Kategorier
Vardagstrams

Ibland får jag saker skickade till mig. Och ibland är det bra saker!

När man talar om trollen så att säga…. Jag twittrade ut detta häromveckan (ang. anklagelserna om sponsring):
 
 

 
Och fick det här i mailboxen en stund senare:
 
 

 
 
 
Nu ska jag hålla tummarna för att nåt resebolag erbjuder mig en resa till nåt fantastiskt ställe. Eller att jag får en ny dammsugare från Miele åhhh MIELE! Eller, fan åtminstone att Ben & Jerrys skickar över sin ko med lite glass. 
 
För övrigt såg jag nya Pantene på Coop sist jag var där. Inte Ice Shine dock och inte lika stora flaskor som jag köpte från england, men de nya med den nya silikonformulan iallafall! 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ibland får jag saker skickade till mig. Och ibland är det bra saker!”

Är det bra nopoo-grejer? Jag är lite dåligt insatt. Brukar använda Fructis oil repair men den finns ingenstans så kör med Nordic care nu och tror att jag ska klia bort huvudet. 🙁

Svar:
Pantene innehåller silikon, men en ny sort. läs mer under min "no poo"-flik. Har skrivit lite mer om det tidigare.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tack för snabbt svar, ska göra det. Borde plugga på lite bättre själv också för att bli av med kliet. Upplever förbättring när jag hennat håret men vet inte om det kan stämma eller om det är placeboeffekt. 🙂

Svar:
Henna ska vara lugnande för hårbotten så det kan mycket väl stämma.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Kan tänka mig det, brukar också blanda i honung och olja i den och den sitter ju bra länge i huvudet. Upplever bättre färg då så det kan ju inte vara fy skam. Men jag behöver nog leta bättre balsam eller annan metod helt enkelt. Är trött på sår i huvudet.

Men syftet från deras sida måste väl vara att du ska på något sätt visa upp det i bloggen? Varför skulle annars företag skicka hem grejer till bloggare? De vill väl ändå sälja sina produkter?

Svar:
Klart de skickar för att de hoppas att man ska visa upp/recensera osv. Men det är inget krav och man skriver inte på kontrakt och det gör jag ENBART när jag ärligt gillar (eller hatar!) produkten och bara när det finns ett syfte med inlägget (som t.ex mitt inlägg om Pantene för nån vecka sen). Jag får massvis med saker hemskickade, då främst från företag jag redan skriver om ÄNDÅ (som Olika och Sagolika som jag skrivit om samt rekommenderat ett par gånger). Det tycker jag är ok.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Måste man skatta på det om man först skriver ett inlägg och sen får saker hemskickat? och måste man skatta på saker man får men inte behöver skriva om? måste man skatta på saker man fått men inte måste skriva om men gör det ändå? Jag vet att man måste skatta på det man får i utbyte mot en artikel.

Svar:
Jag vet inte riktigt hur det där funkar om jag ska vara ärlig. Det är inte ett återkommande problem.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej Lady D!

Jag såg idag att du kommenterat en krönika av bloggaren Malin Wollin och tyckte att det skulle vara intressant att veta vad du har för åsikter om henne och hennes skrivande? Jag läser båda era bloggar och ni verkar ju ändå ha några gemensamma ståndpunkter.

Köpte deras nya schampoo och balsam sist, och herregud vad jag älskar det! Första tvättarna kändes det som jag hade tvålat in håret, strävt och tokigt när det var blött. Men så fort det torkade kändes det toppen, och nu känns det lika glansigt och bra även när håret är blött! Går inte tillbaka till Wella igen.. Blä.

Jag och mitt sönderblonderade hår är tokexalterade här borta. Använder du dessa som tvättbalsam eller vårdande balsam? Är alla balsamen ok? Hur känns det hittills?!!

Svar:
Känns bra hittills, men svårt att avgöra.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej lady. Vill också prova detta balsam då jag är ny med BM, va heter det balsamet du såg på coop? Är uuurdålig på att komma ihåg ingredienser så går helt enkelt på balsamets namn som jag vet är godkänt xD supertacksam för svaar 🙂

Svar:
Pantene
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej LD!

Jag såg att Syoss lanserat ett nytt schampoo som ska vara fritt från silikoner, parabener och paraffiner, MEN som innehåller sulfater. Jag har funderat på att prova det.

Men jag är lite vilse i hårdjungeln och ja, förstår inte så mycket helt enkelt. Är inte sulfater lika dåligt för håret som silikoner eller är jag ute och cyklar nu? Har ens hårvanor (platta, föna, stylingprodukter m.m.) något att göra med vilket schampoo som är bäst?

Svar:
Sulfater är sämre än silikon. Det enda egentligen dåliga med silikoner är att de inte kan tvättas ur utan sulfater.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Emmett: Det som är dåligt med silikoner generellt är att det behövs starka sulfater för att tvätta ur dem. Så sulfaterna är värre än silikonerna om man ska rangordna dem, det är sulfaterna som torkar ut håret och gör att det tvingas tillverka mer fett osv.

Kul, hoppas att Miele nappar och skickar en dammsugare för jag är väldigt nöjd med mina Mieledammsugare (har en hemma och en i stugan). En är snart 22 år gammal och den fungerar lika bra utan mer underhåll än att byta filter regelbundet. Hoppas min nya blir minst lika gammal så jag slipper köpa mer än en eller två dammsugare till i mitt liv.

min hårbotten kan också klia ibland(kör no poo blandat med balsammetoden). ibland när jag kliar så blir det liksom som en beläggning under naglarna och jag får också småsår i huvudet(blir kanske efter 2-3månader med endast balsamtvätt). vad jag märkt hjälper är att kanske var 4-6 hårtvätt tvätta med först bikarbonat och sen surskölja(jag brukar ta vatten+citronsyra), det känns precis som att det återställer hela håret och hårbotten. prova och se om det funkar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *