jävla världen.

Vad fan hände med brottsrubriceringen "ärekränkning"??

Jag förstår inte hur man orkar sitta och racka ner på andra på det sätt som hon gör, är det verkligen så skoj att älta någon annans liv och leverne?! Och framför allt funderar jag genast på, hon verkar ju inte gilla dig för fem öre, hur fan kommer det sig då att hon orkar sitta och LÄSA IN SIG PÅ DIG? Get a life liksom…

Om jag ogillar någon, inte sjutton sitter jag och klankar ner på den personen, då gör jag väl något som jag gillar och mår bra av själv, det sista jag vill är väl att ägna tid åt sånt jag OGILLAR?

Meeen…världen är full av konstiga människor, det vet jag ju. Men det känns bara så ologiskt. Bakvänt, och onödigt. Om hon inte värderar dig och din tid/energi, så kan man ju tycka att hon åtminstone kunde värdera sin EGEN tid mer än att slösa på den genom det där beteendet?

Jag hade inte blivit glad första gångerna jag såg sånt om mig själv, men en människa som så konstant fortsätter, verkar ju inte ha alla hästar hemma riktigt.. åtminstone hoppas jag någonstans att det är någon form av diagnos som ligger bakom, för är det en "normalvettig" människa bakom det där, då är det dags att fundera på en kurs i social kompetens…

Svar:
hela det där flashbackforumet är ett mysterium. Flera som deltar i tråden om mig verkar sitta här inne och lusläsa.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Låter som den kvinnan har en fixering på dig, ja. Inte friskt och självklart inte OK (och det säger jag trots att jag också retar mig på dina ÅSIKTER – de flesta av dem – men det är något annat).

MEN – är du säker på att det är samma tjej..? Hur kan du veta det? Jag tycker inte att jag känner igen henne från det ena fotot till det andra. Inte ALLS faktiskt.

Du är förresten inte ensam – jag hade två psyksjuka kvinnor efter mig när jag var aktiv på Allt för Föräldrars forum. De skrev massor med konstiga rykten om mig på öppet forum. Inte heller gick det att få hjälp av moderatorerna eller Redax. Helt galet! Finns många sjuka människor där ute…

Svar:
Profilbilden är en skämtbild.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Till er som skriver att hon kanske har asperger eller är förståndshandikappad: Bara för att man har ett neuropsykiatriskt funktionshinder eller är RÅpuckad är det inte statistiskt större risk för att man ska bli ett mobbande as. Ni ba "Usch vilken mobbare av feminister/gays, hon har säkert XXX" <- Ingen dubbelmoral från er sida? Ni stigmatiserar ytterligare, fast en annan bespottad grupp (tänker på neuropsykdiagnosen).

Svar:
Håller med här.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nej, verkligen inte okej nånstans. Sorgligt att vissa männiksor har så starka behov att trycka ned andra, på ett så omoget barnsligt sätt också. Hon verkar inte helt frisk den där kvinnan, man kan ju omöjligt fungera normalt när man skriver som hon gör.. Bra att du står på dig för alla idioter! Kram

Blir som alltid förundrad över vad somliga anser vara kvinnligt. Vi föddes varken med rakade ben, ansade ögonbryn eller kjol. Ska det vara så svårt att förstå att bilden av hur en kvinna ska vara är konstruerad!?! (sen om man väljer att leva upp till den bilden eller ej är ju en annan femma)

Tips! Nu har dem kommit med en docka som lär barnen (flickorna) att amma.

Sjukt, men sant..

Kolla gärna: http://nnillinn.blogspot.se/2012/11/breast-milk-baby-dockan-som-lar-barnen.html där jag skriver om dockan och introduktions videon tillverkaren gjort också finns.

Vore verkligen intressant att höra vad du har att säga om en sån här sexualiserad leksak som så uppenbart vänder sig till flickor.

God morgon! 🙂

Svar:
Fast amning är väl inte sexuellt???
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men ….oj … jag vet inte vad jag ska säga. Vare sig om hon som skriver såna där saker och du som ger henne ny ved att elda med när du ger henne uppmärksamhet? 🙁

Men du som skriver "Asperger kasnke?" här ovanför… what?!

Svar:
Jag tror på att konfrontera mobbare. Inte på att ignorera dem.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det är ett obegripligt beteende, att lägga så mycket av sin tid och energi på något man ogillar.Och jag förstår inte vad personen vill uppnå,förutom att spy galla.

Jag förstår inte hur du vet att det är samma person, men förutsätter att du vet säkert.

Det jag inte tycker är ok är att psykologisera kring denna person som många här i tråden gör. Att spekulera i diagnoser, begåvning och psykiskt mående är en härskarteknik det med. Och ett sätt att avskilja personen från "vi-gruppen". Nej, såna som oss skulle aldrig göra något sådant här, det måste vara fel på personen… Wut?!? Det är ju just att det är så kallat normala människor mitt ibland oss som tar sig rätten att håna och bespotta bakom skärmens anonymitet som är värt att diskutera. De funktionshindrade och sjuka är en svag och ofta föraktad grupp, varför skall de bli föremål för ert avskiljande av dem ni ogillar? Ta till er att det inte är "dom" som gör så här. Det är "vi"!

Det som slår mig är att hennes bild av kvinnlighet känns så begränsad. Jag menar, hur passar barnafödande (som ju är en av de få saker bara kvinnor kan göra) in i bilden av kvinnan som alltid piffig och behagande?

Dessutom, angående hennes kommentarer om man och barn? Vad är viktigast, barn som är trygga och harmoniska och en man som älskar dig och tar hand om barnen, eller att ha barn som är söta på kort och en man som andra tjejer vänder sig efter?

Ystra Virvelsvans – No Poo-frälst: Hennes beteende har inget med Aspergers att göra. De flesta av oss är inga empatistörda mobbare som ger oss på andra. Vi kanske har svårt att förstå andra människor ibland men det gör oss inte empatistörda som kvinnan ovan som skriver elaka saker om Lady Dahmer. De allra flesta av oss vet att det är fel att göra så. Att vi Aspies är empatistörda är en myt som okritiskt förs fram av journalister som inte kan något om diagnosen och det är väldigt kränkande.

Nätmobbare finns verkligen överallt, och är nog den mest tragiska sorten.

Jag spelar WoW, och har blivit kallad bla; pedophile, "you must like fucking your little sister in the ass while she’s sucking her thumb", att jag borde bli bli det ena och det andra. Och detta från folk som jag spenderar 15minuter av min tid med att döda några monster. Ibland utan att jag sagt ett enda ord, inte ens hej. Det är helt sjukt vilken ilska och självförakt folk sitter inne med. Hur skadade vissa människor är.

Jag hatar folk!

Varför ägna en sån stor del av dygnet till att smutskasta och se ner på andra? Jag förstår inte.

Ta inte åt dig! Tänk istället: Wow, jag har fått en människa att ödsla en stor del av sin vardag på att avsky mig. Wow, that’s something!

Svar:
Jag tar inte åt mig, men jag blir ledsen av att människor kan känna och uttrycka sånt hat.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Haha, jag skulle hellre umgås med en tjejvän som skiter fullständigt i vad andra tycker om hur hon ser ut och går på egen känsla och trivs med sig själv, än någon som sminkar sig till döden, tar på sig obekväma kläder, vaxar/rakar benen för att hennes kille vill det och sätter i löshår, bara för att hon har tunt hår. Jag tycker (ursäkta uttrycket) men vart fan är vi påväg? Jag är en av dom som har lyckan att ha en karl som gillar mig SOM JAG ÄR. NÄR jag vaknar kl 8 på morgonen med världens rufs i håret, grus i ögonen och är osminkad.. Då är jag som finast, tycker han. Nej, jag hoppas du inte tar åt dig av den där skiten! Du är den du är och det är bra! 😀 Kram hej!

LD: Fast med sexualisera så menar jag mest att den riktar sig enbart till ett kön. Alltså flickorna.

Kan helt ärligt inte se någon som helst anledning till att en 2åring ska lära sig att amma. Dem ska ammas, inte amma 🙂

Svar:
men ser du någon anledning till varför barn ska lära sig flaskmata? Isåfall är det ju hela dockgrejen du vänder dig mot! Inte just den HÄR dockan. Eller?
Sen så är ju alla dockor tyvärr riktade til flickor enbart och det är trist, men jag ser ingen anledning till varför en pojke inte skulle kunna använda denna om hans föräldrar köpte den.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ja, vad ska man säga.. Suck. Det är uppenbart att människan inte mår särskilt bra. Jag brukar inte ofta säga "amen det är faktiskt synd om mobbaren oxå!", men den här gången kan jag inte låta bli att tänka att en människa som mådde bra och kände sig trygg i sig själv skulle inte skriva såna saker om en annan medmänniska. Och så ihärdigt också! Man blir nästan imponerad (och väldigt ledsen för hennes skull) över den tid hon lägger ned för att spy hat och förakt om dig.

Det känns verkligen som ett klassiskt exempel på jakt efter manlig acceptans och bekräftelse vilket tyvärr många kvinnor värderar högt (brukade själv vara så). Det handlar nog om att smörja sitt eget ego precis lika mycket som deras. Hoppas hon någon gång kommer att värdera sig själv lite högre än så..

Jag kan inte se detta som något annat än ett tecken på väldigt bristande självdistans – att lägga så mycket tid och engagemang på att stampa på någon annan för att på så sätt hävda sig själv. Och att inte se hur man själv framstår genom det. Tragiskt.

Tyvärr är det väl så att dagens sätt att kommunicera på nätet är en perfekt arena för människor som känner sig tvungna att bräka fram diverse sanningar för att framstå som bättre själva men som aldrig vågat säga samma sak i verkliga livet öga mot öga eller i ett forum där ens riktiga identitet syns.

Jag följer din blogg med stort intresse. Det du skriver väcker tankar hos mig och jag gillar dig för det. Du har en egen röst och ton i det du skriver som tilltalar mig och för mig är du en ödmjuk och tuff människa som jag inspireras av. Jag förstår faktiskt inte hetsen mot dig – jag vet ingen annan bloggare som är så prestigelös och avväpnande som du i det du skriver och som dessutom på allvar är intresserad av att värdera och omvärdera dina egna tankar och känslor och inte verkar vara rädd för att ändra dig – och stå för det. För att inte tala om tankar du väcker om feminism, kvinnor, män, barn och föräldraskap, – allt. Jag kanske inte håller med om allt, men det du skriver är alltid tankeväckande och skrivet på ett kärnfullt och bra sätt som gör att man hänger med i din tankegång och sedan känner sig sugen på att fundera vidare själv. Nä fy fan vad du är inspirerande.

Alla näthatare faller ju egentligen på sin egen dumhet. Låt dem göra det. Vad de skriver och hur de gör det säger så otroligt mycket mer om dem själva än om den de valt att hacka på. Och det vet alla vettiga människor. Det är bara så synd att dessa tokar slukar en massa värdefull energi som vi skulle kunna använda till en massa annat. Och det är väl det de lever på. Bekräftelse i vilken jävla form som helst.

Kör på med det du gör – du gör det så jäkla bra!

Måste bara få skriva här hur lycklig jag är som läser din blogg. För varje inlägg jag läser så känner jag mig lyckligare, starkare och framförallt mer intelligent.

Jag tycker synd om den här kvinnan som inte har ngt annat att göra än att hata. Det är så synd att hon är så blind för allt fantastiskt du skriver i den här bloggen. Hon behöver uppenbarligen hjälp. Ingen ursäkt för detta beteende dock.

Svar:
Åh tack! Sådana här kommentarer väger upp allt skit. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Förresten! Helt OT, men var och såg den senaste Bond-filmen "Skyfall" i helgen (är inte ett Bond-fan men gick med en grupp vänner). Iallafall, en scen gjorde mig så förbannad och jag förstår verkligen INTE hur de tänkte med den scenen.

Det som hände var att en kvinna stod i duschen (filmens Bond-brud) och Bond smyger sig upp bakom henne, helt näck. Hon hade ingen aning om att han ens var på samma båt som henne, och de hade bara träffats en gång innan. EN gång. Och han tar sig friheten att bryta sig in i hennes rum, in i hennes badrum och in i duschen där hon står. Hon är helt omedveten om hans närvaro fram till att han står precis bakom henne. Hur reagerar hon? Genom att le och börja hångla upp honom förstås. Wtf?!? Jag tror inte en enda kvinna skulle uppskatta att bli överraskad på det sättet, av en man hon knappt känner. Usch, jag blir helt illamående bara av att tänka på den scenen!

Det som gör mig riktigt upprörd är att man liksom ska tycka att Bond är en smooth ladies man genom att agera på det sättet. Är det bara jag som tänker våldtäktsman-varning?

Svar:
men urk. Kvinnoföraktet frodas i filmbranchen.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nina: om självaste Bond smög in i mitt badrum så skulle jag lätt knullat skiten av den sexige jäveln 🙂 På tal om Flashback, varför läser du tråden där LD? Jag har en tråd där om mig på grund av en artikel och jag kunde inte bry mig mindre, skulle inte ens ägna en sekund om att läsa där eller på andra trådar som startats upp om min artikel. Varför bry sig om sånt? Sluta läs där helt enkelt, det är bara idioter utan hjärna som lever runt där.

Svar:
kan inte låta bli! (inte så att jag sitter där varje dag, men då och då)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tystnad kan vara en väldigt effektiv metod, men det bästa är en bra kombination.

Men att hänga ut och få den typen av kommentarer som du nu får i bloggen är ju att mobba tillbaka – tycker jag. Så kan ni göra som du beskriver att dina ungar gör i föregående inlägg: Dumma du – Dumma du, nej du var dum ..

(jag tycker inte att det hon skriver/gör är ok. Jag tycker inte heller att din hämnd är rättvis och jag tycker att du ger henne nytt bränsle.)

Svar:
Nej jag mobbar INTE tillbaka. Verkligen inte Agnetha. Att ställa människor som beter sig illa till svars är inte mobbing. Som anonym här säger: "Fast jag tror det är absolut bästa sättet att ta itu med näthatare – att avslöja vilka de är och låta dem stå för vad de skrivit."
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Oj jag vet vem denna ljung och viol är och jag SKÄMS över henne. Det är pinsamt att sitta och spy ut sånt hat. Sen att hon själv inte är vältränad och smal det verkar hon ha missat.

Svar:
Du vet vem hon är på riktigt? kontakta mig isåfall!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Agnetha:

Fast jag tror det är absolut bästa sättet att ta itu med näthatare – att avslöja vilka de är och låta dem stå för vad de skrivit. Väldigt väldigt många skulle nog tänka sig för både en och två gånger om de upplevde det som en överhängande risk.

Och att säga att någon som hatar/mobbar/trakasserar gör fel är ju inte att mobba tillbaka. Menar du att man alltid bara ska bita ihop och ta emot oavsett vilken skit man får slängt på sig?

Håller med om att man ska konfrontera mobbare, beundrar även ditt tålamod med just den här tjejen. Och det är väl ganska stor risk att detta inte når fram till henne men det är inte säkert att det inte gör någon nytta för det. För det finns ju massa personer med tveksamt beteende på det där stället och de som ännu inte sjunkit lika lågt men gärna står och hejar lite runtom ibland kanske har möjlighet att ta till sig något av det du säger. Sånt där syns ju inte på nätet men på skolgården hade du troligtvis sett någon eller några lite skamset lämna ringen med mobbare eller sluta stämma in i ramsorna iallfall. Eller komma fram till dig i smyg i efterhand och ge dig sitt stöd. Du kanske inte kan få bukt med just den här tjejens beteende men det du gör i det här fallet sprider ändå jättemånga bra ringar på vattnet tror jag. Heja!

Svar:
Precis!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

vet att det här är irrellevant och jättehemskt och onödigt det som hon håller på med, men jag tycker du är skitsnygg, helt ärligt bara så du vet!

Svar:
Jag vet! <3
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag blir så besviken på mänskligheten när jag läser det här inlägget. Tur är att det finns en massa goda personer som du och alla som lämnat fina kommentarer. Du rockar och inspirerar mig till att vara en medveten morsa!

Det vilar något oerhört sorgligt över det här med människor som viger så mycket tid och kraft åt att hata, klanka ner på och kränka andra människor. Man kan inte må så vidare bra då. Jag tycker helt ärligt synd om dessa människor.

Förstår inte varför du, som läser på flashback och uppenbarligen har någorlunda gott med online-IQ, läser allt det denna bottenvarelsen FJLG har att skriva, lägger tid på att samla ihop urklipp, och sedan skriver ett inlägg som är uppenbar trollmat. Alltså, for realsies, ett riktigt väldukat skrovmål för trollet. Om något så är FJLG antagligen mer nöjd med sig själv och mättare än någonsin och kommer typ att få en e-peen award för sin insats att provocera fram reaktioner hos annars väldigt intelligenta feminister.. Vilket är jätteirriterande!! Sluta mata trollen :/

Svar:
jag tror inte på att ignorera trollen. Jag tror på att konfrontera och ställa till svars. Jag tror för övrigt inte att hon är nöjd alls. Det är bara ett spel för gallerierna.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anonym

2012-11-12 ? 09:17:30

Fast på vilket sätt har man avslöjat vem det är? Genom en bild? Och att tala om vad hon heter på olika forum? Det är ju uppenbart en människa som gått igång ordentligt på det här.

Jag kan tycka att det är forumets ansvar att sätta stopp för sånt här.

Det kanske är en effektiv metod att göra så här. Det verkar inte som det, utifrån kommentaren om att hon känner sig hedrad av LD’s inlägg i bloggen.

Man ska naturligtvis ALDRIG TA NÅGON SKIT. Men det betyder inte att man ska slå tillbaka. Att inte ta den skiten kan ju också vara att ta ett kliv över …

Ett gammalt gott citat gör gällande: "Man ska aldrig diskutera med en idiot. De drar ned en på sin nivå och där vinner de på erfarenhet".

Jag tycker att fourmet har ett ansvar. Kan inte forumet ta det ansvaret så kanske man ska välja att röra sig på andra forum?

Svar:
jag håller inte med. Jag tycker att mobbare ska konfronteras och ställas till svars.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är irrationell tror jag. För jag vill hänga ut henne riktigt och få henne att skämmas. Varför? För att hon med ursäkten ’hon ber om det’ spyr otroliga mängder galla över en person, feminism och homosexualitet. Och dessutom barn. Hör ni hur dumt det låter? Kommentera BARN som inte har gjort något.

Jag vet inte vart problemet sitter. är det samhället som visar att det är okej att bete sig såhär? Är det ett djupt självhat hos kvinnan? Eller är det en extrem vilja att behaga?

Jag blir så sjukt ledsen att det finns så många människor som tycker att det är okej att bete sig sådär! Och jo vi har yttrandefrihet men vi har för fan grundläggande medmänsklighet också.

Agnetha: Fast att uppmärksamma oacceptabelt beteende är väl inte mobbning? Ska man tyst ignorera de som mobbar i verkliga livet också? För om man kallar dem elaka så är man lika elak själv?

Nu är det ju mobbning på nätet detta, LD kan inte konfrontera personen öga mot öga. Då är väl detta ett passande sätt att få personen att fundera över sitt beteende. Tyvärr verkar det ju inte ha fungerat bara.

Jag tror som LD på att konfrontera och visa upp. Många tycker det är roligt så länge de inte ses av den stora massan utan bara en mindre grupp individer, men tycker det blir obehagligt när alla får se hur de beter sig.

Jag har haft en obehaglig (dömd för ofredande av kvinnan ifråga)individ som skrivit kommentarer och hängt ut en kvinna och hennes dotter i ett år nu i mitt kommentarsfält. Jag har raderat, låtit bli att ta in kommentarerna, sagt att han måste sluta. Helt utan framgång. Nu får han stoltsera med sitt fullständiga namn i bloggen, jag maskerar kvinnans och dotterns namn och allt annat privat han skriver om dom, men nu får folk se hur han håller på. Får se om det hjälper. Så ja jag tycker LD gör helt rätt, man ska visa upp för allmänheten vilka dom är och hur de beter sig. Vissa går helt enkelt inte att tiga ihjäl.

Att man ens kan vara så elak.

Sen förstår jag inte grejen med att man ska få se ut som man vill, men att man sen måste ta konsekvenserna? Visst, fysiska konsekvenser kan jag ju förstå, men menar människan att det är fritt fram för andra att kommentera ens utseende bara för att man inte ser ut som man "ska" se ut?

Och tack för en inspirerande blogg LD, du är helt fantastisk!

Hur vet man att det ÄR en kvinna?

Vi som hänger i kommentering eller i olika bloggar vet att det är 90 % män där, MEN i vissa ämnen dyker dessa "kvinnor" upp för att rättfärdiga åsikter som att kvinnor vill vara hemma och att feminister förtrycker osv….eller mkt värre.

Så för att kunna "rättfärdiga" kvinnohat så byter ofta hatarna kön.

Men det är klart att det finns kvinnor som ställer upp på kvinnoförtrycket. Det har det gjort i alla tider och även nu. De blir då omåttligt populära på nätet som frivilliga skyltfönster för kvinnohatet.

Det hävdas ofta att SCUM-manifestet hatar män, men den största delen av texten vänder sig mot dessa Daddy´s Girls, de som går patriarkates ärenden.

Kanske därför SCUM anses vara så farlig utav de hatande männen, deras stödtrupper avslöjas.

Men gud. Hon mår ju inte bra.

Jag tänker ofta på de där haters-typerna. Hur de orkar. Jag skäms lite, men tänker främst på hur de vågar? ALLT kan ju spåras. Och skäms de inte över att ha vädrat sina innersta, mest ondskefulla tankar? Givetvis har många mer eller mindre smickrande åsikter om bloggare och folk som syns, folk som tar plats. Men en normal människa sätter sig inte ner och skriver ner någon annan på det sättet. Gång på gång. Eller återvänder till personens blogg för att pina sig själv om man nu har så starka åsikter om personen.

// Ami

Det är verkligen sorgligt att se vilken enorm energi denna människa lägger ner på att spy ut sitt hat mot en annan människa, som hon dessutom inte ens känner. Det gör mig också ledsen att tänka på vad hon förmedlar till eventuella barn. Inte så att jag tror att hennes barn får se vad hon skriver, men har man förmågan att uttrycka sig på det sättet om/till andra, brukar det på ett eller annat sätt spilla över i ens beteende i verkligheten.

För min egen del är jag otroligt glad att jag börjat läsa din blogg, LD! Man får alltid något att fundera över och jag känner att det har gjort mig, jag vill inte säga bättre, men mer eftertänksam och förhoppningsvis mer genomtänkt i förhållande till mitt barn och andra människor och hur man bemöter dem. Bortse från hatarna och tänk istället på hur många bra vibbar du sänder ut i universum! 🙂

Nina: jag antar att du inte såg scenerna innan, där hon bjöd in Bond till sin båt för lite champagne och sexy time? Visst var det en töntig scen, men så som du skriver var den faktiskt inte.

Jag började nästan skratta lite när hon föreslog att du skulle klä dig bättre, sminka dig, ta ut din piercing osv. Jag har följt din blogg ett tag nu, och om det är något som gör att du ser snygg, självsäker och lycklig ut, så är det att du ser ut som dig själv! Jag känner dig absolut inte mer än det man ser på bloggen, men det märks tydligt att du är dig själv till 100% och det gör dig riktigt riktigt snygg och härlig. Om du nu hade vänt kappan efter vinden och förändrat dig efter normen, då hade du ärligt talat sett riktigt konstig och otrevlig ut.

Vill också tillägga att jag sedan ett par veckor tillbaka helt har slutat raka mig. Mest bara för att testa. Insåg nämligen att jag inte har någon aning om hur jag "egentligen" ser ut! Har rakat mig säkert sen innan jag ens fick pubis och underarmshår. Det är lite ovant men det känns på något sätt ganska bra 😉 Tack för inspirationen!

Vad ledsen jag blir av att läsa detta. Hoppas innerligt att inget av det fäster sig på dig eller din familj. Kan inte förstå hur man kan sova om nätterna samtidigt som man gör så här mot andra människor. Sen så tycker jag att det är helt rätt att lägga ut bilden, kanske kan hon få ett välbehövligt wake up call och inse att hon behöver hjälp om hon blir "tagen på bar gärning", men främst så har du all rätt att sätta ner foten . Hennes olycka ska inte gå ut över dig eller någon annan.

Stay strong!

Hej LD! Jag är 21 år gammal och har läst din blogg i snart två år, och jag har dig att tacka för mycket! Tack vare dig har jag fått upp mina ögon (även min pojkväns ögon) för genus och vi har båda blivit väldigt genusmedvetna, det är omöjligt att stänga ögonen nu. Detta är första gången jag kommenterar, och detta för att jag vill tala om för dig hur mycket jag ser upp dig. Jag är glad för att du orkar vara så stark och förstår inte hur du kan ha så mycket tålamod med idiotiska mobbare som sällan verkar ha någonting mellan öronen. Snälla sluta aldrig med det du gör, du är bäst! Kram

Shit.. Ska en skratta eller gråta.?? Jag tror inte att denna person agerar så för hon är störd på något sätt. Jag känner igen detta från mellanstadiets och högstadiets mobbare. Vanliga svennepersoner, med behov att vara elaka mot andra. Vad det behovet bottnar i kan man ju spekulera om.

Det hon skriver om det är inte konstruktivt eller vettigt, utan bara genomelakt och på dagisnivå. Jag vet inte vilka problem hon har, men att sjunka så lågt att hon går till angrepp mot dina barn det är så fruktansvärt vidrigt! Även om man sitter dold bakom en datorskärm så borde man ju fan ha vissa gränser och inte klanka ner på oskyldiga barn. Hoppas att hon innerst inne skäms, annars blir jag mörkrädd!

Usch, varje gång ett sådant här troll kommer ut i solen blir jag förvånad och får ont i magen. Man fattar plötsligt vidden av näthatet, att det sitter riktiga människor och ägnar hela dagarna (livet) åt den här typen av mobbing. Och de flesta verkar må genuint skitdåligt! Tycker verkligen inte att du mobbar tillbaks, visst att du kan vara impulsiv och ibland skriva ogenomtänkta kommentarer, men då tar du ju alltid debatten efteråt och erkänner misstag. Synd att hon inte bara kan diskutera med dig här på din blogg om hon nu inte håller med dig.

För det första är jag imponerad (och aningen skärrad) att en människa kan ha så mycket fritid att hon hinner gå in på sådana forum och tycka till! Sedan kan man inte annat än att tycka synd om henne. Har man ett så stort behov av att försöka trycka ner andra så kan man inte må särskilt bra i sig själv. Att dessutom ge sig på någons barn är så lågt att jag inte förstår hur hon ens kan se sig i spegeln. Förmodligen är det inte så mycket mer avancerat än att hon är avundsjuk på dig.

Efter att ha läst en del inlägg skrivna av FJLG och Ljung och viol kan jag bara säga att jag tycker synd om människan. Hon verkar väldigt bitter och som att hon lätt missförstår väldigt enkla saker. Hon verkar skör och tycka illa om sig själv och andra kvinnor. Ja, det är ju absolut inget som ursäktar hennes beteende, men ändå. Stackars människa.

Herregud… jag tycker det är otäckt hur hon beter sig!

& jag blir upprörd när folk säger att "jamen hon har nog aspergers". Tror ni på fullaste allvar att folk med aspergers inte kan bete sig som folk eller?!

Nej, den här människan är bara läskig. Jag undrar varför hon gör som hon gör. För när man läser tråden på Flashback får hon ju SÅ mycket mothugg (till & med från de som beter sig som grisar) och hon tar inte till sig det ett dugg. Det är faktiskt läskigt.

Hon är mer än bara ett vanligt troll, liksom.

& jag lovar, vi finns, vi som är medlemmar och försöker få flashback till ett liiiite roligare, trevligare forum än barnporr och våld, vi är inte många, men vi existerar iaf 😉

Hej! Ville bara säga att du är grym! Jag har haft en del åsikter genom åren om macbook-tävlingen, men det ångrade jag. Klart du skulle ha en macbook! 🙂

I övrigt kan jag säga att jag håller med dig fullt ut i frågor angående jämställdhet/genus.

Gör just nu forskningsstudier i svenska skolor, där undersöker jag vad lärare säger om sitt uppdrag att arbeta med genus i skolan (värdegrundsarbetet) och det är skrämmande vilka resultat jag får. De har inte tid, de tycker att annat arbete är viktigare etc…. men det mest intressanta som dessa lärare menar är att två uppdrag krockar med varandra. de ska se till att eleverna passar in i dagens samhälle, samtidigt som de ska arbeta med genus, de upplever dessa som två motpoler?!

Ja det var lite of topic men jag brinner verkligen för det här arbetet och det är två personer som har inspirerat mig och det är du och min syster Lii… måste vara de norrländska skogarna som gör så bra människor 🙂

Kram påre, ta inge skit!

Svar:
Jag sitter vid macbooken nu! Tack och lov för den liksom, speciellt sen min pc krashade.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Varför tror du LD att människan inte egentligen är elak som du skrev nånstans. Hon är ju elak mot dig och din familj. Är väl ett faktum liksom.

Svar:
Jag menar genomelak. Jag tror inte att hon egentligen tycker att det är ok att mobba och jag tror inte att hon är elak varje minut av varje dag. Hon har antagligen vänner och familj som tycker om henne och som hon är snäll mot.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är ledsen, men jag kommer inte kunna skriva ett inlägg om sakfrågan. Skriver jag mer än såhär kommer jag mobba tillbaka. Därför nöjer jag mig med att ge dig mitt stöd.

Åh Flashback ja. Jag vågar inte skriva i alla forum i risk för att bli attackerad av alla män som hatar "sliddjur" som de kallar oss så fint 😉

Tycker i alla fall att du gjorde rätt i att hänga ut denna människa.

Jag ÄCKLAS när kvinnor och unga tjejer beter sig på detta sättet, trycker ner andra kvinnor och säger det hon tror männen vill höra för att själv få bekräftelse. Känns igen jävligt mycket från högstadiet.

Reagerade speciellt på hennes idiotiska kommentarer om att du borde "göra dig fin för din man", förvånas varje dag över att folk fortfarande har så otroligt rutten kvinnosyn. Fyfan.

Har du ostridiga bevis på att personen är en och densamma? …inte att – de skriver lika, utan fysiska, valida bevis som skulle hålla juridiskt.

Svar:
Nej. Men så säker man kan bli. Läser man hennes inlägg på FL och jämför med FB så är det ingen tvekan. Inte heller förnekar eller verkar hon förvånad/oförstående när jag på FL hänvisar till sånt hon skriver på FB, tvärtom.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag håller även med Hannah, att säga att hon har asperger ursäktar ingenting. Jag har asperger och jag tycker att hon beter sig som ett as. Och om hon nu har asperger, so what? Hon har hur som helst ingen rätt att bete sig sådär! Hon har ju även skrivit på FL att hon har ADD. Inte heller det ursäktar hennes beteende.

Svar:
Jag har förmodligen ADD/ADHD och inte fasiken är jag elak eller beter mig illa.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Julia:

Det är väl klart jag såg hela filmen, det var på bio 😛 Och jag vet att hon bjöd honom till båten, men visste ej om han skulle dyka upp eller inte. När han inte dök upp innan båten for iväg trodde hon att han inte skulle komma, så att han plötsligt var där måste ha kommit som en överraskning.

Och bjöd till "sexy time"? Nja, det är nog en tolkningsfråga, visst att de var lite flörtiga mot varandra, men sen när var det kod för: "bryt dig gärna in i mitt rum när jag minst anar det och joina mig helnäck i duschen". Igen, de hade bara haft en konversation vid ett tillfälle innan duschscenen. Det ger mig bara dåliga vibbar, och påminner mig om en ganska vidrig mentalitet som vissa män har; att han har rätt att ta vilka friheter som helst, bara för att en kvinna var lite inbjudande mot honom. Att smyga sig upp på någon i duschen sådär är ju hur creepy som helst, som kvinna (och man) är man väldigt sårbar.

Och jag såg någon kommentar ovan som tyckte han som spelar Bond är snygg; jag delar inte din åsikt, jag tycker han är ganska ful faktiskt XD men smaken är som baken 😛

Jag behöver nog inte säga mer om vad jag tycker om det hon gör, för alla andra har sagt det så bra. Men blir förvånad av folk som tycker att mobbning ska tigas ihjäl eller inte uppmärksammas. Är det sånt vi ska lära våra barn? Detta är inte hämd, eller att slå tillbaka. Detta är inte samma sak, LD mobbar inte hon säger i från och ifrågsasätter människans beteende.

Detta handlar om att stå upp för sig själv och säga i från. Om vi lär våra barn att inte säga något, hur kommer skolan och arbetslivet bli sen? Om man själv bara tar skit eller inte säger i från när andra bli utsatta så har vi ju skapat ett samhälle när sånt här beteende okejas. Nä, fram för konfrontation och saklig debatt.

Jag tror på riktigt att den där människan mår dåligt! Det är lätt att säga att en person måste må dåligt när den spyr galla över andra, men i det här fallet känns det som att den där kvinnan faktiskt inte mår bra alls. Synd att hon verkar tror att hon skulle må bättre av att få ner andra i samma håla som hon är, istället för att be om hjälp upp.

Att sedan tro att man är anonym på internet är också lite skrämmande. Kan man inte skriva ett inlägg under sitt "riktiga" alias bör man nog inte skriva det alls.

Det är inte okej att sitta och spy ut sådant hat gentemot en person och tro att det ska gå obemärkt förbi. Varför någon gör så här övergår mitt förstånd. Att visa upp hennes vidriga beteende är helt rätt tycker jag.

Vem vet, hon kanske får lite perspektiv när hon ser hur det tas emot utanför Flashback och Familjelivsbubblan?

I brist på kärlek vill man få respekt. I brist på respekt vill man bli fruktad. I brist därav vill man bli hatad. Kanske är den anonyma näthaterskan inte elak utan en förtvivlad själ ropandes på hjälp från botten av den nedåtgående psykologiska spiralen.

Svar:
Jo precis.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Finns få saker som gör mig så arg, ledsen, besviken etc etc som kvinnor som trycker ner andra kvinnor som hon gör. Allt för att kunna high fivea med de kvinnohatande killarna, och känna sig lite bättre än "de andra" kvinnorna.

Jag tycker verkligen det är tragiskt med kvinnor som denna, som gång på gång skjuter sig själva i foten bara för att få lite tillfällig bekräftelse och uppskattning från okända män. Då och då så startas det trådar på FL av män som klagar över "hur kvinnor ser ut nu för tiden", och alltid kommer det in massa dumma våp som bah "Jag håller meeed. Jag sminkar mig alltid och är fin för min man. Tihi." Och detta skrivs givetvis med förhoppning om att männen i tråden ska visa henne någon form av uppskattning. Att det förr eller senare kommer slå tillbaka på henne verkar hon inte förstå. Som sagt, tragiskt hur långt vissa kvinnor är beredda att gå för att få lite uppskattning av okända män på ett forum.

Jag tror att du är stark och fixar att hantera detta även bortanför datorn, och jag är glad att du väljer att agera som du gör! Det är fan inte ett OK beteende, oavsett vilka diagnoser eller preferenser man har!

Keep it up, LD!

Detta är pinsamt.Är det inte fascinerande att det är främst kvinnor som klankar ner på andras utseenden.Ett sätt att höja sitt eget utseende som det rätta genom att trycka ner andras.Om man är nöjd med den man är och hur man ser ut själv har man inget behov av att trycka ner andra.Det enda denna människa som mobbar dig gör är att maskera ett självhat till sitt egen könstillhörighet. I grunden attraheras människor av mycket varierande saker/sätt och utseenden.Jag tycker alla ska acceptera att man tycker olika utan att för den skull bli så vansinnigt provocerad av oliktänkande.Och jag tycker definitivt du ska fortsätta med din blogg,för det är en bra blogg som får en att tänka efter även om jag inte alltid håller med om det du skriver om. Skit i näthatarna och fokusera på oss som gillar det du gör.

Du är min förebild Lady D. Vill bara säga det. Önskar jag var lika stark som du, som säger vad du tycker även när det finns mobbare som denna. Du står för det i ord och handling, försvarar allas rätt att vara innanför eller utanför normen och klarar till och med av att hålla dig kall i en sådan här situation. Det STORT av dig att inte vilja mobba tillbaka. Att prata om fenomenet och inte om bitchen i sig. Dina barn en fantastisk mamma: någon som går före och visar hur man hanterar hat och sexism. Som visar att man ska stå för sina åsikter men inte kränka medmänniskor. Stå på dig, fortsätt vara du, du är underbar!

Större delen av världens befolkning kommer troligtvis aldrig att acceptera dig och dina åsikter. Jävligt synd när du skriver så klokt om den här mansdominerade världen men just också därför.

Den där människan bekräftar hur rätt du har. Sorgligt.

Du dansar inte efter samhällets normpipa och jag antar att det här bara är en liten del av priset du får betala för det?

Förhoppningsvis gör du skillnad i långa loppet.

Jag ifrågasätter inte det här inlägget, människan förtjänade det. Men hur lyckades du inse att det var hon som var Flashback-skribenten? Känns, för mig, som en jäkla omöjlighet att få reda på det.

SÄPO- och CIA-kunskaper much?

Svar:
jag har seriösa stalkertendenser. dvs bra på att hitta info om folk på nätet.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Så himla ledsamt, och jag slutar aldrig att förvånas över sådant här beteende.. Det är så himla frustrerande att mobbning aldrig dör ut 🙁 Små barn som är elaka mot andra barn kan man på sätt och vis ha förståelse för eftersom de kanske inte är tillräckligt mogna eller har fått lära sig hur man beter sig, men vuxna människor som hackar ner på andra?! Varför?!!! Nää du, det är ett mysterium för mig..

Håller med som de flesta ovanstående säger. Jag tycker att alla har rätt att må dåligt, tycka vad dom vill osv, men när det går ut över andra i ren elakhet har det gått för långt. Har man inget snällt att säga kan man va tyst. Då är det dags att ta tag i sig själv på allvar. Hon säger att hon är hedrad över din uppmärksamhet men hon bevisar själv motsatsen genom att ta bort foton och övrig info på FL. Som sagt synd om henne men det rättfärdigar inte hennes beteende.

Jag är så glad att det finns feministiska bloggare som pallar ta fighten. Jag tar fighten varje dag IRL men skulle aldrig orka med allt skit som en får ta som feminist på nätet. Pre.internet kom inte folks vidriga åsikter fram på samma sätt på gott och ont. Så tack LD och alla andra som kämpar på den smutsigaste arenan av alla, vi är många som är oerhört tacksamma för det ni gör!

Det här är mycket trist, och vuxenmobbing i all sin glans. Alla här rätten till sin åsikt och att utrycka den, med detta menar jag Lady Dahmer och hennes enligt mig fantastiska blogg.

Jag har sedan jag börjat läsa fått en större förståelse för detta med genus och blivit intresserad av att lära mig mer. Jag förstår henne i detta med No Poo, men tänker inte syssla med det själv. Och jag rakar mig under armarna! (Men benen är håriga, mest av ren lathet) Nu måste jag gå bärsärk här inne och smutskasta henne! För som tjej måste man ju RAKA SIG!! :O Eller så inte.

Alla agerar vi på olika sätt och har olika åsikter, man ska int bli idiotförklarad för det. Respekt är något som fler borde lära sig. Eller rent ut av, sköter du ditt så sköter jag mitt.

Vi är ju trots allt individer! När ska vi lära oss att välkomna och acceptera olikheter?

Hurra för Ladyn och hennes åsikter, även om jag inte delar alla, men det är gudförbannat roligt att läsa hennes blogg ändå! 🙂

Jag har också en tråd i flashback där jag blir kallad hora, att jag får skylla mig själv osv. Bara för att jag gick ut i media och försökte hjälpa andra brottsoffer. Det var otroligt jobbigt att läsa då man mådde som värst. Jag ville inte leva längre. Ingen skulle säga något av det direkt till mig, så nog är de lite fega där bakom skärmen.

Det är synd att folk trycker ner andra istället för att hjälpa. Nätmobbning där så många olika personer gaddar ihop sig borde verkligen inte tillåtas. Det är mobbarna som blir som "besatta" av deras utvalda offer. Det ser man tydligt av ditt exempel där personen skrivit hatiskt om dig i över 1 år. En person som mest troligt inte ens har träffat dig.

Tack för att du vågar stå upp för dig själv och andra!

Jag tycker Flashback, eller iaf vad jag sett av det, bara är oseriös plattform för diverse slödder som vill kunna vräka ur sig lite vad som helst. Åsikter och attityder som finns där är obehagliga, förstår inte ens varför du ids lägga tid på det forumet.

Jag blir så frustrerad på sådana här människor som ska hålla på och predrika hur patetiska vi är som tar upp feminist frågor genus och hen. Men i skulle inte ta upp det om det inte behövdes. Och jag blir så förvånad när många är kvinnor också, att dem själva inte vill vara fria.

Feminism handlar ju inte om att vara håriga och hata men det handlar om rätten till sin egen kropp att man gör dem val man vill, själv. Sedan mycket mer.

Men det hon säger på slutet "Man får se ut hur man vill bara man kan ta konsekvenserna"

Men om jag inte vill ta konsekvenserna ska jag bara försvinna ut i tomma intet för jag kan ju inte sluta se ut som mig, jag kan gå ner i vikt jag kan färga mitt hår och byta kläder men jag kommer ju alltid se ut som jag.

Sen är det ju helt enkelt mobbning hon hyllar, hon säger att är du ful så blir du mobbad tuff luck typ. Vilket är hemsk! Jag undrar hur den här kvinnan blev uppfostrad. För uppenbarligen var det ju inget bra jobb.

Jag skulle älska att ha "en sån galning till morsa" vilket jag egentligen har haft XD

Jag tycker att du har tagit rät taktik att handskas med det här.

Jag var väldigt mobbad som liten för att jag var fet och ful och hade dumma glasögon och va lite udda så där och varenda lärare från 0 till 6 sa samam sak hur många gånger jag en kom gråtandes och bad om hjälp. Dem log och sa "Ignorera dem så slutar dem"

Hände ALDRIG, att inte reagera fungerar inte. Iallafall inte för mig för mobbningen fortsatte ju utan att dem fick konsekvenser sen en dag sa jag ifrån och då fick JAG gå på arg grupp

wtf ?

Iallafall

Stort lady dahmer fan på 17 vårar med håriga ben och armhålor (och av en slump ska jag facktist pierca septum när jag fyller 18 XD )

Ja, vad ska man säga? Det är ju inte utan att man börjar undra vad som har hänt den människan egentligen, nåt måste det ju vara som gör att hon har ett behov av att spy galla över andra.

En sak slår mig dock… Varför går du in på flashback och läser sånt här om dig själv? Nu menar jag som en ren konstruktiv fråga, alltså. Är det för att du vill kunna försvara dig och ifrågasätta dem, eller är det av nyfikenhet, eller något annat? Hade det varit mig det fanns en hat-tråd om så vettefan om jag hade pallat att läsa det alltså, trots att jag är en temperamentsfull person som inte brukar vara sen med att hugga tillbaka.

Bra inlägg i alla fall, sen är det bara synd om den här människan som inte verkar inse hur hon framstår och vad hon är för slags människa.

Keep going!

Svar:
lite av varje.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är 17 och har läst din blogg ett tag nu, du har fått mig att tänka, analysera och förstå hur allt inte är så självklart när det gäller män och kvinnor/jämställdhet.

Sluta inte med det du gör, du får mig att våga stå upp för det jag tycker.

Tack för att du är du

Usch och fy, vilket vidrigt beteende. Finner inga ord, tycker synd om människan i alla fall. D

et lite lustiga är ju att hon gång på gång säger att du borde raka dig, ha sexiga underkläder osv. för din mans skull. Där innan skrev hon att din man också är ful, men säger aldrig att han borde göra sig fin för din skull. Inte för att jag tycker att någon av er ska behöva fixa till er för varandra, men så stört att det bara är kvinnor som förväntas göra det.

Förstår inte vad som är så okvinnligt med dig heller. Eller varför man måste vara kvinnlig. Eller vad som egentligen räknas som kvinnligt. Jag har hår på kroppen naturligt, hur kan det vara okvinnligt? Om det nu är så äckligt, fel och hemskt med kroppsbehåring (inte för män däremot), varför har vi det då?! Att raka sig är ju naturligtvis också helt okej.

Åh jag tycker flashback är hur bra som helst, har hittat många svar på många frågor på den siten just pga att man får prata om i stort sätt vad som helst.

Ang ditt inlägg. Pinsamt för tjejen och förhoppnigsvis kanske hon lär sig att man inte får säga precis allt rakt ut eller får och får.. att det kan bli högst pinsamt om man försöker gömma sig bakom datorn och tro att man kan skriva vad som helst utan att någon kommer på vem man är 🙂

Nr.1. Du är skitsnygg. Och att gå på ditt utseende som första sak, bevisar bara hur extremt indoktrinerad vissa fortfarande är av normen av hur snygghet skall vara och att män bara faller för den typen av kvinnor. Det slår liksom frivolt av ologik i skallen på mig.

Nr.2. Jag håller med om det du gör. Häng ut. Trots att man kan "gömma sig bakom en skärm" ska man kunna stå för det man skriver. Personligen har jag den inställningen att jag aldrig skriver nåt jag inte skulle kunna stå för in person också.

Att hänga ut näthatare måste göras, annars kommer snart den underbara diskussionsplattformen bli helt korrupt. Det var bland annat också den slutsats en av våra IT-säkerhets-experter kommit fram till, hörde jag i ett radioprogram (kommer dessvärre tyvärr inte ihåg vad hon hette.)

det GÅR att ha olika åsikter utan att mobba för att höja sig själv!

Du är så jävla stark som kan skriva om sånt här! Jag vet inte hur mycket du tar åt dig (ibland kan det ju fastna skit fast att man försöker låta det mesta rinna av en), men jag hoppas innerligt att du kan låta det just rinna av. Blir så ledsen när folk skriver så elaka saker mot någon. Det är tydligt att man är på tok för anonym på internet – skulle det vara i verkliga livet hade hon nog knappt vågat säga hälften av sakerna till dig. Stå på dig och försök att fortsätta vara stark! Vi är många som står bakom dig och dina åsikter!

Lite OT, men ändå inte;

Jag önskar SÅ MYCKET att jag hade varit mer som du för ett par år sedan. När jag lät mobbarna ta över mitt liv, kunde inte stå upp för mig själv längre. Stannade hemma från skolan och isolerade mig. Lärare som inte brydde sig kom med uppmaningar som "kom när du orkar" (gick enbart på avslutningen) istället för att prata med de som mobbade mig. I flera år lät jag dem vinna, istället för att stå upp för mig själv. Från 4’an till 9’an.

Hittade din blogg och har läst den varje dag sen dess. I dag är jag en 21 årig kvinna som vågar stå upp för mig själv. Jag står inte och tar emot skit från människor utan att ställa dem mot väggen och här om dagen fick jag ett meddelande från en gammal vän där hen skrev "du har fått ett självförtroende som är otroligt attraktivt, det ska du veta!"

Det är tack vare dig och din blogg. Tack!

1. Att dra in resten av din familj är bara…SÅ lågt.

2. Vad det strömmar dubbelmoral och okunskap i vad de säger. Herregud, människor som inte är öppna för andras ideer och åsikter… Jag förstår dem inte. Kämpa på LD, we got your back!:))

Men suck, stånk, pust, fnys! Det märks ju helt klart att hon har startat tråden pga allt för tråkigt liv alt gör gå vänner och det mest troliga ingen bra självbild.

Jag orkar verkligen inte med sådana människor, som mår så dåligt, att de måste klanka ner på dig och din famil. Det är både lågt och ruttet!

Men om jag får tala för mig själv, så uppstår grav abstinens om jag inte får min dagliga dos av dig ;)))

Jag blir så ledsen när jag ser det här. Ville bara säga att jag har läst din blogg ett bra tag nu och du har fått mig att må så mycket bättre i mig själv. Jag accepterar mig själv nu och känner att jag duger bra som jag är. Du har fått mig att tänka till inom många olika ämnen som du har tagit upp här på bloggen. Jag har helt enkelt blivit en bättre version av mig själv då jag både tänker och agerar så att jag mår bättre och att jag vet hur jag i framtiden vill föra vidare dessa tankar och idéer till mina barn i hur jag ska uppfostra dem. Så stå på dig! Du hjälper många och du har en underbar blogg..

Många som ifrågasätter henne på fl nu, kände igen namnet på henne direkt då jag hade sett en tråd hon startat om att hon aldrig har haft ett förhållande och nu så förstår jag den trådstarten när man vet vad för sorts person hon är.

Jag vaxar benen, inte för att någon man vill det utan för att jag känner mig fräschare utan den hårbeväxtning jag lider av, (den är enorm) Sen om det kommer sig av att jag har växt upp i det samhälle jag gjort det må så vara. Men jag trivs att vara kvinna, och jag tycker om att vara (det som samhället uppfostrat oss att tycka) kvinnlig. Dock arbetar jag i en extremt mansdominerad värld där jag kämpar mig fram som alla andra, på samma villkor oavsett kön.

Men oberoende av mitt liv, så undrar man hur människor kan tycka att de kan få bestämma över vad andra människor ska göra och hur de ska se ut? Vill jag köra stora tankfartyg i högklackat så kan väl jag få göra det? (Vilket jag inte gör, för man måste ha arbetsskor när man jobbar)

Och hur kan hon uttala sig så om din familj? Den man som lämnar mig för att jag inte orkar raka eller vaxa benen är inte man nog ändå 🙂

Det är ledsamt och tragiskt att människor beter sig på detta sätt. Du får ta det som en komplimang, hon lägger väldigt mycket tid på att oroa sig över dig!

Dem är störda i huvudet. Det är asjobbigt att få konstig kritik och bli hackad på och mobbad men tänk hela tiden på hur sjukt mycket folk det finns som håller på DIG! Som tycker att du är bäst, dem är sämst. Jag har aldrig fattat konceptet med att läsa bloggar man hatar. Om man nu känner att "nä, lady damer är inge bra, gillar henne inte alls" måste man då hänga kvar och mobba personen ifråga? Dem är störda, jag tror alla håller med. Du är bäst!

När man varit inne på Flashback och läst så behöver man ta en våldtäktsdusch efteråt!Man känner sig smutsig!Dom dårar som hänger där är rasister,homofober och kvinnohatare.Intressant hur det där hänger ihop och följs åt.

Dom hyllar yttrandefriheten säger dom.

Jag säger:Vad tillför dom?Dom ger uttryck för det lägsta av det lägsta!På vilket sätt bidrar deras unkna åsikter till friheten?Friheten för vilka?

Inte för invandrare,homosexuella och kvinnor iallafall!Ta bort skiten!!Det dom skriver om dig LD är vidrigt!!!Du är bra!!Glöm aldrig det!

Alltså fy fan, hur orkar du? Jag blir så arg att jag skakar och vill kasta saker omkring mig! Blir så jävla ledsen på att de här åsikterna fortfarande finns. När jag ser detta vill jag bara gråta i en lite hög på golvet… Blir det aldrig bra?? Känns så jävla meningslöst. Jag försöker så hårt att inte bli bitter och hatisk men det är svårt. Sen dessa kvinnor, fattar de inte att de bajsar sig själva i ansiktet? Vill de leva i ett samhälle där män dikterar villkoren för deras liv? VARFÖR TÄNKER INTE FOLK ETT STEG LÄNGRE??? Varför ser de inte det vi ser, för det är ju så tydligt? Sen det här att det är "kvinnligt" att vara ohårig. A men för fan, om det vore kvinnligt så skulle väl kvinnokroppen vara helt hårlös! Men nu är den inte det. Kvinnor har hår (och kämpar emot det med näbbar och klor) då borde det väl vara kvinnligt med hår? Och varför förutsätter brudfanskapet att alla män tänder på smala kvinnor? Är det biologiskt? I don’t think so! Skönhetsidealen varierar genom tiderna… Nu är jag så upprörd att jag inte kommer kunna sova. Jag läste nånstanns förresten för länge sen att de skulle förbjuda porrfilmer i Australien (fakta i detta kommer vara mycket vag) med småbystade kvinnor då man menade att det skulle uppmuntra pedofili. Jag blev så jävla ledsen, småbystad liten nätt a-kupa som jag är, för det betyder ju att inga män skulle tända på mig om de inte är pedofiler? Fast jag är fullt utvecklad 26-åring. Då borde man väl förbjuda hårlösa kön i porrfilmer, det måste väl fan i mig vara ovanligare att fullvuxna kvinnor har hårlösa kön än små bröst?? Fortsätt för allt i världen med det du gör Lady Dahmer. Du är min boj på ett stormigt hav! <3

Jag är förstummad och förvånad. Hur kan hon känna så mycket hat? Och männen i tråden som håller med?

Jag kan inte ens i fantasin tänka mig att jag skulle bli så arg på en person jag aldrig träffat att jag skulle kalla denne "en dum fitta".

Var kommer all denna ilska ifrån? Hur kan de bli så provocerade? Jag fattar ingenting. Det finns ju ingen annan som blir skadad av att du, Lady Dahmer, inte rakar dig till exempel. Hur kan hon hata så mycket av det?

Helt obegripligt…

Och du vet såklart redan detta, men du är INTE äcklig eller fet eller något sånt. Du är fantastisk och din man och dina barn har tur som har dig!

Nämen helt ärligt, Skrev först inlägg i hens gästbok men nu har jag läst ännu mer om vad den här människan säger/svarar på båda forumen….det här är ju nån som fejkar det hela. Det sitter någon och ’roar’ sig med detta. Det är så ’skiftande’ hur hen svarar vid olika tillfällen att det omöjligt är på riktigt. När ngn gör så här så blir det i längden svårt att hålla ’samma personlighet’ i svaren på olika ställen och läser man många så kan man efter ett tag ’se’ missarna. Om personen varit ’genuin’ så hade hen aldrig lagt ut bild på sig själv. Oavsett så är det jävligt illa…

Hämnd? känns personligt/privat eftersom det pågått länge.

Svar:
jag tror inte det. Hon ”bevisade” tydligen att det var hon genom att lägga upp bild på sig själv igår efter FL’s medlemmars instruktioner.

det finns ingen som skulle vilja ”hämnas” på mig. Jag skaffar inte ovänner IRL.

LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Usch jag blir så ledsen att mina barn kommer växa upp i en värld där man beter sig så här mot människor. Mobbar, stalkar, verkar besatt, det är skrämmande!

Jag förstår inte hur man kan överhuvudtaget kan sjunka så lågt, det har egentligen ingen betydelse vad man gjort eller inte gjort, man GÖR INTE SÅ MOT NÅGON! Jag blir både arg och ledsen.

Vet att du inte tar åt dig av henne, för du förstår bättre, men JAG tycker iaf att du är helt kanon!

Fred och kärlek!

Ärligt talat så blir jag så jävla förbannad! Hur fan kan man uppföra sig på det här sättet som en vuxen kvinna?! Och vafan har utseende med homosexualitet att göra?!?! Och att ge sig på och uttala sig om någons barn! FYFAN!

Vill du vara hårig, va hårig! Whats the deal?! Är du, eller försöker du vara nöjd med dig själv, BRA, good for you! Det är uppenbarligen mer än va många andra människor lyckas med! Personligen så tycker jag att du är grym som VÅGAR, vågar vara ärlig, vågar prata om dina fel och brister och vågar vara sårbar på det här sättet och framför allt VÅGAR VARA STARK! Keep up the good work, det behövs!

Det slår mig när jag läser tråden på FB att det där är en människa som bara vill vara med, hon kanske inte har så många vänner och så ser hon en chans att "vara någon" genom att vara med att håna och mobba. Då blir hon bekräftad, hon "är någon", hon "räknas" för dessa mobbare.

Ledsamt.

Svar:
Jag får samma intryck. Det är ganska ledsamt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag läste detta inlägg och jag blev verkligen illa berörd å dina vägnar LD. Tjejen mår uppenbarligen inte bra och det är lågt att inte kunna ge konstruktiv kritik utan bara påhopp om hur man ser ut. Det känns som hon söker väldigt mycket bekräftelse av andra men inte på ett bra sätt. Hon känns osäker och hon mår nog inte speciellt bra över sig själv. Riktigt lågt att ge sig på din familj och dina små barn.

MEN

Näthat och mobbing är lika illa i mina ögon oavsett vem man ger sig på. Det är någon som länkat till en tråd på FL här ovan. Läser man den tråden så är det många som varit här och läst för att sen gett sig in i den tråden för att försvara dig LD. Där de ger igen med samma mynt dvs kallar henne fet m.m. Jag tycker inte att det är ok. För mig är det lika mycket näthat när andra som hon inte hoppat på ger sig på henne på grund av att dom vill stödja dig. Är man en mindre mobbare/näthatare för att man ger sig på en mobbare/näthatare? Är det ok att näthata i vissa fall men inte andra?

Hon har definitivt inte gjort rätt men man kan inte använda det som en ursäkt för att själv göra fel. Då är man på precis samma nivå och på det sättet kommer näthatet aldrig att minska.

Svar:
Jag tycker inte det är ok att mobba tillbaka och det tillåter jag inte här. Men att det är samma sak skulle jag inte vilja påstå. Ger man sig in i leken osv. Beter man sig illa så är det inte konstigt att folk blir förbannade.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Man löser inte problemet med näthat genom att hata tillbaka. Jag blir bara illa berörd av att se hennes ansikte och läsa alla kommentarer om att hon är en "vidrig människa" o dyl. Det här hjälper inte någon, det är inte konstruktivt.

Det är så uppenbart vem som är både starkast och populärast här. Inte okej att utnyttja sin position till att samla en mobb och sparka och spotta på den som redan verkar ligga ner.

Svar:
Nej det tycker inte jag heller så jag har undanbett vissa kommentarer samt modererar. Men ska vi snacka mob så kan vi snacka min flashbacktråd där den här människan tillsammans med en stor grupp människor sitter och hatar på mig, min man och mina barn.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Haha men seriöst?! Vilken normal människa med normalt psyke startar en hatartråd om en människa man inte känner? Så fruktansvärt pinsamt! Och vad får man ut av att hata någon annan? Okej om du hade varit en barnmisshandlare eller något men du skadar ju ingen, du är DU och står för vad du tycker, fattar inte varför folk måste låta sig bli såååå jävla provocerade. Även om jag inte tycker precis som dig i alla frågor så hatar ju inte jag dig, haha, herregud alltså.. H.E.R.R.E.G.U.D!

Jag har dragit mig för att läsa det här inlägget för jag visste hur upprörd jag skulle bli.

Ja, alla får se ut som de vill men jag kan faktiskt inte låta bli att skriva vad jag tänker -Skit inte där du äter! Suck!

Så. Då kan jag lämna det bakom mig och komma till sak.

Varför drar denna människa samband mellan att vara "okvinnlig" och flata? Det om något är väl en trist och tråkig fördom?

Vad för slags innehållslöst liv lever hon om hon känner ett behov av att attackera någon hon inte ens känner flera gånger om på nätet genom rena personangrepp? Min spontana tanke är att hon måste vara ganska ynklig och missnöjd med sig själv och hon lever upp genom den ynkliga lilla bekräftelse hon lyckas suga åt sig genom att trampa på dig i en flashbackstråd. Bara det tycker jag säger allt och jag hoppas att du kan skaka av dig hennes ordbajseri, sträcka på ryggen och känna att du är en större människa än vad den där lilla fjanten är.

Så oerhört tragiskt att någon, "lingon och viol" eller vad hon nu hette, väljer att lägga så sanslöst mycket tid på att spy ut sitt eget självhat över dig!!!

Om du är så hemsk i hennes ögon, varför inte bara släppa dig?! Hon är ju som en stalker och beteendet signalerar samma sjuka människa bakom…

Det ser ut som om hen är ’bortplockad’ från Fl, förhoppningsvis spärrad.

LD, Men en bild visar ju tyvärr inte om det verkligen är personen på bilden som skriver, så även om Fl’s medlemmar instruerat personen att lägga ut bild så är det ingen garanti på att det faktiskt är personen som kränker dig.

Och jag menade ju inte att du medvetet har skaffat dig ovänner IRL ;-)tänkte inte bara nu utan tillbaka i tiden. Skulle ju också kunna vara ngn av dem som du ibland har gett svar på tal ordentligt här i din blogg…några av dem har verkligen uppvisat labilt psyke och oförmåga att alls se skillnad på sak och person och den kombinationen kan i vissa fall spåra ur så här. Jag är i alla fall övertygad om att personen som finns på fotona inte är personen som skriver…

Är inte alls hemma på Flashback, så jag undrar hur dem ansvariga där kan tillåta dem extrema personangrepp och förtalet som förekommer där?? Någon som vet?

Svar:
Jag har spårat henne längre bak. Hon har varit aktiv på andra forum sen 2007. Postat otalet bilder osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det är helt overkligt att en vuxen människa beter sig på detta viset. Skulle hon ställa sig öga mot öga inne på ICA och säga samma saker så skulle nog polis föra bort henne. Vad är det för fel då folk inte kan uppföra sig? Bara för att man ogillar någon behöver man inte näthata, eller hata överhuvudtaget.

Det värsta med detta är att denna situation uppstår förmodligen dagligen, överallt på nätet. Där det är mycket yngre och skörare människor inblandade och det slutar med fruktansvärda konsekvenser.

Ibland känns det som att vi lever i en tragisk värld. Tur att det finns fantastiska människor som du LD, som orkar kämpa för framtiden. KRAM!

Jag vill bara som många andra försäkra dig om att de har HELT FEL om ALLT(jag skulle kunna säga mycket mer om vad jag tycker om dem, men jag lämnar det till någon annan gång). Och att vi alltså är jättemånga som tycker att du skriver massor med vettiga, inspirerande och tankeväckande saker (och att alla idiotiska personangrepp är just idiotiska). Låt dem aldrig påverka dig, det skulle vara för jävligt om du anpassade dig efter normerna som trycker på från alla håll eller till och med slutade blogga (något som tyvärr kan hända när man till slut blir FÖR TRÖTT, men kanske inte om du vet att du har en armé av folk här ute som står bakom dig!).

Tragiskt, det är tyvärr inte helt ovanligt med kvinnor som gillar att hacka på andra kvinnor för att själva "se bra ut" i mäns ögon. Gissar att hon är en sån, om hon hänger på Flashback

Jag tycker att det är helt sinnessjukt att någon kan sitta och spy så mycket galla över en annan människa. Du gör det bra som orkar fortsätta trots sån här dynga.

Jag tycker att det mesta du skriver är vettigt (jag håller inte med om allt, men man brukar sällan hålla med nån om allt ;), jag tycker att du gör ett bra jobb. Jag tycker också att det är skönt att komma till en blogg där allt inte är så fantastiskt pretantiöst (pretentiöst? pretansiöst, pret… ja du vet). Det är inte jättemånga bloggare som lägger upp en bild på sig själv utan att ha stylat och fixat och retuscherat osv. Det är skönt att se och läsa om någon som faktiskt ser ut som man gör i verkligheten 🙂

Tack för en bra blogg!

Å va ä de för skitfasoner att ge sig på någons barn?! Det är inte okej att skriva att någon är dum, ful blablablabla men det är INTE OKEJ att ge sig på någons barn! Jag blir så förbenad.

Och sen blir jag så less på det här eviga likhetstecknet mellan orakad och ful. Så less så less. Eller likhetstecknet mellan feminist och ful. Less less less less…!

Hon verkar inte riktigt friskt eller hon verkar ha stora personliga problem att hon lägger ned så fruktansvärt mycket tid och energi på att sitta och "näthata" är för mig helt ofattbart. Det som gör mig mest upprörd och ledsen är att hon snackar skit om dina barn. FY FAN! Dina små korvungar! SÅ gör EN INTE! Att kritisera och håna o allt skit somliga människor lägger ned energi på, att sitta och snacka skit på nätet är för mig så otroligt lågt och det är inte ok någonstans. Så trött på att människor tycker att det är ok att sitta bakom en skärm och säga vidriga saker om någon annan på det sättet, inte åsikter utan personangrepp, hån och kränkningar. Det är inte ok någonstans! Jag kan tycka att en person gör fel och är slut i skallen dock anser jag inte att jag har rätten att sitta och skriva vidrigheter på nätet. Precis lika lite skulle göra det i verkligheten. Att sjunka så lågt och Skitsnacka en annan människa, det är att sjunka så lågt och jag blir så trött. Mitt råd är för din egna hälsa att lägga energi på sådant som ger dig energi, det här suger musten ur vilken människa som helst. Fokusera om, sätt det i livet som ger energi.Sitt inte och läs sådant skit det ger inget utan tar. Ta hand om dig och dina små!

Vilken riktig liten häxa! Varför man ska hålla på att kritisera och lägga sig i andras liv så himla mycket har jag aldrig förstått. Jag hittade precis din blogg, har även sett den förut men sedan tappat bort namnet på den. Tycker att du skriver om jätte intressanta saker, och allt du skriver, skriver du på ett bra sätt! 🙂

Jag har läst lite i trådarna och man blir bara trött. Att folk orkar! Och jag stör mig mest på männen, vilka små människor de måste vara inombords om de ser dig som ett hot. Nej, om inte annat så betyder ju deras reaktion att du gör något rätt. 🙂 Jag vet att du skriver att du inte tar åt dig men jag skickar en styrkekram ändå för helt lätt kan det inte vara.

Usch, jag blir väldigt ledsen när jag läser det här! Inte nog med att hen ger sig på en människa som har hjälpt så många andra till bättre självkänsla, men det tror jag du kan hantera, du har tjock skinn på näsan. Det jag blir mest förfärad över är när människan sätter siktet på barnen eller på dig som lämplig förälder och när hen skrev "vem vill HA en dotter som…" tog det verkligen skruv! Vem vill inte ha sina barn? De flesta normalfuntade föräldrar skulle inte leva UTAN sina barn! Och dina barn är de näst bästa i hela världen, våra ungar har tur som har såna bra kompisar (och vi med).

Bra att du tar tjuren vid hornen och drar ut människan i offentligheten så att hen kan bli ifrågasatt! Förhoppningsvis känner sig fler mobbare träffade!

Jag blir ledsen å dina vägnar, en del grejer är ju lägre än lägst (medan en del egentligen bara är idiotiskt trams)

Jag tror dock inte heller det är en människa som mår bra, men det är ju ingen tröst, tvärtom.

/Känslig orakad tjej.

Jag läser din blogg dagligen men brukar inte kommentera. Dock känner jag nu att det finns en liten djävul i mig som vill komma ut och skrika för full hals.

Jag blir så himla ledsen. Att människor behandlar varandra så här? Tyvärr är det vardagsmat vad det gäller internet, men det gör det inte okej för det.

Och hur försvarar man sig mot sånt här? Oavsett vad den utsatte säger, har mobbaren alltid "rätt".

Sålänge mobbaren får medhåll från olika parter kommer denne att fortsätta, stärkt av att andra tycker att denne handlar rätt.

Och då tänker jag, alla som håller med?

Så fruktansvärt fega (om nu feg är rätt ordval).

Men som många andra har skrivit här så är det så mycket lättare att sitta gömd bakom en skärm och skriva detta, än att säga det face to face.

Vad denna människa skulle behöva är en konfrontation, utanför internet, där denne inte kan gömma sig. Och då kan man se om det faktiskt är så roligt att kränka någon annan, och om denne ens vågar göra det.

Stå på dig! Låt de som hatar hata, med vetskapen om att vi som besöker din blogg varje dag faktiskt återkommer av en anledning, som från min sida i alla fall är nyfikenhet, beundran och samhörighet.

Kör hårt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *