Kategorier
Vardagstrams

Män måste inte konsumera kvinnokroppar

 
Detta. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Män måste inte konsumera kvinnokroppar”

Grymt! LD, vad tycker du om det faktum att så många kvinnor rakar sig mellan benen och dessutom tycker att de inte är attraktiva om de inte gör det och intalar sig själv om att de gör det för sin egen skull?

Men om man faktist skulle vilja jobba som strippa?

Svar:
det finns säkert de som vill jobba som knarklangare också. osv. Ska man få jobba som vad man vill?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Härligt! Fuck alla som gillar att gå på strippklubb! Stripporna är högutbildade och staten tillhandahåller andra yrken för dessa, såklart! Men mest av allt, fuck alla män!

I don’t know – as an Icelandic woman I always feel that Iceland looks much better on paper than in reality (when it comes to equality and feminism). But I’m obviously pleased that strip clubs are generally frowned upon in Iceland.

Ett mycket bra beslut! Dock tycker jag att det är lite fånigt, att man måste framhäva att det är av "feministiska och inte religiösa skäl". Spelar det någon roll, och är det något FEL på de länder som förbjuder eländet av religiösa skäl, tänker jag då spontant..? Eller av allmänna moral- och anständighetsskäl..? Huvudsaken är väl att man slipper skiten..!

På vilket sätt menar du att strippor sprider skada i samhället på samma vis som knarklangare gör

Svar:
min poäng var att man inte kan jobba som precis allt bara för att man "vill".
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker inte att man ska förbjuda porrklubbar, däremot så borde man ha bättre insyn i verksamheten och kollektivavtal för personalen. Har en bekant som driver gayklubb som är en porrklubb, inget fel på det, vuxna människor som vill leka av sig sexuellt på schyssta villkor.

oj, riktigt imponerade av islänningarna! oavsätt vad många andra skriver så är jag av den åsikten att kvinnor som väljer att på olika sätt sälja sin kropp gör det som sista utväg.. eller för att de är jävligt trasiga av olika anledningar.

bra att möjligheten försvinner. kvinnor ska respekteras! och det görs inte genom strippklubbar och liknande då killar och män lär sig att kvinnokroppen är något som kan köpas för pengar.

btw. tack för att du löste mitt tidigare problem med mailadressen! =) du är grym!

Är inne på Anjas spår. Förstår i o f inte varför man jämför strippor med knarklangare till att börja med, men jag anser absolut att man ska få jobba som vad man vill och att man som två myndiga människor ska kunna köpa och sälja vad fan man vill emellan sig så länge båda är helt och hållet med på noterna.

Är helt av den åsikten att lagen ska ge fan i vad individen väljer att göra med sitt EGET liv så länge det inte innefattar någon typ av övergrepp på ANNAN person. Och för samtliga faktiska övergrepp finns det ju redan förbjudande lagar? Finns det vidare skavanker i dom lagarna, vilket jag kan se att det finns, så är det väll bättre att jobba på att skärpa dom villkoren istället för att "straffa offren" med att ta ifrån dessa sina rättigheter och sin inkomstkälla. Annars ter det sig ganska likt "låt den mobbade, inte mobbarna, byta skola/åka på behandlingshem" i mina ögon.

Varför skall man inte få jobba som strippa om man vill? Jag har aldrig förstått den grejen. Man skadar ingen. Man utnyttjar ingen. Man hanterar inte förbjudna ämnen, som knarklangare gör. Det är inte olagligt att klä av sig, däremot är det olagligt att hantera droger. Givetvis MÅSTE man inte ha strippor till hands, men vissa tycker att det är trevligt att titta på folk som strippar och andra väljer att strippa, och jag ser inget fel i det.

Jag har aldrig förstått varför några har rätten att säga till någon varför hen inte skall kunna dansa för pengar pga andras tankar om moral. Jag anser inte att man kan likställa en strippa vid en knarklangare.

Igår hade jag en diskussion med en tjej som ansåg att det var på samma nivå att kalla förskola för dagis som att kalla mörkhyade för neger – de är bägge ord som använts tidigare men som inte gör det nu, skall man kunna använda vilka ord man vill eller? Ungefär så tänker jag om knarklangarexemplet. Man kan inte jämställa de två.

Svar:
Jag jämställer inte aktiviteterna, utan menar på att man inte kan göra allt lagligt bara för att folk vill det. Jag är dessutom övertygad om att all form av kvinnokonsumering är skadlig för samhället.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vi borde förbjuda strippklubbar i Sverige också!

Bra att du tar upp detta LD.

Frågan man ska ställa sig är vad det gör med kvinnosynen att gå från ett ställe med nakna kvinnor på kvällen till ett jobb tex läkare dagen efter.

Eller som domare, polis, lärare, kommunpolitiker, eller säljare i en hemelektronikaffär.

Man kan inte se på kvinnor som kroppar ena stunden och som likvärdiga människor andra som krävs tex i en domstol.

Hur ser dom på sina döttrar, dom som går till strippklubb? Det impregnerar dessutom hela samhället med poledance, strippstänger på kabareer och bilar med reklam.

Man borde prata mer om värderingarna och att strippklubbar alltid är kopplade till trafficking/prostitution på ett eller annat sätt.

Så de är strippklubbskunderna som ligger bakom sexualiseringen av reklam? För att de är så förtappade från strippningen att de inte kan se kvinnor som människor? Ursäkta mig, men om man inte ser kvinnor som människor efter en strippsession är det inte strippningen det är fel på, kan man inte förstå att kvinnor är människor som ibland tar av sig kläderna men fortfarande förtjänar all respekt i samhället är det inte strippningen det är fel på. Har man ett sådant ENORMT madonna-hora-komplex är det inte så att man är helt okej fram tills man ser en strippa.

Kan man inte se kvinnor som människor om man ser en naken kvinna är man ingen bra läkare eller polis eller lärare iallafall, kan jag meddela.

Svar:
Lever man i en kultur där kvinnor är en konsumtionsvara så tror jag definitivt att det påverkar synen man har på kvinnor.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Håller med marietvå, det är verksamheter som ofta är kopplat till olagliga verksamheter med mycket utnyttjande. Dessutom finns det säkerligen många kvinnor som drivs till det yrket av diverse tragiska omständigheter. och vafan säger det om synen på kvinnor att män ska sitta och titta på halvnakna kvinnokroppar hur jävla "frivilligt" det nu är!!!

En intressant sak, men jag tycker liksom många andra att strippklubbar är "okej" så länge det sköts och ingen far illa.

Och varför är det BARA betoning på kvinnliga strippor? Manliga strippor förekommer också, och det finns säkert dem som far illa också, så varför då dem ingen uppmärksamhet? Som i texten ovan, där handlar det ju bara om hur männens strippbesök är ett minneblott, och att de inte får "fri tillgång" till tuttar… men, manliga strippor då? Kvinnors och mäns tillgång till manliga kroppar?

Det finns alltid två sidor på ett mynt, men jag tycker Du, Lady Dahmer, ofta bara ser det ena. Vilket är lite synd, eftersom du ofta ändå har en rätt vettig syn på saker… ändock något enkelriktad.

Svar:
Det finns inga strippklubbar där män strippar. Om du tänker på Chippendales eller manliga strippor som emellanåt besöker möhippor så ligger skillnaden dels i maktpositionen: män är högre upp på stegen än vi. Samt i synen på män: kvinnor konsumerar inte manskroppar på samma sätt som män. Eller i samma utsträckning.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Atmosphere girl: Jag vet inte hur mycket ett sådant ställe skulle få besök av damer. Givetvis därför att kvinnor respekterar män och aldrig skulle förnedra dem och objektifera dem.

Lisa: Precis det jag menar. Medelålders kvinnor startar sällan klubbar där de får män att klä av sig och sedan försöker tafsa på dem. Därför undrar jag om det ens finns NÅGON sån klubb i Sverige, eftersom Emilie vill hävda att vi ska värna de manliga dansarna också…

Atmosphere Girl: Jag anser inte att man värnar om strippor genom att ta ifrån dem jobbet, men det är en annan grej.

Manliga strippor finns det irl, till och med i Sverige. De första tre googleresultaten ser misstänkt lika ut, men de finns.

Alla ni som tycker att det är ok med strippklubbar och typ att "prostitution bara är en överenskommelse mellan två vuxna och jämbördiga parter" kanske skulle försöka se på saken i ett vidare perspektiv och eventuellt också beakta de bakomliggande (patriarkala) strukturerna.

Och nej, jag kommer inte att förklara mer eller komma med källor, ni får leta information och tänka själva, det kommer ni bara att må gott av.

Jag vet inte vad jag tycker om prostitution. Å ena sidan ser jag att det kan vara skadligt för de kvinnor och män som är prostituerade, å andra sidan så kan det vara att göra det olagligt som är det skadliga för kvinnan.

Har en bok här hemma om just prostitution som jämför mellan tyskland och sverige, som jag inte kommit igenom ännu, men som jag läser för en kurs om sexualpolitikens konflikter (rekommenderas stort!!), så jag kan inte säga att min åsikt är begrundad ännu, så jag tänker inte ta någon sida i debatten. Men en sak är säker, och det är att vissa saker kan vara skadliga just för att de är olagliga.

Tycker många feminister glömmer bort de kvinnor som själva väljer prostitution och gärna vill ha skydd av lagen, finns en del i USA som talar ut om detta. Tragiskt att kvinnor ska behöva sälja sina kroppar för att få ekonomin att gå ihop och samtidgt få ha en relation med sina barn. Men det hjälps inte av att göra det olagligt, det drabbar bara de som är prostituerade, för prostitution finns det oavsett, genom att göra det svårare för dem att få p-medel, aborter, och enormt mycket svårare att anmäla sexualbrott, samt att bli *trodda* som offer för ett sexualbrott.

Så jag vet inte var jags tår i frågan.

Svar:
I de länder där prostitution är lagligt är situationen inte ett dugg bättre. Det handlar inte om lagen utan om synen på kvinnan.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Märkte att min kommentar är väldigt vinklad mot kvinnor som är prostituerade. Självklart är jag medveten om att män också är det. Vilket Island verkar glömma.

Det är viktigt att inte glömma männen, också. Även om majoriteten är kvinnor så sker det mot män också. Och de som inte tillhör ett kön.

Svar:
absolut. Och vilka är förövarna? Män.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det (mindre) lustiga är avsaknaden av reaktioner när Chippendales har sina shower. Olika tidningar mm har rena hyllningar till dem men gissa vad de skulle skriva om det var 10 000 män som stod och skrek "visa fittan"?

Svar:
Skaffa dig en analys tänker jag.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Rebecca: majoriteten av de som säljer sex är män, att det skulle vara kvinnor är en myt som feminister upprätthåller. Samma sak är det när det gäller relationsvåld där feminister målar ut det som att det är mest mannen som slår. Där är det istället lika vanligt att kvinnan slår. Dock när det gäller psykiskt våld är kvinnan överlägsen som förövare.

Svar:
Visst, när det gäller våld så slår kvinnor nästan i samma utsträckning. Dock ej i närheten av samma konsekvenser. Psykiskt våld skulle jag vilja se en källa på. HUr mäts det? När det gäller sexköp så är det majoriteten män som köper.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Man märker på vissa kommentarer här att feminism och moralism går hand i hand. "Vill man strippa kan man göra det i sovrummet.." och liknande kommentarer säger väl allt.

Hoppas ni inte brukar fördöma "mossiga" amerikanska sydstater som Alabama eller Mississippi. De superreligiösa republikanerna där har säkert samma syn i dessa frågor som ni. Skulle kunna tänka mig att porr och strippklubbar är förbjudna där också och att argumenten ser liknande ut.

Svar:
Det här har ingenting med sexualmoral att göra. Tror man det så får man tänka till en extra gång. Feminism brukar snarare gå hand i hand med frigörelse. Men stripp/prostitution osv har ingenting med sex att göra. Absolut ingenting.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hur gör Island med strippor (manliga eller kvinnliga) som visas på film, tv eller Internet? Det händer faktiskt ibland. Svarta bloppar, störningsfilter?

Och som Pelle P skriver här ovan. För att inte vara totalt dubbelmoralistiskt måste ett sånt förbud såklart också innefatta kringresande shower med osedligt material, som t ex Chippendales. Någon myndighet måste förstås tillsättas också som bedömer olika föreställningar och hur osedliga dom är.

Som LD skriver här ovan. Tänk om folk bara fick göra som dom "ville". Vilket hemskt samhälle.

Svar:
Hur gör man när knarklangare visas på tv? Eller hashrökning? Eller prostitution? osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nej, nu håller jag inte med. Innan man tar bort sexarbete som ett alternativ bör man ersätta det med något annat, annars berövar man folk deras dagliga bröd och tvingar in dem i en annan form av utnyttjande (om man nu anser att strippning är utnyttjande, vilket jag inte anser att det måste vara). För att ta ett exempel jag skrivit om tidigare – om en student måste välja mellan att leva på existensminimum fem-sex år, strippa åtta timmar i veckan eller jobba med att sälja strumpor per telefon, då är det inte schysst att säga att strippningen inte är ett alternativ utan att ersätta det med något. Valet ligger mellan att bli utnyttjad för sitt kön eller för sin utsatthet, skillnaden ligger i att man får åtminstone betalt för att strippa. Om man tycker att kvinnor blir utnyttjade i strippningen, vilket jag som sagt inte tycker.

Jag funderade lite på det där med pornografi. Många skulle ju sätta pornografi i samma fack som strippning, hur tänker du där?

Nej, nu håller jag inte med. Innan man tar bort sexarbete som ett alternativ bör man ersätta det med något annat, annars berövar man folk deras dagliga bröd och tvingar in dem i en annan form av utnyttjande (om man nu anser att strippning är utnyttjande, vilket jag inte anser att det måste vara). För att ta ett exempel jag skrivit om tidigare – om en student måste välja mellan att leva på existensminimum fem-sex år, strippa åtta timmar i veckan eller jobba med att sälja strumpor per telefon, då är det inte schysst att säga att strippningen inte är ett alternativ utan att ersätta det med något. Valet ligger mellan att bli utnyttjad för sitt kön eller för sin utsatthet, skillnaden ligger i att man får åtminstone betalt för att strippa. Om man tycker att kvinnor blir utnyttjade i strippningen, vilket jag som sagt inte tycker.

Jag funderade lite på det där med pornografi. Många skulle ju sätta pornografi i samma fack som strippning, hur tänker du där?

Men var the fuck är mina kommentarer?! Man tvingas ju copy-pasta sig själv varenda gång så man inte måste skriva allt tusen gången. Fy, kommentarsfält!

"Nej, nu håller jag inte med. Innan man tar bort sexarbete som ett alternativ bör man ersätta det med något annat, annars berövar man folk deras dagliga bröd och tvingar in dem i en annan form av utnyttjande (om man nu anser att strippning är utnyttjande, vilket jag inte anser att det måste vara). För att ta ett exempel jag skrivit om tidigare – om en student måste välja mellan att leva på existensminimum fem-sex år, strippa åtta timmar i veckan eller jobba med att sälja strumpor per telefon, då är det inte schysst att säga att strippningen inte är ett alternativ utan att ersätta det med något. Valet ligger mellan att bli utnyttjad för sitt kön eller för sin utsatthet, skillnaden ligger i att man får åtminstone betalt för att strippa. Om man tycker att kvinnor blir utnyttjade i strippningen, vilket jag som sagt inte tycker.

Jag funderade lite på det där med pornografi. Många skulle ju sätta pornografi i samma fack som strippning, hur tänker du där?"

Som svar på ditt svar så vet jag ju som sagt inte hur det ser ut i andra länder utan håller på att plugga just nu om det. Får se vad jag kommer fram till, men jag tror knappast på att det är lika dåligt i länder där det är lagligt som där det är olagligt. Visst tror jag på att det är dåligt där med, men inte på samma nivå.

Två grejer:

1. Dina svar på folks kommentarer LD är ALLTID klockrena! Jag förundras över hur du på ett kort och lätt sätt säger precis som det är och slår ner alla andras försök till argument – grymt!

2. Hur kan ni som tycker att prostitution och strippklubbar är skitbra och en överenskommelse mellan två vuxna inte se det i ett större perspektiv? Hur kan man vilja leva i ett samhälle där kvinnans kropp är till salu som en jävla vara och ett samhälle där kvinnor ständigt sexualiseras och ska visa upp sina kroppar för att behaga män. Det handlar ju hela tiden om att män ska behagas och att de ska få sin njutning tillfredsställd, oavsett om den som säljer sig är kvinna eller man. Att jämföra chippendale med sletna strippklubbar är ju löjeväckande, visa mig en strippklubb med manliga dansare och visa mig även vilka det är smo går dit…

Frillan: Jag ser det inte som att män alltid har tillgång till kvinnor eller att de kan konsumera kvinnor om det finns strippor. Som jag ser det är det, som du säger, en överrenskommelse mellan två vuxna människor. Jag tror inte att det leder till att kvinnor alltid sexualiseras. Däremot tycker jag att det är förnedrande att säga till kvinnor "du vet inte vad du gör, du får inte dansa topless för pengar eftersom du blir förnedrad eller för att det förnedrar kvinnor".

Anledningen till att det inte finns strippklubbar för kvinnor är för att kvinnor inte går på strippklubbar. Det är inte en fråga om jämställdhet eller något liknande, utan om efterfrågan. Hade kvinnor gått på strippklubb hade strippklubbar för kvinnor funnits. Efter vad jag vet betalar det sig inte att ha klubbar där män dansar med naken överkropp.

Jag anser det inte förnedrande eller ojämlikt att kvinnor inte konsumerar sex. Skall vi öppna en strippklubb för kvinnor så att det blir rättvist att ha strippklubbar för män? Om det hade funnits strippklubbar för kvinnor, hade det då varit okej att kvinnor strippade?

Jag kan meddela att det FINNS manliga prostituerade och manliga strippor. Det finns. Sexualitet finns till salu. Jag vägrar att se det som en orättvisa att män oftare än män köper sexuella tjänster – anledningen är inte kvinnlig moral eller något sådant utan endast en fråga om hur kapitalismen fungerar, skulle jag säga. Sexbranchen är kapitalismens extrem.

LD. Hur menar du att det inte har med sexualmoral att göra? Om någon skriver att "strippa kan man göra i sovrummet" så luktar det moralism lång väg för mig.

Frillan. Jämförelsen med Chippendales är relevant därför att om motsvarande kvinnliga grupper fanns skulle de utsättas för massiv mediakritik, kommuner skulle dra in bidrag till arrangörer, lokaler skulle inte hyras ut osv. Men media och politiker tycks tolerera Chippendales, vilket jag tycker är märkligt.

LD. I Kina t ex censurerar man sånt man inte gillar.

Det sista jag läste var att dom skulle hindra sin befolkning från att surfa in på porrsidor, eftersom staten ansåg det osedligt. Kanske något vissa här skulle bejaka, som vill förbjuda porr och sånt?

Svar:
det finns motsvarande grupper. t.ex burlesque.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså här är vad jag har för syn på detta, jag är så sjukt trött på att inte kunna vara ute en enda kväll i Stockholm utan att se bilar med nakna kvinnor på åka förbi, se lappar över varenda jävla gata med en naken kvinna på och med texten: ”gentlemen club, your satisfaction isn’t everything, it’s the only thing” det är inte bara att dom finns utan att få det upptryckt i ansiktet hela tiden, dom sexualiserar hela samhället. Jag menar, reklam för nakna kvinnor, som att det skulle vara lika normalt som att ha en bil med brödreklam på. Som att tjejer är en produkt som finns att sälja och köpa. Skulle aldrig se en bil med nakna män på åka förbi, det skulle aldrig hända, det är så mycket mer fokus på killars tillfredsställelse och det tar upp så mycket mer av det offentliga rummet. Det stör mig att min pojkvän frågar ” skulle du bli sur om jag gick på strippklubb?” Som att det inte vore en jävla självklarhet att man inte går och betalar för att se andra nakna kvinnor än den man är tsm med.
Om ni säger att män inte objektifierar kvinnor på strippklubbar, gå in och läs trådar där killar har skrivit om strippklubbsbesök, det är vidriga saker som jag som tjej blir äcklad av att läsa, och om inte det är objektifiering så vet jag inte vad som är det.
Jag vet inte om jag tycker att ”om man vill strippa ska man väl få göra det” för det får väldigt många unga tjejer att må dåligt och bidrar till sexuelisering av tjejer. Jag känner och ser så många tjejer som bara vill gå ut en kväll å ha roligt som tittar bort och låtsas att dom inte ser all grov naken reklam, jag kan vara taggad på en utekväll, sedan ser jag alla dessa jävla lappar och bilar och så är mitt humör förstört och jag vill gå hem. All sexhandel är så sjukt smutsig och vidrig enligt mig, och ingenting jag vill ta del av när jag är ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *