Kategorier
Vardagstrams

Lattebarnet

Jag minns när jag var liten och fick lyxen att smaka på mammas kaffe. Allra helst ville jag doppa mariekex i det och ibland fick jag det också. 
 
 
”Smaka faffe!!!” vrålar Tamlin så fort koppen står framme. ”FAFFE!!!” tills han får. Och det får han.
 
Men oftast gör jag en kopp te till honom och Ninja och det funkar det också. ”Faffe” säger han nöjt då och sveper. Te är för övrigt det första i eh ”matlagningsvägar” jag lärde mig göra själv. Det var på tiden då varken vattenkokare eller microugnar fanns och man fick koka i en kastrull och jag glömde ofta bort att jag satt på spisen.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Lattebarnet”

te?

ojojoj om min skånska mamma läste det här.

om vi INTE kunde göra trerätters vid 10 års ålder ansåg hon att hon misslyckats med sin barnuppfostran och späkte sig själv i garaget.

typ.

men jag är en jäkel i köket idag så visst var det bra 🙂

puss / dan-syndrom

Den bästa lukten jag visste som liten var kaffe och cigarrettrök, kombinerat. Ibland fick jag smaka kaffe, doppa en sockerbit och suuuuuga i mig kaffet. Underbart! Ciggen fick jag INTE smaka dock 🙂

Jag har faktiskt aldrig ens tänkt tanken på att koka tevatten i mikrovågsugnen. Anledning? Jag är livrädd för stötkokning! Skräcken när man sätter ner tesilen i vattnet och så blir det bara en kaskad av skållhett vatten som stänker upp i ansiktet. Inbiten tedrickare är jag. När jag gör Formosa Oolong hemma kör jag vattnet på spisen, för induktionsspis kokar små mängder vatten snabbare än vattenkokare. Här i min egna bostad är det vattenkokare som gäller ^^ Aldrig i mikron. ALDRIG!

Hah, vad spännande! Jag är snart trettio och har precis nu börjat kunna dricka kaffe (då helst med mer mjölk än kaffe). Har dock alltid älskat doften, tror kanske för att den är strakt förknippad med fika för min del 🙂

Är det verkligen så många som ger sina barn kaffe? Trodde inte det.

Det är få saker jag absolut inte ger mina barn och det är 1: Koffein i alla former samt 2: Sötningsmedel. 3: Alkohol

I övrigt får de smaka allt i mat- och dryckesväg. De är 3,5 och 1 år.

Jag tycker det är fascinerande att så många små barn faktiskt tycker att kaffe och te är gott. Mitt första minne av att jag fick smaka kaffe och/eller te så var jag nog runt 6 år och då var det mängder med socker och mjölk i. Min lilla tjej som är 2 år tycker att morfars monsterstarka kaffe med en droppe mjölk i är smaskens. Hon älskar sin pappas whisky och äter gärna "konstiga" saker som komage. Jag brukar försöka se till att hon inte dricker kaffe, mest för att hon blir så vansinnigt hyper av det. Men som sagt, te kanske man skulle kunna testa.

Precis som Kers har jag ljuva minnen från just kaffe och cigarettdoft. Tyckte mammas kaffe var godare än pappas (hon hade mjölk i, numer dricker jag gärna kaffe som själv går från kannan till koppen – utan mjölk eller socker, starkt skare va)

Öl tyckte jag var gott som liten och fick smaka ibland, numer klarar jag knappt av doften…

Kaffe är inget för barn kan jag tycka, jag tycker likadant om cola kan jag tillägga. Men alla gör som passar dem, tror inte att det direkt är skadligt men för mig är det vuxendrycker.

Lill-prutten är oxå kaffegalen, och tar gärna pappans urdruckna cappuchinomugg (men så stava själv då..) och tar det sista. Nu har vi börjat med att han får en liten kopp med mjölk (ibland skummad) och en-två droppar kaffe i, bara så det får lite färg, och han inte behöver känna sig utan. Öl däremot är han helt tokig i, och har fått smaka min alkoholfria vid ett tillfälle – MISSTAG!! Han blev ju inte mindre sugen för det. Vad är det med barn och beska smaker egentligen?

Haha, mitt barn avskyr kaffe efter att han fick tag i pappans några timmar gamla och kalla kaffe och hällde i sig en STOR klunk. Kaffet sprutade ur näsan och koppen kastade han iväg, även 2 dagar efter kunde snoret komma ut och vara lite färgat av kaffe. Sedan dess är kaffe "usch" & "äckligt". 🙂

Mina föräldrar försökte få mig att dricka kaffe på typ mellanstadiet, jag var väl också lite intresserad eftersom "det är sådant som vuxna dricker" men nej, jag är 25 nu och kan fortfarande inte dricka kaffe. Te och varm choklad är mina laster 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *